Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς στην Επιχείρηση ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 η προγραμματισμένη Άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς .Η εκπαίδευση στις 6 & 7 Απριλίου περιλάμβανε : α) Τρόπους απεγκλωβισμού από σύγχρονους ανελκυστήρες (Τεχνικός Kleemann), β) Σχοινιά, Κόμποι και τρόποι ανάσυρσης διασωστικού φορείου (Αξιωματικούς ΕΜΑΚ), γ) Πρώτες βοήθειες, (Εκπαιδευτής ΕΚΑΒ), δ) Πυρκαγιές Δασών-τρόπος κατάσβεσης (Αξιωματικός Π.Υ. Κιλκίς), ε) Υγραεριοκίνηση και κίνδυνοι (κ. Χαριτωνίδης Ζήσης Μηχανολόγος Μηχανικός), στ) Χρησιμότητα του Google Earth στο Π.Σ. (Αξιωματικός Π.Υ. Κιλκίς), ζ) Φίδια και αναγνώριση τους (Στραχίνης Ηλίας Μέλος Ερπετολογικής Εταιρείας).Η Άσκηση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου με την επέμβαση στην  Επιχείρηση ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε.

Επείγουσα διόρθωση

 Παρακαλούμε για επείγουσα διόρθωση λάθους που έγινε κατά την συνάντηση εξηντάρηδων συμμαθητών του Γυμνασίου Αρρένων Κιλκίς της 26ης Μαρτίου. Απωλέσαμε την καθηγήτρια Αθανασιάδου Έλλη και όχι Παπαθανασίου Αδαμαντία. Παρασυρθήκαμε από το παραπλήσιο επώνυμο της επικοινωνίας με καθηγητές και κάναμε τέτοιο λάθος. Ζητάμε συγνώμη από την αγαπητή μας Καθηγήτρια Παπαθανασίου Αδαμαντία, της ευχόμαστε περαστικά από την πρόσφατη ασθένειά της, να είναι γερή για να παρευρεθεί στην επόμενη συνάντησή μας του 2016.
         Ζητάμε συγνώμη από τους συμμαθητές αλλά και όλους τους μαθητές του γυμνασίου μας που ευτύχησαν να την έχουν καθηγήτρια. Ζητάμε συγνώμη από τους πολίτες της μικρής μας κοινωνίας του Κιλκίς αλλά και όλες τις τοπικές εφημερίδες.
         Η καθηγήτρια Παπαθανασίου Αδαμαντία ήταν στους δικαιολογημένους απόντες της συνάντησης συμμαθητών του εξαταξίου γυμνασίου μας.  
                                                              Οι συντονιστές.  

Στο σταυροδρόμι….

Γράφει ο Χρήστος Ανδρεανίδης
Στην σημερινή κατάσταση της οδοποιίας θα αναφερθώ και όχι στο λαϊκό τραγούδι από όπου πήρα τον τίτλο. Ανήρτησα βέβαια στο Facebook σε ερμηνείες Στέλιου Καζαντζίδη και Πάνου Γαβαλά, το πανέμορφο τραγούδι και σας προτείνω να το ακούσετε.
       Ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του αυτοκινητόδρομου Χαλάστρας – Ευζώνων που το τμήμα Χαλάστρα- Πολύκαστρο δεν διέφερε από το πέταλο του Μαλιακού, τα Τέμπη και το τμήμα Κιάτο-Πάτρα με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση με σημεία άκρως επικίνδυνα της Π.Α.Θ.Ε. όπως ονομαζόταν.
        Θα απαλλαγούμε οι νεοέλληνες από την τριτοκοσμική από την λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας έξοδο προς Ευζώνους των προερχομένων από Αθήνα στον κόμβο της Χαλάστρας.
        Με το τούνελ του Κισσάβου, την ολοκλήρωση του πετάλου, τις δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση στον Χαλάστρας – Πολυκάστρου μαζί με την βελτίωση του κόμβου Χαλάστρας θα ανεβάσουμε το επίπεδο ποιότητας των Εθνικών μας δρόμων όπως αναφέρθηκα στο προ διετίας άρθρο μου «Αυτοκινητόδρομοι.gr».

