Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Παρόν το Νοσοκομείο Γουμένισσας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Μακεδονίας Παλλάς από 19 εώς 22 Μαΐου του 2011.
Ενεργή συμμετοχή είχε το Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Γουμένισσας στο παραπάνω Συνέδριο τόσο με τον Διοικητή κ. Μιχαήλ Αρκούδα όσο και με τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής και μέλος του ΔΣ γιατρό κ. Νικόλαο Καπουτζή, ως μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.  «Η προσφορά υψηλού επιπέδου χειρουργικής τεχνογνωσίας είναι απαραίτητο εφόδιο στη σύγχρονη χειρουργική πρακτική και θα πρέπει να είναι σταθερός στόχος και ευθύνη των διοργανωτών κάθε συνεδρίου », τόνισε ο Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Γεώργιος Μπασδάνης. Η εμπειρία των προηγούμενών συνεδρίων δείχνει ότι εκτός από την παρουσίαση και ανταλλαγή ιατρικών πληροφοριών, σε κοινωνικό επίπεδο δημιουργούνται συναδελφικοί δεσμοί αλληλοεκτίμησης που οδηγούν σε μακροχρόνιες επιστημονικές και επαγγελματικές συνεργασίες.

Δημιουργίες του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς

Δημιουργίες παιδιών που συμμετείχαν στα Τμήματα Ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς, παραχώρησε στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας μετά από συνεννόηση που προηγήθηκε με τον Διευθυντή της Κλινικής κ. Μελέτη Μελετιάδη. Πρόκειται για εικόνες πολύχρωμες και μοναδικές, ποικίλης θεματολογίας, αποτυπωμένες στο χαρτί έτσι όπως τις είδε η φαντασία και η αθώα ματιά των παιδιών. Τις ζωγραφιές οι οποίες αναμένεται να διακοσμήσουν χώρους του κτιρίου, ο Δήμαρχος Κιλκίς τις επέδωσε στον κ. Μελετιάδη την Τετάρτη 24 Μαίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κλινική.

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

H Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, σας προσκαλεί στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Νομαρχιακού Τμήματος, το Σάββατο 28 Μαΐου 2011, στις 9:00 π.μ., στην αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.
Π ΡΟ Γ Ρ Α Μ Μ Α

Ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης στον Δήμο Παιονίας από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Στα πλαίσια των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν στην πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 2011, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς θα πραγματοποιήσει ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης στον Δήμο Παιονίας, την Παρασκευή 27 Μαίου στις 20:00 μμ στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, στο Πολύκαστρο, με εισηγητή το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άρη Μουσιώνη.

Καθαρός δρόμος, καθαρός προσανατολισμός, σαφές σχέδιο.

Γράφει ο Κώστας ΣτεφανίδηςΕίκοσι πέντε και πλέον χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας μού έλαχε χιλιάδες φορές να καταγράψω και να αναπαράγω τις απόψεις πολιτικών και γενικά ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά και εν πολλοίς καθορίζουν την έκβαση των γεγονότων. Το σύνηθες δυστυχώς φαινόμενο είναι να έχεις για παράδειγμα μίας ώρας καταγραμμένο υλικό και να μην μπορείς να «βγάλεις» μία σελίδα κείμενο. Είναι σωστό που λέει ο λαός «μίλησε μια ώρα και δεν είπε τίποτα». Το φαινόμενο Γιώργος Φλωρίδης που δυστυχώς και πάλι αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα είναι ακριβώς η αντίθετη περίπτωση όπου από την καταγραφή μισής ώρας ομιλίας του μπορείς να καλύψεις,, εάν το θέλει βέβαια, σελίδες εντύπου ή ωρών ραδιοτηλεοπτικού χρόνου.

Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς σε συνεργασία με τους Προσκόπους στο πλαίσιο της «ΑΝΟΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» την Κυριακή 22 Μαΐου στο λόφο του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Πιέσεις για συνολική ευρωπαϊκή λύση


Γράφει η Παγώνα Κακανοπούλου
Μέσα στη γενική μαυρίλα που αποπνέει η περιρέουσα ατμόσφαιρα βρήκαμε στον ευρωπαϊκό τύπο δύο φωνές με «άλλη» λογική και σπεύδουμε να σας την παρουσιάσουμε. Όχι ότι αμέσως τα προβλήματά μας θα λυθούν, αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν την πραγματικότητα, πέρα από τις μιντιακές επιθέσεις των λογής λογής κερδοσκόπων, ξένων και εγχώριων, που θησαυρίζουν από το χάλι μας.
Η πρώτη άποψη είναι του δημοσιογράφου Hugo Dixon που γράφτηκε στο Reuters Breaking Views με τίτλο Triple hazard και λέει τα εξής:

σουτ βρε Ρωμηοί!


