Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η φωτογραφία της ημέρας

























Άραγε γιατί δεν θα κυκλοφορούν σκαντζόχοιροι στα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα;

Παράδοση

Να κι ένα ευχάριστο νέο για κάποιους εργαζόμενους, έστω και αν είναι λίγοι, αλλά που μπορούν να θεωρηθούν τυχεροί. Αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 2 μμ, θα παραδοθούν στους δικαιούχους οι 34 εργατικές κατοικίες που αποτελούν τον οικισμό «Γουμένισσα – 1».
Πρόκειται για διώροφες κατοικίες εμβαδού 80-120 τ.μ., που διαθέτουν αποθήκη και γκαράζ, των οποίων η παράδοση θα γίνει παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου και της προέδρου του ΟΕΚ, Γ. Κωτίδου.  Έτσι, η Γουμένισσα γίνεται η τέταρτη πόλη του νομού, μετά το Κιλκίς, το Πολύκαστρο και την Αξιούπολη, που θα ‘χει κι εργατικές κατοικίες. Καλορίζικες!

Καταγγελία

«Τα ‘χωσε στα γερά» η Νομαρχιακή του Συνασπισμού σε Εισαγγελία και Αστυνομία, μ’ αφορμή την παρέμβασή τους για προστασία κάποιων απεργοσπαστών της πρόσφατης 48ωρης απεργίας στα ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «πλήρη ταύτιση της εργοδοσίας με την δικαστική εξουσία και τον κατασταλτικό μηχανισμό», παρά το γεγονός ότι οι απεργοσπάστες «δεν εμποδίζονταν απ’ τους απεργούς». Σπάνια σε τοπικό επίπεδο ένα κόμμα καταφέρεται εναντίον θεσμικών κρατικών οργάνων, και γι’ αυτό το καταγράφουμε. Με την ελπίδα να μην χρειαστεί να γίνεται συχνά αυτό στο μέλλον. Η κοινωνία μας, στις δύσκολες μέρες που περνάει έχει ανάγκη την ορθότητα των θεσμικών παρεμβάσεων…

Συνέδριο

Αρχίζει αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου στην Αθήνα, το τριήμερο συνέδριο της ΔΗΜ.ΣΥ., με τον νομό μας να εκπροσωπείται από 11 εκλεγμένους συνέδρους, μεταξύ των οποίων κι ο δικός μας (σινάφι, γαρ) Χρ. Καναρόπουλος.  Εκπρόσωποι, οι οποίοι αναμένεται να ‘χουν την τιμητική τους, ελέω Κ. Κιλτίδη, φυσικά! Ο οποίος, αναμένεται να στηρίξει ενθέρμως κάθε κιλκισιώτικη υποψηφιότητα, που τυχόν θα υποβληθεί για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Με πιο πιθανή αυτήν του Γιάννη Χρά.
Καλή επιτυχία!

Κι αιμοδοσία

Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε και στην εκδήλωση για την ποντιακή γενοκτονία, που πραγματοποιήθηκε ανήμερα την 19η Μαΐου, στο Πολύκαστρο. Εδώ, όμως, όλη τη δόξα για την επιτυχία της εκδήλωσης έκλεψε ο διοργανωτής τοπικός σύλλογος Ποντίων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ». Που μάλιστα, πραγματοποίησε στα πλαίσια της εκδήλωσης κι αιμοδοσία με σκοπό να βοηθηθούν τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία, που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ.
Μπράβο γι’ άλλη μια φορά, στους «ΑΚΡΙΤΕΣ» Πολυκάστρου και Περιχώρων!

Μεταφέρθηκε!

Πως το ‘πε ο Γ. Μαγκριώτης την περασμένη Κυριακή στο Κιλκίς; «Απ’ το καλοκαίρι και μετά θα έχουμε εμφανή σημάδια ανάτασης και ανάκαμψης, που θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των πολιτών»;
Ε, καλά, υφυπουργός Μεταφορών είναι, αν θέλει μεταφέρεται με διακτινισμό και στο…2020!

Ερώτηση

Μ’ εκπροσώπους των 150 περίπου εργαζομένων των ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε., συναντήθηκε αυτές τις μέρες η βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου. Η οποία, στη συνέχεια κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς, για τα προβλήματα των εργαζόμενων, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.  Τι ζητούν οι εργαζόμενοι; Η εκ περιτροπής εργασία, την οποία αποδέχτηκαν να ισχύσει για το πρώτο τρίμηνο του ’11, να μην συνεχίσει να εφαρμόζεται και πέραν αυτού, καθώς επίσης να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
Είναι η μόνη επιχείρηση στο νομό, στην οποία παρουσιάζεται ανάλογο θέμα; Ασφαλώς όχι. Απλώς εδώ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.

Και γι’ αυτό, το πρόβλημά τους δημοσιοποιήθηκε.

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για πρώτη φορά στο Κιλκίς, Πέμπτη 26 -5-2011


Πραγματοποιηθηκε την Πεμπτη 26 Μαιου στο Κιλκις η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικης Επιτροπης της Περιφέρειάς μας με μιά πρωτοφανή για τέτοιου είδους διαδικασίες πρωτοτυπία: κεκλεισμένων των θυρών! Ετσι, οι δημοσιογραφοι που κλήθηκαν, μετά τις φωτογραφίες που έβγαλαν αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν! Ούτε παρανομη οργάνωση νάταν, δηλαδή!

Μεγάλες «μάχες» στο τουρνουά 8x8

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται το τουρνουά 8x8 στις εγκαταστάσεις του “Football Club Kilkis”. Η πρώτη φάση την μεθεπόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται και η μάχη των 22 ομάδων φουντώνει, ώστε να πλασαριστούν είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη τετράδα του ομίλου τους και να διεκδικήσουν το… Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ! Βέβαια, την παράσταση και φέτος, όπως άλλωστε και κάθε χρονιά, έχει κλέψει η ευρηματικότητα των αθλητών στις ονομασίες των ομάδων τους!
Οι βαθμολογίες ως τώρα έχουν ως εξής, στους δύο ομίλους:

Στο Γκραν πρι στίβου “Αλεξάνδρεια” Ρεκόρ για τους σπρίντερ του ΓΑΣΚ Πολύ καλή εμφάνιση από Γ. Νικηφορίδη και Π. Τανάνη


Σημαντικές επιτυχίες για το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς, επιφύλασσε το 1ο ελληνικό γκραν πρι της σειρά του 2011, που έγινε την Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο της Έδεσσας με διοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας - Κιλκίς το Δήμο Εδεσσας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, με την επωνυμία «Αλεξάνδρεια».  Ο δεκαπεντάχρονος Γιώργος Νικηφορίδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 80 μ των Παμπαίδων Α΄ με επίδοση 9''69 η οποία είναι και νέα ατομική του και η οποία του δίνει ακόμη ένα όριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά και από αυτό στα 300 μ που είχε από το διασυλλογικό πρωτάθλημα. Στην ίδια κούρσα ο Δημήτρης Βογιατζής βελτίωσε και εκείνος την ατομική του επίδοση με 10''10 καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Συνεργασία

Οι προσπάθειες του Επιμελητηρίου για στήριξη επιχειρήσεων που παράγουν τοπικά προϊόντα δεν σταματά. Έτσι, η τελευταία πρωτοβουλία του για δημιουργία επιχειρηματικών συνεργατικών δικτύων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ελπίζουμε οι τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών, τις οποίες αφορά κατ’ αρχάς η πρωτοβουλία, ν’ ανταποκριθούν στο κάλεσμα για συνεργατική ένωση.
Επειδή, σε περιόδους σαν αυτή που περνάμε, η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει…

Με κόσμο

Αυτή τη φορά, τουλάχιστον είχε αρκετό κόσμο, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Μιλάμε για την εκδήλωση της περασμένης Κυριακής στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς που ήταν αφιερωμένη στην ποντιακή γενοκτονία. Στο γεγονός αυτό έπαιξε, ασφαλώς, ρόλο ότι μεταξύ των συνδιοργανωτών ήταν και η επιτροπή Νεολαίας Κ. Μακεδονίας-Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, που σήκωσε και το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης. Ν’ αναφέρουμε λοιπόν, ότι μεταξύ των 9 μελών της Επιτροπής, συμπεριλαμβάνονται και 3 Κιλκισιώτες, ο Γιώργος Αντωνιάδης, η Ναταλία Κοσμίδου και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Τους οποίους ας μας επιτραπεί να συγχαρούμε ιδιαιτέρως!

Αιμοδοτικά

Μια μεγάλη καμπάνια για στήριξη της τοπικής αγοράς ξεκίνησε τελευταία ο δήμος Παιονίας. Καμπάνια, αξιέπαινη ασφαλώς, αλλά και δύσκολη.Γιατί καλές οι προθέσεις, καλά και τα μηνύματα, όταν όμως απευθύνεσαι σ’ ανθρώπους που είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται δραματικά, που δεν έχουν δουλειά, που ακριβοπληρώνουν προϊόντα και υπηρεσίες, τότε η φιάλη αίματος της σχετικής αφίσας του δήμου μπορεί να πάρει άλλες συμβολικές διαστάσεις. Από ανθρώπους που αιμορραγούν οικονομικά δεν μπορείς να περιμένεις ότι μπορούν να γίνουν οικονομικοί αιμοδότες!

Ενημέρωση

Μπράβο στο Δήμαρχο Θ. Λαπόρδα που συνοδευόμενος απ’ τον αντιδήμαρχο Τ. Κουλίνα κι άλλα στελέχη του Δήμου Παιονίας πήγαν στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σε οδηγούς με στόχο τη στήριξη των τοπικών προϊόντων και αγορών.
Όταν όμως, λέει ο Δήμαρχος ότι «διαπιστώσαμε το έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει στον κόσμο», τι εννοεί; Ότι δεν ξέρει πόσο πάει το λίτρο η αμόλυβδη ή το τυρί φέτα στη Γευγελή; Ή ότι πηγαίνοντας ο κόσμος να ψωνίσει εκεί δεν γνωρίζει ότι εξάγει συνάλλαγμα;
Όλα γνωστά είναι, αλλά ας όψεται η ανέχεια!

Πρόσκληση για την 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, την Τριάντα (30) του μηνός Μαΐου του έτους 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Σύσκεψη για την πορεία των οδικών έργων στο ν. Κιλκίς

Σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία των οδικών έργων στο νομό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη.
Στη σύσκεψη ήταν παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Κων/νο Τεκίρδαλη. Από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης συμμετείχαν ο κ. Βασίλης Ιατρίδης Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων και το στέλεχος της ίδιας διεύθυνσης κ. Αναστάσιος Κυρατζής.
Εξετάσθηκαν τα τμήματα του “Οδικού Άξονα Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Μαυρονέρι – Σταυροχώρι - Ροδόπολη – Πετρίτσι” τα οποία ανήκουν στο γεωγραφικό πλαίσιο του νομού. Ιδιαίτερα:

Ορθοπεδικά

Για την εταιρεία Anatomic Help που εδρεύει στη Ν. Σάντα και παράγει ορθοπεδικά-ανατομικά προϊόντα, έχουν δημοσιοποιηθεί πολλά στα τοπικά ΜΜΕ. Ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος», Γ. Φραγγίδης ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας ότι οι τιμές τέτοιων προϊόντων μπορούν να βρεθούν 20 και 30 φορές χαμηλότερα απ΄ αυτές που προμηθεύονται τα νοσοκομεία.  Κι όμως· απ΄ ότι προκύπτει από επιστολή του προέδρου της εταιρείας Παν. Γιαννούλη προς τον υπουργό Αν. Λοβέρδο, τα νοσοκομεία όχι μόνο δεν προκηρύσσουν νέους δημόσιους διαγωνισμούς για την προμήθεια τέτοιων προϊόντων, αλλά κι εκεί που το έπραξαν καθυστερούν επί μήνες να βγάλουν αποτελέσματα. Και στο μεταξύ το Δημόσιο χάνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης! Όμως, ο κ. Γιαννούλης θέτει με την επιστολή του κι μια άλλη σημαντική παράμετρο του όλου θέματος: Υποστηρίζει ότι με τις προμήθειες των νοσοκομείων σε μηχανήματα που παράγονται απ’ την Ανατόμικ, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην εταιρεία άλλες 200 θέσεις εργασίας. Κάτι, που θα είχε ευεργετική επίπτωση και στα ταμεία, αφού θα μπορούσαν να ελαφρυνθούν από νέες εισφορές. Μ’ όλα αυτά, θα περιμένουμε μ’ ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση του υπουργού αν μπορούν ν’ αλλάξουν «τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον τομέα των προμηθειών», όπως σημειώνει ο κ. Γιαννούλης.
Για να δούμε, θα υπάρξει απάντηση;

Σε 4,5 χρόνια

Μια αναλυτική αναφορά στην πορεία των έργων, που αφορούν τους κύριους οδικούς άξονες, οι οποίοι διασχίζουν το νομό μας έκανε ο Υφ. Γ. Μαγκριώτης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Κιλκίς. Από όλα όμως τα «σαλαμοποιημένα» αυτά έργα, το μόνο χειροπιαστό που έχουμε μέχρι αυτή την στιγμή είναι το τμήμα «κόμβος Ν. Σάντας – κόμβος Ασσήρου» του δρόμου Κιλκίς – Θεσσαλονίκης. Το οποίο, δημοπρατήθηκε στις 9 Νοεμβρίου, η υπογραφή της σύμβασης έγινε στις 28 Μαρτίου και θα στοιχίσει 58 εκατ. ευρώ (ο δρόμος 13 χιλιομέτρων και οι τέσσερις ανισόπεδοι κόμβοι – ένας απ’ αυτούς στη Ν. Σάντα). Πότε θα τελειώσει το έργο; Σύμφωνα με τον υπουργό, σε 4,5 χρόνια, δηλαδή, το …2016. Άρα θα κατασκευάζονται 3 χιλ. το χρόνο.
Μιλάμε για διαστημικές ταχύτητες!
Όσο για τα υπόλοιπα έργα, η κατάσταση έχει εν ολίγοις ως εξής, σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Μαγκριώτη:
-Τμήμα Μαυρονέρι – Κιλκίς, ακόμα δεν εντάχθηκε το έργο.
-Μαυρονέρι – Σταυροχώρι, δεν εντάχθηκε η μελέτη.
-Σταυροχώρι – Δροσάτο, δεν εκπονήθηκε η μελέτη.
-Δροσάτο – Ροδόπολη, ζητήθηκε ένταξη νέας μελέτης.
-ΠΑΘΕ (Χαλάστρα – Εύζωνοι) δεν εντάχθηκε ακόμα το έργο.
-Κιλκίς – Αξιούπολη, δεν εντάχθηκε ακόμα η μελέτη.
-Αξιούπολη – Γιαννιτσά, δεν εκπονήθηκαν ακόμα οι προακαταρκτικές μελέτες.
Για πολλά απ’ τα ανωτέρω έργα, λοιπόν, …ευτυχές το 2020!

Έχει δράκο

Για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών συντηρείται, τόσο τα σενάρια της συγκρότησης των ψηφοδελτίων επανέρχονται. Κι ειδικά γι’ αυτό της ΝΔ στο νομό μας, τα ονόματα πάνε κι έρχονται! Με τους περισσότερους πάντως να υποστηρίζουν ότι ένας συνδυασμός με Τσιτουρίδη, Μπαλάσκα, Συμπιλίδη, Γεωργαντά, Πασσαλίδη Θ. και Λιάρτση θα ‘ταν μια πραγματική ντριμ τιμ! Καλό το παραμύθι αλλά έχει έναν δράκο:
Αυτόν που πρέπει να κοπεί, αφού το ψηφοδέλτιο χωράει πέντε κι όχι έξι!
Υπάρχει όμως κι άλλη εκδοχή: Να δούμε ψηφοδέλτιο της ΝΔ χωρίς Συμπιλίδη (αν δεν το θέλει), Τσιτουρίδη (αν δεν τον βάλουν) και Μπαλάσκα (αν τον… περιμένουν). Με δεδομένο δε, ότι ο Κ. Κιλτίδης αποτελεί παρελθόν, υπάρχει περίπτωση να κατέβει η ΝΔ στο νομό με μοναδικά «βαριά χαρτιά» τον Γεωργαντά και τον Πασσαλίδη! Και με σοβαρές προοπτικές να εκλεγούν κι οι δυό!
Γι’ αυτό λένε ότι η πολιτική είναι απρόβλεπτη. Όπως ο Παυλάρας ο Γκαρσία, ένα πράγμα!

Επιστροφή

Πάντως, ο Γ. Φλωρίδης επανήλθε το περασμένο Σαββατοκύριακο με μια δήλωση που επίσης έπαιξε πολύ. Αναφερόμενος προφανώς σε δήλωση του Π. Γερουλάνου ότι «για όλα φταίνε οι Ευρωπαίοι κι όχι εμείς», ο Κιλκισιώτης βουλευτής το αντέστρεψε. «Όσο εμείς δεν τα κάνουμε καλά, ο Ευρωπαίοι κάποια στιγμή θα τρελαθούν και θα μας στείλουν από ‘κει που ήρθαμε, κι οι κερδοσκόποι θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους», είπε.
Όμως, το πιο ωραίο το ‘πε σ’ αυτήν την συνέντευξη στον ΣΚΑΪ: «Εάν βγούμε απ` την Ευρωζώνη θα  επιστρέψουμε σ’ εποχές…προκατοχικές», είπε, διανθίζοντας το με την ατάκα, «τότε δεν θα μας περιμένουν τα τσαντήρια, αλλά τα σπήλαια»!
Χόμο σάπιενς: Επιστροφή στις ρίζες!

