Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αργία;

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Π. Ψωμιάδης. Την απόφαση θ’ ανακοινώσει ο γ.γ. της Διοίκησης ΜΑΘ, Θύμιος Σιώκος, μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Εφετείου για 12μηνη φυλάκιση του περιφερειάρχη μας.
Βέβαια, ο κ. Ψωμιάδης έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο και υποστηρίζει ότι μέχρι να τελεσιδικίσει εκεί η υπόθεση δεν μπορεί να εκπέσει του αξιώματός του. Όμως υπάρχει η περίπτωση του δημάρχου Δίου – Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου, τον οποίο ο κ. Σιώκος έθεσε σε προσωρινή αργία παρ’ όλο που η υπόθεσή του (κατηγορία για παράλειψη καθηκόντων) εκκρεμεί ακόμα, και μάλιστα στο Εφετείο. Και παρ’ όλο, που ο εν λόγω δήμαρχος τυγχάνει «πράσινος», λέμε εμείς με …νόημα!

Δρόμοι

Οι «Δρόμοι του Κρασιού» που ανοίγουν φέτος αυτό το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου, αφορούν το σύνολο σχεδόν της Β. Ελλάδος. Ένα, όμως, «μονοπάτι» είναι αυτό που αφορά το νομό μας. Μιλάμε για τη διαδρομή Πέλλας – Γουμένισσας, που αν τη διανύσουμε μπορούμε να επισκεφθούμε τα κτήματα Χατζηβαρύτη, Τάτση, Μπουτάρη κι Αϊδαρίνη, στη Γουμένισσα. Μάλιστα, στο κτήμα Τάτση θα υπάρχει κι έκθεση αγιογραφίας απ’ την Αρίστη Καλυβάτση, ανάγνωση παραμυθιών απ ‘τη συγγραφέα Μαρία Θανοπούλου και επίδειξη μαγειρικής. Ταυτόχρονα, θα ‘ναι ανοιχτά για να δέχονται επισκέψεις, κι όλα τα οινοποιεία της περιοχής. Λοιπόν, μετά τον χορό μηχανικών – δικηγόρων, τι καλύτερο απ’ το να πάρουμε τον «Δρόμο του Κρασιού» για τη Γουμένισσα.

Αναφορές

Εδώ και καιρό υπάρχουν κάποιες σταθερές αναφορές του Γ. Φλωρίδη, πάνω στην οικονομική μας κρίση, που έχουν ιδιαίτερη σημασία να υπογραμιστούν.
Με κάθε ευκαιρία, λοιπόν, ο Κιλκισιώτης βουλευτής σημειώνει μεταξύ των άλλων.
- Η κρίση είναι πρόβλημα που δημιουργήσαμε και θρέψαμε εμείς, με άστοχες αντιλήψεις και πολιτικές. Η Ένωση βοηθάει να μη καταρρεύσουμε αλλά η λύση πρέπει να δοθεί από ‘μας.
- Απαιτείται αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, αλλαγή του κράτους.
- Είναι επιτακτική μια ουσιαστική και πετυχημένη μεταρρύθμιση.
Και κοντά σ’ αυτά σημειώνει ότι «σήμερα το αίτημα της επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης προβάλλει επιτακτικά», ενώ «φερέγγυα Ευρωζώνη θα είναι εκείνη που εκτός από την οικονομική θα κάνει μεγάλα βήματα και προς την πολιτική ενοποίηση.

Υπερβολές

Κατανοητό το αίτημα του παιδαγωγικού προσωπικού των βρεφικών και παιδικών σταθμών των δήμων, να μη δουλεύουν 40 ώρες τη βδομάδα, όπως θέλει η κυβέρνηση, αλλά 30 ώρες, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. (Ποιος εργαζόμενος δέχεται αδιαμαρτύρητα να δουλεύει περισσότερο και να πληρώνεται το ίδιο ή και λιγότερο;). Δεν καταλαβαίνουμε, ωστόσο, γιατί με την αύξηση του ωραρίου τους στις 40 ώρες, όπως προβλέπεται και για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο, θα καταργηθεί ο δημόσιος και παιδαγωγικός χαρακτήρας των σταθμών, οι οποίοι θα μετατραπούν σε…πάρκινγκ και αποθήκες παιδιών!
Γιατί, κάτι τέτοιο υποστηρίζουν οι συγκεκριμένοι, εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους. Μόνο που με τις υπερβολές δεν κέρδισε ποτέ κανένας!

Κι επίσημα

Ο Κ. Κιλτίδης, μας είχε προϊδεάσει εγκαίρως. Στη τελευταία, μάλιστα, συνέντευξη τύπου, πριν ένα μήνα περίπου, το είχε αφήσει να εννοηθεί καθαρά: Μετακομίζει πολιτικά στο νομό Θεσσαλονίκης.  Η επίσημη ανακοίνωση έγινε την περασμένη εβδομάδα, με δήλωση του βουλευτή ότι αποδέχεται τη πρόταση της κ. Μπακογιάννη.
Ο κ. Κιλτίδης κάνει λόγο για «νέα διαδρομή στη ζωή και την πολιτική», εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σ’ όσους μέχρι σήμερα συμπορεύτηκαν μαζί του.
Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο στίβο που επέλεξε ν’ αγωνιστεί, γιατί κάθε επιτυχία του μπορεί να ’χει θετική αντανάκλαση και στο Κιλκίς.

Πρόσκληση

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα ομιλία της κ. Σμιάρη – Ναούμη Μαρίας – Δερματολόγου που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα «Ανθούλα Ναούμη» (Αγ. Γεωργίου 21).  Το θέμα της ομιλίας είναι: «Το υγιές δέρμα και η καλλυντική περιποίησή του».
Είσοδος ελεύθερη.

Σαν την ευκαιρία του Μούσλι

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Τυπικά, η υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη, ήλθε την περασμένη Παρασκευή στο Κιλκίς για να συζητήσει με τις διοικήσεις των δυο ΕΑΣ του νομού το νέο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Στην ουσία, όμως, το καυτό θέμα που απασχόλησε τους συσκεφθέντες στα γραφεία της Ένωσης του Κιλκίς ήταν γι’ άλλη μια φορά το ΟΣΔΕ, δηλαδή οι επιδοτήσεις. Είπαμε: επιδοτούμενη γεωργία έχουμε, αυτό μας καίει πιο πολύ!

Η νέα παράσταση της θεατρικής ομάδας του Δήμου Κιλκίς Με φθαρμένα υλικά οι μολότωφ είναι…ροζ

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Έλαχε το πρώτο έργο που ανέβασε αυτή η εκπληκτική θεατρική ομάδα «ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ» επί εποχής του νέου –«καλλικρατικού»- δήμου Κιλκίς να μην είναι μια απ’ τις καλύτερες επιλογές της. Μια «ΡΟΖ ΜΟΛΟΤΩΦ» φτιαγμένη απ’ τους Ρέππα – Παπαθανασίου με υλικά τηλεοπτικής κατανάλωσης που δεν ήταν ούτε εκρηκτική ούτε…σκανδαλιστική.
Οι δυο συγγραφείς, που ξεκίνησαν ως τα «τρομερά παιδιά» του ελληνικού θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης, φαίνεται πως γρήγορα εξελίχτηκαν σε απλούς – ταλαντούχους ομολογουμένως – διεκπεραιωτές ανώδυνων θεαμάτων, που αναμασούν συνταγές απ’ τις εποχές του κλασικού ελληνικού εμπορικού κινηματογράφου μέχρι τις μέρες μας της κλασικής ελληνικής εμπορικής τηλεόρασης.

Λειτουργούν το πρώτο σχολικό διαδικτυακό ραδιόφωνο με ευρωπαϊκές προεκτάσεις! «Αφιερώνουν εξαιρετικά οι μαθητές του Καμπάνη!»

- Εδώ Καμπάνη, εδώ Καμπάνη! Σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων πρωτοποριακών μαθητών!
Κάπως έτσι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τις εκπομπές τους οι εκφωνητές του πρώτου μαθητικού διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας, που δημιουργήθηκε απ’ το Λύκειο και το Γυμνάσιο Καμπάνη!
Το πρωτοποριακό αυτό πείραμα των μαθητών του νομού μας έχει, μάλιστα, και πανευρωπαϊκές διαστάσεις!
Βλέπετε, απ’ τη φετινή σχολική χρονιά το μαθητικό ραδιόφωνο του Καμπάνη μετεξελίχθηκε σ’ ένα European School Radio (ESR) καθότι στην παραγωγή προγραμμάτων του συμμετέχουν και σχολεία της Ευρώπης!

Εκατό χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Οδυσσέας Ελύτης: «Η εποχή πρέπει να σε σφραγίσει χωρίς να σε παραχαράξει»

Γράφει ο Μανόλης Γκαράνης
Ευλογημένη χρονιά το 2011, αφού, όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενο φύλλο της «γ», συμπίπτουν επετειακές ημερομηνίες για μια σειρά από σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων μας.
Ανάμεσά τους και ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης, αφού συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννησή του και το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια σειρά πολλών και ποικίλων εκδηλώσεων, όπως ομιλίες, εκδόσεις, συναυλίες, εκθέσεις με ζωγραφικά του έργα (τέμπερες) και κολάζ και άλλες.

τηλεόραση: «το πανέρι με τις οχιές»

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Τα βασανιστήρια ως σωματική κάκωση και άσκηση βίας απαγορεύονται στα δημοκρατικά καθεστώτα, όπως τουλάχιστον «γράφουν τα χαρτιά» και οι διακηρύξεις, όμως δεν έχουν εκλείψει. Απλώς αναπροσαρμόστηκαν, εκσυγχρονίστηκαν οι μέθοδοι βασανισμού. Την παραδοσιακή τεχνική των σωματικών πόνων διαδέχτηκε η τεχνολογία που λιανίζει το μυαλό, συντρίβει τη σκέψη και, κυρίως, ελέγχει τη συνείδηση. Οι σημερινοί βασανιστές δεν είναι τα παγερά καθάρματα του παρελθόντος, επαγγελματίες σαδιστές, κτηνάνθρωποι που ποδοπατούσαν και κατακρεουργούσαν κορμιά, αλλά «υπερειδικοί» που εξουθενώνουν και υποτάσσουν ψυχές.

Στην ΤΕΧΝΗ ‘’Παραμύθια με χρώματα’’ Έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Τσιρίκα Δροσαλάκη

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής ‘’Παραμύθια με χρώματα’’ της συμπολίτισσάς μας και εκπαιδευτικού Αθηνάς Τσιρίκα Δροσαλάκη.
Στην τελευταία δουλειά της, η καλλιτέχνις, αποτυπώνει με το δικό της τρόπο παραμύθια, ιστορίες, δίνοντας έμφαση σε αυτά με τη χρήση χρώματος και αποχρώσεων.

Δραστηριότητες του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς

1- ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Το σχολείο μας εκπονεί εδώ και 3 χρόνια το οικολογικό εθελοντικό πρόγραμμα «Συμμετέχω ενεργά στη σχολική ζωή», με συμμετοχή 60 παιδιών από τις τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τα οποία απαρτίζουν την εθελοντική ομάδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά φροντίζουν με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού κας Αφροδίτης Ντίνου για θέματα ανακύκλωσης, καθαριότητας, προστασίας και συντροφιάς των μικρότερων παιδιών κα ό, τι άλλο πέφτει στην αντίληψή τους, που χρειάζεται φροντίδα. Το πρόγραμμα αυτό έχει ενταχθεί στις δράσεις των Οικολογικών Σχολείων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και το σχολείο μας βραβεύτηκε γι’ αυτή του τη δράση.

Η βράβευση της Μαρίας Πετκανοπούλου


Γράφει η Παγώνα Κακανοπούλου
Σε παλιότερο σημείωμά μας είχαμε αναφερθεί στο πρώτο βιβλίο της Μαρίας Πετκανοπούλου ''Ο μικρός ζωγράφος των βράχων'' εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Είχαμε πεί μεταξύ των άλλων γι αυτό το πρώτο δείγμα γραφής της συγγραφέως: «..προκλητικό το θέμα, προκλητική και η παιδαγωγική διαδικασία εισαγωγής των παιδιών στις ρίζες της ιστορίας εκεί όπου τα νήματα του ανθρώπινου αγώνα για επιβίωση έχουν την αρχή τους. Μια ιστορία τοποθετημένη βαθιά στο παρελθόν, και ορισμένη από τον χρόνο και το χρόνο της προϊστορικής εποχής με αξιόπιστες πληροφορίες για την περίοδο εκείνη. Μια σύγχρονη προσπάθεια εισαγωγής των παιδιών σε πραγματικές ιστορικές καταστάσεις με αρχή μέση τέλος και αποτέλεσμα που φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Μια αφήγηση που ενδύεται τον μανδύα του παραμυθιού για να μιλήσει για την απτή ζωή και όχι για έναν αμφίβολης σκοπιμότητας και αποτελεσματικότητας, άχρονο και άχωρο μύθο, με νεράιδες και ξωτικά, φανταστικές περιπέτειες και τρομακτικά γεγονότα, που έχουν πλημμυρίσει την παιδική λογοτεχνία, τις εκπομπές της τηλεόρασης και τις ταινίες για παιδιά….»

Ερώτηση Κιλτίδη προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Συνθήκες λειτουργίας του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούι

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», στις 28.04.2011, παρατίθενται αποκαλύψεις για τη λειτουργία του Πυρηνικού εργοστασίου στο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας.
Πιο συγκεκριμένα, ο βούλγαρος φυσικός Κάστσιεφ, πρώην στέλεχος του πυρηνικού σταθμού αναφέρει σε γερμανική εφημερίδα ότι από το Μάρτη του 2006 στη Μονάδα 5 του εργοστασίου, λειτουργούσαν μόλις 38 ράβδοι ελέγχου από τις συνολικά 60 που έπρεπε να λειτουργούν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, θα ήταν αδύνατο να σταματήσει η λειτουργία του αντιδραστήρα, κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιώσιμό του λόγω υπερθέρμανσης.

Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας: Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία

Με την παρούσα επιστολή ο ΣΠΣΒΕ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την πολύμηνη καθυστέρηση της καταβολής των οδοιπορικών προς τους συναδέλφους σωματειακούς προπονητές. Οι σωματειακοί προπονητές έχουν ήδη υποστεί την κατάργηση των οδοιπορικών δύο μηνών. Η 8μηνη και πλέον καθυστέρηση στην καταβολή των οδοιπορικών έχει φέρει σε δεινή θέση τους προπονητές· οι οποίοι πλέον δηλώνουν ανοιχτά την αγανάκτηση και τη δυσφορία τους για την καθυστέρηση αυτή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ των μετόχων της ανώνυμης εταιρίας ΑΛΟΥΜΥΛ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, ΑΕ αρ. ΜΑΕ: 17520)06)Β)88)18 σε Τακτική Γενική Συνέλευση

Σύμφωνα με το νόμο 2190/20, το καταστατικό της εταιρίας και το υπ’ αρ. 1029)28.4. 2011 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, καλούνται οι μέτοχοι της εταιρίας σε Τακτική Γενική Συνέλευση, κατά την 30η Μαΐου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00’ στο κατάστημα της εταιρικής έδρας (ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου Κιλκίς) με θέματα ημερησίας διατάξεως τα εξής:
1. Υποβολή και έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 1.1. – 31.12.2010 μετά των Εκθέσεων Δ.Σ. και Ελεγκτών και διαθέσεως ετησίων κερδών, καθώς και της δήλωσης εταιρικής διακυβέρνησης σύμφωνα με το αρ. 43α παρ. 3 εδ. δ) του ΚΝ 2190/1920 όπως ισχύει σήμερα.

5 προγράμματα για την επιχειρηματικότητα με συνολικό προϋπολογισμό 225 εκ. € Δημοσιεύτηκαν οι οδηγοί προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκαν οι οδηγοί για τα προγράμματα:
-          «Εναλλακτικός Τουρισμός» (20 εκ. €),
-          «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» (30 εκ. €),
-          «Επιχειρηματικοί Συνεργατικοί Σχηματισμοί» (68 εκ.€),
-          «Digi-Mobile» (15 εκ.€).
Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι τέλος Μαΐου να υποβάλλουν  αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα» προϋπολογισμού 100 εκ. €.
Περισσότερες πληροφορίες:

Επίκεντρο του «Ευρωπαϊκού Χωριού» το Κιλκίς

Ο Μη Κυβερνητικός φορέας “Ευρωπαϊκό Χωριό” - “European Village” επεκτείνει τις δραστηριότητες του στη Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο το Κιλκίς.  Το “Ευρωπαϊκό Χωριό” δημιουργήθηκε στα τέλη του 2006 με την βοήθεια μιας επιδότησης (future Capital) της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με δικαιούχο έναν πρώην εθελοντή E.V.S από την Αθήνα.. Η οργάνωση δραστηριοποιείται τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (τελευταία και σε διεθνές με αποστολές εθελοντών στην Αφρική).  Μέσα από τις δραστηριότητες, ο φορέας μας προωθεί μια κουλτούρα αλληλεγγύης, συνεργασίας, σεβασμού προς το περιβάλλον και προς την ζωή γενικότερα.  Οι βασικοί τομείς ενδιαφέροντος της οργάνωσης είναι:

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Παιονίας

Καλείστε σε  ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 19η  Μαΐου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Την 1η Ιουνίου η γιορτή λήξης της Ακαδημίας Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς

Το τμήμα Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 1 Ιουνίου ,στις 4 το απόγευμα, στο Δημοτικό στάδιο Κιλκίς την Γιορτή Λήξης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΤΙΒΟΥ για τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου από τη Νηπιακή ηλικία μέχρι και την ΣΤ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου.  Την γιορτή, θα οργανώσουν οι προπονήτριες της Ακαδημίας Στίβου, και θα συμμετέχουν όλοι οι μικροί αθλητές και αθλήτριες του ΓΑΣ Κιλκίς. Τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες στίβου, χωρισμένα σε ηλικιακές κατηγορίες και θα ακολουθήσει η γιορτή στην οποία θα απονεμηθεί σε όλα τα παιδιά ειδικό δίπλωμα συμμετοχής.

Στην ΤΕΧΝΗ η δασκάλα της Θράκης Χαρά Νικοπούλου

Στις 28 Δεκεμβρίου του 2010 η Ακαδημία Αθηνών, το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, σε πανηγυρική συνεδρίασή της, παρασημοφόρησε με το Αργυρούν Μετάλλιον Ανδρείας τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της Ακαδημίας: ‘’η κ. Νικοπούλου, δασκάλα στο Μεγάλο Δέρειο του Νομού Έβρου κατά την περίοδο 2004-2008, εξετέλεσε τα καθήκοντά της, παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε, κατά τρόπο αντάξιο της μεγάλης αποστολής της, διδάσκοντας τα παιδιά που της εμπιστεύτηκε η Πολιτεία σύμφωνα με τις αρχές της ελεύθερης σκέψης, της ανεξιθρησκίας και της αλήθειας, χωρίς να υπολογίσει τις αντιθέσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια’’.

Εξιχνίαση κλοπών σε καταστήματα πόλης του Κιλκίς

Από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 25, 18 και 20 ετών και ενός αλλοδαπού, υπηκόου Γεωργίας ηλικίας 20 ετών για διάπραξη από κοινού διαρρήξεων καταστημάτων στην πόλη του Κιλκίς, κατά το χρονικό διάστημα από 12-3-2011 έως 2-5-2011. Συγκεκριμένα: Την 12-3-2011 οι δύο εκ των ημεδαπών δραστών, διέρρηξαν με θραύση ομφαλού κύριας εισόδου, το 1ο Ενιαίο Λύκειο Κιλκίς και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.220€, έναν φορητό υπολογιστή και δύο φωτογραφικές μηχανές.

Που πας αδελφέ;

Το Σάββατο 7 Μαϊου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς έγινε η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του Ομέρ Ασάν «Που πας αδελφέ;»σε μία εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Ν.Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» . Παράλληλες μαρτυρίες από Ποντίους που εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τα Κοτύωρα (Ορντού)και ήρθαν στην Ελλάδα και Τούρκων που έφυγαν από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στα Κοτύωρα και στην γύρω περιοχή. Ήταν μία φορτισμένη συγκινησιακά προβολή που έφερε μνήμες από ιστορίες παππούδων και πατεράδων που ο κάθε ένας είχε να διηγηθεί και μία ιστορία, συνθέτοντας έτσι ένα μέρος από την εικόνα εκείνων των χρόνων και των καταστάσεων που διαδραματιζόταν.

