Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Σκότωσε τη γυναίκα του στη Γαλλία, τον συνέλαβαν στους Ευζώνους

Συνελήφθη την Παρασκευή 26 Αυγούστου, από αστυνομικούς του Α. Τ. Ευζώνων, ένας 34χρονος Γεωργιανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης των Γαλλικών Αρχών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της συζύγου του.
Ή σύλληψη έγινε όταν κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων, διαπιστώθηκε ότι κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Από την έρευνα σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές της Γαλλίας, προέκυψε ότι ο 34χρονος ήταν καταζητούμενος για το φόνο της συζύγου του, που έλαβε χώρα στη Γαλλία τον Νοέμβριο 2009. 
 

Ομιλία Θ. Παραστατίδη στη Βουλή για την Ανώτατη επαίδευση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Συζητούμε στην ολομέλεια της Βουλής το νέο νόμο πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας, που χαράσσει τη νέα εθνική στρατηγική για την ανώτατη εκπαίδευση και αφορά τη δομή, τη λειτουργία, την ποιότητα και την διεθνοποίηση των ΑΕΙ.
Εδώ μπαίνει το ερώτημα, χρειάζονται αλλαγές στο ανώτατο εκπαιδευτικό σύστημα και τα Ελληνικά πανεπιστήμια; Όλοι απαντούν ναι.

Ομιλία Γ. Φραγγίδη στη Βουλή για το Νομοσχέδιο της Εκπαίδευσης



Δείτε το σχετικό Video εδώ:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=i1BXDen8pLk 


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
• Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη για την Πατρίδα μας, όπου η ανάγκη ανατροπής και αλλαγής πολλών πραγμάτων που αντιστέκονται στην πρόοδο, είναι εντελώς απαραίτητη.
• Η κίνηση και η αλλαγή ίσως είναι τα μόνα σταθερά χαρακτηριστικά της εποχής μας. Όλα μεταβάλλονται με γρήγορους ρυθμούς, έτσι που δύσκολα γίνονται αντιληπτά και ακόμη δυσκολότερα συνειδητοποιούνται τα νέα πράγματα και οι νέες καταστάσεις. Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, «τα πάντα είναι θέμα παιδείας», δεν πρέπει και να ξεχνάμε ότι, η συστηματική και οργανωμένη παιδεία αρχίζει από το Πανεπιστήμιο.

Εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Δήμο Κιλκίς

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Δήμο Κιλκίς εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού. Την όλη διοργάνωση, που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των φετινών “Αργυρουπολίτικων 2011”, έχει αναλάβει ο Δήμος Κιλκίς, η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυρούπολης.

Επίσκεψη Γκουντενούδη στη Μονή Πενταλόφου

Το Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρ. Γκουντενούδης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίσημη ενημέρωση για το επικείμενο Συνέδριο με θέμα το Μοναχισμό που διοργανώνεται στο Ιερό Κοινόβιο το διήμερο 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου.

Προειδοποιήσεις για το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι στο βαμβάκι

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Θεσ/νίκης, μετά από την ανάλυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τους ελέγχους στις παγίδες που έχει εγκαταστήσει σε βαμβακοκαλλιέργειες του Νομού, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών από επιτόπιους ελέγχους για την ύπαρξη πράσινου και ρόδινου σκουληκιού, ενημερώνει τους βαμβακαλλιεργητές του Νομού Κιλκίς για τα παρακάτω:

Ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας στον ΟΠΟΝΓΑ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στον ΟΠΟΝΓΑ είναι τα ακόλουθα:

Επιτροπή για διακανονισμό χρεών συστάθηκε στο Δήμο Κιλκίς

Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού με αρμοδιότητες τη εξώδικη επίλυση των διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές, καθώς και την αρωγή στη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (καταναλωτές και επαγγελματίες με εξαίρεση τους εμπόρους οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στον πτωχευτικό κώδικα) σε πιστωτικά ιδρύματα, συγκροτήθηκε στο Δήμο Κιλκίς με απόφαση του Δημάρχου  κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα.