Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ετοιμάζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων ενόψη ΔΕΘ

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, δυο μέρες πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς θα συμμετάσχει σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της Β. Ελλάδας, μ` αντικείμενο τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στη "συμπρωτεύουσα". Αμέσως μετά η διοίκηση της ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για την έξοδο της χώρας απ` τη κρίση.

Αρχίζει η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αξιούπολης και με τμήμα κοριτσιών

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι προπονήσεις για όλα τα τμήματα της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Εθνικού Αξιούπολης, με τους έμπειρους, φιλόδοξους και καταρτισμένους προπονητές-καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πασχάλη Μπαξεβάνη και Σταμάτη Καθαρόπουλο.
Για την φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν 6 τμήματα, τα Παιδικό, Προπαιδικό, Τζούνιορ, Προτζούνιορ Μπαμπίνι και η καινοτομία για το νομό Κιλκίς, το τμήμα Κοριτσιών . Οι εγγραφές ήδη έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους υπεύθυνους της Ακαδημίας

Ανεβάζει ρυθμούς ο Κιλκισιακός

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει την προετοιμασία της η ομάδα του Κιλκισιακού, συμμετέχοντας σε μια σειρά από φιλικούς αγώνες, πέραν των καθημερινών προπονήσεων, ενόψει της συμμετοχής στον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ και των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.Ο τεχνικός Παναγιώτης Ζιάκας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τακτική και εργάζεται στην κατεύθυνση της ομοιογένειας της ομάδας, αφού στο σύνολο της ο φετινός Κιλκισιακός αποτελείται από νέους, δυνατούς και ταλαντούχους παίκτες που προέρχονται στην μεγαλύτερη πλειοψηφία από το νομό Κιλκίς.

Σεμινάρια Επιμελητηρίου για "διανοητική ιδιοκτησία"

Τρία σεμινάρια για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στο να μετατρέψουν τις πληροφορίες διανοητικής ιδιοκτησίας σε ευκαιρίες ή να αναλύσουν τη διανοητική ιδιοκτησία των κυριότερων ανταγωνιστών διοργανώνει το Επιμελητήριο Κιλκίς στα πλαίσια της πιλοτικής δράσης «Απόκτηση Ανταγωνιστικού Πλεονεκτήματος με τη χρήση διανοητικής ιδιοκτησίας (IP)».  
Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς, στις  7 και 8 Σεπτεμβρίου.
 Πληροφορίες, Μαρία Καλογερίδου, τηλ. επικοινωνίας 2341026724, e-mail: HYPERLINK "mailto:mkalogeridou@ccikilkis.gr" mkalogeridou@ccikilkis.gr 

Μητροπάνος, Κότσιρας και Μπάσης στην συναυλία του καλοκαιριού

Η μεγάλη συναυλία του φετινού καλοκαιριού φιλοξενείται στο Θέατρο Λόφου του Κιλκίς, την ερχόμενη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 μ.μ. και διοργανώνεται από τον ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου. Τα τελευταία χρόνια αυτή η επιθυμία σύμπραξης ήταν για τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Γιάννη Κότσιρα  ορατή, μ` αποτέλεσμα οι δύο καλλιτέχνες να συναντηθούν και δισκογραφικά,ενώ και με τον Κιλκισιώτη, Δημήτρη Μπάση, αναβιώνουν πολλές και εξαιρετικά επιτυχημένες στιγμές του περελθόντος.

Νέο Δ.Σ. στο Τοπικό Συμβούλιο Κιλκίς του ΣΕΟ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Τοπικό Συμβούλιο Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος: Σοφία Καρβουνίδου,  έφορος: Κατερίνα Βαρδάκα, αντιπρόεδρος: Βιβή Ελευθεριάδου, γραμματέας: Μαρία Κυριακίδου, ταμίας: Λίζα Αποστολίδου και μέλη: Μπέτυ Κομπινόγλου, Θάλεια Αφεντούλη.

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς

Από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς, ανακοινώνεται ότι οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, με τα ονόματα των παιδιών  να έχουν αναρτηθεί στο Δημαρχείο. Οι Προϊσταμένες των παραρτημάτων θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία από 1η Σεπτεμβρίου με τους γονείς, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα και τις λοιπές λεπτομέρειες. Σημειώνεται ότι φέτος θα φοιτήσουν όλα τα παιδιά, των οποίων οι γονείς υπέβαλαν αίτηση επανεγγραφής. Σε ό,τι αφορά τα τροφεία, αυτά θα καταβάλλονται κάθε μήνα στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου.
Διευκρινίσεις, στο Γραφείο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου και στα τηλέφωνα 23413 52173 και 52193 ή στην αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Κατερίνα Γιαννακούλα-Ζιούτα, στο τηλ. 6976 207132.

80 χρόνια απ` τη γέννηση του Στέλιου

Σαν σήμερα, στις 29 Αυγούστου 1931 γεννήθηκε η σπουδαιότερη ίσως φωνή του λαϊκού μας τραγουδιού, αφού η Γεσθημανή κι ο Χαράλαμπος Καζαντζίδης έφεραν στη ζωή τον μεγάλο στη συνέχεια, Στέλιο. Σήμερα, δηλαδή, ο Στέλιος Καζαντζίδης θα γιόρταζε τα 80στά γενέθλιά του αν δεν έφευγε πρόωρα από κοντά μας, στις 14 Σεπτεμβρίου 2001.
Ήταν ο άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο κανείς στον καλλιτεχνικό χώρο, αρκεί να δει κανείς μονάχα το γεγονός ότι γέμισε συλλόγους φίλων του ολόκληρη η χώρα, μ` έναν απ` αυτούς να λειτουργεί εδώ και χρόνια και στο Κιλκίς.

Και ιδιώτες εναντίον του παραεμπορίου

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στα επιμελητήρια να προσλαμβάνουν ιδιώτες για την καταπολέμηση του φαινομένου του παραεμπορίου. Αυτό εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοίδης, κάνοντας λόγο για συνεργασία της Πολιτείας με παραγωγικούς φορείς και τάξεις, καθώς και με τους δήμους. Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, "το παραεμπόριο είναι πλήγμα για την ελληνική οικονομία, τον κρατικό προϋπολογισμό και τα έσοδα, πλήγμα για τα εισοδήματα και τους προϋπολογισμούς των επιχειρήσεων και την απασχόληση".
Καλά όλα αυτά, αλλά τα επιμελητήρια που θα βρουν τα λεφτά για τις προσλήψεις, κύριε υπουργέ μας;

Στη ΔΕΘ και το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"



Το κίνημα «Δεν πληρώνω - Δεν πληρώνω» καλεί οδηγούς απ’ όλη την Ελλάδα να κινηθούν προς τη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ χωρίς να πληρώσουν διόδια και με αίτημα την κατάργησή τους. Με το σύνθημα «Όλοι ΔΕΘ - Σηκώστε τις μπάρες μαζί μας» μισθωμένα λεωφορεία με επιβάτες μέλη τής κίνησης αλλά και οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους θα φτάσουν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και θα κινηθούν προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ για να διαμαρτυρηθούν για το υπέρογκο κόστος των διοδίων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους.

Εισάγονται 55 νέοι φοιτητές στο ΤΕΙ Κιλκίς

Από ορκομωσία πτυχιούχων του ΤΕΙ Κιλκίς
55 νέοι σπουδαστές εισάγονται φέτος στο Τμήμα Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδυμάτων του ΤΕΙ Κιλκίς, με βάση τ` αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα απ` το Υπουργείο Παιδείας. Όσον αφορά τη βαθμολογία των εισερχομένων, κυμάνθηκε από 13.391 μόρια (πρώτος) έως 7.079 (τελευταίος).
'Ολες οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι αναρτημένες στο site του Υπουργείου Παιδείας.

Ο χαμός του ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ, μεγάλη απώλεια για τη χώρα

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος
Αδόκητος μοίρα μας επιφύλαξε να βιώσουμε την άφατη θλίψη της απώλειας ενός μεγάλου Πολιτικού Άνδρα κι ενός δικού μας Ανθρώπου.
Του Λεωνίδα Κύρκου.
Η Χώρα έχασε έναν πολιτικό που δίδαξε τι σημαίνει ήθος, ανιδιοτέλεια και συνέπεια, ενώ η Αριστερά στο σύνολό της έχασε έναν άξιο εκπρόσωπό της.
Για όλους εμάς που διακονούμε τις ιδέες της Ανανεωτικής Αριστεράς χάσαμε τον Ηγέτη, το Δάσκαλο, τον Καθοδηγητή.

5 και 6 Νοεμβρίου οι εξετάσεις για Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Από τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς ανακοινώνεται η διεξαγωγή των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 για τα επίπεδα:
α) Β (Β1 «μέτρια γνώση» και Β2 «καλή γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ, στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική και

Πρωτόγνωρο θέαμα στους Αγώνες Μηχανοκίνητου Αθλητισμού


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη περιοχή της Αργυρούπολης οι Aγώνες Mηχανοκίνητου Αθλητισμού, προσφέροντας μοναδικό θέαμα στους φιλάθλους, που τους παρακολούθησαν. Οι αγώνες διοργανώθηκαν απ` τον Δήμο Κιλκίς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυρούπολης, με τον δήμαρχο Β. Μπαλάσκα να υπόσχεται στον χαιρετισμό του τη διαμόρφωση εγκαταστάσεων στη περιοχή, με σκοπό την πληρέστερη διοργάνωση παρόμοιων αγώνων στο μέλλον.
Στο πρωτόγνωρο για τη περιοχή μας αυτό θέαμα έλαβαν μέρος οδηγοί από διάφορα σημεία της Ελλάδας, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο Κιλκίς, με τις καλύτερες γι` αυτούς εντυπώσεις. Στους αγώνες πήραν, φυσικά, μέρος εντυπωσιακές δίκυκλες μηχανές, αλλά τη "παράσταση" έκλεψαν τα ιδιόμορφα τετράτροχα αυτοκινούμενα, που προκάλεσαν τον θαυμασμό και την περιέργεια του κόσμου. Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα μπορείτε να δείτε στο βίντεο του gnomikilkis.gr.

Στιρμιότυπα από τα "Αργυρουπολίτικα 2011"