Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η φωτογραφία της ημέρας


Πρωτοσέλιδο ΓΝΩΜΗΣ 4 Φεβρουαρίου 2011


Γιορτή ποδοσφαίρου της ΕΠΣΚ


Μετά την περσινή γενέθλια εκδήλωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων νομού Κιλκίς, πραγματοποίησε με την ίδια λάμψη και επιτυχία την γιορτή ποδοσφαίρου την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στο κέντρο εστίασης «Κτήμα των Ευχών».

Σημαντική νίκη Ομάδας Σκακιού του ΓΑΣΚ


Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, η ομάδα σκακιού του Γ.Α.Σ. Κιλκίς σημείωσε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του συλλόγου Φ.Σ. Έδεσσας με σκορ 6.5 – 2.5.
Για την ομάδα του Κιλκίς αγωνίστηκαν οι σκακιστές: Σπυρλιάδης Αχιλλέας, Τάτσιος Κωνσταντίνος, Μοσχούτας Νικόλαος, Μαγκιάς Βασίλειος, Μηναρετζής Χρυσόστομος, Στεφανή Ειρήνη, Στεφανής Μιχάλης, Στεφανής Ιωάννης και Βουζίνας Φοίβος.
Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου η ομάδα του Γ.Α.Σ.Κ. θα αναμετρηθεί εντός έδρας με την ομάδα του Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης.

Απομακρύνεται η περίφημη διαφημιστική πινακίδα


Με εισαγγελική εντολή, απόφαση δημάρχου και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της ΔΕΗ απομακρύνεται τελικά και μετά από πληθώρα παραπόνων κατοίκων και οδηγών, η ηλεκτρονική διαφημιστική πινακίδα, ιδιωτικών συμφερόντων, που βρίσκεται στην οδό Αθηνών 3 στο Κιλκίς, στην αρχή του πεζοδρόμου της 25ης Μαρτίου.

Κόβει την πίτα του το Επιμελητήριο Κιλκίς


Εκδήλωση για την κοπή της πίτας του, διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βασίλη Σεργιαννίδη» του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Πρόγραμμα Εκδήλωσης: Ώρα 12.00 Προσέλευση και υποδοχή προσκεκλημένων.
Έναρξη εκδήλωσης. Σύντομοι χαιρετισμοί και ευχές από τους: Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Ψωμιάδη Παναγιώτη, Βουλευτή Ν. Κιλκίς κ. Φλωρίδη Γεώργιο, Βουλευτή Ν. Κιλκίς κ. Παραστατίδη Θεόδωρο, Βουλευτή Ν. Κιλκίς κ. Κιλτίδη Κωνσταντίνο, Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Γκουντενούδη Χρήστο, Δήμαρχο Κιλκίς κ. Μπαλάσκα Ευάγγελο, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Τονικίδη Παύλο.
Ευλογία και κοπή πίτας. Απονομή Επιχειρηματιών Βραβείων.

Τα πολιτικοκοινωνικά σχόλια της εβδομάδας


Απολύσεις
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, πάντως, προκάλεσε αίσθηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Παιονίας, όταν αποκάλυψε ότι μόνο μέσα στο 2010 απολύθηκαν από την περιοχή εξακόσιοι εργαζόμενοι!
Η αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης πάνω σε πρόταση που κατέθεσε ο Στ. Τσιόνκης για δημιουργία «Δημοτικής Επιτροπής Εργασίας». Με τον  κ. Ιωαννίδη να ζητά απ’ το δήμο χαμηλά δημοτικά τέλη γι’ ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, δημιουργία υποδομών στα ΒΙΠΑ Πολυκάστρου κι Αξιούπολης κ.α.
Προς το παρόν, πάντως, ο Δήμος θα προχωρήσει στη σύσταση της προταθείσας επιτροπής. Κι ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί και στην περίπτωση αυτή το ρηθέν «όπου θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, φτιάξε μια επιτροπή».