Οδοντιατρική φροντίδα σε 450 μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Κιλκίς από την Κινητή Mονάδα «ΛΗΤΩ»

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, επισκέφθηκε σχολεία του Δήμου Κιλκίς, από τις 10 έως τις 13 Μαΐου 2011. Συγκεκριμένα, η ιατρική ομάδα υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς επισκέφθηκε στις 10/5 το Γυμνάσιο Μουριών, στις 11/5 το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μουριών, στις 12/5 το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Χέρσου και στις 13/5 το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μυριοφύτου. Συνολικά, προσέφερε τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 450 παιδιά.  Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 2003 σε συνεργασία με τη Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει.

Στην Ειδομένη ο δήμαρχος Παιονίας

Την Τοπική Κοινότητα Ειδομένης επισκέφθηκε ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θεόδωρο Απουσίδη, την Τρίτη 10 Μαΐου και συζήτησε με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου για ζητήματα που αφορούν την περιοχή.  Ο κ. Λαπόρδας τόνισε ότι στον προγραμματισμό του δήμου είναι η αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής και να επιλυθούν τα προβλήματα άρδευσης των αγροτικών εκτάσεων. «Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ειδομένης και σ’ όλη την Παιονία έχουν την αμέριστη στήριξη της δημοτικής διοίκησης», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι θα αποκατασταθούν πλήρως τα σημεία στα οποία παρουσιάζει προβλήματα το νέο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής.  Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Γιώργος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Αναστάσιος Παπαδόπουλος και οι τοπικοί σύμβουλοι Γιώργος Καρούλιας και Παναγιώτης Χατζόπουλος.

Τροχαίο Ατύχημα

Την 12-5-2011 και ώρα 07.00΄στο Κιλκίς, σε διασταύρωση οδών, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 79χρονου ημεδαπού, οδηγούμενο από τον ίδιο, συγκρούστηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 28χρονης ημεδαπής, που οδηγούσε η ίδια, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της οδηγού του δικύκλου και της 50χρονης ημεδαπής συνεπιβάτη αυτού.  Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν από σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς όπου και νοσηλεύονται.  Προανάκριση διενεργεί το Τ.Τ. Κιλκίς.

Συλλήψεις για Παράβαση Νομοθεσίας Περί Ναρκωτικών

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Κιλκίς, την 12-5-2011 και ώρα 19.00΄ συνελήφθησαν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης τρεις (3) ημεδαποί 34, 35 και 19 ετών αντίστοιχα για πώληση ναρκωτικών ουσιών, 30χρονη ημεδαπή για μεταφορά και χρήση ναρκωτικών ουσιών και 26χρονη ημεδαπή για χρήση ναρκωτικών ουσιών.  Από τους πρώτους τρεις συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα του Νομού Κιλκίς προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
- 11,6 γρ. ηρωίνης σε έξι (6) συσκευασίες,
- 2,3 γρ. ακατέργαστης κάνναβης και
- 2.420 € προερχόμενα από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Οι πέντε συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.  Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Θεσσαλονίκης.

Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέα Ματσούκα «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» Αγίου Μάρκου Κιλκίς: Ανακοίνωση - Πρόσκληση

Ἀγαπητές Συγχωριανές, ἀγαπητοί Συγχωριανοί, Φίλες και Φίλοι, ἀγαπητά μέλη,
Τελείται μνημόσυνο για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στις 22 Μαίου 2011, 11 η ώρα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίου Μάρκου Κιλκίς  Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία στις 11.30 ή ώρα στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου στον Άγιο Μάρκοαπό τον βαθύ γνώστη της ποντιακής ιστορίας και πολύ γνωστός στον ποντιακό χώρο, Ιατρό, κ. Αναστάσιο Αμανατίδη, τέως Δήμαρχος του δήμου Κιλκίς. Σας περιμένουμε να τιμήσουμε την μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας. Δεν δίνουμε δικαίωμα στη λήθη. Έχουν δικαίωμα στην μνήμη.  Δεν ακυρώνουμε το δίκαιό τους. Τα ποντιακά εδέσματα από τις γυναίκες του χωριού μας!
Μέ φιλικούς χαιρετισμούς
Πρόεδρος
Ἰωάννης Διαμαντίδης
Γραμματέας

Γεώργιος Μουρατίδης

Στιγμιότυπα από τον Εσπερινό του Αγίου Θεράποντος στο Κιλκίς και την περιφορά της εικόνας την Παρασκευή 13-5-2011