Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μεγάλα ονόματα στο WEEK LAKE festival 2011, στη Πικρολίμνη

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πολιτιστικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού, αυτό το  WEEK LAKE festival, που ξεκινά αύριο Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στα Λουτρά της Πικρολίμνης. Πράγματι, στο Φεστιβάλ που διοργανώνεται για πρώτη χρονιά στο νομό μας, θα συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα - παλιά και νέα - της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως οι Β. Παπακωνσταντίνου, Λ. Παπαδόπουλος, Δ. Σταρόβας, Ελ. Ζουγανέλη, Γ. Γιοκαρίνης, Ν. Μποφίλου κ.α.
Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Συγχαρητήριο Θ. Παραστατίδη για τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους του Νομού μας για την επιτυχία τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας και να τους ευχηθώ από καρδιάς καλή δύναμη στην προσπάθειά τους για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.
Στους διαγωνιζόμενους που για κάποιους λόγους δεν πέτυχαν το στόχο τους, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι όποιες συγκυριακές αποτυχίες θα πρέπει να εντείνουν την αγωνιστικότητά τους και να τους ωθούν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, ώστε να αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ζωής με όραμα και αισιοδοξία.

N.E. Κιλκίς του ΣΥΝ: "Λ. Κύρκος - Ενας ασυμβίβαστος ηγέτης"

Από τη N.E. Κιλκίς του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση μ` ;αφορμή το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, ιστορικού ηγέτη της αριστεράς:
"Ο Λεωνίδας Κύρκος στην πολυτάραχη διαδρομή του υπήρξε ένας πρωτοπόρος, ακαταμάχητος, διορατικός και ασυμβίβαστος ηγέτης της αριστεράς. Ο λόγος του κατόρθωνε να διευρύνει το ακροατήριο της αριστεράς και η συμβολή του στην υπόθεση της δημοκρατίας και στην ανύψωση του πολιτικού διαλόγου και της αντιπαράθεσης αναγνωρίζεται από όλο το πολιτικό φάσμα.

NE Κιλκίς του ΣΥΝ: Οι νέοι φοιτητές ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση

Η N.E. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ συγχαίρει τους νέους και τις νέες "που κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν συνέχεια στη μορφωτική τους ανέλιξη με την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και εύχεται κάθε επιτυχία στις περαιτέρω σπουδές τους". Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζονται ακόμη τα εξής:

Δρομολογήθηκε η Παλαιοντολογική Έκθεση του Σπηλαίου Αγ. Γεωργίου

H Παλαιοντολογική Έκθεση του Σπηλαίου Αγ. Γεωργίου, έχει ήδη δρομολογηθεί με τη στήριξη του Δήμου Κιλκίς και του δημάρχου Ευ. Μπαλάσκα και θα περιλαμβάνει τα απολιθώματα του σπηλαίου, αναπαράσταση της ύαινας που χαρακτηρίζει το σπήλαιο, ορυκτά και πετρώματα της περιοχής, σπηλαιολογικά δεδομένα και άλλα. Το διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στην περιοχή μας, καθώς επιστήμονες από Ολλανδία και Αυστρία που γνώρισαν το σπήλαιο το τελευταίο διάστημα χάρη στη συνεργασία με τον σπηλαιολόγο Β. Μακρίδη δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν στην ανάδειξη της μεγάλης σημασίας του σπηλαίου, στη γνώση της φυσικής ιστορίας του τόπου και στην προστασία του προϊστορικού πλούτου.

Ξεκινά τη Δευτέρα η Ακαδημία Ποδοσφαίρου “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Κιλκίς

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Κιλκίς, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων της από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις της, στην είσοδο της πόλης, από 17:00 έως 21:00. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ακαδημίας, στόχος της είναι η παιδαγωγική καθοδήγηση των αθλητών, με βάση το αθλητικό ιδεώδες και η σύγχρονη, σε επιστημονικές βάσεις, ποδοσφαιρική κατάρτισή τους. Επίσης, η δημιουργική ενασχόληση των μικρών ποδοσφαιριστών, με στόχο τη σφυρηλάτηση ισχυρών προσωπικοτήτων, ικανών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κοινωνίας μας.

