Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Επιτυχής η εβδομάδα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού στο Κιλκίς


250 και πλέον Κιλκισιώτισσες εξετάστηκαν στο «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης»  που υλοποίησε στο Κιλκίς για πρώτη φορά από τις 12 έως και τις 16 Απριλίου η Εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους», σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κιλκίς. Οι εν λόγω συμμετοχές ξεπέρασαν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι γυναίκες του Κιλκίς είναι αρκετά ευαισθητοποιημένες σε θέματα υγείας και αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα αλλά και την αξία της πρόληψης.

94η επέτειος της μάχης του Ραβινέ


Ο Δήμος Παιονίας και η Τοπική Κοινότητα Χαμηλού διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις για την 94η επέτειο της μάχης του Ραβινέ που θα γίνουν την Κυριακή 1 Μαΐου. Το πρόγραμμα έχει εξής: Θεία Λειτουργία Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Χαμηλού, επιμνημόσυνη δέηση, πανηγυρικός της ημέρας, κατάθεση στεφανιών και ακολουθούν ενός λεπτού σιγή, εθνικός ύμνος και στις 12 εκδήλωση στην πλατεία του χωριού με παραδοσιακούς χορούς.

70η επέτειος της Μάχης των Ευζώνων


Ο Δήμος Παιονίας και η Τοπική Κοινότητα Ευζώνων διοργανώνουν εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της Μάχης των Ευζώνων της 25ης Απριλίου 1941 την Παρασκευή 29 Απριλίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 7π.μ. Θεία Λειτουργία (Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου), 10:15π.μ. Δοξολογία-Αρχιερατικό Μνημόσυνο, 10:30π.μ. μετάβαση στο χώρο του μνημείου, 10:35 επιμνημόσυνη δέηση, 10:45 πανηγυρικός της ημέρας, 11π.μ. κατάθεση στεφανιών και ακολουθούν ενός λεπτού σιγή, εθνικός ύμνος και δεξίωση-παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

Τέλος η Σχολή Γονέων για φέτος, προετοιμασία για του χρόνου


Με κέφι, ενθουσιασμό και ζωντάνια γιόρτασαν τη λήξη της φετινής περιόδου λειτουργίας τους, οι δύο ομάδες της Σχολής Γονέων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς. Η Σχολή Γονέων λειτουργεί σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και με τη μέριμνα του πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Απόστολου Πορτοκαλίδη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το ενδιαφέρον των γονέων είναι όλο και αυξανόμενο, γεγονός που αποδεικνύεται από την ενεργό συμμετοχή τους στις εν λόγω ομάδες. Φέτος, τη Σχολή Γονέων παρακολούθησαν 35 γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών.

Κατεδαφίστηκε η κεραία της VODAFONE στο Κιλκίς

Κατεδαφίστηκε την περασμένη εβδομάδα η αυθαίρετη κεραία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας “Βόνταφον” (VODAFONE) στην οδό 21ης Ιουνίου 248 στο Κιλκίς, μετά την σχετική απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα. Η διαδικασία κατεδάφισης ξεκίνησε την Τετάρτη 13 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου, από την ίδια την εταιρεία η οποία διέθεσε δικά της μέσα και συνεργείο για την απομάκρυνση των μηχανημάτων της.

Μικρά έργα με αυτεπιστασία και συντήρηση σχολείων στον Δήμο Κιλκίς

Σε εκτέλεση μικρών έργων με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας προχωρά η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων του Δήμου Κιλκίς. Οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση έργων οδοποιίας, πεζοδρομίων και κρασπέδων της πόλης του Κιλκίς.
Ήδη συνεργεία του δήμου έχουν προβεί στην αντικατάσταση των σπασμένων πλακών στα πεζοδρόμια της οδού Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Κήπου, καθώς και στην αποκατάσταση των λακούβων και των καθιζήσεων στον ήπιας κυκλοφορίας πεζόδρομο της Πόντου. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες παρεμβάσεις του οδοστρώματος και στον πεζόδρομο του ΟΤΕ, όπως και σε οδούς στις οποίες εντοπίζονται μικρής έκτασης κακοτεχνίες.