Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Nέα έργα αποχέτευσης στο Δήμο Παιονίας

Nέα έργα αποχέτευσης για τους δήμους Βέροιας και Παιονίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 8.866.000 ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013» με αποφάσεις του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου. Σε ότι αφορά τα έργα του Δήμου Παιονίας αυτά είναι:

Στο απροχώρητο η κατάσταση στα κοιμητήρια του Κιλκίς


Η κατάσταση στα κοιμητήρια του Κιλκίς έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι ενταφιασμοί γίνονται παντού, ενώ προκειμένου να χωρέσουν νέοι, παλιοί τάφοι καταστρέφονται, δέντρα κόβονται, διάδρομοι κλείνουν… Αυτά περιγράφουν σε επιστολή τους προς το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς οι εφημέριοι των Ιερών Ναών της πόλης του Κιλκίς (Μεταμορφώσεως του Σωτήρα, Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων, Αγίου Δημητρίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίων Νικολάου και Βασιλείου, Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και Αγίου Θεράποντος).

Ιταλός συνελήφθη για πλαστά 20ευρα


Χθες Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 11:30 το πρωί στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τ.Α Κιλκίς σε συνεργασία με ομάδα ΔΙΑΣ/Κιλκίς συνελήφθη ένας υπήκοος Ιταλίας ηλικίας 42 ετών για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. 
Συγκεκριμένα, ο δράστης έθεσε σε κυκλοφορία τρία παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των είκοσι ευρώ σε δύο περίπτερα της πόλης και σε ένα παντοπωλείο στα πλαίσια χρηματικής συναλλαγής με αποτέλεσμα την οικονομική τους βλάβη.

Συμπαράσταση ΣΥΝ Κιλκίς στους εργαζόμενους των "Κλωστηρίων"


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κιλκίς εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της κλωστοϋφαντουργικής επιχείρησης ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε. που από σήμερα Τετάρτη 18/5/2011, ξεκινούν 48ωρη απεργία με αιτήματα την ανάκληση της εκ περιτροπής εργασίας που η επιχείρηση αυθαίρετα επιβάλει, αθετώντας τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με το σωματείο το προηγούμενο διάστημα και την μη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών και ημερομισθίων των εργαζόμενων.

Πορεία Ειρήνης στη Νέα Σάντα

Η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες του Κιλκίς να πάρουν μέρος στην πορεία Ειρήνης που θα γίνει την Κυριακή 22 Μαΐου με συγκέντρωση στο Στρατόπεδο της Νέας Σάντας στις 9:00 π.μ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή μέχρι την Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνει πορεία Ειρήνης από το Δημαρχείο της Σταυρούπολης μέχρι το άγαλμα του Λαμπράκη. Ώρα συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 π.μ.

Δεν διεκδικεί αναδρομικά ο Θεόδωρος Πασσαλίδης


Μετά από το θέμα που προέκυψε σχετικά με τα αναδρομικά των πρ. βουλευτών, ο πρ. βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Θεόδωρος Πασσαλίδης με δήλωσή του, δηλώνει ότι «δεν διεκδικώ τίποτε αφού έχω παραιτηθεί από κάθε χρηματική αξίωση κατά του Δημοσίου».

Ανοιχτή εκδήλωση πολιτικού διαλόγου από το ΠΑΣΟΚ με Γ. Μαγκριώτη


Ανοιχτή εκδήλωση πολιτικού διαλόγου με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη, θα πραγματοποιήσει το ΠΑΣΟΚ αυτή την Κυριακή 22 Μαΐου στο Κιλκίς στις 11:30 το πρωί, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κιλκίς. Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των διαδικασιών της πορείας προς τη Εθνική Συνδιάσκεψη της 3ης Σεπτέμβρη 2011 και της πολιτικής ενημέρωσης.

Ομιλία για το υγιές δέρμα από την δερματολόγο κ. Σμιάρη – Ναούμη Μαρία


Ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Το υγιές δέρμα και η καλλυντική περιποίησή του» θα πραγματοποιήσει, σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Ανθούλα Ναούμη» (Αγ. Γεωργίου 21), η κ. Σμιάρη – Ναούμη Μαρία, Δερματολόγος. Είσοδος ελεύθερη.

Μετά από τους Μηχανικούς στο μικρόφωνο και οι Δικηγόροι

Το βράδυ της Παρασκευής 13 Μαΐου, δικηγόροι και μηχανικοί του νομού Κιλκίς άφησαν για λίγη ώρα κατά μέρος την επιστημονική τους κατάρτιση και ιδιότητα και καταπιάστηκαν με το… τραγούδι για τις ανάγκες του ετήσιου χορού τους, που φέτος πραγματοποιήθηκε από κοινού. Ενορχηστρωτής της προσπάθειας και φέτος, όπως και πέρσι στον χορό των μηχανικών, υπήρξε ο Νίκος Σπυρλιάδης, στις εξαιρετικές καλλιτεχνικές οδηγίες του οποίου οφείλεται και το υψηλό θέαμα που απόλαυσαν οι τυχεροί της βραδιάς στο «Θέατρο».

Οι Μηχανικοί και οι Δικηγόροι του Κιλκίς τραγουδούν

Αυτόπτης Μάρτυς

Γράφει ο Κώστας Στεφανίδης
Την Κυριακή του Θωμά έγινε η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας της Παναγίας Κιλκισιώτισσας του Ιερού Ναού Παναγίας στο Κιλκίς. Παρόλο που φέτος συνέπεσε με την Πρωτομαγιά οι ιερείς του Ναού πάτερ-Απόστολος και πάτερ-Γεώργιος φρόντισαν να πραγματοποιηθεί η περιφορά της εικόνας γύρω από το Πάρκο Γαλήνης, το χαρακτηριστικό της οποίας ήταν ότι την κρατούσαν μόνο γυναίκες. Ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ.κ.Εμμανουήλ που παραβρέθηκε ευχήθηκε η Παναγία η Κιλκισιώτισσα να μεσιτεύει για όλους.



Εικόνες

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου 
1. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε το τρακτέρ της οικογένειας Θεοδωρίδη από το Χωρύγι το οποίο είχε αγοραστεί το 1960 από τον αντιπρόσωπο της εταιρίας τρακτέρ Jetor στο Κιλκίς τον κύριο Αναστασιάδη (αρχή 21ης Ιουνίου). Τότε μαζί με την αγορά ενός καινούργιου τρακτέρ η εταιρία έδινε δώρο και ένα ποδήλατο με αποτέλεσμα το Χωρύγι «να πλημμυρίσει» από ποδήλατα επειδή οι Χωρυγιώτες αγόρασαν την εποχή εκείνη πολλά τρακτέρ. Από την οικογένεια Θεοδωρίδη διακρίνονται ανεβασμένοι πάνω στο τρακτέρ ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης, η Θεοπίστη Θεοδωρίδου και ο Χρήστος Θεοδωρίδης (οδηγός). Η χαρά είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.
2. Η δεύτερη φωτογραφία είναι από τη δεκαετία του 1940 όπου η νεολαία του Χωρυγίου περνούσε ανέμελα ώρες ξενοιασιάς και διασκέδασης στην ύπαιθρο μετατρέποντας ένα σωλήνα σε βρύση.
Και οι δύο φωτογραφίες είναι από το φωτογραφικό αρχείο του Χωρυγιώτη Νάκη Θεοδωρίδη.























Οι αναγνώστες επισημαίνουν!

Θα ήθελα η καινούρια δημοτική αρχή του Κιλκίς να κάνει κάτι σε αυτό το θέμα. Στο ύψος της παλιάς Μεραρχίας δεν μπορεί να περάσει άνθρωπος και πρέπει να κατέβει στο οδόστρωμα με κίνδυνο της ζωής του λόγω των θάμνων και των δέντρων που κοντεύουν να γίνουν ζούγκλα στο σημείο.
Κ.Μ. Κιλκίς





Ομιλία για τον καρκίνο στην Πλατανιά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" Νομού Θεσσαλονίκης διοργανώνει Επιστημονική Ομιλία με θέμα «Πρώιμη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού με ομιλήτρια την κα Γιώτα Σασοπούλου Χειρουργό Μαστού και μία εθελόντρια που θα μιλήσει για την προσωπική της εμπειρία. Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: Τεστ Παπανικολάου – Η πρόληψη του καρκίνου της μήτρας, με ομιλήτρια την κα Κική Τηρεκίδου-Κουκλίδου Μαιευτήρα –Χειρουργό Γυναικολόγο. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Πλατανιάς την Κυριακή 22 Μαΐου στις 7μ.μ.

