Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Πρωτοφανής επίθεση σε Διευθυντή Σχολείου του Κιλκίς

Πρωτοφανή επίθεση δέχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Απριλίου ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς την ώρα που έκλεινε το σχολείο. Ο Διευθυντής δέχτηκε επίθεση στον αύλειο χώρο του σχολείου και μάλιστα μπροστά στα έκπληκτα μάτια μαθητών και δασκάλων. Δράστες είναι δύο αδέλφια, 43 και 38 ετών, ο ένας εκ των οποίων την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 31 Μαρτίου, είχε φραστικό επεισόδιο με τον Διευθυντή του Σχολείου.

Φωτιά σε εν κινήσει αυτοκίνητο

Σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 13:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πυρκαγιά σε ΙΧΕ αυτ/το το οποίο εκινείτο στην Ε.Ο. Ν.Πετριτσίου – Θεσ/νίκης. Στο όχημα  επέβαιναν τέσσερα άτομα, τα οποία εξήλθαν αυτού χωρίς να προκληθεί  τραυματισμός. Η πυρκαγιά κατασβέσθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, η οποία διενεργεί την προανάκριση.

Φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Άγιο Πέτρο

Σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 16:30, στον Άγιο Πέτρο του Δήμου Παιονίας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε σταθμευμένο ΙΧΕ ιδιοκτησίας υπηκόου Βουλγαρίας. Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.
Πυρκαγιά κατασβέσθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στα εγκαίνεια των γραφείων της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ" στο Κιλκίς το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στις 1,30 μ.μ.

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Κιλκίς για τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο


Για άλλη μια φορά, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αιφνιδίασε και αναστάτωσε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, παρουσιάζοντας χθες τις προτάσεις της για το Νέο Λύκειο. Προτάσεις που κατέθεσε  στο Εθνικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με τα Προγράμματα Σπουδών της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, όπως διαμορφώθηκαν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για διαβούλευση…  Μια διαβούλευση που στηρίζεται σε προειλημμένες αποφάσεις και στερείται γνησιότητας και ειλικρινών προθέσεων.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2011 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΟΝΙΑ


Γράφει ο Στέφανος Τσιόνκης
Οδοντίατρος - Δημοτικός σύμβουλος Παιονίας


 Βαθειά μου πεποίθηση είναι ότι: O Δήμαρχος και οι συνεργάτες του πρέπει να εμπνεύσουν την κοινωνία με την ικανότητά τους να πραγματοποιήσουν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με όλες τις παραγωγικές τάξεις στο σύνολο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, αναλύοντας δεδομένα, διερευνώντας δυνατότητες, συνθέτοντας απόψεις και αξιοποιώντας όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου που έχει εμπειρία, γνώση και αντίληψη των σύγχρονων δεδομένων της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πραγματικότητας.
 Η άσκηση της εξουσίας και η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας επιβάλλετε να υπακούουν σε αρχές και κανόνες που ενισχύουν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.
 Η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση έρχεται πλέον να αποτελέσει τον κατ’ εξοχήν φορέα της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης του τόπου, της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Κίνδυνος να βάλει «λουκέτο» ενόψει Καλλικράτη της Παιδείας, που ήδη σχεδιάζεται; «Καμπανάκι» και για το ΤΕΙ

Συγχωνεύσεις δήμων έγιναν, σχολείων αποφασίστηκαν, νοσοκομείων εξαγγέλθηκαν, πάμε τώρα για ….ΤΕΙ και ΑΕΙ. Πράγματι, τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες, που βλέπουν και το φως της δημοσιότητας, για καταργήσεις περιφερειακών τμημάτων ΤΕΙ, συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, συμπτύξεις τμημάτων ομοειδούς γνωστικού αντικειμένου, προσαρτήσεις σχολών ή τμημάτων και πάει λέγοντας.
Αυτή η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» έχει δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας, κυρίως σε περιφερειακά τμήματα ΤΕΙ σαν αυτό του Κιλκίς. Πόσο, μάλλον, που οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο τμήματα περιφερειακών ΤΕΙ, που βρίσκονται χαμηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων σπουδαστών, καθώς και με μικρό αριθμό αποφοίτων.
Το «καμπανάκι», λοιπόν, για το ζήτημα Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδυμάτων του Κιλκίς, το οποίο ως γνωστόν ανήκει οργανικά στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έχει χτυπήσει. Ο κίνδυνος να πάψει να υφίσταται πλέον, σε μια πόλη που διαθέτει ήδη μια υπερπλήρη κτηριακή υποδομή, είναι υπαρκτός!

