Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η φωτογραφία της ημέρας

-Αγάπη μου, λες να`ρθουν να μας ποτίσουν;

Πάρκαρε στο πεζοδρόμιο αλλά και πάνω στην ειδική κίτρινη λωρίδα που προορίζεται για την κίνηση ατόμων με προβλήματα όρασης!


Σας επισυνάπτω τις φωτογραφίες που δείχνουν για άλλη μια φορά την ευαισθητοποίηση μερίδας των πολιτικών της χώρας μας για τα καθημερινά προβλήματα και τις ομάδες που δυσκολεύονται περισσότερο από άλλες. Υπάρχουν κάποιοι από αυτούς για να μας διδάσκουν καθημερινά τι ΔΕΝ είναι πολιτισμός. Το μόνο που έκανα δυστυχώς ήταν να αφήσω ένα σημείωμα στον οδηγό τον οποίο ευχαρίστησα για το παράδειγμα του σε όλους εμάς. Τον 'ευχαρίστησα' όχι μόνο επειδή πάρκαρε στο πεζοδρόμιο αλλά και πάνω στην ειδική κίτρινη λωρίδα που προορίζεται για την κίνηση ατόμων με προβλήματα όρασης! Επίσης τον παρακάλεσα να μην ξεχάσει να έρθει να μας ξανασυστηθεί στις εκλογές. Αν είχα λίγο περισσότερο χρόνο και όρεξη, θα δοκίμαζα λίγο ακόμα το σύστημα καλώντας....την τροχαία... Ίσως την επόμενη φορά, που φοβάμαι πως σίγουρα θα υπάρξει.
Και όλα αυτά, την Παρασκευή 27/5/11, στις 14:00 μμ, έξω από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Κίλκις, όπου υπήρχαν απλά άπειροι χώροι στάθμευσης.
Μαρία Μουζούρη, Αγανακτισμένη Πολίτης Γουμένισσας Κιλκίς


Εκδρομή Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου

Στις 13 Ιουνίου και ώρα 8 π.μ. ο Σύλλογος διοργάνωνει εκδρομή στο Ιερό ‘Ιδρυμα «Αγία Τριάδα», όπου υπάρχει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος, στη Λειβαδίτσα του Ν. Πέλλης (έξω από τα Κουφάλια)
Πρόγραμμα --εκκλησιασμός
--διανομή κουρμπανιού
Δηλώσεις συμμετοχής στην Ελένη Χαμουρούδη τηλ. 23430 22789, 6977274941 (η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον συγκεντρωθούν τουλάχιστον 30 άτομα)

Μνημόσυνο και Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των απανταχού Καππαδοκών του χωριού Πλαγιά του Κιλκίς. Πλαγιά, Κυριακή 29 Μαΐου 2011 στις 11,00 π.μ.

"Σ' ευχαριστώ, μπαμπά, που μου δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε..."

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μία οικογένεια που ζούσε στο βουνό.
Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:
"Πως σου φάνηκε η εμπειρία;"
"Ωραία" απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.
"Και τι έμαθες;" συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.
Ο γιος απάντησε:
- Εμείς έχουμε ένα σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις...
- Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου, ενώ αυτοί ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από το οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές...
- Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Ασία για να φωτίζουμε τον κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι...

Πλούσια η δράση του «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας την περίοδο Απριλίου- Μαΐου

Ιδιαίτερα προσοδοφόρα ήταν η περίοδος Απριλίου- Μαΐου για το Σύλλογο. Ανήμερα του Πάσχα το Δ.Σ. επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας δείχνοντας τον ανθρωπιστικό του χαρακτήρα. Μ’ ένα καλάθι κόκκινα αυγά και δώρα προσέφεραν στιγμές χαλάρωσης στους νοσηλευθέντες και ευχές για ταχεία ανάρρωση.  Στις 28/4 στο εντευκτήριο του συλλόγου μαζί με ένα ζεστό καφέ και ένα ιδιαίτερο γλύκισμα πραγματοποιήθηκαν τα αυγοτσουγκρίσματα για τις κυρίες-μέλη. Νικήτρια αναδείχθηκε η κ. Παπαλεξάνδρου στην οποία απονεμήθηκε μια εικόνα. Ενώ στις 30/4 έγιναν τα αντίστοιχα αυγοτσουγκρίσματα για τους χορευτές. Μετά την πρόβα του εκάστοτε χορευτικού τμήματος συγκεντρώθηκαν τα παιδιά μεταξύ τους και τσούγκρισαν τα αυγά. Ακολούθησε η απονομή δώρων για τους τυχερούς.  Μέσα σ’ ένα κλίμα χαράς πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου η «Γιορτή της Μητέρας» στο καφέ Αντίδοτο, μια γιορτή αιώνιας, άδολης αγάπης.