Ημερίδα για τη λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων

Την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 18,30 στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, η Ένωση Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ν. Κιλκίς διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Νομοθεσία για τη λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων». Εισηγήσεις θα γίνουν από τα στελέχη του Τμήματος Εμπορίου της Περιφ. Ενότητας Κιλκίς, Αναστασία Μίγγου και Παντελή Σωτηριάδη. Στην ημερίδα θα παραβρεθεί ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης.

Εορτασμός Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αργυρούπολη

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης Αργυρούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυρούπολης και η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο εορτασμού της μνήμης των Αγίων στις 21 Μαΐου, διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις στον οικισμό της Αργυρούπολης. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός και περιφορά της εικόνας Κωνσταντίνου και Ελένης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Δοϊράνης. Μετά το πέρας της περιφοράς θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα του σχολείου. Ανήμερα της εορτής το Σάββατο 21 Μαΐου θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του οικισμού.

"Ανοικτές πόρτες" στα οινοποιεία της Γουμένισσας

Τις πόρτες τους στους φίλους του κρασιού για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και διάφορες εκδηλώσεις, άνοιξαν φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου, τα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».  
Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.  
Μεταξύ των 8 Διαδρομών των «Δρόμων του Κρασιού» που έχει θεσμοθετήσει η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, ανήκει και η Διαδρομή του Κρασιού της Πέλλας-Γουμένισσας, η οποία και φέτος προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της επετείου μάχης του Σκρα

Ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Θανάσης Λαπόρδας, αντιδήμαρχοι του Δήμου Παιονίας, καθώς και μέλη από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. του Δήμου, όπως και πλήθος κόσμου, παραβρέθηκαν την Κυριακή 15/05/2011 στον εορτασμό της επετείου μάχης του Σκρα.  
Σε κλίμα συναισθηματικά φορτισμένο και έχοντας σύμμαχο τον καλό καιρό, ο εορτασμός ξεκίνησε με δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου του Σκρα, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων.

Ερώτηση Κ.Κιλτίδη για διαγωνισμούς υγειονομικού υλικού

Ερώτηση με θέμα τη διενέργεια διαγωνισμών υγειονομικού υλικού στο χώρο της υγείας, κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής N. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης.
Η ερώτηση έχει ως εξής: «Μετά την 10ετή και πλέον διασπάθιση και ουσία κλοπή των δημόσιων οικονομικών πόρων στα νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία, η κατάσταση οδηγείται σε τραγέλαφο. Τα νοσοκομεία, λόγω οικονομικής αδυναμίας, δεν έχουν τα απαραίτητα υλικά για την λειτουργία τους και κάθε άλλη επιχειρηματολογία είναι για τους ανίδεους περί των υγειονομικών.  

Σύσκεψη στο Δήμο Κιλκίς για τη λειτουργία των καταστημάτων διασκέδασης


Σύσκεψη με αντικείμενο την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων διασκέδασης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, συγκάλεσε με πρωτοβουλία του ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας στο Δημαρχείο, την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011. Στη συνάντηση προσεκλήθησαν και συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς και ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, μπαρ) της πόλης του Κιλκίς.  
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς επικεντρώθηκαν και συμφώνησαν στην ανάγκη συμμόρφωσης με το νόμο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας και τη διατήρηση της έντασης της μουσικής στα επιτρεπτά όρια, προκειμένου να αποφεύγεται και η πρόκληση ηχορύπανσης, η οποία παρατηρείται πιο έντονη τους θερινούς μήνες.  Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς κ. Αντώνης Λιάππης, ο Διοικητής και Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς κ. κ. Μουτσόκος και Τσιφτσόπουλος και το σύνολο σχεδόν των καταστηματαρχών νυχτερινών μαγαζιών, μπαρ και καφετεριών του Κιλκίς.

Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις στα "Μουσικά Ξυπνήματα" του Δήμου Κιλκίς

Ευχάριστα εξέπληξε τους Κιλκισιώτες το πρώτο “Κυριακάτικο Μουσικό Ξύπνημα” του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ, που έλαβε χώρα την Κυριακή 15 Μαΐου στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου. Η Σοφία Κουρτίδου με το ακορντεόν και τη μελωδική φωνή της πραγματοποίησε μια θαυμάσια σόλο εμφάνιση, συνοδεύοντας με εξαιρετικό τρόπο τον καθιερωμένο κυριακάτικο καφέ στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου με επιλεγμένες μουσικές του σήμερα, αλλά και του χθες.