Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Στο πρόγραμμα «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» οι «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

Πολλά χαμόγελα επικράτησαν για τους νέους-μέλη της Ένωσης Ποντίων Ν.Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», ύστερα από την είδηση των επιτυχημένων αποτελεσμάτων της τελευταίας περιόδου, για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση». Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων έδωσε την έγκρισή της για την υλοποίηση του προγράμματος των Αργοναυτών που αφορά την Δράσης 1.2 με κωδικό αριθμό 1.2/R1/2011/10 & GR-12-10-2011-R1. Τίτλος του εγκεκριμένου προγράμματος είναι «Δράσεις νεολαίας για την διατήρηση της τοπικής παράδοσης και συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς». Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες.

Αιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για διορισμό

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων , στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων για το σχολ. έτος 2011-12 προγραμματίζει να προβεί σε διορισμό μόνιμου εκπ/κού προσωπικού των κλάδων ΠΕ70-δασκάλων και ΠΕ 60-νηπιαγωγών: A) από υποψήφιους, που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες των περ. β΄ και γ΄ της παρ. 10 του άρθρου 9 του Ν. 3848/2010 Β) από υποψήφιους , που είναι εγγεγραμμένοι στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών του άρθρου 6, παρ. 2ββ΄ του Ν. 3255/2004, σε ποσοστό 40% των κενών οργανικών θέσεων και Γ) από υποψήφιους, που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ 2008 του άρθρου 1, παρ. 7 του Ν. 2834/2000(ΦΕΚ 160/7-7-2000 τ.Α΄) σε ποσοστό 60% .

Τι δείχνει ο "όμιλος - Φλωρίδη"

Η κίνηση του Γ. Φλωρίδη να πρωτοστατήσει εν μέσω θέρους στην σύσταση και λειτουργία ενός νέου ομίλου πολιτικού προβληματισμού στα πλαίσια του ΠΑΣΟΚ, δείχνει ότι ο παραιτηθείς βουλευτής του νομού μας πράγματι δεν μας "αποχαιρέτησε", όπως υποσχέθηκε στην τελευταία του ομιλία στο Κιλκίς, κι ότι ο χώρος στον οποίο συνεχίζει να δραστηριοποιείται πολιτικά είναι αυτός της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η θέση που διατυπώνει εδώ και καιρό περί της ανάγκης εθνικής συνεννόησης για την αντιμετώπιση εθνικών προβλημάτων, έπαψε να ισχύει. Το αντίθετο, μάλιστα. Ο στόχος που συνεχίζει να διακηρύσσει ο πρώην υπουργός είναι η υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, τουλάχιστον των ψευδεπίγραφων.
Καλά, αν τον ακούσουν όσο το ενδεχόμενο εκλογών εξακολουθεί να παίζει, ας μας γράψει!

Καλός ο τουρισμός, αλλά από σέρβις;

Πάλι καλά που αυτό το άνυδρο και μίζερο καλοκαίρι της οικονομικής μας ανέχειας βρέθηκαν όλοι αυτοί οι καλοί τουρίστες απ` τις γειτονικές μας χώρες και τη Ρωσία κι ήρθαν σ` εμάς, και κυρίως στη Βόρ. Ελλάδα να κάνουν τις διακοπές τους και ν` αφήσουν τα ωραία τους λεφτουδάκια, θυμίζοντάς μας παλιές καλές εποχές.
Αν κρίνουμε, όμως, απ` τον τόπο προορισμού και των δικών μας διακοπών, την Χαλκιδική, δυστυχώς δεν άλλαξαν και πολλά στο θέμα του σέρβις των υπηρεσιών. Οι ίδιες παθογένειες στην ταχύτητα και ποιότητα της εξυπηρέτησης, η ίδια αίσθηση ότι σε βλέπουν πρώτα σαν "τάλαρο", οι ίδιες κερδοσκοπικές διαθέσεις όσον αφορά τις τιμές (βενζίνες, εστιατόρια, καφέ, μπαρ κλπ).
Κρίμα, γιατί ήταν ευκαιρία φέτος να κερδίσουμε όλον αυτόν τον κόσμο και να τον κάνουμε να μας ξανάρθει. Αυτά πρέπει να επισημαίνει το πολιτικό μας προσωπικό όλων των "βαθμίδων" κι όχι μονάχα να σπεύδει να επιχαίρει με δηλώσεις, που εξυπηρετούν την προσωπική προβολή του καθενός.

Παρεμβάσεις αναγνωστών: ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Θα ηθελα να σας διηγηθω ένα περιστατικο που εζησα την παραμονη του δεκαπενταυγουστου στην πολη μας και μου εδειξε πως υπαρχουν ακομα ανθρωποι. Πηγαινα στην εκκλησια της Παναγιας που πανηγυριζε όταν ειδα να σωριαζεται μπροστα στη λεσχη αξιωματικων ενας ηλικιωμενος κυριος μαλλον από καρδια. Τοτε ειδα αμεσως και χωρις να το σκεφτουν να τρεχουν για βοηθεια δυο τρεις περαστικοι και ο φανταρος που βρισκεται μπροστα στη λεσχη. Οι περαστικοι εκαναν ότι μπορουσαν ενώ ο φανταρος ειδοποιησε τον αξιωματικο που ειχε υπηρεσια και βγηκε και αυτος και ειδοποιησε το αθενοφορο. Οσο διαρκουσε το περιστατικο ολοι εδιναν την ψυχη τους να επαναφερουν τον γεροντα.

Τροποποίηση στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Στο πλαίσιο του έργου “Καταπολέμηση κουνουπιών”, απ`τον Δήμο Κιλκίς ανακοινώθηκε το νέο τροποποιημένο πρόγραμμα κίνησης των συνεργείων για το τριήμερο 17-19 Αυγούστου, που έχει ως εξής:

Ανησυχητική η μείωση του πληθυσμού στο νομό μας

Απ` τα πρώτα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για την φετινή απογραφή, προκύπτει ότι ο πληθυσμός του νομού μας μειώθηκε κατά 7%. Πράγματι, από 86.424 κάτοικοι που ήμασταν το 2001, μείναμε σήμερα 80.360 νοματαίοι, επιστρέφοντας έτσι στα προ εικοσαετίας επίπεδα.
Το ποσοστό της μείωσης του πληθυσμού στο νομό μας είναι πολύ μεγαλύτερο απ` το αντίστοιχο της χώρας, το οποίο φτάνει στο 4,4%, αφού από 11.282.571 που ήμασταν πριν 10 χρόνια, πέσαμε στα 10.787.690 φέτος. Σύμφωνα μ` όλες τις εκτιμήσεις, η μείωση του πληθυσμού οφείλεται στη γήρανση, καθώς και στην οικονομική κρίση που εμποδίζει στα νέα ζευγάρια ν` αποκτήσουν πολλά παιδιά και που ανάγκασε πολλούς ¨Ελληνες να μεταναστεύσουν σε χώρες του εξωτερικού. Οπότε, το υψηλό ποσοστό του νομού μας θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα.

Μεγάλη η πτώση του τζίρου στις εκπτώσεις!

Μειωμένη κατά το 1/3 περίπου, σε σχέση με πέρσι, είναι η κίνηση στις αγορές του νομού μας, κατά τη τρέχουσα περίοδο των εκπτώσεων. Αυτό προκύπτει, τόσο απ` τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι εμπορικοί μας σύλλογοι, όσο κι από έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

"Ταφόπλακα" στα τοπικά ΜΜΕ

Με την άρση της ταχυδρομικής "ατέλειας" στην αποστολή εφημερίδων και περιοδικών, που ισχύει απ` την 1η Αυγούστου, πολλά απ` τα τοπικά έντυπα πνέουν ήδη τα λοίσθια. Το κόστος απ` την άρση της έκπτωσης αναμένεται ν` αποδειχθεί ένα νέο δυσβάσταχτο κόστος για τις τοπικές εφημερίδες, πολλές απ` τις οποίες θ` αναγκαστούν να κλείσουν. 
Αυτή είναι η ευαισθησία που δείχνουν οι κυβερνώντες για όσους πασχίζουν δεκαετίες τώρα ν` αναδείξουν την τοπική δημοσιότητα, μακριά απ` τις διαπλοκές του Κέντρου! Φαίνεται πως η φωνή των τοπικών κοινωνιών τους ενοχλεί. Αυτοί θέλουν μονάχα τα διαπλεκόμενα μεγάλα ΜΜΕ για να κάνουν ανενόχλητοι τις δουλειές τους. 
Κουράγιο, συνάδελφοι των έντυπων μέσων. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να σιωπήσουμε!

Πώς θα μας τα πάρουν απ` τον επόμενο μήνα

Τώρα που "βάλαμε τα κεφάλια μέσα" μετά το πέρας των διακοπών, τουλάχιστον για τους περισσότερους, ας τσεκάρουμε τί μας περιμένει απ` τον ερχόμενο, κιόλας, μήνα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
*Τέλος επιτηδεύματος 300 ευρώ σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες
*Επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας
*Είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009
*Αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και τ` αναψυκτικά, απ` το 13% στο 23%
*Αύξηση του ελάχιστου ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα
*Αύξηση των τελών κυκλοφορίας έως και 12,5%
*Αύξηση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης
*Αυξημένη παρακράτηση στους μισθωτούς, με τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος
*Εισφορά υπέρ ανεργίας (3%) επι των αποδοχών των δημ. υπαλλήλων
*Έκτακτη "εισφορά αλληλεγγύης" 1-4% σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ
Υπάρχουν κι άλλα, ωστόσο αυτά φτάνουν για προθέρμανση! Άντε, καλό φθινόπωρο!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αν λάβουμε υπόψη ότι η φωτό είναι απ` την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση Φλωρίδη στο Κιλκίς, μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για τη διόγκωση του κινήματος των Αγανακτισμένων! 
Κι ύστερα να ξυπνήσουμε!

Η γελοιογραφία της ημέρας

Του Κώστα Μητρόπουλου, απ` τα ΝΕΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις.