Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχουν μόνον οικονομικά θέματα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων Μνημόνιο, μέτρα, φόροι, αποκρατικοποιήσεις, δανειστές, τρόικα. Αυτές οι λέξεις αποτελούν πλέον το καθημερινό λεξιλόγιο των Ελλήνων και κυρίως των δημοσιογράφων στα ΜΜΕ. Και φυσικό είναι. Αυτά απασχολούν την τσέπη, γι’ αυτά διαδηλώνουν χιλιάδες συμπατριώτες μας στις πλατείες, γι’ αυτά μάς πιέζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Δει δη χρημάτων και άνευ αυτών ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων, όπως έλεγε και ο φημισμένος αρχαίος ρήτωρ Δημοσθένης. Δηλ. χρειάζονται χρήματα και χωρίς αυτά δεν μπορεί να γίνει τίποτε από όσα πρέπει να γίνουν.

Αφιέρωμα της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" για τον τουρισμό στο νομό μας

Πρόσφατα η εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" δημοσίευσε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον τουρισμό της Βόρ. Ελλάδας ενόψει του καλοκαιριού, που ήδη είναι εδώ! Απ` το αφιέρωμα δεν απουσίαζε ο νομός μας παρά το γεγονός, βέβαια, ότι μας λείπει η θάλασσα, δηλαδή ο αγαπημένος προορισμός των νεοελλήνων για τις θερινές τους διακοπές. Πάντα έχουμε, ωστόσο, το μαγευτικό Πάικο, την ρομαντική -κι` ας κατάντησε έτσι- Δοϊράνη, τα πανέμορφα Κρούσια και τόσες άλλες μοναδικές ομορφιές, που αξίζει κανείς να επισκεφτεί χειμώνα- καλοκαίρι. Στις ομορφιές αυτές αναφέρεται και το αφιέρωμα της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ", σημειώνοντας τα εξής:

7ήμερη εκδρομή του «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας

Ένα υπέροχο 7ήμερο είχαν την ευκαιρία να περάσουν όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή (Ιταλία-Γαλλία) που διοργάνωσε ο σύλλογος. Διασχίζοντας την Αδριατική θάλασσα απόλαυσαν τις ανέσεις του πλοίου, σε μια μίνι κρουαζιέρα παράλληλα με τις Δαλματικές ακτές.

Εκδήλωση μνήμης για τους σφαγιασθέντες στο Φούλατζικ-Βιθυνίας και στη Τσαντώ-Αν.Θράκης


Ο Κώστας Τριαρίδης στο Δήμο Παιονίας

Μία ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κώστας Τριαρίδης, ο οποίος συνοδευόμενος απ` τη σύζηγό του  επισκέφτηκε το δήμαρχο Παιονίας, Θ. Λαπόρδα, στο δημαρχιακό μέγαρο, το περασμένο Σάββατο 11 Ιουνίου. 
Στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν, ο κ. Τριαρίδης έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του δήμου, ενώ οι δύο άντρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές μέλλον στο οποίο θα συζητήσουν θέματα που άπτονται της ευρύτερης περιοχής.

Συνάντηση με Τομεάρχη Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργο Κασαπίδη

Με συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς Δήμου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Παιονίας,Θ. Λαπόρδα και του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Γιώργου Κασαπίδη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, η πρόεδρος γυναικών της ΝΟΔΕ, Ντίνα Συμεωνίδου , η δημοτική σύμβουλος Αθανασία Λιάρτση και οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Καραθόδωρος, Κων/νος Σιωνίδης και Γεώργιος Γεωργίτσαρος.

Στα “2α Ζαχαριάδεια” της Θεσσαλονίκης Διακρίσεις από τις σκυταλοδρομίες Πολύ καλή εμφάνιση από Γ. Νικηφορίδη και Δ. Γεωργιάδου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγιναν την Κυριακή στο “Καυταντζόγλειο” στάδιο της Θεσσαλονίκης οι αγώνες με την επωνυμία “2α Ζαχαριάδεια” με διοργανωτές τον ΓΣ Ηρακλή Θεσσαλονίκης και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, που ήταν αφιερωμένοι στον μεγάλο δάσκαλο του στίβου Νίκο Ζαχαριάδη.  Ο ΓΑΣ Κιλκίς τίμησε τον «Κύριο Νίκο Ζαχαριάδη» με την παρουσία τόσο των αθλητών του όσο και των ανθρώπων του συλλόγου στους αγώνες.

Πρόσκληση Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη


Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ ευχαριστεί τη Φωτογραφική Ομάδα του Δήμου Κιλκίς για τη οικονομική ενίσχυση προς τον φορέα μας, με τα έσοδα της έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποίησε. Η ανιδιοτελής και αμέριστη προσφορά των μελών σας και ιδιαίτερα των ανθρώπων που τις αποτελούν μας κάνει να αισθανόμαστε ότι έχουμε σημαντικούς συμμάχους στον καθημερινό αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων με αναπηρία. Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία και ευελπιστούμε στη συνέχεια της συνεργασίας μας.

Αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων της γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πανελλαδική απεργία της 15ης Ιουνίου 2011 η προγραμματισμένη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ημερομηνία αυτή, αναβάλλεται. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα σας ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αιμοπετάλια για τη μικρή Ειρήνη Χατζή

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ.
ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ  ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ, ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΑΒ+.
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΠΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΤΖΗ ΕΙΡΗΝΗ.

Κατασκήνωση στο Παλαιοχώρι από τον ΟΣΠΕΓ


6α Φίλυρα 2011, στη Φιλυριά του Νομού Κιλκίς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς «Η Φιλυριά» σας προσκαλεί στα 6α Φίλυρα 2011 και στον Εορτασμό της Αγίας Κυριακής. την Τετάρτη 6 Ιουλίου και ώρα 9:00 το βράδυ, στην πλατεία του χωριού. Συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα: από το Σύλλογο Ποντίων Αξιούπολης και από το Σύλλογο Φιλυριάς «Η Φιλυριά»

Το ελληνικό εμπόριο συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 15ης Ιουνίου 2011 με το σύνθημα: «Όχι στη βαθύτερη ύφεση και στα νέα φορολογικά βάρη Ναι στην αυθεντική ανάπτυξη σε μία παραγωγική Ελλάδα»

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς παρακολουθώντας τις δυσμενείς εξελίξεις που έχουν φέρει την πλειοψηφία των συναδέλφων μας σε απόγνωση
Αποφάσισε ως ελάχιστο των ενεργειών της

Π. Ψωμιάδης: «Ο Σαμαράς λέει αλήθειες στον ελληνικό λαό – Να επιμείνει στο ΟΧΙ»

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Αντ. Σαμαρά εξέφρασε ο Π. Ψωμιάδης, εξερχόμενος από το γραφείο του Προέδρου της ΝΔ και τη σημερινή συνάντηση που είχε μαζί του. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά, όπως έχει κι αυτός σε μένα. Είμαι δίπλα του γιατί θεωρώ ότι λέει αλήθειες στον ελληνικό λαό. Ο Πρόεδρος πρέπει να επιμείνει στο όχι απέναντι στην οικονομική πολιτική της αρπαγής και απέναντι στο μαφιόζικο κόλπο που έχει ετοιμάσει ο Γ. Παπανδρέου» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στους δημοσιογράφους.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ: "Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς"

"Η κυβέρνηση και η τρόικα, παρά την ομολογία τους για την αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Ανακοίνωση ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Aπό την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ και για την υποβολή των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2011 ανακοινώνεται ότι: “Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το έργο της καταχώρησης και ψηφιοποίησης των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης, τηρώντας τους όρους της σχετικής Σύμβασης, για όλους τους αγρότες – παραγωγούς του νομού Κιλκίς. Για τον λόγο αυτό καλούνται όλοι οι αγρότες – παραγωγοί του νομού Κιλκίς να προσέλθουν στα κεντρικά γραφεία της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ (Θεσ/νίκης 20 Κιλκίς) το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.”

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει τη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 15 Ιουνίου

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ως γνήσιος εκφραστής της φωνής πλέον του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων και Ελληνίδων με Αναπηρία, στηρίζει την γενική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Ως τριτοβάθμιος κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας, στηρίζει και αγωνίζεται επίμονα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μιας πληθυσμιακής ομάδας που αναμφίβολα εκτίθεται στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Ακόμη περισσότερο τώρα, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας της οικονομικής κρίσης.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (αύλειος χώρος της πρώην Νομαρχίας) θα βρεθούν αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 17.30, οι συμμετέχοντες στο μεγάλο Ποδηλατικό Μαραθώνιο Εθελοντών Ποδηλατών

Στη Θεσσαλονίκη και, συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (αύλειος χώρος της πρώην Νομαρχίας) θα βρεθούν αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 17.30, οι συμμετέχοντες στο μεγάλο Ποδηλατικό Μαραθώνιο Εθελοντών Ποδηλατών, που πραγματοποιείται από το Δήμο Αμβέρσας, με τη στήριξη του Προέδρου της Φλαμανδικής Κυβέρνησης Kris Peeters, του Προέδρου της Παραολυμπιακής επιτροπής Guillaune Gobert και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Jacques Rogge.

