Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ο Φλωρίδης και οι δειλοί κι ένοχοι

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης

Ο Γιώργος Φλωρίδης προέβη σήμερα σε μια κορυφαία πολιτική πράξη, που προσέλαβε δραματικές διαστάσεις μέσα στο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. Η παραίτησή του απ` την βουλευτική ιδιότητα, ήταν μια γενναία και τίμια πολιτική στάση, που εκτιμήθηκε δεόντως απ` τη μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού της χώρας, αλλά κυρίως απ` τους απλούς πολίτες της, προεξαρχόντων των συντοπιτών του, εδώ στο Κιλκίς.
Με την πράξη του αυτή, ο επί σειρά πολλών ετών διατελέσας ως υπουργός, υπογράμμισε αυτήν την ύστατη για τη χώρα στιγμή, ότι η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι υπέρτατη αρετή για τη δημόσια ζωή.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΣΙΓΗΣ» ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΩΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΟΘΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Θέατρο «Σιγής» της Ομάδας Κωφών Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνουν και παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Γάμος ή Αυτοκτονία» σε κείμενο και σκηνοθεσία Χρήστου Χατζησάββα, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 στις 9:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθν. Αμύνης 1). Το «Θέατρο της Σιγής» δημιουργήθηκε από την πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με κωφούς, μη επαγγελματίες ηθοποιούς, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης και είναι το πρώτο, επισήμως αναγνωρισμένο, θέατρο κωφών της Βόρειας Ελλάδας. Με αυτή την ιδιότητα άλλωστε συμμετείχε το 2010 στο Φεστιβάλ του Ευρωπαϊκού Θεάτρου Κωφών που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα και ανέλαβε την αντίστοιχη διοργάνωση του 2014 στη Θεσσαλονίκη.

Οι αθλητές του Γ.Σ. Μανδρών κατακτούν την κορυφή στη Δράμα

Συνεχίζεται ο θρίαμβος του Γ.Σ. Μανδρών στους διασυλλογικούς αγώνες παίδων και κορασίδων. Σε αγώνες που διεξήχθησαν το Σάββατο 11-06-11 στο δημοτικό στάδιο Δράμας , με την επωνυμία «Κραχτίδεια», οι αθλητές του Γ.Σ. Μανδρών έκλεψαν την παράσταση.
Ο σύλλογος με την εποπτεία του αεικίνητου προπονητή Ι. Χρίστογλου συμμετείχε με πέντε αθλητές του οι οποίοι διέπρεψαν ειδικότερα :

Συγχαρητήρια Κιλτίδη σε Γ. Φλωρίδη

Τα συγχαρητήριά του στον Γ. Φλωρίδη απένειμε σήμερα απ΄το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του νομού μας, Κ. Κιλτίδης. Παράλληλα, μίλησε με σκληρά λόγια για τα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό, κάνοντας λόγο για προδοσία της χώρας και για εκφυλισμό και διασυρμό της πολιτικής ζωής της!
Για τον έως σήμερα, παραιτηθέντα πλέον, συνάδελφό του, ο κ. Κιλτίδης είπε: "Και από αυτό το Βήμα, γιατί εκεί πάνω στο Κιλκίς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μαζί, θέλω να συγχαρώ το Γιώργο το Φλωρίδη. Όχι ότι δεν θα τον ακολουθούσα και εγώ, αλλά πρέπει να καταλάβουν σ’ αυτόν τον τόπο ότι αυτή η πατρίδα δεν αντέχει άλλο τις προδοσίες."

  Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, ο κ. Κιλτίδης, κατά τη διαδικασία συζήτησης του σχεδίου νόμου για την δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, μεταξύ άλλων είπε:
«Ανεβαίνω στο Βήμα σήμερα, αγαπητοί συνάδελφοι, και δεν μπορεί κανένας, επειδή πάντοτε κατά την προσωπική ευθύνη απευθυνόμουν και προς τους πολίτες αλλά και μέσα στην Αίθουσα αυτή πρωτίστως, να αποφορτίσει την οργή και όχι απλώς την αγανάκτησή μου ή τη θλίψη μου.

Πρόσκληση για δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην, μετά από αναβολή, δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, την Εικοστή (20) του μηνός Ιουνίου του έτους 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Να εκλεγεί συμπαραστάτης του δημότη

Γράφει ο Χρήστος Δραγανίδης
Επικ.δημ.παραταξ. ΠΑΙΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στην συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας στις 28 Φεβρουαρίου 2010 συζητήθηκε η εκλογή του νέου θεσμού του Καλλικράτη του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Όπως είναι γνωστό, ο νομοθέτης με τον θεσμό αυτό επιβάλλει συναινετικές διαδικασίες, και καθορίζει αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των δημοτικών συμβούλων - για την εκλογή του.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κασαπίδης στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Συνάντηση Π.Τονικίδη με τον βουλευτή της Ν.Δ. Γ.Κασαπίδη στο Επιμελητήριο.
Επίσκεψη στο Επιμελητήριο πραγματοποίησε το Σάββατο 11 Ιουνίου ο υπεύθυνος Αγροτικού της Ν.Δ. κ. Γ. Κασαπίδης βουλευτής Κοζάνης.
Ο κ. Κασαπίδης είχε συνάντηση και συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδη, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον επισκέπτη, τον ενημέρωσε κατ’ αρχήν για την γενικότερη κατάσταση στο νομό στον τομέα της Οικονομικής δραστηριότητας.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2011 Ατόμων με Αναπηρία στην Αθήνα

Την Πέμπτη 26/5/2011 η αποστολή του Αθλητικού Συλλόγου – ΚΟΥΡΟΣ- αναχώρησε από το Κιλκίς για να λάβει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2011 Ατόμων με Αναπηρία στην Αθήνα. Με προπονήτρια του συλλόγου την κα. Μπουρλούκα Νάντια και συνοδούς τους Δόβα Θάνο και Ηλιάδη Χριστίνα καθηγητές από το Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς .

‘’η γλώσσα που μιλώ δεν έχει αλφάβητο’’ αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη 16ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός ‘’Κούρος Ευρωπού’’

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, στις 8 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα γίνει η απονομή των βραβείων και των επαίνων του 16ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ‘’Κούρος Ευρωπού’’ στους ποιητές που διακρίθηκαν.

Δύο πυρκαγιές στο Κιλκίς

Την Τετάρτη 15-06-2011 εκδηλώθηκαν δύο (2) πυρκαγιές και συγκεκριμένα :
α) Στις 18.35΄ εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στον Οικισμό Ζαχαράτου του Δήμου Κιλκίς .Επί τόπου έφθασε δύναμη της Π.Υ Κιλκίς , η οποία επενέβη άμεσα με ένα (1) Πυροσβεστικό όχημα και τρεις (3) άνδρες. Από την Πυρκαγιά κάηκε τμήμα της κατοικίας.
β) Στις 21.30 ΄ εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην οδό Γ. Καπέτα 48 στην Τοπική Κοινότητα Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς .Επί τόπου έφθασε δύναμη της Π.Υ Κιλκίς , η οποία επενέβη άμεσα με ένα (1) Πυροσβεστικό όχημα και τρεις (3) άνδρες. Από την Πυρκαγιά κάηκε τμήμα της μονοκατοικίας . Τα αίτια των παραπάνω πυρκαγιών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, διεξάγεται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Κιλκίς
Το έργο των παραπάνω κατασβέσεων συντόνισε ο Διοικητής της Π.Υ Κιλκίς Αντιπύραρχος Αριστείδης Γ. Μαυρόπουλος.

Σύλληψη για εργατική Νομοθεσία – Σωματική βλάβη από αμέλεια και νόμου περί αλλοδαπών – Πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών

Από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς την 00.40΄ της 16-6-2011 στο Κιλκίς συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί «Επιχείρηση Εμπορίας Αδρανών Υλικών» στον Άσπρο Κιλκίς, στερούμενος της απαιτούμενης αδείας λειτουργίας και να απασχολεί παράνομα, 22χρονο υπήκοο Αλβανίας και 28χρονο ημεδαπό ο οποίος την 14.45΄ ώρα της 15-6-2011 τραυματίστηκε κατά το χειρισμό μηχανήματος. Συνελήφθη επίσης και ο 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, προκειμένου απελαθεί καθότι διαμένει παράνομα στη Χώρα μας. Ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Σύλληψη για κλοπή

Την 15-6-2011 και ώρα 14.50΄στο Κιλκίς συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε./Α.Δ. Κιλκίς, τρεις (3) ημεδαποί 24, 61 και 41 ετών, διότι την 12.30΄της ίδιας ημέρας στο Χέρσο – Κιλκίς, ενεργώντας με δόλο, από κοινού και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού, 80χρονου ημεδαπού το χρηματικό ποσό των 280€. Το ως άνω χρηματικό ποσό, ανευρέθηκε στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκε και αποδόθηκε νομότυπα στον παθόντα. Οι δράστες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Σύλληψη για παράβαση Παράνομη κατοχή όπλου

 Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν νομότυπης κατοίκον έρευνας, την 14.45΄ της 15-6-2011 στις Πλατανιές – Μουριών, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Α.Τ. Δροσάτου, 62χρονος ημεδαπός διότι, κατελήφθη να κατέχει παράνομα ένα (1) πιστόλι κρότου 9 mm, (1) γεμιστήρα, ογδόντα οκτώ (88) φυσίγγια κρότου 9mm, ένας (1) προσαρμογέας ρίψης φωτοβολίδων – κροτίδων και μια (1) κροτίδα, τα οποία και κατασχέθηκαν.  Ο δράστης συνελήφθη και με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Έτοιμος να ορκιστεί ο Γ. Φραγγίδης - Δηλώνει ότι τιμά τον Γ. Φλωρίδη

Έτοιμος να ορκιστεί βουλευτής Κιλκίς στη θέση του παραιτηθέντος Γ. Φλωρίδη είναι ο Γιώργος Φραγγίδης. Ο επιλαχών του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δέχεται απ` το πρωί τα συγχαρητήρια των φίλων του, χωρίς να γνωρίζει κι ο ίδιος πότε θα ορκιστεί. Είναι βέβαιο, όμως, ότι θα σπεύσει γι` αυτό μόλις κληθεί.
   Θυμίζουμε ότι ο κ. Φραγγίδης είχε ταχθεί δυναμικά υπέρ της υποψηφιότητας του Γ. Παπανδρέου ως νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτηση Σημίτη, ενώ η στήριξή του προς τον σημερινό πρωθυπουργό ήταν διαρκής όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. Σχολιάζοντας στη gnomikilkis.gr την παραίτηση του Γ. Φλωρίδη, ο κ. Φραγγίδης είπε ότι τιμά την πολιτική διαδρομή του Κιλκισιώτη πολιτικού, η οποία τον έφερε σε υψηλά υπουργικά αξιώματα, ενώ ο λαός του Κιλκίς τον τιμά εδώ και πολλά χρόνια με την ψήφο του. Δεν ήθελε ωστόσο να προβεί σε κάποιον σχολιασμό για την συγκεκριμένη κίνηση της παραίτησης, δηλώνοντας ότι δεν έχει ακόμα και την κατάλληλη ενημέρωση.
"Επίσημη" δήλωση του κ. Φραγγίδη αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Πως είδαν την παραίτηση Φλωρίδη

Η πρώτη είδηση της σημερινής πολιτικής επικαιρότητας, που δεν είναι αλλή απ` τη παραίτηση Φλωρίδη, καταγράφεται ήδη σε δημοσιογραφικά site σε περίοπτη θέση. Ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένες δημοσιεύσεις:

Το κείμενο της παραίτησης Φλωρίδη

Ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης του Γιώργου Φλωρίδη από βουλευτής, έχει ως εξής:
Από το περασμένο φθινόπωρο, αντιλαμβανόμενος ότι η κυβερνητική προσπάθεια για το έργο ανόρθωσης και βαθιάς αλλαγής της χώρας παρουσίαζε εμφανή σημάδια κάμψης, διατύπωσα δημόσια την άποψη ότι χρειαζόταν επειγόντως η συγκρότηση Εθνικού Μετώπου Ευθύνης με Συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί με την απαιτούμενη δύναμη το αναγκαίο μεταρρυθμιστικό έργο. Είχα επανειλημμένα εκφράσει με έμφαση την άποψη ότι «η λύση ή θα είναι εθνική ή δεν θα υπάρξει».

Παραιτήθηκε ο Γ. Φλωρίδης!

Είναι γεγονός, ο Γ. Φλωρίδης παρέδωσε αυτή τη στιγμή στο προεδρείο της Βουλής την επιστολή παραίτησής του από βουλευτής! Μια επιστολή- κόλαφο για την πολιτική που ακολουθήθηκε ως τώρα, για τον τραγέλαφο των χθεσινών εξελίξεων και για την εν γένει πορεία που έχει πάρει η χώρα.
Σημειώνουμε ότι ο πρώην υπουργός δεν ανεξαρτοποιείται αλλά παραιτείται, πράγμα που σημαίνει ότι η έδρα παραμένει στο ΠΑΣΟΚ. Την θέση του θα κληθεί να καταλάβει ο πρώτος αναπληρωματικός του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας, Γιώργος Φραγγίδης

Παραιτείται ο Γ. Φλωρίδης!

Οι πληροφορίες αυτής της στιγμής, όχι μόνο επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ της gnomiwkilkis.gr αλλα το επιτείνουν κιόλας, καθώς ο Γιώργος Φλωρίδης φέρεται παραιτούμενος απ` τη βουλευτική του ιδιότητα!

Θα αφορολογούνται κι οι αγκαλιές!

Να `ναι καλά τα παιδιά που το ερχόμενο Σάββατο θα μας μοιράσουν ...δωρεάν αγκαλιές. Για τη πρωτοβουλία του Δήμου Κιλκίς μιλάμε, που αποδέχτηκε σχετική πρόταση νέων της πόλης μας να προσκληθούν μέλη του κινήματος "FREE HUGS", με σκοπό την πραγματοποίηση σειράς εκδηλώσεων.
Στις μέρες που ζούμε οι ζεστές αγκαλιές είναι ότι πολυτιμότερο, όταν μάλιστα είναι και...δωρεάν. Γιατί σε λίγο κι οι αγκαλιές θα κοστίζουν πανάκριβα. Θα φορολογούνται, λέει, με ΦΠΑ 23%!

Ανοικτή επιστολή της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. προς τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κέρδισε τις εκλογές του 2009 διακηρύσσοντας πώς «λεφτά υπάρχουν». Αναλαμβάνοντας την εξουσία διαπίστωσε ότι τα κρατικά ταμεία ήταν άδεια. Και ενώ θα περίμενε κανείς να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων, κοινωνικά δίκαιων και αποτελεσματικών, επέδειξε περίεργη αδράνεια και πολιτική καταστροφική για τη μετέπειτα οικονομική πορεία της χώρας.

1ο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου «Γιώργος Τσεπέλης» από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Κρηστώνης


Η διοίκηση του ΠΑΟΚ Κρηστώνης ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή του 1ου τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου ΄΄Γιώργος Τσεπέλης΄΄, το Σαββάτο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 στο γήπεδο του ΠΑΟΚ Κρηστώνης προς τιμή του αξέχαστου εκλιπόντος παράγοντα της ομάδας μας Γιώργου Τσεπέλη. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε τρεις (3) ηλικιακές κατηγορίες, Τζούνιορ, Προπαίδες και Παίδες. Συμμετείχαν 6 σωματεία στις ανωτέρω κατηγορίες, συνολικά 14 ομάδες.

Χωρίς Φλωρίδη ο ανασχηματισμός;

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Την ώρα που η πρωτεύουσα της χώρας ζούσε μια απ` τις πιο θυελλώδεις μέρες τις σύγχρονης ιστορίας της, εδώ στο Κιλκίς είχαμε εν μέσω μιας πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, "μια απ` τα ίδια". Πράγματι, στη μεν συγκέντρωση που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο κι η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς το παρών έδωσαν και πάλι τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη μετρημένα στα δάχτυλα δυο χεριών, ενώ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Πλατεία Ειρήνης παραβρέθηκαν οι συνήθεις 30 - 40 διαμαρτυρόμενοι, προσκείμενοι στο ΚΚΕ, που πραγματοποίησαν και πορεία μέχρι το Δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, της τρόικας και της Ε. Ένωσης, για να διαλυθούν στη συνέχεια.