Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πλήθος κόσμου στο πανηγύρι του Αγίου Πέτρου

Κανείς δεν έμεινε ανικανοποίητος από αυτούς που παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και φέτος στον Άγιο Πέτρο, από τις 26 μέχρι τις 30 Ιουνίου, στα πλαίσια του εορτασμού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.  Οι λάτρεις των σπορ απόλαυσαν σκοπευτικούς αγώνες από τον κυνηγετικό Σύλλογο Γουμένισσας, επίδειξη καράτε από το «ΓΑΣ Σέλευκος», ελεύθερη πάλη από το Σύλλογο «Καραγιάννης».

Προετοιμασία πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2011-12
Κ α λ ε ί

Οι «Αντάρτες» ψηφίζουν… Ναι!!!

Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντινίδης
Οικονομολόγος
Τα τελευταία χρόνια τα ΜΜΕ έχουν αναπτύξει μια φιλολογία για τους βουλευτές εκείνους που εμφανίζονται να διαφωνούν με τις επιλογές του κόμματος τους, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από την κυβερνητική παράταξη. Αντάρτες τους ανεβάζουν αντάρτες τους κατεβάζουν. Τους φιλοξενούν στα δελτία ειδήσεων, σε ειδικές ενημερωτικές εκπομπές, τους δίνουν χώρο στον έντυπο τύπο. Το διάστημα που πέρασε πολύς λόγος έγινε με τους «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ. Το «σοσιαλιστικό» τους ένστικτο δεν συμβιβαζόταν με τα μέτρα που ζητούσε η κυβέρνηση με την ψήφιση του περίφημου «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» και την «εφαρμογή» του.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος “Κυριακάτικων Μουσικών Ξυπνημάτων”


Με την εμφάνιση των μαθητών της Σχολής χορού “Adagio” της Μιράντας Φροστ ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 ο πρώτος κύκλος των Κυριακάτικων Μουσικών Ξυπνημάτων του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ. Για μια ακόμη φορά ο κόσμος του Κιλκίς έδωσε το παρόν, αγκαλιάζοντας με θέρμη την εκδήλωση.

Διαμαρτυρία ΑμεΑ προς την ΕΡΤ για τους Special Olympics.

"Η ΕΡΤ κατάφερε να μιλήσει για εμάς, χωρίς εμάς", τονίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, αναφερόμενη στους Special Olympics της Αθήνας, μ` επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ ΑΕ. Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι "η ΕΡΤ κάλυψε τη συγκεκριμένη διοργάνωση, μη καλώντας ούτε έναν από τους επίσημους εκπροσώπους του γονεϊκού και αναπηρικού κινήματος να αναπτύξουν τις απόψεις τους" και ότι "ουσιαστικά αγνόησε την αντίδραση του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος, αποσιωπώντας παράλληλα ότι την ίδια εποχή, το σύστημα προνοιακών παροχών καταρρέει». 

Όταν καταργείς την Δημοκρατία και την δικαιοσύνη, η διαμαρτυρία παίρνει αυτές τις μορφές

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη


 Όταν εδώ και δύο δεκαετίες περίπου έχεις ακυρώσει την Δημοκρατική Διαλεκτική. Έχεις συστηματικά καταργήσει την Δημοκρατία. Τότε είναι επόμενο η Πολιτική διαμαρτυρία να παίρνει και αυτές τις μορφές. Ο πρωτογονισμός και η βιαιότητα των ολιγαρχιών προκαλεί τις ανάλογες αντιδράσεις. Πολύ περισσότερο δεν νομιμοποιείσαι να επικαλείσαι την Δημοκρατία όταν πρωταγωνίστησες στην κατάργηση της.

Στην κορυφή της σφαιροβολίας παμπαίδων, ο Κυρ. Ζώτος των Μανδρών

Με επίδοση 17,57 μέτρα ο αθλητής του Γ.Σ. ΜΑΝΔΡΩΝ Κυριάκος Ζώτος του Νικολάου κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα της σφαιροβολίας της κατηγορίας παμπαίδων στους αγώνες « Ολύμπια » που διεξήχθησαν στο Λιτόχωρο της Πιερίας στις 30 Ιουνίου. Η επίδοση του πρωταθλητή του Γ.Σ. ΜΑΝΔΡΩΝ αποτελεί νέο ατομικό την καλύτερη επίδοση αθλητή της κατηγορίας αυτής πανελλαδικά . Επόμενος στόχος είναι η διάκριση στους πανελλήνιους αγώνες παμπαίδων που θα διεξαχθούν στα Τρίκαλα 16 – 17 Ιουλίου . Ο Γιάννης Χρίστογλου προπονητής του αθλητή δήλωσε συγκινημένος από την επιτυχία του νεαρού αθλητή πως « με το νέο ρεκόρ του ο Κυριάκος Ζώτος , μου πρόσφερε το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου ».

