Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

"Ζεστή" η έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Κιλκίς


Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και το τσουχτερό κρύο της ημέρας, «ζεστά» ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς την περασμένη Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου. Οι Κιλκισιώτες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Δήμου και αψηφώντας το κρύο “ζέσταναν” με την παρουσία τους τον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, γιορτάζοντας παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη με ελληνική μουσική, κρασί, χορό και τραγούδι.
Σημειώνεται ότι στο Δήμο Κιλκίς έλαβαν χώρα για πρώτη φορά φέτος εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης, τη διοργάνωση των οποίων είχε ο ΟΠΟΝΓΑ.

Νέο Δ.Σ. στον «ΚΟΥΡΟ»

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 10.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε  εκλογοαπολογιστική συνέλευση για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Νoμού Κιλκίς «ΚΟΥΡΟΣ».
Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι:

Εισήγηση Κ. Κιλτίδη στο συνέδριο του επιμελητηρίου Κιλκίς με θέμα «Η πρόκληση του γεωργοδιατροφικού τομέα»


Όλες οι ευνομούμενες και αναπτυγμένες χώρες έχουν αναλογική κατοίκηση και ποιότητα ζωής αστικών κέντρων και υπαίθρου. Για την πατρίδα μας είναι εκ των ων ουκ άνευ, ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αρμονική πρόοδό της, λόγω ιστορικών, γεωπολιτικών και ιδιαίτερου γεωγραφικού ανάγλυφου, η ζώσα ύπαιθρος και η συγκρότηση του ημιαστικού χώρου.
            Πέραν των ποιοτικών γνωρισμάτων ζωής που πρέπει να ομογενοποιηθούν σ΄ολόκληρη την επικράτεια με ευθύνη της πολιτείας, μεσομακροπρόθεσμα χρειάζεται θεμέλιο παραγωγής και ανάπτυξης του γεωργοδιατροφικού τομέα.

Γιώργος Φλωρίδης στα ΝΕΑ. Τι πρέπει να διορθώσουμε

"Η κυβέρνηση αυτή, αίρει στους ώμους της,  τις βασικές  αμαρτίες της μεταπολίτευσης. Επιχειρεί να καλύψει μεταρρυθμιστικά κενά αρκετών χρόνων. Παρά τις αρχικές καθυστερήσεις, έχει κάνει αρκετά σημαντικό έργο ενώ οι απαιτήσεις διαρκώς αυξάνουν.
Όμως το μεγάλο ζητούμενο στον πόλεμο για την επιβίωση και την ανόρθωση που βρίσκεται τώρα η χώρα και η κοινωνία, είναι να δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα αλλαγών, που θα  μας οδηγήσει στην απέναντι όχθη.

Aγώνας ορεινού τρεξίματος στο Πάικο

Την Κυριακή3 Απριλίου 2011  θα διεξαχθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Πάικο του Νομού Κιλκίς:
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10.00 πμ.
ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ: 14.30μ.μ.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ:12:30μμ
Τα χρονικά όρια τερματισμού και  κλεισίματος κεντρικού σταθμού, ενδέχεται να αυξηθούν αν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν και η κατάσταση των μονοπατιών το απαιτούν.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 15.00 μ.μ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Προφήτης Ηλίας Καστανερής.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 20 περίπου χιλιομέτρων σε μονοπάτια (15
km)  και δασικούς δρόμους (5 km) και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 900μ εως 1350μ. H συνολική υψομετρική κάλυψη είναι 1100μ.

Σήμερα στο Συνεδριακό του Δήμου Κιλκίς η ταινία Zeitgeist

Σας υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, ώρα 21.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, θα προβληθεί η ταινία-ντοκιμαντέρ Zeitgeist: Moving Forward.
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με μέλη του κινήματος Zeitgeist του τμήματος Θεσσαλονίκης που θα παραβρίσκονται στην εκδήλωση.

3ο φεστιβάλ Γαλλικού κινηματογράφου στο Κιλκίς

Πρόγραμμα προβολών

Τετάρτη 9/3/2011
Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου (Le premier jour du reste de ta vie)
Παρασκευή 11/3/2011
Μικροαπατεώνες στα δύσκολα (Mics Macs à tire-larigot)
Τετάρτη 16/3/2011
Προφήτης (Un prophète)
Παρασκευή 18/3/2011
Ο μικρός Νικόλας (Le petit Nicolas)
Τετάρτη 23/3/2011
Η γοητεία του σκαντζόχοιρου (Le hérisson)                                               
Ώρα έναρξης όλων των προβολών 09:00 μ.μ στο  Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο "Άγιος Τρύφων" χορεύει

Ο Μορφωτικός Λαογραφικός  Πολιτιστικός σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας  τον Ετήσιο Αποκριάτικο Χορό  που θα γίνει στις 06/03/2011 ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ  στο Κέντρο "Χαρά" στη Γουμένισσα. Ώρα έναρξης  21:00.
Συντροφιά θα μας κρατήσουν τα χάλκινα της Γουμένισσας.

3ήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο από τον " Άγιο Τρύφωνα " Γουμένισσας

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος " Άγιος Τρύφων " Γουμένισσας, διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο, από 19/03 έως 21/03,  με ενδιάμεσες στάσεις στο μοναστήρι του Οσίου Πατάπιου Λουτράκι, Τολό, Μυκήνες Επίδαυρο – Ναύπλιο, Κόρινθο. Πληροφορίες στα τηλ. 6973843433 ΤΑΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ και 6980062699 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΝΕΣΤΩΡΙΑ