Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Με τρεις αθλητές η "Τόλμη" στο πανελλήνιο πρωτάθλημα tae kwon do

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF εφήβων-νεανίδων διεξήχθη στο κλειστό στάδιο Άνω Λιοσίων Αθηνών στις 9-10 Ιουλίου. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό διότι συμμετείχαν πολλοί πρωταθλητές προηγούμενων ετών, παρά τις σχολικές υποχρεώσεις στην περίοδο προετοιμασίας. Η αναμέτρηση ήταν πολύ σκληρή διότι συγκροτείται η εθνική Ελλάδος για να συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Με 50 συμμετοχές το τουρνουά τένις "Ελευθέρια 2011"

Στα πλαίσια των εορτών (για τα Ελευθέρια 2011 του Κιλκίς), ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κιλκίς (Ο.Α.Κ.) διοργάνωσε και φέτος όπως και κάθε χρόνο το ''open " τουρνουά τένις για άντρες και γυναίκες. Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 50, οι αγώνες ήταν νοκ-αουτ και στον τελικό έφτασαν στους μεν αντρες, ο Οίκονομίδης Μελής και ο Μήτσου Λαζαρος, στις δε γυναίκες η Κοσμίδου Αμαλία και η Κόλτσιου Βίκυ.


ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Όραμα και στόχοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ, στην πρόσφατη συνεδρίαση του ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, αποφάσισε να δώσει στα τοπικά Μ.Μ.Ε. περιληπτικά το πρόγραμμα δράσης του προκειμένου να ενημερωθούν οι φίλοι του και οι πολίτες της πόλης και του νομού γενικότερα με απώτερο σκοπό την όσο το δυνατό μεγαλύτερη σύνδεση του σωματείου με τους θεσμικούς φορείς και τους απλούς πολίτες.
Όραμα της διοίκησης είναι να γίνει ο ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ ένας αυτοδύναμος οικονομικά σύλλογος που θα (ξανά) αποτελέσει τον πρεσβευτή του Κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου στο πανελλήνιο και όχι μόνο.

"Πιστεύουμε στα νέα παιδιά του ΓΑΣΚ" - 4η η Ευαγ. Κωνσταντινίδου στο βάδην

Διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στην κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’. Το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς θα παρουσιάσει στους μεγάλους αυτούς αγώνες μια πλειάδα νέων αγοριών και κοριτσιών τα οποία θα αποτελέσουν, σύμφωνα με την άποψη του σωματειακού προπονητή του ΣΕΓΑΣ Κώστα Μηναρετζή, το μέλλον του κιλκισιώτικου κλασσικού αθλητισμού στα επόμενα χρόνια.

Πέτυχαν μηχανικοί - δικηγόροι στο ...τραγούδι

Το Σάββατο 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Λόφου η συναυλία ελληνικού τραγουδιού Δικηγόρων & Μηχανικών N. Κιλκίς. Ο Νίκος Σπυρλιάδης, ως διοργανωτής της συναυλίας, ευχαριστεί τους Δικηγόρους και Μηχανικούς που συμμετείχαν δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, τους μουσικούς που έπαιξαν, τους χορευτές και τα νεανικά συγκροτήματα τα οποία άνοιξαν τη συναυλία. Επίσης ευχαριστεί το Σύλλογο Δικηγόρων, το Σύλλογο Μηχανικών και το Δήμο Κιλκίς για την υποστήριξή τους.
Τέλος, θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του αυτή τη συλλογική προσπάθεια και υπόσχεται πως το Studio Accordo σκοπεύει να πραγματοποιήσει αντίστοιχες εκδηλώσεις στο μέλλον.

"Κολλάει" το ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ για Δικαστικό

Συνάντηση με στελέχη της Υπηρεσίας Αξιοποίησης-Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε μετά από πρωτοβουλία του στο γραφείο του στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων “Καραγιαννοπούλου” και “Δογάνη” και ειδικότερα της παραχώρησης του πρώτου στο Δήμο Κιλκίς, τόσο για κοινωφελείς σκοπούς όσο και για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου.

Ο «ΑΜΛΕΤ» στο Λόφο με Αιμ. Χειλάκη

Την παράσταση «ΑΜΛΕΤ» του William Shakespeare φιλοξενεί ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 9 μμ, στο θέατρο Λόφου. Πρόκειται για το κορυφαίο έργο του Shakespeare και ένα από σημαντικότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου. Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος μεταφέροντας το έργο ως πολιτικό θρίλερ κάθε εποχής.  Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη, ενώ τον ρόλο του Άμλετ ερμηνεύει ο Αιμίλιος Χειλάκης.

