Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εκλογές ανάδειξης συνέδρων της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Μαΐου οι εκλογές ανάδειξης των συνέδρων, που θα εκπροσωπήσουν το νομό Κιλκίς στο συνέδριο του κινήματος, το οποίο θα γίνει στην Αθήνα στις 27,28 και 29 Μαΐου.
Εκλέχτηκαν με αλφαβητική σειρά οι εξής:
1. Βασιλειάδου Ελένη του Θεόφιλου
2. Καναρόπουλος Χρήστος του Χαραλάμπους
3. Κωνσταντίνου Νικόλαος του Ιωάννη
4. Μπαλάσκας Γεώργιος του Ανδρέα
5. Παμποράκης Γεώργιος του Φωτίου
6. Παπάζογλου Σωτήρειος του Βασιλείου
7. Περπερίδου Βασιλική του Σταύρου
8. Πιπερίδης Οδυσσέας του Χριστόφορου
9. Σπανούδη Ιορδάνα του Σταύρου
10. Χρας Ιωάννης του Νικολάου
11. Κεσόγλου Ιωακείμ του Σωφρόνιου

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Παλατιανό του δήμου Κιλκίς

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» για την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας

Με μεγάλη συμμετοχή και έντονη συναισθηματική φόρτιση πραγματοποιήθηκαν στο Πολύκαστρο στις 19 Μαΐου 2011 από το Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», εκδηλώσεις με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. «Οι Ακρίτες», με τη συνεργασία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, διοργάνωσαν συμβολικά έκτακτη αιμοδοσία για να τιμήσουν την ημέρα. Παράλληλα, στον αύλιο χώρο του Συλλόγου, στο μνημείο της Γενοκτονίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Πανοσιολογιώτατο πάτερ Δωρόθεο και κατάθεση στεφάνων από τους Δήμαρχο Παιονίας Α. Λαπόρδα, Ανιτπεριφεριάρχη Χ. Γκουντενούδη, τον Εκπρόσωπο της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας Αντισυνταγματάρχη Γ. Μπόσμαλη, το Διοικητή του Α.Τ. Πολυκάστρου Χ. Παπαποστόλου και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Η. Αποστολίδη. Στην αιμοδοσία συμμετείχαν μέλη και φίλοι του συλλόγου. Το αίμα που συγκεντρώθηκε κατά την έκτακτη αυτή αιμοδοσία θα προσφερθεί στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» Θεσ/νίκης για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

Φωτογραφίες από τα αρχεία των αναγνωστών του www.gnomikilkis.gr

Η φωτογραφία αυτή, είναι από το Σεπτέμβριο του 1940. Είναι οι ομάδες του Κιλκίς ( δεν υπήρχε τότε νομίζω Κιλκισιακός ) και της Νέας Σάντας. Οι παράγοντες και παίχτες του Ποντιακού ( ο Ποντιακός αναγνωρίστηκε από το 1928 ), είναι γνωστοί σε μας. Του Κιλκίς, μπορούν να αναζητηθούν, μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας. Ο αγώνας έληξε 2-0, υπέρ του Ποντιακού.
Φιλικά, Χρήστος Πουνερίδης, Νέα Σάντα


Ευχαριστήριο

Είναι μεγάλη η ανάγκη μας να ευχαριστήσουμε ολο τον κοσμο που ήρθε κοντά μας στη παρουσίαση της Εταιρείας μας στις 14 & 15 Μαιου και ανακαλύψαμε μαζί τον «εξωτερικό σας κόσμο» σ΄ ένα διήμερο που το αγκαλιάσατε με την ενεργή παρουσία σας και μας δώσατε τη δύναμη και το μήνυμα να το καθιερώσουμε ως μια μαγιάτικη εκδήλωση στη πόλη μας.
Σας ευχαριστούμε θερμά!!!
ΚΟΣΜΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ


Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Δύο χώρες δεν μπορώ να επισκεφθώ, την Τουρκία και τις Η.Π.Α.

Απόσπασμα από την ομιλία του στην Πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης 
Στην μέχρι σήμερα διαδρομή μου υπήρξαν τρεις χώρες τις οποίες δεν μπορούσα να επισκεφθώ. Η μία ήταν η Ελλάδα της Δικτατορίας. Η φυγή μου μάλιστα έγινε από αυτήν την πόλη, την Θεσσαλονίκη. Αυτό το ζήτημα λύθηκε με την πτώση της Δικτατορίας το 1974.
Η δεύτερη χώρα την οποία δεν μπορώ να επισκεφθώ από την στιγμή που υπερασπίσθηκα τα δικαιώματα των ιστορικών λαών της Μικράς Ασίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της στο Συμβούλιο του Ο.Η.Ε για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι η Τουρκία. Αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή. Επί πλέον το ρατσιστικό καθεστώς είναι ένοχο γιατί απείλησε ακόμη και την ζωή μου. Απορώ που ειδικά μετά τις δηλώσεις και τις ομολογίες των Τούρκων Στρατηγών δεν υπήρξε κάποια αντίδραση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τροχαίο ατύχημα στο Πολύκαστρο

Την 19-5-2011 και ώρα 12.00 στο Πολύκαστρο – Κιλκίς στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 58, Ι.Χ.Ε. αυτ/το που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός, παρέσυρε ημεδαπό πεζό ηλικίας 75 ετών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό αυτού. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου και νοσηλεύεται. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Πολυκάστρου.

Σύλληψη καταδιωκόμενου

Την 19-5-2011 και ώρα 06.05΄στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων από Αστυνομικό του Α.Τ. Ευζώνων συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός που προσήλθε προκειμένου να εισέλθει στη Χώρα, διότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημ/κών Κορίνθου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία απεστάλη στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς και στη συνέχεια θα παραπεμφθεί αρμοδίως.

Συναντήσεις Κ. Κιλτίδη

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Κώστας Κιλτίδης, πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στο Νομό Λάρισας και είχε συναντήσεις με το Δ.Σ. της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας και με φορείς των κτηνοτρόφων του νομού. Σήμερα επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσ/νίκης και συναντήθηκε με το Προεδρείο. Όπως δήλωσε ο ίδιος, με τις επισκέψεις του αυτές σηματοδοτεί την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Προέδρου κ. Μπακογιάννη, στα μεγάλα προβλήματα που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν την ελληνική γεωργία και τον γεωργοδιατροφικό τομέα.

Ομιλία Γιάννη Μαγκριώτη την Κυριακή στο Κιλκίς

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης θα μιλήσει την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 στις 11:30 στην ανοιχτή εκδήλωση πολιτικού διαλόγου, που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Ομιλία Άγγελου Τζέκη στον Εύρωπο

Την Δευτέρα 23/5/2011 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Άγγελο Τζέκη στον Εύρωπο, στο παλιό δημοτικό σχολείο, στις 20:00 με θέμα « Η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».