Ξανά πρόεδρος ο Βλαδίμηρος

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε σημαντικές αλλαγές στις θέσεις προέδρων φορέων του νομού. Για παράδειγμα, ο Γ. Αξιμιώτης έπαψε να` ναι πρόεδρος στην ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, ο Στ. Χατζηγεωργιάδης στον Εμπορικό Σύλλογο κι ο Δ. Ταταρίδης στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ.
Μόνο ο Βλαδ. Παναγιωτίδης παραμένει...σταθερή αξία στον Ιατρικό Σύλλογο Κιλκίς, αφού επανεκλέχθηκε στη θέση του προέδρου. Συγχαρητήρια, γι` άλλη μια φορά!

Παραστατίδης: υπερψήφιση και βολές

Με τη δήλωση του Θ. Παραστατίδη "προς τους πολίτες του νομού" καταλάβαμε ότι θα το υπερψηφίσει το "μεσοπρόθεσμο" στη Βουλή, όπως άλλωστε αναμένονταν. Αυτό τεκμαίρεται απ` το γεγονός ότι, όπως λέει, εισακούστηκε για τη "κόκκινη γραμμή" που έθεσε, δηλαδή για τη μη εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, καθώς και τη μη μείωση του αφορολόγητου απ` τις 12 στις 6 χιλ. ευρώ.
Ενδιαφέρον, όμως, έχει και η επίθεση που εξαπολύει σε βάρος συναδέλφων του βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι "επιλέγουν την ανέξοδη και ανεύθυνη κριτική, κυρίως στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης" και συμπεριφέρονται "ως υπάλληλοι των καναλαρχών και των μεγαλοεκδοτών".
Αλήθεια, τί ενοχλεί περισσότερο τον Θόδωρο, η κριτική ή οι κριτικοί; Και να υποθέσουμε ότι τα βάζει με πολλούς βουλευτές... τον εξής έναν;

Εκδήλωση με Έλλη Χρυσίδου

Καλά θα κάνουν να πάνε, αυτοί που μπορούν, στο καφέ Ξαρχάκος, στη Θεσσαλονίκη, το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 11 πμ, στην εκδήλωση που διοργανώνει η FREE SUNDΑY με θέμα "Θεσσαλονίκη και εξωστρέφεια". Δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον του θέματος αλλά και το γεγονός ότι μεταξύ των εισηγητών θα συμπεριλαμβάνεται κι η Κιλκισιώτισα εικαστικός Έλλη Χρυσίδου, δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης.
Όσοι γνωρίζουν την Έλλη ξέρουν ότι με τις απόψεις της θα τους αποζημιώσει!

Το έλλειμμα αρχηγεσίας

Όταν ο Γ. Φλωρίδης κάνει λόγο στο άρθρο του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" για κρίση οικονομική και κοινωνική που μετεξελίσσεται ραγδαία σε πολιτική, δεν φοβάται να συγκεκριμενοποιήσει την θέση του. Μιλάει καθαρά για "καθολικό έλλειμμα πολιτικής αξιοπιστίας και αρχηγεσίας"!
Κι όταν χρησιμοποιεί αυτήν την ασυνήθιστη, ομολογουμένως, λέξη "αρχηγεσία" ξέρουμε καλά τί (ή, μάλλον, ποιόν!) εννοεί!

Με τη μουσική συντροφιά της Μελίνας Ασλανίδου γιορτάζει φέτος ο Δήμος Κιλκίς τα «Ελευθέρια 2011».

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου θα κάνουμε ένα μουσικό ταξίδι… με τη δυνατή ερμηνεία της Μελίνας και τους βιρτουόζους Μανόλη Ανδρουλιδάκη στην κιθάρα, Ανδρέα Σίκκη στα κρουστά, νέι κ φλογέρες και Αντρέα Καραντίνη στο μπουζούκι.