Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Πρωτοσέλιδο ΓΝΩΜΗΣ 18 Φεβρουαρίου 2011


Γιόρτασε ο "ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ" Γουμένισσας


Με κέφι, ζωντανή μουσική από τα Χάλκινα, με πλούσιο ρεπερτόριο και πολύ χορό μέχρι πρωίας έγινε την Κυριακή 6 Μαρτίου στο κέντρο "ΧΑΡΑ" στη Γουμένισσα, ο καθιερωμένος ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ".
Εντύπωση προκάλεσε το μεγάλο πλήθος του κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα, δείχνοντας έτσι την αγάπη και υποστήριξη τους στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο δραστήριος σύλλογος . Άλλωστε η υποδειγματική διοργάνωση και το ουσιαστικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί , είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει.

Ανάδειξη νέας διοίκησης στο Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυπέτρου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου για τα έτη 2011 - 2012 που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες  της 13ης Μαρτίου 2011.                                                                   
       Πρόεδρος:         Παντσίδης Πολυκράτης
       Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Γώγος του Νικολάου
       Γραμματέας :    Τολούπη Πασχαλίνα
       Ταμίας :             Κιτσούκη  - Γώγου Μαρία
       Μέλος :              Κωνσταντίνου Σταφύλης 

Συνάντηση Δημάρχου Παιονίας με το Σύλλογο Πολυτέκνων

Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα είχε ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας με εκπροσώπους του Συλλόγου Πολυτέκνων Κιλκίς.
Ο κ. Λαπόρδας δέχθηκε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παύλο Πεζηρκιανίδη, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Μαυρόπουλο και τον Γραμματέα Ευριπίδη Μπαλάσκα, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο του. «Οι πολύτεκνες οικογένειες του δήμου μας είναι το χρυσάφι της πατρίδας μας, καθώς η υπογεννητικότητα και η γήρανση του πληθυσμού είναι ένα φαινόμενο και πρόβλημα της εποχής μας. Ο δήμος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις πολύτεκνες οικογένειες και διεκδικεί τις παροχές που τους αξίζουν», δήλωσε ο κ. Λαπόρδας. 

Αρωγός η ΑΝΚΙ στην ανάπτυξη του δήμου Παιονίας

Έργα και δράσεις για την ανάπτυξη και την προβολή της Παιονίας συζήτησαν ο δήμαρχος Αθανάσιος Λαπόδρας και ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Κιλκίς ΑΕ Παύλος Πασσαλίδης, την Πέμπτη 17 Μαρτίου.
Στην πολύωρη συνάντηση τους οι δύο άνδρες συζήτησαν τα αγροτικά έργα που μπορούν να μπουν στα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνδυαστούν με μια ολοκληρωμένη προβολή και προώθηση των παραγόμενων τοπικών προϊόντων. «Η Αναπτυξιακή Κιλκίς θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του δήμου και σε πρώτη φάση συμφωνούμε στη δημιουργία μιας βάσης μόνιμης συνεργασίας», τόνισε ο κ. Πασσαλίδης.
Επιπλέον συζητήθηκε ο σχεδιασμός του δήμου Παιονίας για την τουριστική προβολή της περιοχής και την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου του Ευρωπού και του Φράγματος Μεταλλίου. «Οι συνεργασίες και οι συνέργιες όλων των φορέων είναι, όπως έχω πει, το “κλειδί” για την ανάπτυξη της περιοχής μας και πιστεύω ότι η συνεργασία  μας με την ΑΝΚΙ είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Λαπόρδας. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων 21 Μάρτη

Σήμερα περισσότερο από ποτέ και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν υπάρχουν λαθραίες ζωές ή ζωές με μικρότερη αξία. 
Σε εποχές οικονομικής κρίσης όπου μια πολύ μεγάλη μερίδα κοινωνικών στρωμάτων δέχεται βάναυση επίθεση σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, σήμερα που η φτώχεια μας απειλεί όλους και το κοινωνικό κράτος γύρω μας καταρρέει, ο πολίτης που βάλλεται από παντού γίνεται ευάλωτος σε λαϊκίστικες σειρήνες και ο ρατσιστικός λόγος βρίσκει πρόσφορο έδαφος εξάπλωσης του, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνο για όλα μας τα προβλήματα τον «ξένο» και τον «διαφορετικό».

ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΝΤΑΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ "ΘΕΑΤΡΟ" ΚΙΛΚΙΣ