MUBARK “Game over” – ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ το παιχνίδι τελείωσε


¨Όταν μετά από 28 χρόνια διακυβέρνησης της Αιγύπτου από τον Μουμπάρακ ο τελευταίος παίρνει ποσοστό 92% στις περσινές εκλογές που διεξήγαγε στη χώρα του, μία μόνον λέξη έρχεται στα χείλη κάθε σκεπτόμενου αντικειμενικού αναλυτή και αυτή δεν είναι άλλη από Νοθεία. Το καθεστώς Μουμπάρακ αποτελεί το κλασικότερο παράδειγμα άκρως ολοκληρωτικού καθεστώτος δίχως να χαρακτηρίζεται φασιστικό ή κομουνιστικό καλυμμένο από μανδύα δημοκρατίας με την πλέον ευρεία και αμφισβητούμενη έννοια της λέξης. Θεοσκότεινο το τοπίο, πολλά και τεράστια εύλογα τα ερωτήματα αλλά εξηγήσιμη η όλη κατάσταση που διαδραματίζονταν, διαδραματίζεται και θα διαδραματιστεί στην Αίγυπτο και στην ευρύτερη περιοχή που πιθανόν να είναι και το σημαντικότερο από όλα και το οποίο τελικά θα καθορίσει τις νέες ισορροπίες που θα δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή. Να ξεκινήσω από τον Μουμπάρακ ο οποίος φαίνεται σαν ο πρωταγωνιστής της όλης παράστασης, όμως είναι πλέον κοινό μυστικό ότι υπάρχουν σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, σεναριογράφοι και φυσικά παραγωγοί οι οποίοι καθορίζουν τους ρόλους, τα σκηνικά, τον φωτισμό κλπ.

Προς ενοποίηση οδηγούνται οι δυο ενώσεις του νομού μας


Όπως όλα δείχνουν έφτασε η ώρα του «Καλλικράτη» και στον χώρο του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος. Αυτό σημαίνει ότι, αν η μεταρρύθμιση που εφαρμόστηκε στην Αυτοδιοίκηση, «περπατήσει» και στον ταλαίπωρο χώρο του συνεταιρισμού, οι δυο Ε.Α.Σ. του νομού μας θα γίνουν μια.
Πρόκειται για ενδεχόμενο, που έχει ήδη συζητηθεί – ακροθιγώς, ομολογουμένως- ουκ ολίγες φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Ωστόσο, ασφαλή συμπεράσματα για το μέλλον των ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών δεν μπόρεσαν να βρουν. Κι όπως είναι φυσικό, η ενοποίηση των Ε.Α.Σ. αντιμετωπίζεται ως προοπτική, και με θετικές και με αρνητικές τοποθετήσεις.

Για τη ζωή και τη γνώση της


Η έκρυθμη κατάσταση, η οποία επικρατεί γι’ άλλη μια φορά στο χώρο της Υγείας είναι ότι πιο αξιοπρόσεκτο συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στον τόπο μας. Κι αυτό, όχι μονάχα επειδή ουδέν σημαντικό προκύπτει σε άλλους χώρους, αλλά και γιατί, η Υγεία είναι – ή, μάλλον, θα ‘πρεπε – να είναι- το πρώτιστο μέλημα μιας συγκροτημένης ανθρώπινης κοινωνίας.
Πράγματι, δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα σ’ επίπεδο δημόσιων παρεμβάσεων στον τομέα της ανάπτυξης. Ούτε ένα  μεγάλο έργο δεν σχεδιάζεται, ούτε μια σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία δεν εκδηλώνεται, απ’ τους πολιτειακούς μας θεσμούς και το πολιτικό μας σύστημα.
Όσο για την Αυτοδιοίκηση – περιφερειακή τε και τοπική- διάγει την ανέξοδη περίοδο των βαρύγδουπων διακηρύξεων και των ευγενών της προθέσεων, αρνούμενη να δει κατάματα τις μαύρες μέρες που έρχονται.

Ας δούμε και πάλι το μέλλον


 Φαίνεται ότι το πρόβλημα της Ελλάδας σιγά – σιγά θα πάει προς τη λύση του, αφού αποδείχθηκε ότι η διαφθορά δεν ήταν η γενεσιουργός αιτία της κρίσης που μαστίζει τη χώρα, απλά την επέτεινε και μάλιστα μαζί μας υποφέρουν και χώρες άψογες κατά Μάαστριχτ. Απλά μένει να δούμε πόσο ευρωπαϊκή θα είναι η λύση, όπως θέλουμε εμείς, ή πόσο ελληνοποιημένη θα είναι όπως θέλουν οι Γερμανοί και λοιποί συνοδοιπόροι. Εμείς βεβαίως θα πρέπει να περιορίσουμε τη φούσκα των τιμών στην οικονομία – όχι μόνο τους μισθούς – και τις λοιπές ανισορροπίες και τους παραλογισμούς που όλοι ξέρουμε και βλέπουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πάρουμε βαθειά αναπνοή.