Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Δημιουργία Παλαιοντολογικής Έκθεσης στο Κιλκίς μ` απολιθώματα του Σπηλαίου

Με γοργούς ρυθμούς ξεκινά η συνεργασία του Δήμου Κιλκίς και της ομάδας της αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ Ευαγγελίας Τσουκαλά, σε ό,τι αφορά στη δημιουργία Παλαιοντολογικής Έκθεσης στο Κιλκίς, με απολιθώματα που έχουν εντοπιστεί στο εσωτερικό του Σπηλαίου του Κιλκίς.

Ερώτηση Κιλτίδη για "ρίξιμο" εταιρειών της Β. Ελλάδας

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ απέκλεισε από διαγωνισμό εταιρείες εκτός Αθήνας, κι ιδιαίτερα της Βορ. Ελλάδας. Για το θέμα, ο βουλευτής του νομού μας, Κ. Κιλτίδης κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στην ερώτησή του, ο κ. Κιλτίδης αναφέρει τα εξής:

Επίσκεψη Λαπόρδα στην Κούπα

Επίσκεψη στο χωριό Κούπα πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή 10 Ιουλίου, ο δήμαρχος Παιονίας Θ. Λαπόρδας,  συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γεωργίας, Γ. Γεωργίτσαρο, και τον Πρόεδρο της Τ. Κ. Σκρα - Κούπας, Στ. Έππα. Ο δήμαρχος παραβρέθηκε στη Θ. Λειτουργία   και στη συνέχεια επισκέφτηκε το καφενείο του χωριού όπου συζήτησε με τους δημότες θέματα που τους απασχολούν

Τι είναι η "επιλεκτική χρεοκοπία"

Τι είναι τελικά αυτή η "επιλεκτική χρεοκοπία" για την οποία μας προετοιμάζουν, λίγες μόλις μέρες μετά την έγκριση του μεσοπρόθεσμου; Ψάξαμε και βρήκαμε τα εξής, για τον καινοφανή όρο που ενέσκηψε στη ζωή μας:
Επιλεκτική χρεοκοπία (selective default - επιλεκτική χρεοκοπία ή  restricted default - περιορισμένη χρεοκοπία) σημαίνει κατ` αρχάς έλλειμμα στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, κατ΄επέκταση περαιτέρω μείωση στην σχεδόν μηδενική χορήγηση δανείων για επιχειρήσεις και ιδιώτες, τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

"Γλυκειά" η ΑΝΚΙ!

Θ. Λαπόρδας - Π. Πασσαλίδης:
Μαζί στην ΑΝΚΙ
Πολλά "βαριά χαρτιά" του νομού μαζεύτηκαν στο ΔΣ της ΑΝΚΙ. Πρόεδρος ο Χρ. Γκουντενούδης κι από `κει και πέρα, ο δήμαρχος Θ. Λαπόρδας, ο αντιδήμαρχος Χρ. Καραθοδωρος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αξιούπολης Λ. Ελευθεριάδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Π. Τονικίδης κ.α. Ναι, αλλά γεν. διευθυντής της εταιρείας παραμένει ο Π. Πασσαλίδης. Ο οποίος, είτε ως πρόεδρος, είτε ως διευθυντής, παραμένει ο ιθύνων νους εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες!
Οι διοικήσεις πέφτουνε, μα ο Πασσαλίδης μένει! Πλαισιωμένος πάντα από "ονόματα". Μα, τι διάολο, μέλι έχει αυτή η οργάνωση;

Να στηρίξουμε τις αγορές μας

Μεθαύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις, με τους καταστηματάρχες του Κιλκίς να ελπίζουν ότι η αύξηση της αγοραστικής κίνησης θα τους βοηθήσει να "ξελασπώσουν", τουλάχιστον σε κάποιο ποσοστό.
Από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης οι καταστηματάρχες βλέπουν την πελατεία τους να συρρικνώνεται και την αγοραστική δύναμη του κοινού να περιορίζεται, ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. Θα μπορέσουν, όμως, οι προσφορές αυτών των 45 ημερών να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό; Η απάντηση θα δοθεί απ` την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Το δικό μας χρέος ως καταναλωτές του Κιλκίς είναι να στηρίξουμε τις αγορές του νομού μας, δηλαδή κατ` ουσίαν εμάς τους ίδιους. Αρκεί, βέβαια, κι συντοπίτες μας μαγαζάτορες να κάνουν πραγματικές και σημαντικές εκπτώσεις. 

Τι λένε οι δικοί μας βουλευτές;

Αλήθεια, τι λένε οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού μας, Θ. Παραστατίδης και Γ. Φραγγίδης, καθώς κι ο ανεξάρτητος Κ. Κιλτίδης, για την κίνηση των δυό συναδέλφων τους να παραιτηθούν απ` τις "αποζημιώσεις" τους για συμμετοχή σ` επιτροπές κι απ` τη χρήση βουλευτικών αυτοκινήτων; Για τους Χαρά Κεφαλίδου (ΠΑΣΟΚ) και Κυρ. Μητσοτάκη (ΝΔ), μιλάμε. Μήπως θα μπορούσαν ν` αποτελέσουν ένα καλό παράδειγμα, όχι μόνο για τους δικούς μας αλλά και για όλους τους βουλευτές;
Παρ` όλο που οι αποζημιώσεις και τ` αυτοκίνητα δεν είναι δα και πολύ σημαντική απώλεια...εδώ σας θέλω μάγκες μου!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αντίδοτο στον καύσωνα!

Η γελοιογραφία της ημέρας

Του Πάνου Μαραγκού, απ` το ΕΘΝΟΣ

Το "μεζεδάκι" της ημέρας

Όταν οι λαοί αποτυγχάνουσι, δεν ερωτώσι αν έπταισαν αι κυβερνήσεις, αλλά το πρώτον των έργον είναι να τας ρίψωσι.