«Εκείνος κι εκείνος», με Χαλκιά - Σκουρολιάκο, στο Θέατρο Λόφου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς φιλοξενεί την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ «Εκείνος κι εκείνος», τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 και ώρα 9 μμ στο Θέατρο Λόφου.Ένα έργο που έμεινε στη μνήμη όλων μας από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά πριν από κάποιες δεκαετίες και που παρουσιάζεται στο θέατρο για πρώτη φορά, με πρωταγωνιστές τους Τ. Χαλκιά και Π. Σκουρολιάκο.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ ΡΑΤΑΤΟΥΗΣ - Οι προβολές του Θερινού αυτήν την εβδομάδα

Με τον... παγκοσμίου φήμης σεφ “Ρατατούη” και το ελληνικό “Μια φορά κι ένα... μωρό” συνεχίζονται την τρέχουσα εβδομάδα οι προβολές του Θερινού Κινηματογράφου του Δήμου Κιλκίς στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου. Ο Ρατατούης θα προβάλλεται την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 12, 13 και 14 Ιουλίου, ενώ το “Μια φορά κι ένα μωρό” του Νίκου Ζαπατίνα με τους Πέτρο Φιλιππίδη και Σάκη Μπουλά την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 15, 16 και 17 Ιουλίου. Οι προβολές ξεκινούν στις 9:30 το βράδυ. Σε περίπτωση κακοκαιρίας ή σύμπτωσης με εκδήλωση άλλου φορέα, οι προβολές δεν θα πραγματοποιούνται.

Βιβλιοπαρουσίαση στον Ευρωπό

Ο Δήμος Παιονίας πραγματοποίησε στον Ευρωπό εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης του βιβλίου της Νούλας Καραθανάση ‘’Η Γόησσα’’. Το συντονισμό της εκδήλωσης, που έγινε στην αίθουσα του π. Δημοτικού Σχολείου, είχε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αναστάσιος Δερβεντλής, ενώ τη βιλιοπαρουσίαση έκανε ο πρώην δήμαρχος Ευρωπού, Γεώργιος Γίτσος.

Αρχίζουν την Παρασκευή οι θερινές εκπτώσεις

Επ’ ευκαιρία της έναρξης των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες θα αρχίσουν την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουλίου και θα λήξουν στις 31 Αυγούστου, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη του και το καταναλωτικό του κοινό, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

Χωρίς μπάνια οι έμποροι του Κιλκίς!

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς ανακοινώθηκε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Προφανώς, η νέα διοίκηση του συλλόγου εκτίμησε ότι η οικονομική κρίση, που πλήττει καίρια τους Κιλκισιώτες επαγγελματίες, δεν επιτρέπει φέτος κλειστά μαγαζιά τ` απογεύματα, όπως γίνονταν όλα τα χρόνια.
 Μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο έφαγαν, λοιπόν, τα μπάνια των εμπόρων!

Ευχαριστήριο Συλλόγου Καρκινοπαθών

Το Δ.Σ του Συλλόγου Καρκινοπαθών ο «Άγιος Ευγένιος» ευχαριστεί θερμά την κα. Καρατσιβίδου Φωφώ για τη δωρεά των 100ευρώ στο σύλλογο μας εις μνήμην των γονιών της. Να έχουν καλό παράδεισο. Ευχαριστούμε τα παιδιά της κας. Ιωαννίδου Αναστασίας για τη δωρεά των 300 ευρώ αντί μνημόσυνου στο σύλλογο μας. Ευχόμαστε καλή υγεία στις οικογένειες τους και στην εκλιπούσα καλό παράδεισο. Ευχαριστούμε το σύλλογο υπαλλήλων Ν.Α Κιλκίς για τη δωρεά των 100 ευρώ. Τους ευχόμαστε καλή υγεία.

Νέος Δήμαρχος... νέα Εμποροπανήγυρη!