Η ταρίφα


Γράφει ο Ντίνος Μεταλλίδης

Στις 31/12/2004 στη στήλη ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ Ν’ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ  υπό τον τίτλο “ το διοικητικό παράδοξο και η τέχνη του εφικτού” είχα γράψει, μεταξύ άλλων:
1.      Για να εκλεγεί κάποιος Νομάρχης πρέπει προηγουμένως να «χριστεί» υποψήφιος Νομάρχης, πράγμα που γίνεται από κάποια κομματική οργάνωση. Ποια είναι, όμως, τα συνήθη κριτήρια της διαδικασίας αυτής;
Κριτήριο 1ο: Να μην αποτελεί εν δυνάμει επικίνδυνο αντίπαλο των βουλευτών ή πολιτευτών του κόμματος από το οποίο προέρχεται (φροντίζουν για αυτό οι βουλευτές και πολιτευτές).

Τα πολιτικοκοινωνικά σχόλια της εβδομάδας


Επικρατείας
Ο Κ. Κιλτίδης, σχεδόν άνοιξε πλήρως τα χαρτιά του! Στη συνέντευξη τύπου της περασμένης Δευτέρας άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι πάει για βουλευτής Επικρατείας! Φυσικά, με τον συνδυασμό της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Κι ενόψει αυτού του ενδεχόμενου, φρόντισε να διαβεβαιώσει τους φίλους του εδώ στο νομό, ότι «όπου κι αν βρεθεί δεν θα τους ξεχάσει ποτέ» κι ότι η υποστήριξή του προς αυτούς θα ‘ναι πάντα «αδιαπραγμάτευτη».
Προφανώς ο Κώστας θα πήρε την διαβεβαίωση της Ντόρας ότι θα τοποθετηθεί σ’ εκλόγιμη θέση. Δηλαδή, στην πρώτη!
Κι αν τυχόν γίνει έτσι κι εκλεγεί, θα γίνει ο πρώτος βουλευτής Επικρατείας από τον νομό μας!

Περί παλαιού και νέου, ο λόγος


Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης

«Δεν είναι δυνατόν ένας Γιώργος Φλωρίδης να μην μετέχει στην κυβέρνηση» είπε την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα ΜΜΕ του Κιλκίς, ο Κ. Κιλτίδης. Και μαζί με τ’ όνομά του Κιλκισιώτη πρώην υπουργού ανέφερε κι άλλα, όπως αυτά των Μ. Παπαϊωάννου και Μ. Ανδρουλάκη.
Προηγουμένως είχε κατακεραυνώσει δεόντως την κυβέρνηση, για την πολιτική της, καθώς και τα «δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας» για τις ευθύνες τους στο κατάντημα της χώρας, το οποίο – όπως εκτίμησε θα ‘χει και συνέχεια!
Αύριο ο Κ. Κιλτίδης θα ‘χει τη χαρά να υποδεχθεί εδώ στο Κιλκίς την αρχηγό του νέου κόμματος τους την Ντόρα Μπακογιάννη, για τα εγκαίνια των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Μια Ντόρα, για την οποία προσπάθησε να πείσει στην προαναφερθείσα συνέντευξη ότι ευαγγελίζεται την ελπίδα κι ας είναι ένα απ’ τα «παλιά υλικά» του ένοχου για την τραγωδία που βιώνουμε πολιτικού μας συστήματος.

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ- ΣΙΜΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ


Γράφει ο Κώστας Στεφανίδης

Η όλη κατάσταση θα μπορούσε να περιγραφτεί και με την περιβόητη φράση «η φύση εκδικείται», στην οποία όλοι κάνουμε επανειλημμένα αναφορά όταν μας βολεύει και την λησμονούμε αμέσως μετά κάνοντας ό,τι είναι δυνατό και αδύνατο ώστε πάλι να
βρίσκει εφαρμογή η τραγικότερη εκδοχή της με ανεπανόρθωτα καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο και φυσικά για το περιβάλλον και τον πλανήτη τον ίδιο.
Βέβαια εάν η φύση ήταν εκδικητική δεν θα υπήρχε σήμερα ζωή στον πλανήτη και δεν θα υπήρχε ούτε πλανήτης ούτε γαλαξίας με τις δυναμικές ισορροπίες που υφίστανται σήμερα στο σύμπαν ολόκληρο. Απλά η φύση λειτουργεί με βάση τους πλέον απλούς νόμους της φυσικής που όταν παραβιαστούν δημιουργούνται πλέον ανεξέλεγκτες για τον άνθρωπο καταστάσεις με απόλυτα τραγικά προβλέψιμες πλέον καταστροφικές συνέπειες. Το ευφυές λοιπόν ζώο, ο άνθρωπος, κατέκτησε τον πλανήτη με την πλέον σύγχρονη ανεπτυγμένη τεχνολογία και συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως κατακτητής αντί να αισθάνεται ως φιλοξενούμενος και να πορεύεται αναλόγως.

