Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Τα πολιτικοκοινωνικά σχόλια της εβδομάδας

Κατάληψη
Συμβολική κατάληψη στο δημοτικό σχολείο της Τερπύλλου πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με βασικό αίτημα τη συνέχιση της λειτουργίας και όχι τη συγχώνευσή του. Η διαμαρτυρία των παιδιών και των τοπικών φορέων διήρκεσε μία ώρα, ενώ από ότι φαίνεται οι τοπικοί παράγοντες δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω, καθώς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.

Δεν μπορείς να πάρεις από αυτόν που δεν έχει

Με αυτήν την χαρακτηριστική αρχαία ρήση, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Παιονίας Ακίνδυνος Οργαντζής, ξεκίνησε την τοποθέτηση του στο κρίσιμο ζήτημα της επιβολής αύξησης δημοτικών τελών στους δημότες της Παιονίας απαντώντας έτσι σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου που με μικρές διαφοροποιήσεις τάχθηκαν υπέρ αυτών των αυξήσεων.

Ο Α.Σ. ΄Η Τόλμη΄ Κιλκίς με έντεκα αθλητές-τριες στα Τρίκαλα

Ανοικτό διασυλλογικό πρωτάθλημα ταεκβοντό παίδων-κορασίδων της ένωσης Β. Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ) με ονομασία ΄Δημήτριος Γεωργιάδης΄΄ διεξήχθει στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων στις 26-27 Φεβρουαρίου 2011. Οι ηλικίες που αγωνίστηκαν ήταν 1996-97 / 1998-99 & 2000.
Η συμμετοχή των αθλητών-τριών ανερχόταν περίπου στους 470 συν τα ΄΄by΄΄ που αποκλείστηκαν στη ζύγιση. Λόγω ανοικτού πρωταθλήματος δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι σύλλογοι πανελλαδικά που σημαίνει άλλο ένα άτυπο πανελλήνιο με σκληρή αναμέτρηση διότι συμμετείχαν πολλοί πρωταθλητές-τριες  του 2010 σε όλες τις κατηγορίες.

Κοινωνία των Πολιτών. To Νοσοκομείο Κιλκίς εκπέμπει SOS ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

Στις σκοτεινές ημέρες που διανύουμε και σφραγίζονται από την συστηματική αποσύνθεση των κοινωνικών δομών, το Νοσοκομείο Κιλκίς γίνεται για άλλη μια φορά σύμβολο μιας εποχής. Ήταν η ίδρυσή του στην δεκαετία του 1930 η απόδειξη της θέλησης των κατατρεγμένων προγόνων μας να ξαναστήσουν την ζωή τους σʼ αυτή την νέα τότε πατρίδα. Ήταν η εθελοντική εργασία των Κιλκισιωτών, που οδήγησε την κατασκευή του Νοσοκομείου και έτσι το τελευταίο έγινε σύμβολο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της πίστης για ένα καλύτερο αύριο, που μέσα από δύσκολες συνθήκες οικοδόμησαν και κληροδότησαν σʼ εμάς τους απογόνους τους. Και πράγματι στις δεκαετίες που πέρασαν το Νοσοκομείο κάτω από φωτισμένες ηγεσίες Διοικητών αλλά και Πολιτικών έγινε γνωστό σʼ όλη την Ελλάδα και έδινε σε γενιές Κιλκισιωτών την αίσθηση υγειονομικής ασφάλειας.

Από τη νέα ελπίδα του Ιουνίου 2010 στο 1ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ (από31/3 έως 3/4 2011)


Η Ν.Ε. του Κιλκίς καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της ΔΗΜΑΡ σε Νομαρχιακή Συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 11 π.μ. στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ όπου εκεί θα αναλυθούν τα προσυνεδριακά πολιτικά κείμενα και θα εκλεγούν οι αντιπρόσωποι της οργάνωσης για το συνέδριο. Κεντρικός ομιλητής, ο Συντονιστής της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής Σπύρος Λυκούδης.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ή ΠΑΣΣΑΡΕΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

"Το αναπτυξιακό συνέδριο για τον νομό Κιλκίς, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς τελείωσε και τα συμπεράσματά του θα μπορούσαν να είναι οδηγός για τον σχεδιασμό του κάθε φορέα. Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου αξιέπαινη και η προσπάθεια της ομάδας που επεξεργάστηκε και συντόνισε τις εργασίες προ του συνεδρίου ήταν πολύ καλή και πέρα από κάθε προσδοκία. Κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν και να συντονίσουν το σύνολο σχεδόν των φορέων του νομού συμβάλλοντας ο καθένας στο ελάχιστο για να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση για τον Νομό Κιλκίς.