Απόπειρα αυτοκτονίας 70χρονου στο Πολύκαστρο

70χρονος κάτοικος Πολυκάστρου αποπειράθηκε ν` αυτοκτονήσει μέσα στο σπίτι του παίρνοντας  μικρή ποσότητα διαλύματος υδροχλωρικού οξέος. Ο αποπειραθείς, ο οποίος κατά την Αστυνομία πάσχει από σοβαρά παθολογικά αίτια,νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο του Κιλκίς. Η απόπειρα συνέβη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 2 Ιουλίου. Προανάκριση, διενεργεί Α.Τ. Πολυκάστρου.

Ψωμιάδης: «Η ποντιακή γλώσσα δεν παραγράφεται»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα της κατάταξης της ποντιακής διαλέκτου ως ξένης γλώσσας στη σελίδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (opengov.gr), ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Κάποιοι αρνούνται να σταθούν με το στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας μας.  Μια ομάδα ανιστόρητων ανθρώπων, που προφανώς απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού καθώς διαχειρίζονται τη σελίδα της ανοικτής διακυβέρνησης, διέγραψαν εν μία νυκτί την ελληνικότητα όσων εξ ημών καταλαβαίνουμε και καλατσεύουμε Ποντιακά.

Φυσικό Αέριο σε ρυθμούς ...Ολυμπιάδας

Πόσα χρόνια έχουμε, ρε παιδιά, που ακούμε για φυσικό αέριο στο Κιλκίς; Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που ολοκληρώθηκε ο αγωγός για τη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου; Και τώρα μας λένε ότι θα το `χουμε μέχρι το 2015. Αλλά το ξέρουμε: Σ` αυτόν τον τόπο όλα τρέχουν με ρυθμούς ...Ολυμπιακών Αγώνων! Σαν την κυβέρνηση αυτόν τον καιρό, ένα πράμα!

Χαμός με τη μετακόμιση επιχειρήσεων στη Βουλγαρία!

Βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι μόνο το πρώτο 6μηνο του τρέχοντος έτους μεταφέρθηκαν στη γειτονική μας χώρα οκτακόσιες ελληνικές επιχειρήσεις! βέβαια, κάποιες απ` αυτές συστάθηκαν μόνο γι` αγορά γης ή αυτοκινήτων, αλλά και πολλές δραστηριοποιούνται ήδη κανονικά. Η Βουλγαρία έχει τη χαμηλότερη φορολογία για επιχειρήσεις, σ` όλη την Ε. Ένωση, κι αυτό προδικάζει την συνέχιση του φαινομένου της εγκατάστασης ελληνικών επιχειρήσεων εκεί. Επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι τώρα 82.000 εργαζόμενους!
Είπε κανείς ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα;

Η γελιογραφία της ημέρας

Του Πάνου Μαραγκού, απ` το ΕΘΝΟΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα αγανακτισμένων ταξί!

Το "μεζεδάκι" της ημέρας

Όσο περισσότερο βασίζεσαι σε δυνάμεις έξω από σένα, τόσο περισσότερο εξουσιάζεσαι από αυτές.

Αναχρονιστικές αντιλήψεις

Για «βιομηχανία» εκτός ημερησίας θεμάτων από πλευράς του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Τζίμης Φωτιάδης στην πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου της περασμένης Πέμπτης. Και για να δείξει το πόσο κατά της διαδικασίας είναι, «τιμώρησε» την Πρόεδρο Καλλισθένη Πάκα με την καταψήφιση όλων των θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο τέως Πρόεδρος τα βάζει με το Προεδρείο και ιδιαίτερα με τη νυν, καθώς σχεδόν σε κάθε συμβούλιο εξαπολύει σκληρή και άδικη  πολλές φορές επίθεση προς το Προεδρείο σε σχέση με την ενημέρωση των συμβούλων σε ότι αφορά τα θέματα των συνεδριάσεων.
Η αλήθεια όμως είναι η εξής: