Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοι πολιτιστικοί φορείς του νομού χρηματοδοτήθηκαν ως ΜΚΟ

Πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης δημοσιοποίησε έναν κατάλογο με τις 707 επιδοτούμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) επί κυβέρνησης Ν.Δ. Οι οργανώσεις αυτές ενεπλάκησαν σε μια υπόθεση χρηματοδότησής τους προκειμένου να υλοποιήσουν προγράμματα πρόσληψης ανέργων. Η ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση γι` αυτή την πολιτική και ο κ. Κουτρουμάνης θέλοντας ν` απαντήσει δημοσιοποίησε τον προαναφερθέντα κατάλογο.

Ζήσε τ` όνειρο στην ακαδημία χάντμπολ του ΓΑΣΚ


Με το σύνθημα "Ζήσε το όνειρο, έλα στους καλύτερους", ο ΓΑΣ Κιλκίς καλεί τα παιδιά άνω των 7 ετών να γραφούν στην ακαδημία χάντμπολ με 13 ευρώ το μήνα. Πληροφορίες, στα τηλ. 6946522247, 6981087446 και στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο τις ώρες 5-6 μμ.

Γ. Φραγγίδης: Η κοινωνική οικονομία προσφέρει το φιλί της ζωής

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πολίτες της διπλανής πόρτας, φίλοι μας, γνωστοί μας, οι συγγενείς μας, εμείς οι ίδιοι βρισκόμαστε καθημερινά με την αγωνία της ανεργίας, της αβεβαιότητας και της έλλειψης προοπτικής.  Πολλοί γνωστοί μας ήδη «στοιβάζονται» στις λίστες της ανεργίας, ενώ αγωνιούν για το αν και πότε θα μπορέσουν να εργασθούν ξανά.
Έτσι ξεκίνησε σήμερα την ομιλία του στη Βουλή ο Γ. Φραγγίδης στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την "κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα". Για να προσθέσει στη συνέχεια και τα εξής:

Παραλαβή κρατικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς καλούνται οι επιτυχόντες στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική, που πραγματοποιήθηκαν το Μάιο του 2011, να παραλάβουν τα πιστοποιητικά τους από τα Γραφεία της Δ/νσης (21ης Ιουνίου 141 – 3ος όροφος), έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
(Πληροφορίες: Ε. Χατζησταμάτη, τηλ. 23410 26046)

2ήμερο "φεστιβάλ" χάντμπολ με ΓΑΣΚ, Άρη, ΠΑΟΚ και ΧΑΝΘ

Ο ΓΑΣ Κιλκίς διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου την ετήσια Χειροσφαιρική Συνάντηση με συμμετοχή των ομάδων, Άρης, ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ και ΓΑΣΚ. 
Το πρόγραμμα των αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Νέο Κλειστό του Κιλκίς, έχει ως εξής:
Παρασκευή  ΓΑΣΚ - Άρης (6.30 μμ) και ΠΑΟΚ - ΧΑΝΘ (8μμ)
Σάββατο Ηττημένοι πρώτης μέρας (6.30 μμ) και νικητές (8 μμ)

Ας μη ...χαίρονται για Φλωρίδη!

Όσοι πιστεύουν ότι επειδή ο Γιώργος Φλωρίδης παραιτήθηκε από βουλευτής δεν θα βάλει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές, ας μη ...χαίρονται! Έχει ο καιρός κι η πολιτική γυρίσματα. Ειδικά τώρα, στα περίεργα χρόνια που ζούμε!

Αδιαφορία για Δοϊράνη και Αξιό

Ενημέρωση για τα προβλήματα των τεσσάρων προστατευόμενων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας είχε την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα στηρίξει χρηματοδοτικά και διοικητικά τους 28 φορείς που υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Ποιοι ενημέρωσαν τον υπουργό; Οι πρόεδροι των φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της Κ. Μακεδονίας, που είναι ο Όλυμπος, το Δέλτα του Αξιού και οι λίμνες Κερκίνη, Κορώνεια και Βόλβη.
Όχι, η λίμνη Δοϊράνη κι ο Αξιός ποταμός, δεν κρίνονται προστατευόμενες περιοχές, για να καταδεχθεί να ενημερωθεί και γι` αυτές ο υπουργός μας!

Κλειστά τα σύνορα από απεργία των τελωνειακών

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα Τρίτη το τελωνεία Ευζώνων και Δοιράνης, μαζί με τα υπόλοιπα της χώρας. Ατία είναι η απεργία των τελωνειακών στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τη συμφωνία περί "προσωπικής διαφοράς", που σημαίνει περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.
Ήδη στα σύνορα με τη FYROM έχουν σχηματιστεί ουρές από φορτηγά και επιβατικά ΙΧ οχήματα, αν και οι αρχές των όμορων χωρών είναι ενήμερες για την 48ωρη απεργία των τελωνειακών.

Φάρσα για βόμβα στη ΔΕΥΑ Κιλκις!

Συνέβη κι αυτό στο Κιλκίς! Άγνωστος έκανε χθες (Τρίτη) το πρωί τηλεφωνική φάρσα για δήθεν βόμβα που τοποθέτησε στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΚ), με στόχο την αναβολή διαγωνισμού για την ανάληψη έργου.
Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία εκκένωσε τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες από τους εκπαιδευμένους σκύλους της ΕΛΑΣ. Όταν αποδείχτηκε η φάρσα, ο δήμαρχος, Ευ. Μπαλάσκας, έδωσε εντολή να συνεχιστεί ο διαγωνισμός. Η προκήρυξη αφορούσε την εκτέλεση έργου αποχέτευσης στη Χαλάστρα.

Μαζική μετανάστευση στη Βουλγαρία!

Έλληνας μετανάστης στη Βουλγαρία! Κάποτε θα φάνταζε σαν το πιο σύντομο ανέκδοτο αντίστοιχο του "Αλβανός τουρίστας". Τώρα, όμως, το κύμα φυγής, νέων ως επί το πλείστον, επιχειρηματιών της Βορ. Ελλάδας προς την γειτονική Βουλγαρία, όσο πάει και διογκώνεται, την ώρα που οι Βαλκάνιοι μετανάστες γυρίζουν κι αυτοί σιγά-σιγά στις χώρες τους.

Μαύρο το κλίμα και στις επιχειρήσεις

"Βουτιά" έκανε δείκτης που αποτυπώνει το κλίμα στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας. Πράγματι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2009 θρέθηκε τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης NGBI 500, ο οποίος καταρτίζεται από την εταιρεία δημοσκοπήσεων “Interview” σε δείγμα 500 επιχειρήσεων του βορειοελλαδικού χώρου.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης υποχώρησε κατά 48 μονάδες, γεγονός που δείχνει την αγωνία των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων, οι οποίες στο ερώτημα για την πορεία των πωλήσεών τους τον Αύγουστο (περίοδος και θερινών εκπτώσεων), μόνο το 12% απάντησε ότι είχε αύξηση τζίρου, ενώ το 60% διαπίστωσε μείωση. Όσο για το θέμα της απασχόλησης, μόνο το 2% δήλωσε πως προτίθενται να κάνει προσλήψεις.Τέλος, το 61% των επιχειρηματιών προβλέπει ότι το επόμενο εξάμηνο η κατάσταση θα χειροτερεύσει.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά και στο βάθος κρεμάλα!

Ελάτε να μας τα πάρετε όλα να ησυχάσουμε!

Η οικονομική αφαίμαξη του κοσμάκη τελειωμό δεν έχει! Σαν το μεγαλείο της Ελλάδας, ένα πράμα! Οι φωστήρες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, εκτελώντας προφανώς εντολές των προϊσταμένων τους, σοφίζονται και νέα μέτρα φορολογικής εξόντωσης των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών.
Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες, σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις και την φορολόγηση των καθαρών εισοδημάτων τους με συντελεστή 15% ή 20%, όμοιο με αυτό που θα εφαρμόζεται για τις εταιρείες. Η φορολόγηση αυτή θα γίνεται απ` το πρώτο ευρώ!

Αύξηση επανασυνδέσεων ