Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΚΚΕ: Αηδία και αποστροφή προκαλεί ο βρετανικός γάμος

Με αφορμή τον βασιλικό γάμο του «Γουίλιαμ και της Κέιτ», το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε το ακόλουθο σχόλιο, στο οποίο κάνει λόγο για προκλητική προβολή και αξιοποίηση: «Αηδία και αποστροφή προκαλεί η απίστευτη προβολή στην Ελλάδα, όπου οι λαϊκές οικογένειες δεινοπαθούν από την ανεργία και τη φτώχεια, του γάμου των απομειναριών του μεσαίωνα τον οποίο η ιστορικά ξεπερασμένη αστική τάξη της Βρετανίας και της Ευρώπης τιμά και επιδεικνύει προκλητικά. Αυτοί να χαίρονται τη σήψη τους, οι λαοί όμως έχουν χρέος να ξεμπερδεύουν μαζί τους».

Εκδηλώσεις για την 9η Μαΐου

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε (αρ.4 παρ.1 Ν2703/1999, ΦΕΚ 72/Α/8-4-1999) ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής. Το εορταστικό πρόγραμμα στο νομό Κιλκίς περιλαμβάνει τη Δευτέρα 9 Μαΐου τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Ευχές Δημάρχου Κιλκίς σε μαθητές ενόψει των πανελλαδικών


Ξεκινούν σε λίγες ημέρες οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι πανελλαδικές εξετάσεις των αποφοίτων Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Με αφορμή την έναρξη της δύσκολης και απαιτητικής αυτής περιόδου, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητές, τους εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή δύναμη και τους καλεί να επιδείξουν υπομονή, ηρεμία και ψυχραιμία, προκειμένου να εκπληρώσουν το στόχο τους.

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο λαογραφικό μουσείο Γουμένισσας

Ανθοέκθεση από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Ευωδιές και χρώματα της φύσης θα πλημμυρίσει και πάλι ο πεζόδρομος της Κ. Γαβριηλίδη στην πόλη του Κιλκίς. Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει Ανθοέκθεση το Σάββατο 7 (09:00 – 21:00) και την Κυριακή 8 Μαΐου (10:00 – 14:00).

Παρουσίαση ντοκιμαντέρ «Που πας αδελφέ;»


Το Σάββατο 7 Μαΐου, από την Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς και ώρα 7 το απόγευμα θα γίνει παρουσίαση και προβολή του ντοκιμαντέρ του Ommer Assan «Που πας αδελφέ;». Πρόκειται για μια παράλληλη ιστορία αποχωρισμού με μαρτυρίες Ποντίων που έφυγαν από την πατρώα γη των Κοτυώρων και ήρθαν στην Ελλάδα, και Τούρκων που έφυγαν από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή των Κοτυώρων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Ommer Assan, Ibrahim Dizman και ο Θεόδωρος Παυλίδης.

Ομιλίες για την «Κάρτα του πολίτη» στον Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου

Την Κυριακή 8 Μαΐου στις 6:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αρχονταρίκι του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας δύο ομιλίες με θέμα «Κάρτα του πολίτη-Εισιτήριο χωρίς επιστροφή». Ομιλητές θα είναι ο μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης, διδάκτωρ Θεολογίας και ο Στάθης Αδαμόπουλος οικονομολόγος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.  

3η Γιορτή Κερασιού στη Φιλυριά

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς σε συνεργασία με τους κερασοπαραγωγούς της Φιλυριάς, διοργανώνει την Γιορτή Κερασιού το Σάββατο 28 Μαΐου 2011, στον προαύλιο χώρο του συλλόγου.

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Ελληνικό του δήμου Κιλκίς