Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Συγχαρητήρια Μπαλάσκα σε αθλητές σωματείων Στίβου του Δήμου Κιλκίς

Ο δήμαρχος Κιλκίς, Β. Μπαλάσκας, με αφορμή τις σημαντικές διακρίσεις που σημείωσαν αθλητές σωματείων Στίβου του δήμου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων και Παγκορασίδων, το οποίο διεξήχθη στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουλίου, προέβη στην ακόλουθη συγχαρητήρια δήλωση:

Κανένα κρούσμα με τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Κ. Μακεδονία

Έως τώρα δεν έχει εμφανιστεί κανένα κρούσμα με τον ιό του Δυτικού Νείλου σε άνθρωπο, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας, Μιχ. Τιμοσίδης, στη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, για την αξιολόγηση της εξέλιξης του προγράμματος των ψεκασμών κατά των κουνουπιών. Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι στο σύνολό του το πρόγραμμα υλοποιείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Στη σύσκεψη, εκτός των άλλων, συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ομιλία Φραγγίδη στη Βουλή

Ομιλία στη Βουλή με θέμα την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και τις ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης, πραγματοποίησε χθες στη Βουλή, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού μας, Γ. Φραγγίδης. Το κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική επιπέδων Α και Γ1, που πραγματοποιήθηκαν στις 7 και 8 Μαΐου 2011.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από :

Τις πταίει για την απόπειρα αυτοκτονίας του 70χρονου;

Ήταν μια απ` τις πιο σοκαριστικές ειδήσεις των ημερών, αυτή για τον 70χρονο συντοπίτη μας, που αποπειράθηκε ν` αυτοκτονήσει κόβοντας με μαχαίρι το χέρι του! Σύμφωνα με την Αστυνομία, η απόπειρα έγινε λόγω οικονομικών και ψυχολογικών προβλημάτων. Προσοχή, όχι ψυχικών αλλά ψυχολογικών.
Αν, λοιπόν, ψάχναμε για "τους ενόχους και την αιτία" της απόπειρας, δεν θα `ταν σαν να ρωτούσαμε "τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια"; Μπορεί, βέβαια, οι...κυβερνητικότεροι των κυβερνώντων και βουλευτικότεροι των βουλευτών μας, ν` απαντούσαν "ένας σκύλος που μαθαίνει ξένες γλώσσες"! 

Επανέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Συμπιλίδης

Συμπληρώνοντα 18 χρόνια από τότε που ο Γιώργος Συμπιλίδης προέβη στην πιο θεαματική πολιτική του πράξη, ρίχνοντας - με την ανεξαρτοποίησή του ως βουλευτής της ΝΔ - την τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έκτοτε παρέμενε εκτός Κοινοβουλίου, αφού στο μεταξύ διετέλεσε γ. γραμματέας της πάλαι ποτέ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ του Αν. Σαμαρά, και πρόσφατα επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στην τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Και τώρα, τ` αποφάσισε οριστικά να ξανακατέβει ως υποψήφιος βουλευτής του νομού μας, με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά, φυσικά.
Ο 62χρονος γιατρός επανέρχεται, λοιπόν, στην κεντρική πολιτική σκηνή, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο απόγειο της επαγγελματικής του καριέρας, όπως ο ίδιος λέει, και παρά το δυσμενές κλίμα που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία για τους βουλευτές.
Τί να κάνουμε, τα θέλει κι αυτουνού η ...ψυχούλα του! 

Πρόσληψη 4000 πυροσβεστών

Στη κάλυψη 4.000 οργανικών θέσεων πυροσβεστών, πενταετούς υποχρέωσης, με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, προχωρεί η κυβέρνηση μετά από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. 
Όπως αναφέρει η απόφαση, οι προσλήψεις θα γίνουν μετά τη 1η Ιανουαρίου 2012, μετά δε τις προσλήψεις θα υπάρξει μείωση των εγκρίσεων των εποχι
κών.

Η πιο απαισιόδοξη χώρα του κόσμου, η Ελλάδα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, η Ελλάδα αποτελεί την πιο απαισιόδοξη χώρα του κόσμου! Σύμφωνα με τον Δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης, η Ελλάδα για πρώτη φορά, καταλαμβάνει την τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 41 μονάδες. Τις υπόλοιπες τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία (42 μονάδες), η Ουγγαρία (43), η Κροατία (45) και η Ρουμανία (47).

Επ` αόριστον τραβηγμένα τα χειρόφρενα στα ταξί

Σε απεργία διαρκείας μετέτρεψαν την 48ωρη προειδοποιητική κινητοποίησή τους οι ιδιοκτήτες ταξί. Έτσι, και σήμερα είναι τραβηγμένα τα χειρόφρενα, και θα παραμείνουν σ` αυτήν τη θέση επ` αόριστον.
(Στη φωτογραφία του "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ" βλέπουμε στιγμιότυπο από χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ταξί στη Θεσσαλονίκη).

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Υποψήφιοι του νομού προπονούνται για τη μεγάλη κούρσα των εκλογών.

Η γελοιογραφία της ημέρας

Του ΚΥΡ, απ` το ΒΗΜΑ

Το "μεζεδάκι" της ημέρας

Στην πολιτική, δύο πράγματα έχουν σημασία: το πρώτο είναι τα λεφτά, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ το δεύτερο.

Ανάρτηση δασικών χαρτών

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης έχει προγραμματίσει την ανάρτηση δασικών χαρτών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς και θα αφορά έκταση ενός εκατ. στρεμμάτων.Ήδη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ανήρτησε δασικούς χάρτες στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Καβάλας.

Μηχανοκίνητος αθλητισμός σε Αργυρούπολη με στήριξη του Δήμου Κιλκίς

Πλούσιο και συναρπαστικό θέαμα θα προσφέρει στους φίλους των αγωνιστικών μηχανών η εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κιλκίς, η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυρούπολης την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011. Στην εκδήλωση, που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των φετινών “Αργυρουπολίτικων 2011” και στην οποία θα συμμετέχουν οδηγοί τόσο από το Κιλκίς όσο και από άλλους νομούς, θα λάβει χώρα επίδειξη αγωνιστικών μηχανών σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή, στην περιοχή μετά το ποτάμι της Αργυρούπολης.  Με την ολοκλήρωση της επίδειξης και των αγώνων θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια σε νικητές και συμμετέχοντες.  Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν σε νεότερη ενήμερωση.

Γ. Φραγγίδης: Να μην αφήσουμε στα παιδιά μας μία κοινωνία δύσκολη

«Είμαστε σε μία ενδιαφέρουσα, αλλά πολύ δύσκολη εποχή», δήλωσε ο βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Φραγγίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΤ3. Ο κ. Φραγγίδης πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να βγούμε από την κρίση, για να μη μας πουν αύριο τα παιδιά μας ότι τους αφήνουμε μία κοινωνία πολύ δύσκολη και χειρότερη από αυτή που οι δικοί μας γονείς, σε πολύ αντίξοες συνθήκες, άφησαν στα δικά τους παιδιά».