“Η γνώμη σου μετράει” και έχει απήχηση

Το έντονο ενδιαφέρον και την προσοχή Μ.Μ.Ε. του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου από όλη την Ελλάδα έχει προκαλέσει η καμπάνια της δημοτικής αρχής Κιλκίς “Η γνώμη σου μετράει”, στο πλαίσιο της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014.
Η πρωτοβουλία του δήμου για ενεργό και ουσιαστική συμβολή των πολιτών στον αναπτυξιακό σχεδιασμό χαρακτηρίζεται από όλα τα Μ.Μ.Ε. ως πρωτοπόρα αλλά και επιδεικτική καθόσον επισημαίνεται η αναγκαιότητα μίμησής της από όλους τους δημοτικούς άρχοντες «που έχουν την ευαισθησία να λαμβάνουν υπόψη τους πολίτες σε όλη την τετραετία και όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο».

Αύξηση πωλήσεων αλλά με μείωση κερδοφορίας, ανακοίνωσε η ΑΛΟΥΜΥΛ

Η διοίκηση της «ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» ανακοινώνει αύξηση πωλήσεων και μείωση μικτής και λειτουργικής κερδοφορίας για την τρέχουσα περίοδο. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος παρουσίασε για το πρώτο εξάμηνο του 2011 σταθεροποίηση των πωλήσεων, φθάνοντας τα € 98,3 εκ., έναντι € 95,1 εκ. του 6Μ’10 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 3,3%.

Θα δημοπρατηθεί η ΠΑΘΕ αρκεί να βρεθούν 260 εκατ.!

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους προβλέπεται να δημοπρατηθεί η κατασκευή του τμήματος της ΠΑΘΕ απ` τον ανισόπεδο κόμβο Αξιού μέχρι τους Ευζώνους, μήκους 62 χιλ. Τμήμα, που ενδιαφέρει άμεσα το νομό μας αφού διασχίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του. Την διαβεβαίωση αυτή δίνει η "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ" με μια όμως προϋπόθεση: Να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, που έχει προϋπολογισμό 260 εκατ. ευρώ! 
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη, μετά από επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το Υπουργείο Υποδομών, σχετικά με την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ, το Υπουργείο γνωστοποίησε εγγράφως τα εξής:

ΕΒΕ: Έκτακτη συνεδρίαση για καζίνα - Αρχές Δεκεμβρίου οι εκλογές

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου θα συγκληθεί εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος με μοναδικό θέμα τον καθορισμό των ενεργειών από τους φορείς του νομού και της Πολιτείας ώστε να ανασχεθεί η διαρκώς διογκούμενη οικονομική αιμορραγία προς τις αγορές και τα καζίνο των Σκοπίων. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Τονικίδης περιγράφοντας το πρόβλημα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., ανέφερε ότι το κονδύλιο της οικονομικής αφαίμαξης υπολογίζεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και ότι η βασική επιδίωξη της όλης προσπάθειας θα είναι η θέσπιση κινήτρων ώστε τα εξωφρενικά αυτά ποσά να κατευθύνονται προς την Τοπική Αγορά του νομού.
Εξ` άλλου, ο κ. Τονικίδης γνωστοποίησε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Επιμελητήριο Κιλκίς έχουν ορισθεί για 4 και 5 Δεκεμβρίου. Και αυτό χωρίς ακόμη να έχει ορισθεί το πλαίσιο των εκλογών (νέος εκλογικός νόμος, ανασχεδιασμός τμημάτων κλπ). Ο κ. Τονικίδης στο σημείο αυτό στηλίτευσε τις παλινωδίες της Πολιτείας στο μείζον αυτό ζήτημα.

“Σταυροχωρίτικα 2011”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυροχωρίου “ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ” σας προκαλεί στις διήμερες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πλατεία του χωριού, στο πλαίσιο των “Σταυροχωρίτικων 2011”.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου: 7μ.μ. Χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων Χέρσου και Πεδινού.
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου: 8:30μ.μ. Θεατρική παράσταση από τον πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθεροχωρίου με το έργο του Δημήτρη Νικοπολιτίδη “Όλα για την Παναϊλα”.

Κι Αγανακτισμένοι σήμερα στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Με συμμετοχή εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου, στις 5.30 μμ, στο ξενοδοχείο Grand Hotel της Θεσσαλονίκης, η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ Κεντρ. Μακεδονίας.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει κυβερνητικό κλιμάκιο (υπουργοί - υφυπουργοί), κομματικά στελέχη κι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μ. Καρχιμάκης, ο οποίος θα κάνει και την κεντρική εισήγηση.
Μ` αφορμή την σύσκεψη, οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Θεσσαλονίκης καλούν σε συγκέντρωση στις 4 μμ, στον Λευκό Πύργο, προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στο Grand Hotel.
Ξαναρχίζουν τα όργανα!

Μ` επιτυχία οι εκδηλώσεις στον Εύρωπο

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην Δημοτική Κοινότητα Ευρωπού, από 19 έως 23 Αυγούστου, οι θρησκευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που περιλάμβαναν Θέατρο Σκιών, σκοπευτικούς αγώνες, αθλητικές επιδείξεις, συναυλία με τους «Ευρωμελωδούς», χορωδιακή συνάντηση και βραδιά χορευτικών συγκροτημάτων από Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Παιονίας.

Πρώτος και στα γράμματα ο Στίβος του ΓΑΣ Κιλκίς

Πρώτος στα τρεχάματα, πρώτος και στα γράμματα ο ΓΑΣ Κιλκίς. Τα παιδιά μας στο τμήμα Στίβου δεν είναι μόνο καλοί αθλητές αλλά και καλοί μαθητές και το αποδεικνύουν. Ατελείωτος ο κατάλογος των αθλητών μας που είδαν τη βαθμολογία τους να είναι πάνω από τις βάσεις των πρώτων σχολών προτίμησης. Ο Παναγιώτης Ελευθεριάδης στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς της Θεσσαλονίκης, ο Πάνος Βαιτσούδης στην Σχολή Αστυφυλάκων, ο Λάζαρος Βαιτσούδης στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης (προπόνηση τώρα), ο Άγγελος Σαχπάζης στο Οικονομικό Θεσσαλονίκης, , ο Παναγιώτης Καλφόπουλος στο Επιστήμης και Τεχνολογίας Η/Υ Πελοποννήσου, ο Κώστας Ευθυμιάδης στο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ηρακλείου και επειδή όλο και κάποιον θα ξεχάσουμε σταματάμε εδώ.
Συγχαρητήρια παιδιά και καλή σταδιοδρομία.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην ακαδημία του ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Ακαδημία του για παιδιά γεννημένα από το έτος 1996 έως το έτος 2005. Πρωταρχικός στόχος της Ακαδημίας παραμένει η διαμόρφωση υγιών χαρακτήρων και ικανών αθλητών σε κλίμα αγάπης και συνεργασίας των νεαρών ποδοσφαιριστών και των προπονητών τους, καθώς και η απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων ποδοσφαιρικών εμπειριών. Οι προπονήσεις θα διεξάγονται τα απογεύματα της Τρίτης και της Παρασκευής. Για εγγραφές και πληροφορίες: Όθωνας Γραμματικόπουλος (βιβλιοπωλείο Όθων, τηλ. 2341025070 και 6944435237)

Ιβάν Σαββίδης για Κιλκισιακό!

Αφού δεν ήθελαν τον Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, μήπως ήταν ευκαιρία τώρα που τον φιλοξενήσαμε στη Φύσκα να του προτείναμε να πάρει τον Κιλκισιακό ή έστω τον Ηρακλή (Φύσκας, εννοείται), έτσι για να δείξει τι μπορεί να κάνει και να τους τρελάνει όλους;
Τι λες κι εσύ, Ανέστη Οσιπίδη;

Ξεκινά απ` το νομό μας διανομή γης με συμβολικό ενοίκιο

Ο νομός μας θα είναι μεταξύ των τεσσάρων πρώτων στη χώρα που θα ξεκινήσουν διαδικασίες διανομής δημόσιας γεωργικής γης έναντι συμβολικού ενοικίου σε ακτήμονες, νέους αγρότες, μικροκληρούχους και κτηνοτρόφους. Το πρόγραμμα, εκτός απ` το νομό μας, θα υλοποιηθεί και σε Θεσσαλονίκη, Πιερία κι Ημαθία, με προοπτική να επεκταθεί σ` όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Περιπτεριούχοι αρνούνται να πουλούν τ` ακριβά τσιγάρα

Τσιγάρα και καπνός, που πωλούνται με νέες αυξημένες τιμές, απ` ότι φαίνεται θα πάψουν σε λίγο να υπάρχουν στα περίπτερα. Ο λόγος είναι ότι οι περιπτερούχοι αρνούνται να διαθέτουν αυτά τα προϊόντα λόγω του μικρού περιθωρίου κέρδους, που κυμαίνεται κάτω από 12 λεπτά στο πακέτο. Ήδη μεγάλος αριθμός περιπτερούχων και ψυλικατζήδων σταμάτησε να εμπορεύεται αυτά τα καπνικά προϊόντα.
Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο το κέρδος για περίπτερα και μαγαζιά που πουλούν τσιγάρα και καπνό έχει μειωθεί κατά 80%, πέρα απ` τη μεγάλη μείωση και της κατανάλωσης.
Άντε τώρα εσύ, με τέτοιες στενοχώριες να κόψεις το τσιγάρο!

Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2011-12.
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν στις 6.648 και ικανοποιήθηκαν 4.182 (ποσοστό 62,91 %), με τις αποσπάσεις να πραγματοποιούνται για πρώτη φορά φέτος με κριτήρια μοριοδότησης. 
Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή απόσπασής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.
Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.grww.minedu.gov.gr

Ένας ΦΠΑ που δεν τρώγεται και δεν χωνεύεται με τίποτα!

Σύμφωνα με τα αποφασισθέντα, από αύριο 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύσει η αύξηση του ΦΠΑ στους κλάδους εστίασης και ψυχαγωγίας, απ` το 13% στο 23%. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι στην πράξη δεν πρόκειται να εφαρμοστεί καμιά τέτοια αύξηση, θα γίνει δηλαδή ότι και με τον περίφημο εκείνο φόρο του 2% και 5%. Θυμίζουμε ότι από αύριο ο αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ στο 23%  θα ισχύει "επισήμως" για όλα τα είδη εστίασης και αναψυχής, είτε σερβίρονται στο κατάστημα είτε διατίθενται ως «πακέτο».
Πάντως, ταβέρνες, εστιατόρια και λοιπά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ετοιμάζονται να κατεβάσουν τα ρολά εις ένδειξη διαμαρτυρίας το Σαββατοκύριακο των εγκαινίων της ΔΕΘ.
Τελικά, αυτή η Έκθεση Θεσσαλονίκης προσφέρεται για διαμαρτυρία κάθε αγανακτισμένου! 

Σε ελεύθερη πτώση η Βιομηχανία της Βορ. Ελλάδας

Η ΒΙΠΕ Κιλκίς
Σε πορεία ελεύθερης πτώσης βρίσκεται η βιομηχανία στη Βορ. Ελλάδα. Αυτό προκείπτει από στοιχεία έρευνας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), όπως:
- Μία στις δέκα επιχειρήσεις κατέγραψε ζημιές πάνω από 2 εκατ. ευρώ
- Το περιθώριο καθαρού κέρδους διαμορφώνεται οριακά πάνω απ` το 0,5% (το χαμηλότερο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας)
- Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά 3,7%

Συγχαρητήρια Γ. Γεωργαντά στους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