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Ακούγοντας, βλέποντας και διαβάζοντας κανείς τις σάπιες τούτες ημέρες, έχει την αίσθηση ότι επίκειται το τέλος του νεοελληνικού κράτους. Μέχρις εδώ ήταν, «εάλω η Πόλις».
Παρόμοια αισθήματα βίωναν και οι δυστυχείς Ρωμηοί, λίγο προ της αλώσεως της Βασιλεύουσας. Το Γένος εισερχόταν στον αιμάτινο δρόμο του Γολγοθά του, στην μακραίωνη σκλαβιά στους αντίχριστους Αγαρηνούς εξαιτίας κυρίως της ηθικής κρίσης. Το διαπιστώνουμε σε κείμενα της εποχής: «Οι άρχοντες συμμετέχουν στις παρανομίες, οι διαχειριζόμενοι τα κοινά είναι κλέφτες, οι δικαστές δωρολήπτες με αποτέλεσμα να επικρατούν οι εγωιστές, οι αλαζόνες, οι αχάριστοι, οι συκοφάντες…

19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης

…..Δεν είναι μπορετό να σβήσει η γενιά που οι ρίζες της κρατούν από τον Όμηρο και που την πότισαν με αίμα και αμβροσία οι Θεοί… 


Τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, το 4ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς, πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων την Πέμπτη 19 Μαΐου, με ομιλία από την δασκάλα κ. Μιχαηλίδου Σοφία, τραγούδια από τους μικρούς μαθητές, έκθεση βιβλίου και φωτογραφικού υλικού στο χώρο του σχολείου. Την εκδήλωση “πλαισίωσε” μουσικά ο λυράρης κ. Αβραάμ Παπαθανασιάδης συνοδεύοντας τα τραγούδια των μαθητών.
….Ποτέ μου τον Ελλήσποντο δε διάβηκα να πορευτώ στο μακρινό φυλακισμένο Πόντο, ΜΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ με ταξίδεψαν στα παραμύθια του Ομήρου…

Συνεδριάζει αύριο η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 και ώρα 14:00 π.μ., συνεδριάζει στο Κιλκίς, στο κτίριο της Π.Ε. Κιλκίς, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη. Η Εκτελεστική Επιτροπή απαρτίζεται από τους 7 τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδη, Κιλκίς κ. Χρ. Γκουντενούδη, Σερρών κ. Ι. Μωυσιάδη, Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδη, Θεσσαλονίκης κ. Α. Τζιτζικώστα, Πιερίας κ. Σ. Μαυρίδου, Χαλκιδικής κ. Γ. Γιώργο, τους 3 θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών κ. Δ. Ψωμιάδη, Ανάπτυξης κ. Ε. Φωτόπουλο και Αγροτικής Οικονομίας κ. Δ. Ευθυμιάδη καθώς και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δ. Λευκόπουλο.

4.000.000 € για τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας

Ένα νέο σπουδαίο έργο προστασίας και ανάδειξης της Ορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κεντρική Μακεδονία παίρνει το δρόμο της υλοποίησης μετά από τη σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου. Πρόκειται για το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΕΡΕΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ, Ν. ΚΙΛΚΙΣ» προϋπολογισμού 4.000.000 € και συνίσταται στις ολοκληρωμένες εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Γουμένισσας καθώς επίσης και στις εργασίες συντήρησης του σπάνιου ζωγραφικού, λιθανάγλυφου και ξυλόγλυπτου διάκοσμου του ναού. Οι προοπτικές του συγκεκριμένου έργου είχαν συζητηθεί κατά την επίσκεψη του γ.γ. ΑΔΜ-Θ κ. Θύμιου Σώκου στο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο στις 9 Μαρτίου 2011.

Διήμερες εκδηλώσεις του δήμου Κιλκίς στο πλαίσιο της “Άνοιξης των Παιδιών”

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της φύσης μέσα από φιλοπεριβαλλοντικές δραστηριότητες και παιχνίδια, έδωσε σε παιδιά του Δήμου Κιλκίς το περασμένο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου, η δημοτική αρχή Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ σε συνεργασία με το ΝΗΡΕΑ και τους Προσκόπους.  Οι διήμερες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της “Άνοιξης των Παιδιών”, του νέου θεσμού που φιλοδοξεί να δημιουργήσει για μικρές ηλικίες η δημοτική αρχή Κιλκίς σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους.