Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αθώωση της Γ. Μαρινίδου

Με σημερινή (Πέμπτη) απόφασή του, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε την δημοτική σύμβουλο Κιλκίς, Γιώτα Μαρινίδου, έπειτα και από σχετική πρόταση του εισαγγελέα κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Η κ. Μαρινίδου κατηγορείτο ως υπαλληλικό στέλεχος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (Γραφείο Συγκοινωνιών Κιλκίς) σε υπόθεση που σχετίζονταν με πλαστοποίηση δημόσιων εγγράφων, σε περίοδο που η ίδια ήταν νομαρχιακή σύμβουλος. Το Δικαστήριο δέχτηκε ότι η κ. Μαρινίδου δεν φέρει καμιά ευθύνη για την πλαστογράφηση, καθότι έπεσε θύμα οργανωμένης από ''τρίτους'' απάτης.
Σε δήλωσή της προς το gnomikilkis.gr η εκλεγμένη με τον συνδυασμό του κ. Μπαλάσκα δημοτική σύμβουλος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Δικαστηρίου και την τελική δικαίωσή της. Παρέπεμψε δε για αναλυτικότερη τοποθέτηση επί του θέματος σε ανακοίνωση που θα εκδώσει προσεχώς η παράταξη στην οποία είναι μέλος.

Σχολικοί αγώνες ομαδικών αθλημάτων δημοτικών σχολείων ν. Κιλκίς σχολικού έτους 2010-11

Με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν οι σχολικοί αγώνες Δημοτικών του Νομού Κιλκίς στα ομαδικά αθλήματα ποδοσφαίρου μαθητών και πετοσφαίρισης μαθητριών, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 για το Δήμο Παιονίας και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 για το Δήμο Κιλκίς.  Τον προγραμματισμό των αναμετρήσεων των σχολικών ομάδων διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Νομού μας σε συνεργασία με τους Δήμους Παιονίας και Κιλκίς, οι οποίοι μας παραχώρησαν τα Δημοτικό Στάδια και Κλειστά Γυμναστήρια της Αξιούπολης και του Κιλκίς αντίστοιχα, για την πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής σχολικής αθλητικής εκδήλωσης.

Σχολικοί αγώνες κλασικού αθλητισμού δημοτικών σχολείων ν. Κιλκίς

Αποχαιρετιστήριο παρόν έδωσε, στους αγώνες Κλασικού Αθλητισμού της A/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής του Ν. Κιλκίς κος Γεώργιος Χατζηϊωάννου, η θητεία του οποίου λήγει τον Αύγουστο του 2011. Αποχαιρετιστήρια ήταν και η εκδήλωση που οργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Ν. Κιλκίς γιατί από τη νέα σχολική χρονιά, ύστερα από απόφαση της Πολιτείας, καταργείται. Οι αγώνες αυτοί στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς μέσα σ’ ένα ιδανικό περιβάλλον, για το οποίο φρόντισαν οι υπεύθυνοι του σταδίου, συνεργαζόμενοι με τους συλλόγους κλασσικού αθλητισμού ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και ΑΙΑΝΤΑ Κιλκίς και ύστερα από αίτημα του Προϊσταμένου Φυσικής Αγωγής, αποτέλεσε μια γιορτή του αθλητισμού.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής από τα περισσότερα Δημοτικά Σχολεία του Νομού και ήταν παρόντες αρκετοί γονείς, παράγοντες του αθλήματος και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Με επιτυχία η γιορτή λήξης της Ακαδημίας στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς

Το τμήμα Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς πραγματοποίησε την Τετάρτη 1 Ιουνίου στο κλειστό Γυμναστήριο του Κιλκίς την Γιορτή Λήξης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΤΙΒΟΥ για τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου από τη Νηπιακή ηλικία μέχρι και την ΣΤ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Στην γιορτή, την οποία διοργάνωσαν οι προπονήτριες της Ακαδημίας Στίβου, συμμετείχαν πάνω από ογδόντα μικροί αθλητές και αθλήτριες ,που οι περισσότεροι συνοδεύονταν από τους γονείς τους και στέφθηκε με απόλυτη οργανωτική επιτυχία. Στα παιδιά προσφέρθηκαν γλυκά και δροσεροί χυμοί και τους απονεμήθηκε ειδικό δίπλωμα συμμετοχής.

Πρόταση φυγής

Γράφει η Παγώνα Κακανοπούλου
Στο σημερινό μας σημείωμα, ψάχνοντας απεγνωσμένα μια πειστική πρόταση για οδικό χάρτη που θα δίνει φως στην άκρη του τούνελ, θα συνοψίσουμε την πρόταση του Μίμη Ανδρουλάκη, που φαίνεται να είναι από τους λίγους που έχουν καταλάβει την δεινή θέση που βρισκόμαστε, αλλά και από τους λίγους που προτείνουν την κατά το δυνατόν «ελληνική» λύση πάντα βέβαια με τρόπο που παίρνει σοβαρά υπ’ όψιν του τους οικονομικούς, γεωπολιτικούς κλπ συσχετισμούς .  Καλές οι ρηξικέλευθες λύσεις αλλά πρέπει να αποφύγεις να δεις βαριοπούλες στα νησιά του Αιγαίου, όπως παλιότερα έβλεπαν οι (αενάως χρεωμένοι) πρόγονοί μας κανονιοφόρους στον Πειραιά. Λέει λοιπόν ο Ανδρουλάκης, σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και στις εφημερίδες τα εξής:

Β. Μπαλάσκας: "Εμμονές του κ. Τερζίδη η αλαζονεία και η μικροπολιτική"

Σε απάντηση των όσων ανεγράφησαν σε δελτίο τύπου του τ. Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Τερζίδη σχετικά με την καταψήφιση απολογισμών του πρώην Δήμου Κιλκίς στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Μαίου 2011 από την πλευρά των συμβούλων της πλειοψηφίας, ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  “Επιλέγοντας από την έναρξη της νέας καλλικρατικής αυτοδιοικητικής περιόδου την άσκηση στείρας αντιπολίτευσης, ο π. Δήμαρχος Κιλκίς συνεχίζει να επιδίδεται σε μια ανελέητη και “ανέξοδη” μάχη εντυπώσεων, με μοναδικό σκοπό να πλήξει και να απαξιώσει την προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής για ανασυγκρότηση του Δήμου.

