Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Οι διαδικασίες αξιολόγησης διαιτησίας της ΕΠΣΚ


Όλοι οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας της ΕΠΣΚ, θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι τις 26 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Ένωσης (Β. Ρώτα 16α), Διοριστήριο Κατάταξης προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης σε κατηγορίες. Μαζί με την αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να προσκομίσουν:

Γιορτάστηκε ο Δεκαπενταύγουστος στον Επτάλοφο

Την Κυριακή 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στον Επτάλοφο η περιφορά της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία εκατοντάδων πιστών. Ως γνωστόν, ο Ιερός Ναός Κοίμησης Θεοτόκου του Επταλόφου, είναι το κέντρο των εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου στο ανατολικό τμήμα του νομού μας.

Αριστοφάνης για παιδιά με τον θίασο της Κ. Ρουγγέρη

Ο ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς φιλοξενεί την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, την Τρίτη 30 Αυγούστου και ώρα 9 μμ, στο Θέατρο Λόφου
Πρόκειται για μια γνωριμία των παιδιών με τον Αριστοφάνη μέσα από μια διασκευή που σέβεται απόλυτα τον ποιητή και τα παιδιά, όπως άλλωστε όλες οι παραστάσεις που έχουν την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της.

“Η Γνώμη σου μετράει” λέει ο Δήμος Κιλκίς

Σε μια πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα διαδικασία έχει αναγάγει την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Κιλκίς 2012-2014, ο δήμαρχος Β. Μπαλάσκας. Επιδίωξη, αλλά και προσδοκία της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, είναι να συμμετέχουν για πρώτη φορά ενεργά όλοι οι πολίτες, αλλά και οι τοπικοί φορείς (δημόσιοι και ιδιωτικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί), ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτύπωση και καταγραφή των αναγκών και των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να τεθούν μετέπειτα από πλευράς του Δήμου και οι ανάλογοι αναπτυξιακοί στόχοι και σχεδιασμοί.

212 οι δικαιούχοι επιδομάτων τυφλότητας στο Δήμο Κιλκίς

Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν πρόφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επιδόματα τυφλότητας στο νομό Κιλκίς, η δημοτική αρχή Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
-Το επίδομα τυφλότητας δίδεται ανά δίμηνο από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς.
-Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου διμήνου του 2010 (Νοέμβριος-Δεκέμβριος) οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος στο νομό Κιλκίς, ήταν 230 άτομα.

Πιθανότητα διακοπής νερού στο Κιλκίς

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Κιλκίς, την Τετάρτη 17 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την αντικατάσταση αγωγού υδροδότησης στο αντλιοστάσιο Ξηρόβρυσης, οι οποίες θα διαρκέσουν όλη μέρα. Έτσι η πόλη του Κιλκίς θα τροφοδοτείται μόνο από το αντλιοστάσιο Γαλλικού. Γι` αυτό παρακαλούνται οι δημότες να αποφεύγουν την κατανάλωση νερού πλην της οικιακής για να μην υπάρξει πιθανότητα διακοπής της υδροδότησης.

Σενάριο για εκλογές

Ενδιαφέρον σενάριο σχετικά με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο νομό μας για τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν: Αν τελικά δεν γίνει δεκτός στον συνδυασμό ο Β. Μπαλάσκας, να μπει ο Θ. Λαπόρδας! Και σ` αυτήν την περίπτωση, τη θέση του δημάρχου Παιονίας ν` αναλάβει ο Τ. Κουλίνας!
Καλό, ε!
Γ.Κ.


(φωτό: Π. Δεπούδη)

Στη διάρκεια της ΔΕΘ η ανακοίνωση προσχώρησης του Κιλτίδη στον ΛΑΟΣ

Τελευταίες πληροφορίες για το θέμα "ποιόν νέο δρόμο θα διαλέξει ο Κ. Κιλτίδης": Εμείς εδώ στο gnomikilkis.gr είχαμε προβλέψει απ` τη πρώτη στιγμή της αποχώρησης του Κιλκισιώτη βουλευτή απ` το κόμμα της Ντόρας, ότι θα οδεύσει προς τον ΛΑΟΣ. Και πράγματι οι πληροφορίες λένε ότι η επίσημη ανακοίνωση της εν λόγω προσχώρησης θα γίνει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της ΔΕΘ, μια κι ο κ. Κιλτίδης πρόκειται να μετακομίσει πολιτικά στη Θεσσαλονίκη.
Καλορίζικος εκ των προτέρων!

Προσλήψεις 5μηνιτών από δήμους

Την πρόσληψη 100.000 ατόμων από τους δήμους με 5μηνες συμβάσεις, σχεδιάζει για τα επόμενα 3 χρόνια του Υπουργείο Εσωτερικών. Οι προσλήψεις θ` αφορούν τον τομέα της Αυτεπιστασίας, δηλαδή έργα οικοδομικής φύσεως που πρέπει να εκτελούν οι ίδιοι οι δήμοι αλλά που μέχρι σήμερα τ` αναθέτουν σ` εργολάβους. Αυτοί που θα προσληφθούν θ` αμείβονται με 625 ευρώ μηνιαίως, με ανώτατο ετήσιο όριο απασχόλησης τα 135 ημερομίσθια. Στόχος είναι να ενταχθούν μέσα στο επόμενο έτος 25.000 άτομα και να καλυφθεί μέχρι το 2014 ένας αριθμός έως και 100.000 θέσεων απασχόλησης. Οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ, μέσω των καταλόγων του οποίου θα γίνεται και η επιλογή των απασχολουμένων. Οι προσλήψεις θ` αφορούν κυρίως οικοδόμους κι εργάτες και οι προσλαμβανόμενοι θα επιλέγονται εκτός ΑΣΕΠ.

Κλείνουν κι άλλα ΚΕΝ Νεοσυλλέκτων

Είδηση - παρηγοριά για το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Κιλκίς, που ως γνωστόν έπαψε να λειτουργεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο: Με απόφαση του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ, κλείνει το ιστορικό ΚΕΝ Κορίνθου, καθώς και άλλα όπως αυτά της Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Πάτρας και της Λαμίας. Συνολικά, απ` τα 34 ΚΕΝ που υπήρχαν, θα λειτουργούν πλέον μονάχα 12, κι αυτό βέβαια λόγω οικονομίας.
Ναι, αλλά Κέντρα όπως αυτό του Κιλκίς, που λειτουργούσε σε μια παραμεθόρια υποβαθμισμένη περιοχή, η οποία πλήττεται παντοιοτρόπως, θά `πρεπε νά `ναι μεταξύ των 12 που παραμένουν. Έτσι δεν είναι, κύριοι του αδηφάγου Κέντρου;

Δικαστήρια δικαιώνουν οφειλέτες προς τράπεζες

Μετά και την απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης να διαγραφεί το 55% του χρέους που είχε συνταξιούχος προς τρεις τράπεζες, εκατοντάδες χιλιάδες παρόμοιοι οφειλέτες σπεύδουν να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής στον σχετικό νόμο 3869\2010 ("νόμος Κατσέλη").
Η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε 60χρονο συνταξιούχο, ο οποίος όφειλε συνολικά 56.000 ευρώ, ενώ το μοναδικό οικογενειακό του εισόδημα είναι μια αναπηρική σύνταξη 600 ευρώ. Κατά την εξέταση της υπόθεσης το δικαστήριο διαπίστωσε ότι δεν είναι εφικτή η αποπληρωμή των οφειλών που είχαν δημιουργηθεί προς τις τράπεζες, γι` αυτό αποφασίστηκε το ποσό των 56.000 ευρώ που όφειλε ο 60χρονος να μειωθεί σε 25.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα καταβάλει ο οφειλέτης σε 14 χρόνια, με μηνιαία δόση 150 ευρώ.

Λαμπρός Δεκαπενταύγουστος στον Πόντο - "Ευχαριστώ" Πατριάρχη προς Ιβάν Σαββίδη

Με εξαιρετική λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος στην Παναγία Σουμελά του Πόντου η Θεία Λειτουργία του !5αύγουστου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, κ. Βαρθολομαίου. Στη για δεύτερη συνεχή χρονιά, 89 έτη μετά το κλείσιμο της Μονής, που σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο, κορυφαία αυτή θρησκευτική εκδήλωση, παραβρέθηκαν χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα, την Κύπρο, από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.

Ποιές ώρες θα μας εξυπηρετούν οι δημόσιες υπηρεσίες

Αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεκαθάρισαν ποιο 8ωρο μεταξύ 7πμ και 5μμ επιθυμούν καθημερινά να εργάζονται, καθορίστηκαν κι οι ώρες λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίες θα εξυπηρετούν τους πολίτες απ΄τις 9 πμ ως τις 3μμ. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τους δήμους και τα λοιπά ΝΠΔΔ, ενώ οι Εφορίες θα εξυπηρετούν ως τις 2,30 μμ. Όσο για τα ΚΕΠ, αυτά θα λειτουργούν από Δευτέρα ως Παρασκευή στις 8 πμ - 8 μμ, ενώ τα Σάββατα ως τις 2 μμ. Καλό μας χειμώνα!