Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Απλές αλήθειες

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Να πούμε μερικές απλές αλήθειες, που ακριβώς επειδή είναι απλές δεν προσεγγίζονται αρκούντως σοβαρά. Βλέπετε, στις σύνθετες δυσκολίες που περνάμε ψάχνουμε, ντε και καλά, και για σύνθετες απαντήσεις και λύσεις.
Ιδού, λοιπόν, μια απλή αλήθεια: Για τη σημερινή κατάντια της χώρας φταίνε αποκλειστικά αυτοί που έπερναν τόσα χρόνια αποφάσεις για την ασκούμενη πολιτική στην οικονομία. Σ` αυτό δεν νομίζουμε να διαφωνεί οιοσδήποτε σόφρων Έλλην. Μπορεί ο πολύς κ. Πάγκαλος να ψέλλισε τεχνιέντως κάποια στιγμή το "μαζί τα φάγαμε", με προφανή σκοπό να ενοχοποιείσει και τους απλούς πολίτες, αλλά το κόλπο δεν έπιασε. Η κοινή λογική πρυτάνευσε: "Ακόμα κι αν φταίω επειδή έτρωγα όσα μου`δινες, δεν φταίω εγώ που τα `τρωγα αλλά εσύ που μου τα `δινες".

Καθορίστηκαν τα τροφεία για παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς

Με 7 εκτός και 21 θέματα ημερήσιας διάταξης πραγματοποιήθηκε η 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και ο καθορισμός των τροφείων στους παιδοβρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς για τη νέα σχολική χρονιά, καθώς και ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Κιλκίς.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝ.ΚΙ

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝ.ΚΙ Α.Ε. που εξελέγησαν από τις εκλογές της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 30ης Ιουνίου 2011 είναι τα εξής (κατά φθίνουσα σειρά):
ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΑΠΟΡΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΕΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΘΟΔΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ και ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ.

Επιτυχίες του ΓΑΣΚ στα «Ολύμπια» της Πιερίας

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο ΔΑΚ Λιτοχώρου Πιερίας με επιτυχία οι αγώνες στίβου με την επωνυμία «ΚΒ Ολύμπια». Στους αγώνες συμμετείχαν σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας και των ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΚΙΛΚΙΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΥ, ΑΝ. & ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, και ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. Στους αγώνες συμμετείχαν με επιτυχία και αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α' & Β' του τμήματος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα που αρχίζουν σε δύο εβδομάδες.

Φιλική αναμέτρηση Άρη Παντελεήμονα με τους Παλαίμαχους Κιλκισιακού

Το περασμένο Σάββατο 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Παντελεήμονα φιλική αναμέτρηση του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα με τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών "Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων". Μετά από πρόσκληση του Χονδρόπουλου Ηλία εκ μέρους της Διοίκησης του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα η ομάδα των Βετεράνων του Κιλκισιακού ανταποκρίθηκε και βρέθηκε στο γήπεδο για την ιστορική αυτή αναμέτρηση.

Πανηγύρι και συναυλία στην Ευκαρπία


Όλες οι εκδηλώσεις του "Πολιτιστικού Καλοκαιριού" στο Κιλκίς

Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, αλλά και ένα ξεχωριστό παραλίμνιο Φεστιβάλ περιλαμβάνει φέτος το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011 του Δήμου Κιλκίς. Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς που τιτλοφορούνται “Στου Φεγγαριού το Φως”, θα ανοίξουν στις 9 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και τις 4 Σεπτεμβρίου.

Αλλάζουμε ιδέες, αλλάζουμε αντιλήψεις

Γράφει ο Αθανάσιος Λαπόρδας, δήμαρχος Παιονίας


Με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθώ μια μερίδα του πολιτικού κόσμου να βλέπει πιο καθαρά την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει ο απλός καθημερινός πολίτης και να αλλάζει τις επικρατούσες ιδέες και αντιλήψεις της. Η αντίληψη ότι ορισμένοι μπορούν να πληρώνονται χωρίς να αποδίδουν, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, πρέπει να αλλάξει διότι ανήκει σε κακές εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Η αντίληψη ότι το κράτος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ζούμε με δανεικά χρήματα και «σωζόμαστε» με μαγικά ή αλχημείες, χωρίς να προσπαθήσουμε και να ιδρώσουμε πρέπει να αλλάξει.

Η Σοφία Καλαντίδου στο Πολύκαστρο


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς και η Κομματική Οργάνωση Βάσης Πολυκάστρου του ΚΚΕ, διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση-συζήτηση, αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, στις 8 μμ. με θέμα: «Η πρόταση του ΚΚΕ για την Λαϊκή Εξουσία – Λαϊκή Οικονομία, ως μόνη ρεαλιστική πρόταση για διέξοδο από την κρίση". 

Θα μιλήσει η βουλευτής του Κόμματος ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ.

Δυο ελαφρά τραυματίες από τροχαίο

Δυο ελαφρά τραυματίες είχαμε χθες Κυριακή, από τροχαίο που σημειώθηκε στις 20.35, σε ισόπεδη διασταύρωση της οδού Κιλκίς – Μικροκάμπου, όταν Ι.Χ. ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού που οδηγούσε ο ίδιος, συγκρούσθηκε πλάγια με άλλο, ιδιοκτησίας 53χρονου ημεδαπού, που οδηγούσε επίσης ο ίδιος.  Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου νοσηλεύεται ο 17χρονος, ενώ ο 29χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αθανασιάδης: Δεχόμουν απειλές για να ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο!

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις του βουλευτή Αλ. Αθανασιάδη ότι δέχονταν απειλητικά τηλεφωνήματα ακόμα κι απ` το εξωτερικό προκειμένου να υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο! Ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στο τοπικό κανάλι ΤΟΡ έριξε βόμβα μεγατόνων αποκαλύπτοντας ότι με τηλεφωνήματα που δέχτηκε τον απειλούσαν πως αν δεν ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο μπορεί να βρεθεί σε χαντάκι! "Μ` έχουν συνθλίψει τα συμφέροντα και το σύστημα. Εδώ και δυο μήνες έχω μπει στις μυλόπετρες", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασιάδης, ο οποίος ως γνωστόν είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο αλλά τελικά το υπερψήφισε, για να γίνει στη συνέχεια στόχος αγανακτισμένων διαδηλωτών.

Stop σε πλειστηριασμούς κατοικιών για 6 μήνες

Παράταση για 6 μήνες δίνεται σ` ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων και εκατοντάδες συμπατριώτες μας Κιλκισιώτες. Μιλάμε για τους πλειστηριασμούς κατοικιών που αγοράστηκαν μέσω τραπεζικών δανείων, τα οποία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν οι λήπτες τους, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Φυσικό Αέριο στο Κιλκίς μέχρι το `15

Η πόλη του Κιλκίς συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών της Βόρ. Ελλάδας που θα τροφοδοτηθούν μέχρι το 2015 με Φυσικό Αέριο (Φ.Α.). Πριν λίγες μέρες (28 Ιουνίου), η Κομισιόν ενέκρινε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ενίσχυση του προγράμματος κατασκευής δικτύων σε πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Στ. Ελλάδας και της Εύβοιας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, η χρήση του Φ.Α. συνεπάγεται μείωση κατά 20% του κόστους ενέργειας για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Παράλληλα, η υλοποίηση του όλου πρότζεκτ θα δημιουργήσει 1500 νέες θέσεις εργασίας για 3 χρόνια.

Τα "θα" των οδικών έργων

Με το ΕΣΠΑ στα χέρια τους, οι περιφέρειες του "Καλλικράτη" αναλαμβάνουν τον ουσιαστικό ρόλο τους όσον αφορά την ανάπτυξη του τόπου. Πράγματι, η κεντρική εξουσία μεταβίβασε πλέον την ευθύνη των χρηματοδοτήσεων μέσω του πιο σημαντικού εργαλείου χρηματοδότησης έργων, στους 13 περιφερειάρχες και περιφερειακά συμβούλια.