Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ασώματος η κεφαλή περάστε κόσμε…Τέλος


Γράφει ο Κώστας Στεφανίδης
Σήμερα θα επικεντρωθώ στον τίτλο του άρθρου ώστε να τεκμηριώσω τελικά φυσικά μέχρι νεωτέρας ότι και εάν νιώσω την πνευματική ανάγκη να το κάνω. Με ικανοποίηση και εθνική ανάταση πληροφορήθηκε τη συμπεριφορά του Δικηγορικού συνόλου της χώρους όπως και του Δημάρχου Πειραιά σε σχέση με την Τρόϊκα η οποία ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των προϊσταμένων τους προσπαθούν να φτάσουν μέχρι και την κρεβατοκάμαρά μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αρνήθηκε να συναντηθεί με την Τρόϊκα η οποία ζήτησε συζήτηση με τους έλληνες δικηγόρους για θέματα σχετικά με το επάγγελμά τους. Περίπου ένας στους τέσσερις προέδρους δικηγορικών συλλόγων θα δεχόντουσαν την τρόϊκα με την προϋπόθεση μόνον να την ακούσουν για να αποφανθούν εν ευθέτω χρόνω. 

Διαμαρτυρία για το σχέδιο HELBROC της Ε.Ε

Η ΕΔΥΕΘ, η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς και το ΠΑΜΕ οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Ν. Σάντα ενάντια στην άσκηση πολεμικής προετοιμασίας από το σχηματισμό μάχης HELBROC της Ε.Ε. Πρόκειται για άσκηση προετοιμασίας εμπλοκής του ευρωστρατού σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Ν. Σάντα το Σάββατο 14/5 στις 12.00 το μεσημέρι. Αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη στις 11.00 π.μ. από το στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Για το Περιβάλλον και την Αειφορία-Δράσεις Δια Βίου Μάθησης Για τους Ενήλικες» και συνεχίζοντας την εκπαίδευση και επιμόρφωση ομάδων πολιτών της τοπικής κοινωνίας, διοργανώνει σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και φορείς της πόλης:

«Αυγοτσούγκρισμα 2011» από τους «Οι Ακρίτες» Πολυκάστρου

Το Σάββατο 7 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο διασκέδασης «Νότες», στο Πολύκαστρο, η ετήσια πασχαλινή εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες» – Αυγοτσούγκρισμα 2011. Η παρουσία του κόσμου ήταν σημαντική για μια ακόμη φορά. Η βραδιά άρχισε με την ψαλμωδία του «Χριστός Ανέστη» από όλους τους παραβρισκόμενους με τη βοήθεια του πανοσιολογιότατου πατέρα Δωρόθεου. Στο διαγωνισμό αυγοτσουγκρίσματος που ακολούθησε νικητής αναδείχθηκε ο χορευτής του μεσαίου χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας Π. Χαρτοματσίδης, ο οποίος και κέρδισε δώρο που ευγενικά προσέφερε το κατάστημα «BOUQUET DI FIORI».

Ψάχνοντας το Big Bang του χρέους

Γράφει η Παγώνα Κακανοπούλου
Μοιάζει ως μη ανυπόστατη η ρήση, ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα θα διαλυθεί, όταν απολυθεί ο πρώτος δημόσιος υπάλληλος. Ήδη όμως οι πιέσεις γίνονται αφόρητες προς αυτήν την κατεύθυνση, εξ ου και οι σκέψεις για εκλογές. Ζητείται από το πολιτικό σύστημα να κόψει το κλαδί στο οποίο στηρίζεται. Οι πολιτικοί αντιλαμβάνονται το τσουνάμι που μπορεί να τους πάρει και να τους σηκώσει και ότι η δουλειά μπορεί να συνεχιστεί με άλλους.. Το ότι μάθαμε για την πρακτική των οικονομικών δολοφόνων από κρατικό κανάλι (Κούλογλου, ΝΕΤ) μόνο τυχαίο δεν είναι. Μάθαμε για  πρακτικές που δεν διαφέρουν από τις πρακτικές της μαφίας του κοινού εγκλήματος και πως η διαφθορά είναι η «συγκολιτίνη» του συστήματος. Μάθαμε για προέδρους λατινοαμερικανικών χωρών, που τους έφαγε το χώμα όταν είχαν καλές προθέσεις για τη χώρα τους.

“Ελάτε να παίξουμε με χρώματα και αρώματα της Άνοιξης”

Με σκοπό να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στη φύση, ο Δήμος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, διοργανώνουν διήμερο φιλοπεριβαλλοντικών δραστηριοτήτων το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου. Οι εκδηλώσεις του Δήμου με γενικό τίτλο “Η Άνοιξη των Παιδιών”, θα ανοίξουν το Σάββατο 21 Μαΐου στις 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία Ειρήνης με την δράση “Ελάτε να παίξουμε με χρώματα και αρώματα της Άνοιξης”. Διοργανωτής θα είναι το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς ΝΗΡΕΑΣ, ενώ πρωταγωνιστές της ημέρας θα είναι τα λουλούδια, το χώμα και διάφορα άλλα υλικά της φύσης.  Η δεύτερη δράση “Παίξτε στα μονοπάτια του Δάσους” θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Μαΐου στις 11 το πρωί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κιλκίς. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα συγκεντρωθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, από όπου σιγά σιγά θα ανηφορίσουν προς τον Αη Γιώργη παρέα με τους Προσκόπους, για να παίξουν στα μονοπάτιά του.  Ο Δήμος Κιλκίς προσκαλεί όλα τα παιδιά του Δήμου Κιλκίς να αγκαλιάσουν την φετινή “Άνοιξη” και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της.

Ευχαριστήριο

Ο Πρόεδρος Πατήρ Νικόλαος Πιλιτσόπουλος και τα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , ευχαριστούν όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για τη συγκέντρωση τροφίμων και χρημάτων , που διανεμήθηκαν σε συνανθρώπους μας κατά την εορτή του Πάσχα .
Ιδιαιτέρως ευχαριστεί :

«Ολοκλήρωση της ομάδας ενηλίκων στο Πολύκαστρο» Βιωματικό Παιχνίδι Έκφρασης Ενηλίκων με θέμα «Συναισθήματα: Ένας Μυστικός Κόσμος Μέσα Μας, Πηγή Ενέργειας»

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Πολυκάστρου «ΕΥΚΡΑΝΤΗ» ολοκλήρωσε το βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκαστρο τους μήνες Μάρτιος-Απρίλιος. Το βιωματικό παιχνίδι έκφρασης ενηλίκων είχε θέμα «Συναισθήματα: Ένας Μυστικός Κόσμος Μέσα Μας, Πηγή Ενέργειας». Η ομάδα διαχειρίστηκε τα συναισθήματα του θυμού, του φόβου, της ζήλειας, της απόρριψης και της αγάπης με συντονίστριες την κα Έφη Τζούρα, Ψυχίατρο, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και την κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου, Ψυχολόγο, Msc, Στέλεχος Πρόληψης. Στο εργαστήρι συμμετείχαν 28 άτομα, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πολυκάστρου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις συμμετέχουσες για τη θετική τους διάθεση και τη ζωντάνια τους μέσα στην ομάδα και ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την πρόεδρο του συλλόγου κα Γαρουφαλλιά Καρβουνιάρη που από την αρχή ενεργοποιήθηκε και με αμέριστο ενδιαφέρον και εθελοντική προσφορά βοήθησε στην υλοποίηση του βιωματικού εργαστηρίου.

Η ψυχολόγος Βίκυ Καλφοπούλου απαντά στα δικά σας ερωτήματα

Ερώτηση: Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η υπνοβασία στα παιδιά οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες. Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την στήλη σας.
Ρένια. 


Φίλη Ρένια,
Ευχαριστώ πολύ.
Αρχικά, τον πρώτο λόγο σε αυτές τις περιπτώσεις την έχει ο παιδίατρος, για να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για υπνοβασία. Όταν αποκλεισθούν άλλοι παράγοντες, τότε θα μπορούσαμε να εστιάσουμε στον ψυχολογικό. Η υπνοβασία είναι μια διαταραχή του ύπνου και εμφανίζεται κυρίως στις μικρές ηλικίας. Αν και συμβαίνει σε μεγάλο ποσοστό και ως διαταραχή είναι γνωστή, δεν παύει να παραξενεύει τον κόσμο.

Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα στις 13 & 14 Μαΐου στο AGRO Quality

Ένα επιδεικτικό Αγροτικό Χωρίο στήνεται στις 13, 14 & 15 Μαΐου στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων κάτω από τον τίτλο AGRO Quality Φεστιβάλ για όλους τους Αθηναίους με αγρότες από όλη την Ελλάδα. Στις 13 Μαΐου, στις 14.00, η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Κάρολος Παπούλιας, θα παραστεί στην εκδήλωση «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός» την οποία οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ με κύριο σκοπό την βελτίωση του κύρους των αγροτικών επαγγελμάτων, την αναγνώριση της σημαντικής βασικής συμβολής του αγροτικού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας και την προβολή των αξιών, του τρόπου ζωής και του πολιτισμού της αγροτικής κοινωνίας.

“Το Δόγμα του Σοκ” στην Ανοιχτή Οθόνη στο Συνεδριακό Κιλκίς

Ολοκληρώνονται την Δευτέρα 16 Μαΐου οι κινηματογραφικές προβολές που διοργανώνει η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς, με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δ. Κιλκίς, στις 21:00 θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Το Δόγμα του Σοκ, του καταξιωμένου σκηνοθέτη Michael Winterbottom, με συν-σκηνοθέτη τον Mat Whitecross, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν.  

Ενημερωτική εκδήλωση Επιμελητηρίου Κιλκίς

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος IPRForSEE, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 17 Μαΐου, ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων Β. Σεργιαννίδης του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Τα θέματα τη εκδήλωσης είναι οι νέες υπηρεσίες για επιχειρήσεις με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας των δραστηριοτήτων τους, την προστασία των ιδεών τους, την ανάπτυξη νέων αγορών.