Μετεγγραφή στον ΠΑΣ Γιάννενα πρέπει να πάρει ο παιχταράς της φωτογραφίας


Εξιχνίαση κλοπής με διάρρηξη καταστήματος

Την 31-5-2011 στο Τ.Α. Κιλκίς περιήλθε πληροφορία ότι ένα (1) άτομο, αποπειράθηκε να πουλήσει τσιγάρα σε διάφορα περίπτερα της πόλης τους Κιλκίς. Κατόπιν αναζήτησης βρέθηκε και προσήχθη στο Τ.Α. Κιλκίς, κατέχοντας (5) κούτες τσιγάρων ημεδαπός ηλικίας 20 ετών, οποίο ομολόγησε ότι κατεχόμενα τσιγάρα προέρχονται από κλοπή με διάρρηξη καταστήματος παντοπωλείου που βρίσκεται στο Κιλκίς επί της οδού 21ης Ιουνίου 263, τελεσθείσα πρωινές ώρες της 28-5-2011, η οποία και επιβεβαιώθηκε από 62χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Οι κούτες με τσιγάρα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα. Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης αυτοφώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Κιλκίς.

Σύλληψη για άσκοπους πυροβολισμούς»

Από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς την 1-6-2011 και ώρα 09:00, στην Κρηστώνη - Κιλκίς, συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 67 ετών, διότι είχε προβεί σε άσκοπους πυροβολισμούς με κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα. Η καραμπίνα και τρεις (3) κάλυκες κατασχέθηκαν. Ο δράστης με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

''Πράσινο φως'' για αργία Ψωμιάδη

Απ` ότι φαίνεται άναψε πλέον το ''πράσινο φως'' για την επιβολή της αργίας απ` τα καθήκοντα του περιφερειάρχη στον Π. Ψωμιάδη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, καθαρογράφτηκε χθες Τετάρτη η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για 12μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή, η οποία λήφθηκε πριν 2 περίπου μήνες. Η απόφαση, αφού περάσει απ` την Εισαγγελία Εφετών θα κοινοποιηθεί στον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΜΑΘ, Ευθύμιο Σώκο, ο οποίος θα πάρει και την οριστική απόφαση για την αργία του περιφερειάρχη μας.Πάντως, με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς και τα όσα προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί σαφής άποψη για τη διαδικασία και το χρόνο επιβολής της διοικητικής πράξης. Εξ` άλλου ο κ. Ψωμιάδης προτίθεται να προσφύγει εναντίον τόσο της τυχόν επιβολής αναγκαστικής αργίας όσο και κατά της απόφασης του Εφετείου (στον Άρειο Πάγο).

Εξετάσεις έγχρωμων ζωνών kick boxing στο kinesis gym

Για πρώτη φορά πραγματοποιούνται στο kinesis gym εξετάσεις έγχρωμων ζωνών στο kick boxing. Στο εξωτερικό στο Kick boxing είδη εδώ και κάποια χρόνια ακολουθούν τη παραδοσιακή μέθοδο εκμάθησης πολεμικών τεχνών με το σύστημα ζωνών (βαθμίδων) όπως στο καράτε και το τζούντο. Τώρα και στη χώρα μας πολλές ομοσπονδίες τοπικές ακολουθούν αυτό το παράδειγμα, έτσι και το Kinesis gym εκπροσωπεί μια από της μεγαλύτερες και πιο αναγνωρισμένες ακαδημίες kick boxing στο κόσμο, τη Titans Kick boxing Muay Thai Academy που έχει και έδρα στην Αυστραλία. Θα δίνεται δίπλωμα υπό την αιγίδα τεσσάρων μεγάλων οργανώσεων της W.B.C, World Muay Thai Council, World Ring Karate Australia και τη Kyokushin Karate Melbourne.

H "Τόλμη" Κιλκίς στην Κοζάνη

Φιλικοί αγώνες Tae Kwon Do WTF παίδων-κορασίδων διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Κοζάνης το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 με τη στήριξη της Ε.ΤΑ.Β.Ε.
Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι αθλητές-ριες εγγεγραμμένοι σε συλλόγους και ηλικίες από 2000 έως 2005. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με συμβατικούς θώρακες, με τετράδες, ηλικίες, και κιλά ανά κατηγορία. Οι αναμετρήσεις ήταν τουλάχιστον δυο φορές και ανάλογα με την κλήρωση έφτανε και τις τέσσερις. Στόχος της ενέργειας αυτής από διοργανωτές και προπονητές ήταν η άμεση επαφή με τον αγωνιστικό τομέα ανεξαρτήτου επιπέδου γνωρίζοντας και αποκτώντας σχετική εμπειρία ειδικά με τους 2000 γεννηθείς, διότι συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο τέλος του έτους. Η συμμετοχή ανερχόταν στους 400 αθλητές-ριες με περισσότερους παμπαίδες-πανκορασίδες.  Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετείχε και ο Α.Σ. Η "Τόλμη" Κιλκίς, με 14 αθλητές-ριες, όσοι ήταν δυνατόν να συμμετάσχουν λόγω υποχρεώσεων και ημέρας.
Έλαβαν μέρος οι: