Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Συλλυπητήρια τμήματος στίβου ΓΑΣ Κιλκίς

Οι έφοροι, οι προπονητές και οι αθλητές του τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς, εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για τον αναπάντεχο, άδικο και πρόωρο χαμό του Νίκου Λαζαρίδη , πατέρα του πρωταθλητή  και φίλου μας, Γιάννη Λαζαρίδη.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 

Μήνυμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την Πρωτομαγιά

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους σε πλήρη απόγνωση.
Η συνεχιζόμενη επίθεση κατά της μισθωτής εργασίας, που εκδηλώνεται είτε με την κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, είτε με την επιβολή νέων έμμεσων φόρων, είτε με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων έχουν φέρει τον εργαζόμενο της χώρας μας σε κατάσταση πανικού.
Τα πρόσθετα μέτρα που επέρχονται και αφορούν σε περικοπές επιδομάτων χαμηλόμισθων και συνταξιούχων δείχνουν καθαρά τη διάθεση των σήμερα κρατούντων να μη σεβαστούν ούτε τα τελευταία ψήγματα κοινωνικού κράτους που έχουν απομείνει.

Έλεγχος και Εποπτεία Αγοράς Προϊόντων Δομικών Κατασκευών

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), οργανώνουν εσπερίδα με θέμα :
«Εποπτεία Αγοράς Προϊόντων Δομικών Κατασκευών»
με στόχο την ενημέρωση, τόσο του επιχειρηματικού όσο και του τεχνικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα, ενόψει των σχετικών ελέγχων που θα ξεκινήσουν να διενεργούνται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την πολιτεία.
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011 και ώρα 17.30 (έναρξη προσέλευσης 17.00), στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη).

Ποιοι; οι κλεφτοκατσικάδες της οικουμένης

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Μας κουνούν το δάχτυλο και μας ειρωνεύονται οι Φραγκογερμανοί. Μιλούν ποιοι; Οι διαγουμιστές, οι κλεφτοκατσικάδες της οικουμένης. Εξηγώ βασιζόμενος σε κάποιες παλιότερες σκέψεις.
Ο Άγγλος συγγραφέας του ΙΘ΄ αιώνα, Γουίλιαμ Πίκαμ, έλεγε ότι στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχαν περισσότερα αγάλματα παρά άνθρωποι. Και έρχεται μετά 200 περίπου χρόνια ένας πάλι Άγγλος ιστορικός και συγγραφέας ο Γ. Κλερ, για να αποκαλύψει ότι τα διαγουμισμένα από τον Έλγιν αγάλματα του Παρθενώνα υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές. Μια από τις πιο σκοτεινές πτυχές της ελληνικής ιστορίας, η οποία τεχνηέντως επιχωματώνεται και αποσιωπάται, είναι αυτή της δηώσεως και διαρπαγής, ανά τους αιώνες, των μνημείων και έργων τέχνης της κλασικής και βυζαντινής περιόδου. Η λεηλασία και η καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιτεχνικοί ελληνικοί θησαυροί κατά την περίοδο της Ρωμαιοκρατίας, Φραγκοκρατίας και Τουρκοκρατίας συνιστούν πολιτιστική γενοκτονία.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ

Γράφει ο Ντίνος Μεταλλίδης
Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια που, μέσα από την συνένωση της ΑΕΚ, του ΑΡΗ και του ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Κιλκίς, δημιουργήθηκε ο Α.Ο. Κιλκισιακός.
 Ένας σύλλογος που “αναπνέει” 50 χρόνια τώρα.
Ένας σύλλογος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, τον βασιλιά των σπορ για τους περισσότερους και σίγουρα το πιο λαϊκό σπορ.
Ένας σύλλογος που γέμισε τα Σαββατοκύριακα και την καρδιά μεγάλης μερίδας των φιλάθλων της πόλης και του Νομού για πολλά χρόνια και συχνά τους έκανε περήφανους.
 Για την ιστορία, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μάθαίνουν οι νεότεροι,
ο Κιλκισιακός αγωνίστηκε

Ευχαριστήριο Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. Κιλκίς

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους εκείνους που αγκάλιασαν την εκδήλωση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στο Κιλκίς με θέμα «Η καταδίκη των γενοκτονιών ως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας». Ευχαριστούμε όλους σας γιατί ο καθένας είχε και ένα όμορφο σχόλιο να μας κάνει. Ειλικρινά η συμμετοχή όλων σας, ήταν συγκινητική και μας γέμισε με χαρά καθώς και με δύναμη για να συνεχίσουμε τις όμορφες δράσεις. Θέλουμε να παραμείνετε δίπλα μας και να μας κάνετε τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε καλύτεροι. Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς θα συνεχίσει να ενημερώνει, να παρεμβαίνει και να οργανώνει όμορφες δράσεις πάντα με γνώμονα τους νέους.

Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς συνδιοργανώνει με το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, εκδηλώσεις εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Κυριακή 1η Μαΐου στις 10:30π.μ. στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς. Παράλληλα, οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ-Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 11 Μαΐου.
Το κάλεσμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφέρει τα εξής: «Οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις αποκαλύπτουν με δραματικό τρόπο τα αδιέξοδα της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής. Παρά τις βάρβαρες περικοπές δικαιωμάτων και εισοδημάτων, τα προβλήματα των ελλειμμάτων και του χρέους οξύνθηκαν, η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και  η χώρα σε νέα αδιέξοδα. Ταυτόχρονα οι εξελίξεις σε επίπεδο Ε.Ε. με το σύμφωνο για το ευρώ και το μηχανισμό στήριξης αποτελούν νέα ακραία νεοφιλελεύθερη επιλογή για την πορεία της Ευρώπης και δημιουργούν νέο αρνητικό περιβάλλον και για τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Πευκόδασος του δήμου Παιονίας