Συμφωνία

Το είπε την περασμένη εβδομάδα ο Θ. Παραστατίδης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό FLASH της Αθήνας: «Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει πιο τολμηρά και αποφασιστικά στις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».Δηλαδή, είπε πάνω – κάτω ότι υποστήριξε κι ο Γ. Φλωρίδης στην περίφημη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ (Παπαχελάς), που συζητήθηκε ευρύτατα.
Πως συμφωνούν έτσι, αυτά τα δυο παιδιά, τελευταία!

Το παραμύθι δεν έχει «χάππυ – εντ»

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Αυτή η περίπτωση της εταιρείας «ANATOMIC HELP» είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, που καταδεικνύει ανάγλυφα τον τρόπο που λειτουργούσε δεκαετίες τώρα το ελληνικό κράτος. Και, που, δυστυχώς δείχνει πως εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα κι ενώ διάγουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Είναι πια παγκοίνως γνωστό ότι η εδρεύουσα στη Ν. Σάντα εταιρεία παράγει ανατομικά προϊόντα που εκτός των άλλων, αποτελούν «πρώτη ύλη» για νοσηλευτικά ιδρύματα. Τα προϊόντα αυτά κοστίζουν 20 έως 30 φορές λιγότερο (!) απ’ όσο αυτά που προμηθεύονται τα νοσοκομεία. Κι όμως, οι προμήθειες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων μας δεν γίνονται από την ANATOMIC HELP. Ούτε και από κάποια άλλη πηγή παρόμοιων υλικών, που διαθέτει τα προϊόντα της σ’ αντίστοιχες τιμές. Προτιμώνται οι εικοσαπλάσιες και τριακονταπλάσιες!

Πυρκαγιά στην αγροτική περιοχή Βαφειοχωρίου

Στις 25-5-2011 και ώρα 13.50΄στην αγροτική περιοχή Βαφειοχωρίου – Κιλκίς εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθεί χορτολιβαδική έκταση δύο (2) στρεμμάτων. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Π.Υ. Κιλκίς, η οποία διενεργεί και προανάκριση. Δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές ή κατοικίες.

Αναβάλλεται η αιμοδοσία των εργαζομένων Ο.Τ.Α.

Αναβάλλεται επ' αόριστον λόγω τεχνικού κωλύματος η προγραμματισμένη για σήμερα  Δευτέρα 30-5-2011 αιμοδοσία των εργαζομένων Ο.Τ.Α. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Αναφορά – Καταγγελία της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία “ΑΝΑΤΟΜΙC HELP AE” που εδρεύει στο 25ο χιλ. Θεσσαλονίκης Κιλκίς, Νέα Σάντα

ΠΡΟΣ
1. Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Aριστοτέλους 17-19, ΤΚ 10433 Αθήνα
2. Τον Πρόεδρο της επιτροπής προμηθειών υγείας του Υπουργείου Υγείας, Aριστοτέλους 17-19, ΤΚ 10433 Αθήνα
3. Τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Συγγρού 60 ΤΚ 11742 Αθήνα
4. Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, Αδιμάντου 22 ΤΚ 20134 Κόρινθος.

Στα πλαίσια της υπ’ αριθ 5914/04-04-2011 πρόσκλησης του Νοσοκομείου Κορίνθου για την προμήθεια αεροστρωμάτων κατακλίσεως, υποβάλλαμε νόμιμα και εμπρόθεσμα την προσφορά μας με προσφερόμενη τιμή 43 €/τεμάχιο πλέον ΦΠΑ.

Η ψυχολόγος Βίκυ Καλφοπούλου απαντά στα δικά σας ερωτήματα

Ερώτηση : Κυρία Βίκυ έχω μια κόρη 26 ετών όμορφη και σπουδαγμένη. Η διαφορά μας είναι μικρή και είμαστε περισσότερο φίλες, παρά μαμά και κόρη. Το πρόβλημα μου είναι ότι εδώ και ένα χρόνο η κόρη μου έχει δεσμό με έναν χωρισμένο 40 ετών, ο οποίος έχει δυο μικρά παιδιά. Από τότε που το ανακαλύψαμε, υπάρχει ένταση και καυγάδες μέσα στο σπίτι μας. Παρά τα τόσα που λέμε, συνεχίζει και βγαίνει μαζί του και μια ανιψιά μου, μας εκμυστηρεύτηκε ότι το πάνε για αρραβώνα. Δεν ξέρουμε πώς να το σταματήσουμε. Μακάρι να ερχότανε για να την βοηθήσετε. Μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι για να την βοηθήσουμε; Ευχαριστώ ……

Φίλη μου,
Λυπάμαι πολύ για την αναστάτωση που περνάτε εσύ και ο σύζυγος σου.

"Αγανακτισμένοι πολίτες" στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς


Ειρηνικές διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που μας επιβάλλονται από το μνημόνιο, πραγματοποιήθηκαν σε πλατείες πόλεων της Ελλάδας το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 25 Μαίου. Οι «Αγανακτισμένοι Πολίτες», όπως έγιναν γνωστοί, εκδηλώθηκαν σε πάρα πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων και στο Κιλκίς με τη βοήθεια του facebook. Απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ειρήνης, διαμαρτυρήθηκαν ο καθένας με τον τρόπο του και το πανό του και έστειλαν τα μηνύματά τους προς πάσα κατεύθυνση… 

Μεγάλη αποχή στις εκλογές των Εργαζομένων στους ΟΤΑ

Με αποχή της τάξεως του 60 σχεδόν τοις εκατό πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Κιλκίς. Συνολικά ψήφισαν 198 μέλη, εκ των οποίων τα 2 ήταν άκυρα και το 1 λευκό. Οι «Ενωμένοι εργαζόμενοι ΟΤΑ» έλαβαν 158 ψήφους και εκλέγουν 8 αντιπροσώπους: Ταταρίδης Δημήτρης (91 ψήφους), Βαβάμης Πέτρος (63), Κασαπίδης Ιωάννης (63), Κατικαρίδου Βασιλική (56), Μηνοβγίδου Ισιδώρα (48), Καρυοφύλλης Αλέξανδρος (47), Αποστολίδου Όλγα (46) και Πουρσανίδης Σταύρος. Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία έλαβε 37 και εκλέγει 2 αντιπροσώπους: Αθανασιάδης Θεόδωρος (27) και Βασιλακάκης Αναστάσιος (26).

Αγώνας ποδηλάτου στην Ευκαρπία


Ο Ιερός Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου, ο Δήμος Κιλκίς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας διοργανώνουν την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 11:30 αγώνες ποδηλάτου στην Ευκαρπία. Στην πλατεία του χωριού θα διανεμηθούν δωρεάν σουβλάκια Ευκαρπίας και προσκαλείται όλος ο κόσμος προς ψυχαγωγία. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6972428880.

Ξεκίνησε για αγρότες η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης

Aπό την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ και για την υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2011 (ΟΣΔΕ) ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία η οποία πραγματοποιείται ήδη στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς. Για την καλύτερη ενημέρωση όμως των αγροτών – παραγωγών γνωστοποιείται ότι το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί δίδει προτεραιότητα σε αγρότες που κάνουν φέτος πρώτη φορά δήλωση και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι αγρότες – παραγωγοί (κατά αλφαβητική σειρά ανά οικισμό). Παρακάτω σας παραθέτουμε τη λίστα με τα χωριά και της σειρά που θα ακολουθηθεί για την υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης:

Πανέτοιμα τα Παρχάρια 2011 στις 4 και 5 Ιουνίου

“Παρχαρομάνα ελάλεσεν επάρτεν τον ανέφορον ση Κρούσσας τα ρασία, σην Φύσκαν σταματήσετε τη παρχαρί τον τόπον”.
Για 5η κατά σειρά χρονιά φέτος θα αναβιώσει στη Δημοτική Ενότητα Κρουσσών το έθιμο των Παρχαριών. Τις εκδηλώσεις, που θα είναι διήμερες και θα πραγματοποιηθούν στις παιδικές κατασκηνώσεις της Φύσκας το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου 2011, διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με 27 Πολιτιστικά και Ποντιακά Σωματεία.