Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς πρωθυπουργό τα εγκαίνια της ΔΕΘ αύριο το πρωί;

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, στα επίσημα εγκαίνια της ΔΕΘ, που θα γίνουν αύριο (Σάββατο) το πρωί, δεν θα παραστεί ο πρωθυπουργός, και την "κορδέλα" θα κόψει ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοίδης. Σίγουρα, πάντως, αλλάζει ο τόπος που ο κ. Παπανδρέου θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Πράγματι, αυτή θα δοθεί στην Αποθήκη Γ στο λιμάνι (μεσημέρι Κυριακής) αντί στο Βελλίδειο, όπως μέχρι σήμερα.
Σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο Δημαρχείο, όπου απ` το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας, μετά από μια αιφνιδιαστική ακτιβιστική κίνηση. Πανό, που ο κ. Μπουτάρης αρνήθηκε κάθε κίνηση προκειμένου ν` αφαιρεθεί.
Η παραδοσιακή ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θα γίνει στις 8 μμ, αύριο Σάββατο, με τους χιλιάδες αστυνομικούς - φανερούς και κρυφούς - επί ποδός πολέμου!

Πάνε για κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι

Νωρίς-νωρίς εξήγγειλαν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας. Έτσι, για να μην αιφνιδιάσουν κανέναν! Πράγματι, οι κτηνοτρόφοι μας, μαζί με τους συναδέλφους τους όλης της Βορ. Ελλάδας αποφάσισαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, με την πρώτη απ` αυτές την 1η Νοεμβρίου, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Κι όταν αναφερόμαστε σε αιτήματα, αυτά είναι πολλά, με κυριότερα εξ` αυτών, την αύξηση της τιμής του γάλακτος, τη μείωση του κόστους των ζωοτροφών, την άμεση πληρωμή τους από πλευράς των γαλακτοβιομηχανιών και την αναγνώριση της Πανελλήνιας Ένωσής τους.
Να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννη Δριβελέγκα, μετά το πέρας της ημερίδας που πραγματοποιείται στην Γαλάτιστα, στο πλαίσιο της πρώτης Γιορτής Κτηνοτροφίας.

Προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους

Την πρόσληψη 1.705 συμβασιούχων διάφορων ειδικοτήτων και κατηγοριών εκπαίδευσης ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή. Οι προσλήψεις θα γίνουν σε δήμους (1441), στο υπουργείο Πολιτισμού (214) και στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου (50).
Ειδικά για τους δήμους και τα νομικά τους όργανα, θα καλυφθούν 624 θέσεις διάφορων ειδικοτήτων με συμβάσεις μίσθωσης έργου, 54 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 169 θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και 594 θέσεις με συμβάσεις μίσθωσης έργου για την εκτέλεση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και για τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Ο καθορισμός των ειδικοτήτων θα γίνει από τα δημοτικά συμβούλια.

Απ` αλλού τα βιβλία για τα δημοτικά, φέτος!

Ξανανοίγουν από `βδομάδα τα σχολεία, με τα βιβλία στα δημοτικά να παραμένουν άφαντα! Είδαν κι απόειδαν, λοιπόν, κάποιοι φορείς κι επιστράτευσαν την ...φαντασία τους προκειμένου να κάνουν κάτι. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί δήμοι που έκαναν έκκληση στους δημότες τους να προσκομίσουν παλιά βιβλία των παιδιών τους προκειμένου να διατεθούν σ` άλλα. Μάλιστα, ο Δήμος Καλαμαριάς έφτασε στο σημείο να στήσει ολόκληρο τυπογραφείο και να τυπώνει ο ίδιος βιβλία!
Το `παμε πολλές φορές: Η πενία τέχνας κατεργάζεται. Βρε, πού φτάσαμε!

Ανεργία: Επιστροφή στα "σίξτις" με τις καραβιές των μεταναστών!

Ο εφιάλτης της ανεργίας γίνεται όλο και πιο αποκρουστικός και το φαινόμενο της δεκαετίας του `60, δηλαδή η μαζική μετανάστευση των Ελλήνων για εργασία σε χώρες του εξωτερικού, είναι και πάλι εδώ, με συνεχώς διογκούμενες διστάσεις. Η μαύρη αυτή εικόνα προκύπτει κι απ` τα στοιχεία που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ κι η ΑΔΕΔΥ, σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, η έκθεση του Ινστιτούτου ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την «Ελληνική οικονομία και απασχόληση του 2011», δείχνει ότι η αγοραστική μας δύναμη επέστρεψε στα επίπεδα του 2001, ενώ η πραγματική ανεργία φτάνει στο ύψος της δεκαετίας του 1960 (22% - 23%), όταν τρένα - πλοία - λεωφορεία μετέφεραν το μεταναστευτικό ρεύμα των Ελλήνων προς το εξωτερικό, προκειμένου να βρουν εκεί τον τρόπο της επιβίωσης.

Σύλληψη για κατοχή χασίς

Στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Κιλκίς ένας ημεδαπός 44 ετών, επειδή κατείχε 3,4 γραμμάρια κάνναβης.