Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ερωτήσεις Κ. Κιλτίδη στη Βουλή

Θέμα: «Ολοκλήρωση Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΑΒ»
Προς Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κύριε Υπουργέ
    Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) της Ελλάδας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, έλαβε κονδύλια από την   Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Β΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, στον τομέα "Υγεία-Πρόνοια" για το σχέδιο «ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος».Το ποσό που έλαβε το ΕΚΑΒ ανερχόταν σε 1.087.959,75€, δηλ. το 75% του εκτιμηθέντος προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου, το οποίο ανέλαβε η εταιρία "Intrasoft sa" και έπρεπε να φέρει σε πέρας μέχρι τα τέλη του 2001.
    Στη συνέχεια όμως κύριε Υπουργέ, οι συνεχείς αλλαγές υπεργολάβων-συμβούλων και η σύγκρουση συμφερόντων, οδήγησαν σε μία κατάσταση λειτουργικότητας του ΕΚΑΒ, που μόνο με τη λέξη "μπάχαλο"  ή "delivery πιτσαρίας" μπορεί να αποδοθεί σωστά.

Στους Ευζώνους ο Χρήστος Γκουντενούδης

Στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 30 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γκουντενούδης. Σκοπός της ανεπίσημης επίσκεψης του κ. Γκουντενούδη ήταν η διαπίστωση “ιδίοις όμμασι” της εντυπωσιακά αυξημένης κίνησης εισόδου στη χώρα μας επισκεπτών, κυρίως για τουριστικούς λόγους. Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μέσος όρος επισκεπτών περί τις 30.000 ημερησίως. Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συνομιλία με τις Τελωνειακές και Αστυνομικές Αρχές του Τελωνείου, προς τις οποίες εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την υπηρεσιακή απόδοση, που ξεπερνά το τυπικό καθήκον.
Ο κ. Γκουντενούδης συμφώνησε με το αίτημα των Τελωνειακών υπευθύνων για ενίσχυση της υπηρεσίας των Ευζώνων με έκτακτο προσωπικό κατά την περίοδο της τουριστικής αιχμής.

Φραγγίδης: Να ζητήσουμε συγνώμη απ` τους νέους

Πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη απ` τους νέους επειδή τους αναγκάζουμε να πληρώνουν τα δικά μας λάθη. Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής του νομού μας, Γ. Φραγγίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον "ΒΗΜΑ FM". Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:


- Από τη μία τα κορίτσια του πόλο, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες, και από την άλλη οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί. Έχουμε, λοιπόν, την Ελλάδα της νίκης και την Ελλάδα της κρίσης. Διαλέγουμε την Ελλάδα της νίκης, αλλά, δυστυχώς, μας κυνηγάει η Ελλάδα της κρίσης. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

Μεγάλο διήμερο πανηγύρι το Δεκαπενταύγουστο στον Επτάλοφο Κιλκίς

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποντιακού τραγουδιού θα δώσουν το παρών στον Επτάλοφο Κιλκίς την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011. Δύο βραδιές γεμάτες με ποντιακές μελωδίες και τραγούδια, εσείς εφοδιαστείτε με καλή διάθεση για ολονύχτια διασκέδαση. Ακολουθεί το πρόγραμμα των δύο ημερών με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν την κάθε βραδιά.

Τριήμερο Εκδηλώσεων 12 - 13 - 14 Αυγούστου 2011 στον Επτάλοφο από τους "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ"

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νομού Κιλκίς "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" στις 12, 13 και 14 Αυγούστου 2011 στην πλατεία Επταλόφου Κιλκίς. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

Συμμετοχή «ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ» στα «ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2011»

Η συνεργασία Ποντίων και Κρητών στον πολιτιστικό τομέα είναι πάντα επίκαιρη γιατί είναι παρόμοιες ράτσες με ανάλογους ρυθμούς, φορεσιές . Παρόλο αυτά συμμετοχή ποντιακού συγκροτήματος στα «Υακίνθεια» ίσως είναι η πρώτη φορά που έγινε και σίγουρα απέδειξε για ακόμη μία φορά τους ισχυρούς δεσμούς και τους ίδιους χτύπους καρδιάς που έχουν Κρήτες και Πόντιοι.

Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 συγκαλείται η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας για την διενέργεια εκλογών προκειμένου να συσταθεί νέο Διοικητικό συμβούλιο. Όσοι επιθυμούν να βάλουν υποψηφιότητα να το δηλώσουν στον π. Ιωάννη Ξενιτίδη έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συνταχθεί το ψηφοδέλτιο. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972428880. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 11:00 π.μ. και θα κλείσει στις 17:30.

Επαφές Γιωργου Φραγγίδη με διοικήσεις Νοσοκομείου, ΙΚΑ, ΕΑΣ Κιλκίς και Δικηγορικού Συλλόγου

Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών: "Η «βίαιη» πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης οδηγεί σε αδιέξοδο εκατομμύρια γυναίκες, εντός και εκτός της Ευρώπης"

Στο περιθώριο της 121ης συνόδου της Υπουργικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη 11/5/2011, για πολλοστή φορά διατυπώθηκε η «επιθυμία» της ευρωπαϊκής ένωσης να εξαλείψει τη βία κατά των γυναικών και των παιδιών, προς επίρρωση δε των προθέσεών της, 13 κράτη -Τουρκία [71,5 εκατ. πληθυσμός], Μαυροβούνιο [0,6], Σλοβακία [5,4], Ισλανδία [0,3], Ελλάδα [11,2], Πορτογαλία [10,6], Αυστρία [8,3], Φινλανδία [5,3], Γαλλία [64,3], Γερμανία [82], Ισπανία [45,8], Σουηδία [9,2], Λουξεμβούργο [0,5] - υπέγραψαν τη νέα «Σύμβαση για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και της οικογενειακής βίας», στοχεύοντας « σ’ ένα ολοκληρωμένο παγκόσμιο νομικό πλαίσιο και σε ένα διεθνή μηχανισμό παρακολούθησής του ».