Ανακοίνωση – πρόσκληση Ένωσης Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας

Με βάση τα άρθρα 5, 6, 11, 12, 13, 14, 17, 18 και 19 του καταστατικού της ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και με την υπό αριθμό 2 απόφαση της προσωρινής διοίκησης, καλούνται όλοι οι Σύλλογοι Κρητών Μακεδονίας, σε Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 και ώρα 09.00 π.μ. στην Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσ/νικης (ΕΔΟΘ) Προξένου Κορομηλά 51 Θεσ/νικη.

«Ανέστη, θα σε θυμόμαστε για πάντα»

Το μήνυμα «Ανέστη, θα σε θυμόμαστε για πάντα» έστειλαν την Κυριακή, οι Ακαδημίες του Αλέξανδρου Κιλκίς, αλλά και του ΠΑΟΚ και του Γιώτσα, στο πρώτο τουρνουά «Ανέστης Παπαδόπουλος» που διοργάνωσε η πρώτη στις εγκαταστάσεις της, προς τιμήν του πρώην αθλητή της. Η Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το χαμό του πρώην αθλητή της, θεώρησε ιερό καθήκον να καθιερώσει ένα τουρνουά, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο στη μνήμη του και θα φέρει το όνομά του. Φέτος, το «παρών» έδωσαν οι Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και του Γιώτσα από την Κατερίνη, ομάδες που ο Αλέξανδρος Κιλκίς θέλει να ευχαριστήσει θερμά που συμμετείχαν και βοήθησαν με το δικό τους τρόπο.

Βροντερό παρών του ΓΑΣ Κιλκίς στον μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”. Πρωτιά για την Ελ. Κωνσταντινίδου στα 1000 μ.

Με μεγάλη επιτυχία και νέα ρεκόρ συμμετοχών σε όλους τους αγώνες διεξήχθη, χτες Κυριακή 10 Απριλίου, ο 6ος Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης “Μέγας Αλέξανδρος”. Επισήμως τερμάτισαν 522 δρομείς στον Μαραθώνιο, 606 στα 10χλμ και 346 στα 5χλμ, αν και οι συμμετέχοντες ήταν αρκετοί περισσότεροι. Επίσης περισσότερα από 1500 παιδάκια  συμμετείχαν και στον αγώνα των 1000μ. Η άρτια οργάνωση άφησε ικανοποιημένους όλους τους συμμετέχοντες και διοργάνωση συνεχίζει την ανοδική της πορεία μετά την περσινή κρίσιμη χρονιά και το τελικό αποτέλεσμα παρά τις δύσκολες συνθήκες και τον ήλιο, ήταν για αρκετούς αθλητές ικανοποιητικό, καθώς πολλοί έκαναν καλούς ατομικούς χρόνους.

Σάρωσαν στα πολύαθλα του Στίβου τα “φοβερά μωρά” του ΓΑΣ Κιλκίς


Με μεγάλη επιτυχία και παρά τον άσχημο καιρό με τον πολύ δυνατό αέρα που δυσκόλευε τις προσπάθειες των αθλητών, διεξήχθη την Παρασκευή 8 Απριλίου στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς , το διασυλλογικό πρωτάθλημα των πολύαθλων (τρίαθλα) της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς της κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β', με τη συμμετοχή των σωματείων του στίβου του ν. Κιλκίς. Τα “φοβερά μωρά” του ΓΑΣ Κιλκίς πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση κερδίζοντας την ομαδική βαθμολογία στα κορίτσια με 393 βαθμούς σημειώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία ομάδας σε όλη την Ελλάδα, ενώ κέρδισαν και τη 2η θέση στα αγόρια με 134 βαθμούς.

Συλλαλητήριο και Πορεία για το Νοσοκομείο Κιλκίς


Η  Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Κιλκίς (ΕΝΙΚ) και το Εργασιακό Σωματείο του Γ.Ν. Κιλκίς, με τη συνεργασία του συντονιστικού των πρωτοβάθμιων υγειονομικών σωματείων του νομού Κιλκίς, διοργανώνει συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 15-4 -2011 και ώρα 12μ.μ. στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του νοσοκομείου, τόσο για τα τεκταινόμενα στο νοσοκομείο μας και γενικότερα στη δημόσια υγεία όσο και για την επικείμενη λαίλαπα αντικοινωνικών μέτρων που απειλεί το χώρο. Επίσης, οι δύο φορείς προγραμματίζουν συλλαλητήριο και πορεία  το Σάββατο, 16 Απριλίου  και ώρα 5μ.μ., που θα ξεκινήσει από την Κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου με κατεύθυνση το κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς και με σκοπό τον αποκλεισμό του κτιρίου. Σημειώνεται ότι στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας είναι προγραμματισμένος αγώνας μπάσκετ στο γυμναστήριο με την παρουσία του υπουργού υγείας Α. Λοβέρδου.

Πάρτε μέτρα Τώρα! Ε.Σ.Α.μεΑ. και Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. διοργανώνουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14/4, ώρα 10:30 έξω από το Υπουργείο Υγείας και Πορεία προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνουν από κοινού Ε.Σ.Α.μεΑ. και Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 10.30 π.μ., για τα τραγικά οικονομικά προβλήματα που  αντιμετωπίζει το σύνολο των Κέντρων/Ιδρυμάτων/Φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανοιχτής και κλειστής περίθαλψης για τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες όπως: άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές κινητικές αναπηρίες πολλαπλές αναπηρίες, καθώς και για την σταδιακή κατάρρευση του δημοσίου Προνοιακού Συστήματος της χώρας.

Σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για την επόμενη αναδάσωση σε περιοχές του νομού Κιλκίς

Σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία της επόμενης επιχείρησης αναδάσωσης σε περιοχές του νομού, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστου Γκουντενούδη.
     Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δασάρχης Κιλκίς κ. Ευθ. Πολιτίδης, ο Δ/ντης Δασών κ. Στ. Παπαδημητρίου, η κα. Άννα Αποστολά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γ. Στεφανίδης και ο Προϊστάμενος Εγγείων Βελτιώσεων κ. Αντ. Κομπατσιάρης.
     Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε συστηματική και διαρκής συνεργασία με τους δήμους και την Δ/νση Εποικισμού ώστε να ορισθούν περιοχές για αναδάσωση και να εντοπισθούν καινούργιες περιοχές σε όλο το νομό.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ TEST ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (TEST PAP)

Το Γενικό Νοσοκομείο  Γουμένισσας δέχεται (χωρίς ραντεβού) και  δωρεάν  όσες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν  Προληπτικά και να υποβληθούν σε TEST PAP για την πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας από την Τετάρτη 13-4-2011 έως την Τετάρτη 20-4-2011  και ώρες 9:00 πμ έως 14:00 μμ.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: «Νέο τριπλό χτύπημα στην ελληνική αγορά προκαλεί η αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων».

Νέες επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις, νέα βάρη για τα νοικοκυριά και ακριβότερα δάνεια φέρνει μοιραία η αύξηση, σε πρώτη φάση, του βασικού επιτοκίου από την Ε.Κ.Τ κατά 0,25%.  Εάν μάλιστα επαληθευθούν οι εκτιμήσεις των ειδικών για άλλες δύο αντίστοιχες αυξήσεις το καλοκαίρι και φθινόπωρο, τότε μέχρι τέλος του χρόνου το βασικό επιτόκιο θα φτάσει στα επίπεδα του 1,75%. Το ενδεχόμενο μάλιστα να διπλασιαστεί στο 2% θα εξαρτηθεί από τις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες δυστυχώς αυξάνονται συνεχώς με τον παγκόσμιο πληθωρισμό να προβλέπεται για το 2011 στο 4%, προκαλώντας απρόβλεπτες αναταραχές σε ευάλωτες  οικονομίες και αδύναμες τράπεζες που πασχίζουν να αντλήσουν χρηματοδότηση όπως συμβαίνει με την χώρα μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 2011

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας 2011, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:
Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ημέρα που θεμελιώθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ).
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για τον ετήσιο εορτασμό αυτής της ημέρας, επιλέγει να παρουσιάσει ένα θέμα υγείας με παγκόσμιο χαρακτήρα και προτείνει δράσεις για την αντιμετώπιση του με απώτερο στόχο την βελτίωση της υγείας των ανθρώπων.
Το φετινό σύνθημα του εορτασμού είναι: «Ανθεκτικότητα των Μικροβίων στα Φάρμακα (Μικροβιακή Αντοχή): απουσία δράσης σήμερα –αδυναμία θεραπείας αύριο».
Η αντίσταση στα αντιμικροβιακά φάρμακα δεν είναι καινούργιο πρόβλημα, αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται περισσότερο επικίνδυνο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Νόσου Πάρκινσον, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:
«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ν. Πάρκινσον καθιερώθηκε το 1997 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Ν. Πάρκινσον (Europian.Parkinson’s.Disease.Association.) και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Άγγλου Τζέιμς Πάρκινσον (1755-1824). Ο Τζέιμς Πάρκινσον, το 1817 περιέγραψε τη συμπτωματολογία της ασθένειας που πλήττει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου
Τον ίδιο χρόνο (1997) δόθηκε στη δημοσιότητα η «Χάρτα της E.P.D.A.» που σκοπό είχε να ενημερώσει τους πάσχοντες από την ασθένεια για τα δικαιώματά τους, αλλά και να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό.

Ανοικτή Οθόνη στο Συνεδριακό Κιλκίς

Σας υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Δευτέρα 11 , αλλά και Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δ. Κιλκίς, στις 20.00, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ από το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικό πρόγραμμα μπορείται να βρείτε στην ιστοσελίδα  www.kpk.gr
.

Διεξαγωγή Πανελλήνιας Έρευνας στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου του Ν. Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Κιλκίς  “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ/ Ιατρική Σχολή Αθηνών) υλοποίησε την Πανελλήνια Έρευνα στο μαθητικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου. Εκτός από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών η έρευνα μελετά ευρύτερα θέματα της συμπεριφοράς των εφήβων, όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις, ο ελεύθερος χρόνος, η προσαρμογή στο σχολείο κ.λ.π. με σκοπό να συγκεντρώσει στοιχεία για το σχεδιασμό αποτελεσματικών προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας.

Καταγγελία Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς

Η Κοινωνία Πολιτών  του Ν. Κιλκίς με αυτό το κείμενο-διαμαρτυρία  θέλει να καταγγείλει την αποτρόπαια επίθεση που έγινε πριν από δέκα περίπου ημέρες εναντίον του διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και επί τριάντα χρόνια εκπαιδευτικού κ. Τσακαλοφίδη Γιώργου.
Ο προβληματισμός είναι  έντονος και τα συναισθήματα ανάμικτα.
Η πράξη αυτή είναι, άραγε, σημάδι των καιρών; Προπομπός  καταστάσεων που θα διαδεχθούν την  οικονομική συρρίκνωση, την κοινωνική  συμπίεση και καταπίεση που δεχόμαστε τον τελευταίο καιρό; Ή μήπως, εκφράζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την αδυναμία του κράτους ,των θεσμών και των νόμων να αντιδράσουν αποτελεσματικά σε τραμπουκισμούς, οικογενειοκρατίες, την πλήρη απουσία παροχής ασφάλειας των πολιτών, την απόλυτη έκφραση της γραφειοκρατίας και των απελπιστικά αργών νομικών και αστυνομικών διαδικασιών;

1ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Πάικου

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 διοργανώθηκε για πρώτη φορά ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Πάικου, γνωστός από εδώ και πέρα ως ‘Σαλαμάνδρα’ Πάικου.
Ο αγώνας είχε μεγάλη επιτυχία και ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Πιο συγκεκριμένα
*  αγωνίστηκαν 154 αθλητές
* συμμετείχαν σε διάφορα πόστα της διοργάνωσης 98 εθελοντές
* οι χορηγοί έφτασαν τους 33

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ
Στον αγώνα έλαβαν μέρος καταξιωμένοι αθλητές του ορεινού τρεξίματος καθώς επίσης και πολλοί που έτρεχαν σε τέτοιου είδους αγώνα για πρώτη φορά, πράγμα το οποίο ήταν και ένας από τους στόχους της διοργάνωσης, να κάνει δηλαδή γνωστό το ορεινό τρέξιμο στον κόσμο που κατοικεί στο Πάικο και στις γύρω από αυτό  περιοχές.