Γήπεδο: η νέα Μεγάλη του Γένους Σχολή

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Έχουμε συνηθίσει πια. Το βράδυ της Κυριακής, της πάλαι ποτέ «αθλητικής Κυριακής», θα ακούσουμε, πλην των άλλων καταθλιπτικών και τρομακτικών, τις εξής κοινότοπες – αλλοίμονο – φράσεις: «Μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό», «φοβερά επεισόδια στο τάδε γήπεδο», «διεθνής διασυρμός της Ελλάδας», «ανεγκέφαλοι οπαδοί έκαψαν…». Τα προσπερνούμε αδιάφοροι, σαν να πρόκειται για παιδικές, αθώες σκανταλιές. Θεωρούμε αυτό που ονομάζουμε χουλιγκανισμό, μέρος της παιδαγωγίας των νέων. Το προστάδιο, ο προθάλαμος πριν από την ενηλικίωση. Κουκούλα, μολότωφ και κουκουλοφορία. Ιδού τα υλικά της σύγχρονης εκπαίδευσης. Το γήπεδο, είναι η νέα Μεγάλη του Γένους Σχολή. Ας μη λησμονούμε και ότι το ποδόσφαιρο υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού….

Η ψυχολόγος Βίκυ Καλφοπούλου απαντά στα δικά σας ερωτήματα


Ερώτηση: Πρόσφατα έμαθα από τον διευθυντή του σχολείου ότι ο γιος μου που είναι 15 ετών, έμεινε από απουσίες. Καταλαβαίνω ότι σε αυτή την ηλικία θα κάνουν σκασιαρχείο, αλλά αυτός το έχει παρακάνει. Είμαι σοκαρισμένη και θυμωμένη μαζί του. Θα ήθελα να μου πείτε πως πρέπει  να του συμπεριφερθώ. Ευχαριστώ Ευγενία

Ευγενία μου,
Χαίρομαι που μπορείς να μπεις στην ψυχολογία ενός έφηβου, αλλά θα συμφωνήσω  μαζί σου, ότι ο γιος σου το έχει παρακάνει. Το σκασιαρχείο για πολλούς έφηβους είναι τρόπος ζωής. Σκασιαρχείο σημαίνει παράνομη απουσία από το σχολείο και δεν πρέπει να συγχέεται με την άρνηση φοίτησης λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που προέρχονται από οικογενειακές καταστάσεις, ασθένειες ή λόγω εκφοβισμού από συμμαθητές ή φόβο για ορισμένους δασκάλους.

Αν θες να ξέρεις πρέπει να ψάξεις..


Γράφει η
Παγώνα Κακανοπούλου

Άλλη μια προσπάθεια σήμερα περιγραφής του κλουβιού και των αλυσίδων μας και παράκαμψη των μύθων που μας εγκλωβίζουν σ’ αυτές. Αρωγός μας σήμερα ο αγαπητός φίλος που υπογράφει στο ιντερνετ σαν «Θράξ Αναρμόδιος» που συνθέτει κι αυτός κάτι από το παζλ της βιωτής μας, με τις δικές του δυνάμεις:
«..Υπάρχει σχέδιο και πάγια εντολή από την διεθνή ολιγαρχία του πλούτου να μην έχει ποτέ η χώρα μας αυτόνομη οικονομική ανάπτυξη. Δεν μας επιτρέπεται. Εκεί που “μας επιτράπηκε”, όπως στον τομέα της ναυτιλίας, είμαστε οι πρώτοι. Και στην ναυτιλία βέβαια μας επιτράπηκε διότι ΔΕΝ πηγαίνουν φορολογικά έσοδα από τις δραστηριότητές της στο κράτος (με συνταγματική κατοχύρωση αυτό) (*).

Διαμαρτυρία εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011