Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Νέο αίμα στο Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. πραγματοποιήθηκαν στο Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς την περασμένη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Συλλόγου.
Από τους 96 εκλογείς ψήφισαν οι 86. Πρόεδρος του Συλλόγου για την επόμενη τριετία 2011-2014 αναδείχθηκε η Ευρώπη Αρτόγλου (με 63 ψήφους και 23 άκυρα λευκά) που επανεξελέγη ως η μοναδική υποψήφια για τη εν λόγω θέση.
Σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για μέλη του Δ.Σ., επικράτησε κυριολεκτικά «τόπος στα νιάτα», καθώς στην πλειοψηφία τους οι υποψηφία είναι νέοι επαγγελματίες. Πρόκειται για τους: Ελευθεριάδη Δημήτρη (16 ψήφοι), Ζαμπέλη Ευφροσύνη (40), Καλπακίδου Όλγα (45), Κατζάβελο Περικλή (32), Μαμαντζή Χρήστο (59), Πέτρογλου Τριαντάφυλλο (30) και Χριστοδουλίδη Αδάμ (38). Μέλη εκλέγονται οι Μαμαντζής Χρήστος, Καλπακίδου Όλγα, Ζαμπέλη Ευφροσύνη και Χριστοδουλίδης Αδάμ.

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Στρατιωτικό νεκροταφείο Κιλκίς

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος πεσόντων» στο Στρατιωτικό νεκροταφείο του Κιλκίς, (τμήμα εντός του πολιτικού νεκροταφείου). Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και αντιπροσωπείες στελεχών από τις Μονάδες της Ταξιαρχίας.

Κινητή οφθαλμολογική μονάδα στο Νοσοκομείο Γουμένισσας

Η κινητή οφθαλμολογική μονάδα του Ελληνικού Οργανισμού Πρόληψης & Διάγνωσης Προβλημάτων Όρασης (χορηγία του Ιδρύματος “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ”) θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Γουμένισσας με σκοπό τη δωρεάν εξέταση των κατοίκων του Δήμου Παιονίας τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
ΤΕΤΑΡΤΗ 9-3-2011:   9-11 π.μ. ΠΑΙΔΙΑ (άνω των 5 ετών)/11-14 μ.μ. ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ 10-3-2011:  9-11 π.μ. ΠΑΙΔΙΑ/11-14 μ.μ. ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  11-3-2011:  9-11 π.μ. ΠΑΙΔΙΑ/11-14 μ.μ. ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Απόκριες στη Φιλυριά


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Συλλόγου της Φιλυριάς, ένα όμορφο και κεφάτο αποκριάτικο "Πάρτυ μασκέ" που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς "Η Φιλυριά" για τα παιδιά άλλα και τους μεγάλους του χωριού. Ήταν μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση, που η συμμετοχή των μελών όλων τον ηλικιών ήταν εντυπωσιακή. Η Βραδιά κύλησε με ήχους Latin μουσικής που φρόντισε η Χαρούλα Κεσίδου, σε ένα χώρος γεμάτο από σαρπατίνες-κομφετί και μπαλόνια, με τα παιδιά να χορεύουν και να γεύονται τα διάφορα εδέσματα του μπουφέ που έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού.

Πως θα γίνει η απογραφή Κτιρίων

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της, διενεργεί κατά το διάστημα από 1 έως 28 Φεβρουαρίου 2011, σε ολόκληρη τη Χώρα, την Απογραφή Κτιρίων.
Ποιο είναι το αντικείμενο της Απογραφής Κτιρίων; H συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας και συγκεκριμένα η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της Χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και σε άλλα χαρακτηριστικά τους.
Ποιός θα συμπληρώσει τα ειδικά ερωτηματολόγια; Εντεταλμένος συνεργάτης της ΕΛΣΤΑΤ, ο Τομεάρχης, θα ζητήσει τις πληροφορίες για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, κατά προτίμηση από τον ιδιοκτήτη του κάθε κτιρίου ή το διαχειριστή. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, οι πληροφορίες μπορεί να ζητηθούν και από κάποιο ένοικο του κτιρίου, εφόσον βέβαια αυτός τις γνωρίζει.

Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη ο Δήμος Κιλκίς

Άκαρπη απεδείχθη και η χθεσινή επαναληπτική εκλογή για το Συμπαραστάτη του  Δημότη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, με τις παρατάξεις της μειοψηφίας να αποχωρούν πριν από την ψηφοφορία.

30 Χρόνια ΓΑΣ Κιλκίς

Το 1980 ο ιατρός Αναστάσιος Αμανατίδης και ο γεωπόνος Νικόλαος Χαλκίδης έθεσαν τις βάσεις για να ιδρυθεί ο ΓΑΣ Κιλκίς με πολλά όνειρα και προσδοκίες. Γρήγορα την προσπάθεια αυτή αγκάλιασαν αρκετοί Κιλκισιώτες ανάμεσα τους ο Ελευθέριος Ναβροζίδης και ο Νικόλαος Σερασκέρης. Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια με τον ΓΑΣΚ να έχει καταστεί ένας ισχυρός αθλητικός φορέας από τον οποίο πέρασαν πολλοί νέοι και ελπιδοφόροι αθλητές μετρώντας εκατοντάδες επιτυχίες, ομαδικές και ατομικές. Τα 30 χρόνια του ΓΑΣΚ γιόρτασαν τα μέλη του ιστορικού Συλλόγου σε μια συγκινητική και εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, παρουσία των τοπικών αρχών, των αθλητών, των γονέων και των φίλων του ΓΑΣΚ.

Αναλαμβάνει δράση η ομάδα Εθελοντών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου η ομάδα Εθελοντών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς πραγματοποίησε προγραμματισμένη δράση στην πόλη του Κιλκίς. 10 μέλη της εθελοντικής ομάδας μασκαρεμένοι σκουπιδάνθρωποι, ξεκίνησαν ένα παιχνίδι γνώσεων σε περαστικούς με στόχο την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα προσωπική ευθύνη - περιβάλλον – ανακύκλωση.