Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ: Ο ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Η αναμενόμενη δημοσίευση του νέου χάρτη υγείας από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας, επιβεβαίωσε τις ανησυχίες όλων και αύξησε τα ερωτηματικά όσον αφορά την υποβάθμιση των δύο Νοσοκομείων του νομού. Ο εν λόγω υγειονομικός χάρτης δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, όσον αφορά τις υποδομές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, το έμψυχο Ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και στατιστικά στοιχεία για την λειτουργικότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη την επικράτεια.
            Η μελέτη αυτή σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόταση, από την πλευρά της Κυβέρνησης και τίθεται προς διαβούλευση χωρίς να υπάρχει ο νέος σχεδιασμός του υγειονομικού χάρτη και ποια θα είναι τα κριτήρια πάνω στα οποία θα στηρίζεται η πρόταση του υπουργείου. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Κυβέρνηση αποκρύπτει τις προθέσεις της, οι οποίες θα δημιουργήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας ισχυρές αντιδράσεις διότι το ισχυρότερο, αν όχι το μοναδικό, κριτήριο του νέου σχεδιασμού είναι η δραστική περικοπή των δαπανών για την υγεία κατ’ εφαρμογή των εντολών του μνημονίου και της Τρόϊκας.

Σύλληψη για παράνομη αλιεία στη Δοϊράνη

Το Σάββατο 09 Απριλίου 2011 και ώρα 01:20 στη Λίμνη της Δοϊράνης συνελήφθη ημεδαπός ηλικίας 57 ετών, από αστυνομικούς του Τ.Σ.Φ. Δοϊράνης διότι κατελήφθη να ψαρεύει χρησιμοποιώντας  απαγορευμένα είδη αλιείας (καμάκι, πηγή φωτός μεγάλης ισχύος), στερούμενος αδείας αλιείας. Τα παράνομα είδη αλιείας κατασχέθηκαν.
Ο δράστης, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.