Συνάντηση Λαπόρδα με ΔΣ του ΤΟΕΒ Αρτζάν - Αματόβου

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Αρτζάν – Αματόβου του Βαφειοχωρίου, συναντήθηκε ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας την Τρίτη 1η Μαρτίου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που εκκρεμούν για τη βελτίωση της λειτουργίας του ΤΟΕΒ Αρτζάν - Αματόβου, όπως ο καθαρισμός του ταμιευτήρα και του αντλιοστασίου, η συντήρηση των οδικών δικτύων πρόσβασης, η δημιουργία συστήματος παρακολούθησης και ο καθαρισμός του κεντρικού καναλιού. Επιπλέον, συζητήθηκε το αίτημα του ΤΟΕΒ για την απαγόρευση του κυνηγιού στην περιοχή. 

Σύμπνοια Δήμου και Περιφέρειας για το νοσοκομείο Γουμένισσας

«Η αναβάθμιση του νοσοκομείου Γουμένισσας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό είναι ο κοινός στόχος του δήμου Παιονίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», σημείωσε ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας μετά από τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Γουμένισσας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Χρήστου Γκουντενούδη, του Διοικητή του Νοσοκομείο Γουμένισσας Μιχάλη Αρκούδα, τον Πρόεδρο των εργαζομένων Ξενοφώντα Παπαλέξη και τον Αντιπρόεδρο Χρήστο Σταθερόπουλο.

«Απαραίτητο το έργο της Μητρόπολης Γουμένισσας»

Την ευλογία του Μητροπολίτη Γουμένισσας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο δέχθηκε ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας. Ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη στο δημαρχείο Παιονίας ενισχύοντας την ανοιχτή επικοινωνία των δύο πλευρών και επιβεβαιώνοντας τη διάθεση για τη μεταξύ τους συνεργασία, στη δύσκολη περίοδο που περνά η κοινωνία. 

Συνάντηση Παραστατίδη- Χατζηκρανιώτη

Με δική του πρωτοβουλία και στα πλαίσια των τακτικών ενημερωτικών συναντήσεων με θεσμικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Νομού, ο Βουλευτής Κιλκίς Θ. Παραστατίδης ζήτησε από τον Διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς κ. Α. Χατζηκρανιώτη να ενημερωθεί για τα προβλήματα που απασχολούν το νοσοκομείο (κυρίως λειτουργικά-οικονομικά κ.ά.).

Επίσης ζήτησε να ενημερωθεί για το πώς εξελίσσεται η παραλαβή της Γ΄ πτέρυγας του Νοσοκομείου, που ως γνωστόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Σημειωτέον πως ο Βουλευτής στο παρελθόν, είχε αναφερθεί στο ζήτημα αυτό δυο φορές, μια στην ολομέλεια της Βουλής και μια στην αρμόδια επιτροπή.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με κοινοποίηση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς και στον Υπουργό και στον Υφυπουργό Εξωτερικών, έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας στη Θεσσαλονίκη, που οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας του.

Δυναμικό ξεκίνημα του ομίλου NOTESIS στην Κύπρο

Ξεκίνησε δυναμικά την δραστηριοποίησή του στην Κύπρο ο όμιλος NOTESIS, με «αιχμή του δόρατος» την επιχείρηση παροχής υπηρεσιών «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» με αντικείμενα την συμβουλευτική κατάρτιση, την πολιτιστική εκπαίδευση και τις δημόσιες σχέσεις.
Παράλληλα, η νεαρή Κιλκισιώτισσα επιχειρηματίας (απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ.) αναπτύσσει δραστηριότητα και στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας –με την CYPRUS SUN ENERGY- μετέχοντας στην ομάδα επικοινωνιακού σχεδιασμού του έργου «Ενεργειακό Πάρκο Αγίας Μαρίνας» και αναλαμβάνοντας την υποστήριξη υλοποίησης 3 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 150KW (το καθένα) στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Λάρνακας.

Επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο της παλιάς Νομαρχίας Κιλκίς. Σάββατο 5 Μαρτίου στις 10.00 π.μ.