Σε γοργούς ρυθμούς κινείται η νέα δημοτική αρχή Κιλκίς και προσωπικά ο δήμαρχος Β. Μπαλάσκας, προκειμένου η φετινή Εμποροπανήγυρη που θα λάβει χώρα το πιθανότερο στις 7-11 Σεπτεμβρίου, να κάνει μια πιο εκσυγχρονισμένη και αναβαθμισμένη εμφάνιση.
Ο Δήμαρχος αντιλαμβανόμενος τη στασιμότητα στην οποία είχε περιέλθει ένας από τους βασικούς θεσμούς του Κιλκίς, αλλά και την ανάγκη αλλαγής στη «φυσιογνωμία» του, έρχεται συνεχώς σε επαφή με τοπικούς φορείς αλλά και πολιτιστικούς συλλόγους, ώστε μέσα από τις πλούσιες συνεργασίες που θα προκύψουν, η Εμποροπανήγυρη να αποκτήσει και χρώμα, και εξωστρέφεια, αλλά και το βασικότερο να ξαναβρεί το χαμένο δεσμό της με την τοπική κοινωνία. Και οι πρώτες ιδέες στις οποίες προσανατολίζεται μαζί με τους συνεργάτες του, όπως πληροφορούμαστε, κινούνται ακριβώς σ’ αυτήν την κατεύθυνση. 
Όπως και να ‘χει, οι φετινές εκδηλώσεις σίγουρα θα είναι αρκετά διαφοροποιημένες από τις προηγούμενες και από ότι φαίνεται στην εμποροπανήγυρη του Κιλκίς, επιτέλους θα ξεκινήσει να ισχύει το… κάθε χρόνο και καλύτερα!

Δήμοι ιδρύουν τράπεζες χωρίς χρήματα!

Ανεργία και πενία τέχνας κατεργάζονται! Σε εποχές κρίσης ο κόσμος σοφίζεται τρόπους για ν` αντεπεξέλθει στα δύσκολα, όπως αυτός που εφαρμόζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως ο Βόλος, η Κέρκυρα, το Ρέθυμνο, η Αγ. Βαρβάρα Αττικής κ.α.
Εκεί, λοιπόν, οι δήμοι ίδρυσαν "τράπεζες" χωρίς χρήματα! Τι καταθέτουν οι πολίτες; Χρόνο εργασίας!

Απίστευτη τραγωδία στη Κύπρο

Συγκλονίζει την κυπριακή, ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη η πρωτοφανής τραγωδία που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα την Μεγαλόνησο. Από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 5:45 στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην περιοχή Μαρί-Ζύγι μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας  σκοτώθηκαν 17 άτομα (αξιωματικοί, εθνοφρουροί και πυροσβέστες), ενώ είχαμε και 35 τραυματίες.

Στα ζόρια οι ασθενείς ασφαλισμένοι από Σεπτέμβρη

Απ` τον ερχόμενο Σεπτέμβρη μειώνονται οι υπηρεσίες που παρέχονται σε ασθενείς ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), ΟΠΑΔ (Δημόσιο) και ΟΓΑ, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η συμμετοχή τους στα έξοδα. Αυτό θα φέρει η ενοποίηση των ως άνω οργανισμών στον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΟΠΥΥ). Παράλληλα θα έχουμε πολύ λιγότερους συνεργαζόμενους γιατρούς, με απομακρύνσεις σημαντικού αριθμού συμβασιούχων.

Συναπάντημα ποντιακής νεολαίας στη Παναγία Σουμελά

Το 13ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων θα πραγματοποιήσει Ιερό Προσκύνημα στη Παναγία Σουμελά της Ημαθίας, από 14 έως 17 Ιουλίου. Το Συναπάντημα, θα περιλαμβάνει εισηγήσεις από επιστήμονες ιστορικούς και ερευνητές με θέματα που αφορούν τον ποντιακό ελληνισμό, προβολές ταινιών, εκδρομές, παρουσίαση δράσεων των νέων κάθε σωματείου, ποντιακές παραδοσιακές βραδιές, με θέατρο, ποντιακό γλέντι κ.α.
Το φετινό συναπάντημα, που θα είναι αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Υψηλάντη, και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 700 νέοι εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων.

Σοκ από αύξηση της ανεργίας

Σοκ προκαλεί η αύξηση της ανεργίας στη Περιφέρειά μας, σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του ίδιου του ΟΑΕΔ. Απ` τον Μάιο του 2010, που υπογράφτηκε το μνημόνιο, είχαμε αύξηση κατά 38% των μακροχρόνια ανέργων στην Κεντρική Μακεδονία.