Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Από την υποδοχή των Κιλκισιωτών Παγκόσμιων Πρωταθλητών

Μεγάλη συμμετοχή στο 27ο Αντάμωμα Βλάχων

Πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες Βλάχοι, απ' oλόκληρη την Ελλάδα και τη διασπορά αντάμωσαν στο Μέτσοβο, στο πλαίσιο του 27ου Ανταμώματος Βλάχων που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Συμμετείχαν 60 χορευτικά συγκροτήματα με περισσότερους από 2000 χορευτές και αντιπροσωπείες των 107 Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας. Στο πλαίσιο του Ανταμώματος παρουσιάστηκαν την πρώτη ημέρα στο δημοτικό διαμέρισμα Ανηλίου δρώμενα από την παραδοσιακή ζωή (επεξεργασίας μαλλιού, προετοιμασίας των προικιών, του γάμου και του πανηγυριού).

Συναυλία δικηγόρων και μηχανικών του Κιλκίς

Στις 9 Ιουλίου 2011, στο "Θέατρο Λόφου Κιλκίς", δεκαεπτά Δικηγόροι και Μηχανικοί του Ν. Κιλκίς με δώδεκα μουσικούς, θα παρουσιάσουν τη δουλειά πολλών μηνών τραγουδώντας τα πιό ωραία λαϊκά, και σε πείσμα των καιρών θα αποδείξουν ότι στη μουσική δε χωράνε μνημόνια.  Η συναυλία θα αρχίσει στις 8.30 μμ με πέντε νεανικά μουσικά σχήματα και θα την παρουσιάσουν η Πάολα Χαραλαμπίδου με τον Δημήτρη Τσαντάκη.
Συμμετέχουν: Από τους Δικηγόρους οι: Άννα Φαχουρίδου, Χριστίνα Χαραλαμπίδου, Σταμάτης Κανταρτζής, Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Ειρήνη Νικολάου, Αγγελική Παπαδοπούλου, Λευτέρης Παυλίδης και Τριαντάφυλλος Πέτρογλου.
Από τους Μηχανικούς οι: Όλγα Λαμπριανίδου, Εύη Κουγιουμτζόγλου, Αντρέας Κεσίδης, Ηλίας Αμοιρίδης, Λένα Αναστασιάδου, Μένη Μελετιάδου, Γιάννης Σαββόπουλος, Στέλιος Χαριτίδης και Ζωή Τζήμητρα.

100% Φυσικός χυμός πορτοκάλι από τη Φάρμα Κουκάκη

Η Φάρμα Κουκάκη, πάντα με μεράκι και πίστη στην παράδοση, διαλέγει τα καλύτερα ελληνικά πορτοκάλια για να σας προσφέρει 100% φυσικό χυμό, σε διάφανη φιάλη PET, σύμφωνα με τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζουν όλα τα προϊόντα της εταιρείας. Ένα ποτήρι 200ml φρέσκου χυμού πορτοκάλι της Φάρμας Κουκάκη περιέχει 80mg βιταμίνης C, που αποτελεί το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας παροχής, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού. Το προϊόν διατίθεται σε φιάλες των 500 ml & 1lt.
Φάρμα Κουκάκη, Κάτω Απόστολοι, Κιλκίς, τ. 23410 94455
www.koukfarm.gr

ΜΕΤΑΛΛΙΚΙΩΤΙΚΑ 2011

O Ποντιακός Λαογραφικός Σύλλογος Μεταλλικιωτών διοργανώνει ποντιακή βραδιά στις 16 Ιουλίου στην αυλή του δημοτικού σχολείου. Σας περιμένουμε.

Σε συγκινητικό κλίμα η υποδοχή των Κιλκισιωτών Παγκόσμιων Πρωταθλητών

Μέσα σε μια συναισθηματικά φορτισμένη και άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 η εκδήλωση υποδοχής των Κιλκισιωτών Παγκόσμιων Πρωταθλητών στους Special Olympics 2011 Αδάμ (Μάκη) Αμοιρίδη και Σπύρου Πιλιτσόπουλου, που διοργάνωσε η δημοτική αρχή Κιλκίς.

Εγκαίνια αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Νέο Γυναικόκαστρο

Ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία του Νέου Γυναικοκάστρου της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης αποπεράτωσε και παρέδωσε προς χρήση στους κατοίκους της περιοχής, η νέα δημοτική αρχή Κιλκίς. Πρόκειται για τη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του οικισμού, την οποία εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής 3 Ιουλίου ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας.

Αιμοδοσία των "Ακριτών" Πολυκάστρου

Την Κυριακή 3 Ιουλίου στο «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η 65η αιμοδοσία, των μελών της τράπεζας αίματος των Ακριτών. Προσήλθαν και αιμοδότησαν εβδομήντα δύο (72) εθελοντές αιμοδότες, μεταξύ αυτών δέκα (10) νέα μέλη, ενισχύοντας το απόθεμα αίματος της τράπεζας και αυξάνοντας τον αριθμό των μελών της τράπεζας σε 903.

Πρόσκληση στην Ιερά Πανήγυρη Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου


Διαμαρτυρία των σωματειακών προπονητών

Μετά από επανειλημμένες και έντονες διαμαρτυρίες των μελών του Συνδέσμου αναφορικά με:
α) την καθυστέρηση στην καταβολή των οδοιπορικών των σωματειακών προπονητών,
β) την άρνηση του ΣΕΓΑΣ στην καταβολή εξόδων αθλητών από τη Βόρεια Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στους αγώνες – πρόκριση για τον Ευρωπαϊκό Κύπελλο,
γ) την άρνηση του ΣΕΓΑΣ στην καταβολή εξόδων προπονητών από τη Βόρεια Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στους αγώνες – πρόκριση για τον Ευρωπαϊκό Κύπελλο,
δ) τη μη καταβολή οδοιπορικών σε αθλητές και προπονητές από τα ελληνικά GRAND PRIX
το Δ.Σ. του συνδέσμου συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε να προτείνει:

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: Special Olympics, η ευκαιρία που έγινε έλλειμμα

Έπεσε η αυλαία των Special Olympics και μαζί τους χάθηκε μία ακόμη ευκαιρία η χώρα να εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα, και όχι σε μια πολυδάπανη φιλανθρωπική γιορτή. Η Ε.Σ.Α.μεΑ., στην τελευταία ανακοίνωσή της πριν τους αγώνες, καλωσόρισε τα άτομα που ήρθαν από όλο τον κόσμο για να λάβουν μέρος και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Η Συνομοσπονδία χαιρέτησε και χαιρετίζει τους συμμετέχοντες, χαιρέτησε και χαιρετίζει τους εθελοντές που βοήθησαν στη διοργάνωση. Γιατί τα άτομα με αναπηρία και οι εθελοντές δεν είχαν και δεν έχουν καμία ευθύνη για τη διοργάνωση και την εξέλιξη αυτών των αγώνων.

Συμβουλές όταν λείπετε από το σπίτι

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, απευθύνει στους πολίτες τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές-οδηγίες:
Φεύγοντας από το σπίτι Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.

Παρεμπόδισαν κυκλοφορία εφημερίδων

Χθες (Δευτέρα) το απόγευμα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Ευόσμου, ένας ημεδαπός ηλικίας 51 ετών, ιδιοκτήτης πρατηρίου διανομής έντυπου τύπου στη Θεσσαλονίκη, επειδή ο ίδιος μαζί με άλλα εννέα άτομα, τα ξημερώματα της ίδιας μέρας στο Σταυροχώρι, ανάγκασαν σε στάθμευση φορτηγό πρακτορείου διανομής Ελληνικού Τύπου, με έδρα την Αττική και παράρτημα στη Θεσσαλονίκη, και κατέστρεψαν 20 πακέτα των 50 τεμαχίων έκαστο, αθλητικών εφημερίδων, εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό τη διανομή και πώληση τους, ενώ παράλληλα προέβηκαν σε φθορά στα ελαστικά του οχήματος. Να σημειωθεί ότι σε βάρος του συλληφθέντος εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση. Οι λοιποί δράστες αναζητούνται για σύλληψη εντός ορίων αυτοφώρου. 
Προφανώς, οι δράστες προέβησαν σ` αυτήν την ενέργεια λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ εφημεριδοπωλών και πρακτορείων διανομής τύπου απ` αφορμή την απελευθέρωση του επαγγέλματος των εφημεριδοπωλών.

17+1 σημεία κλειδιά για την αναβάθμιση της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς

Σύμβουλος Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Ποιότητας

1. Κοινή διαπίστωση
Η Εμποροπανήγυρη Κιλκίς ως θεσμός χρήζει μετεξέλιξης με σύγχρονα πρότυπα καθώς και αναβάθμισης σε επίπεδο οργάνωσης, περιεχομένου αλλά και ποιότητας.

2. Στόχος 
 Κοινός στόχος όλων θα πρέπει να είναι ότι η Εμποροπανήγυρη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τοπικό και περιφερειακό οικονομικό και πολιτισμικό γεγονός, άμεσα συνδεδεμένο με την τοπική οικονομία, ώστε διατηρώντας τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, να προάγει την τοπική ανάπτυξη παράγοντας θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της περιοχής, διαφυλάσσοντας σε κάθε περίπτωση την ευνομία και την ευταξία ώστε να μην πλήττονται τα τοπικά εμπορικά αλλά και κοινωνικά δικαιώματα.

Κιλτίδης: Πτωχεύουμε το `13, αν...

"Το 2013 η Ελλάδα θα πτωχεύσει", πρόβλεψε ο Κ. Κιλτίδης μιλώντας σήμερα Τρίτη στον FLASH, και τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της συνεργασίας των "αστικών πολιτικών δυνάμεων" για ν` αποτραπεί το κακό! Όσο για την αποχώρηση του απ` τη ΔΗΣΥ, είπε ότι δεν τον εξέφραζε πια ο φιλελευθερισμός της, καθώς γι` αυτόν αποτελεί μια μόνο συνιστώσα της ιδεολογίας του κι όχι την συνισταμένη.
Όχι, ότι θα πάει στον ΛΑΟΣ δεν το είπε!

Τέλος στο πλαφόν της βενζίνης

Πριν τρεις μήνες έβαλαν πλαφόν στη βενζίνη για να μας πείσουν ότι θα ελέγξουν τη τιμή της. Βέβαια, αυτό το πλαφόν ξεπερνούσε την πραγματική τιμή σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο νομό μας. Και τώρα έρχονται να το καταργήσουν κι αυτό, αφού από σήμερα η τιμή της βενζίνης είναι και πάλι ...απελεύθερη.
Καλό καλοκαίρι!

Κόντρα εφημεριδοπωλών - πρακτορείων

Όπως παρατήρησαν χθες Δευτέρα οι Κιλκισιώτες, προβλήματα εμφανίστηκαν με την κυκλοφορία των πανελλαδικών εφημερίδων. Προβλήματα, που οφείλονται στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ εφημεριδοπωλών και πρακτορείων διανομής τύπου. Και υπεύθυνη γι` αυτήν την κόντρα είναι η απελευθέρωση του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη, που ισχύει κι αυτή απ1 τις 2 Ιουλίου.
Χαρακτηριστικ΄;, ν` αναφέρουμε ότι η Ένωση Εφημεριδοπωλών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τα πρακτορεία ότι παρεμποδίζουν τον ανταγωνισμό, καταργούν τον κλάδο τους και δημιουργούν 1200 ανέργους εφημεριδοπώλες.
Για να δούμε αν μ` αυτά και μ` αυτά θα στερηθούμε την εφημεριδούλα μας!

Είσαι ...απελεύθερος;

Και ξαφνικά εν μία νυκτί απελευθερώθηκε το επάγγελμα του ταξιτζή! Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης, απ` τις 2 Ιουλίου μπορεί ο καθένας να λαμβάνει με μια απλή αίτησή του στην οικεία περιφέρεια, άδεια λειτουργίας ταξί. Μάλιστα, δεν πρόκειται να οριστούν ανώτατοι αριθμοί αδειών ταξί ανά τόπο, καθώς ο κ. Ραγκούσης πιστεύει ότι αυτά θα τα ρυθμίσει η ίδια η αγορά.
Όχι, ο σοσιαλιστής κ. Ραγκούσης δεν έχει καμιά σχέση με τον φιλελευθερισμό!

Ο ...αστιγματισμός του ΕΣΥ

Από σχόλιο για τον νέο υγειονομικό χάρτη, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας: "Αναφέρονται ως υπηρετούντες οφθαλμίατροι στο Νοσοκομείο Κιλκίς 7 γιατροί, τη στιγμή που υπάρχουν 2 ειδικοί και 2 ειδικευόμενοι οφθαλμίατροι. Μάλλον ο συντάκτης έχει αστιγματισμό και μπέρδεψε το 2 με το 7", λέει το σχόλιο.
Αν με τόσο ...ακριβή στοιχεία εκπόνησαν αυτόν τον πολυδιαφημισμένο και πολυαναμενόμενο χάρτη ...μαύρη είναι η νύχτα για το ταλαίπωρο ΕΣΥ μας!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


- Τι να κάνω ρε παιδιά, έχω και ματατζήδες πελάτες!

Η γελιογραφία της ημέρας

Του Πέτρου Ζερβού, απ` την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το "μεζεδάκι" της ημέρας


Από τότε που ήρθαμε στην Αθήνα το στομάχι μας μοιάζει με το φεγγάρι. Γεμίζει μια φορά το μήνα.
Ντίνος Ηλιόπουλος, στην ταινία «Γλέντι, λεφτά κι αγάπη»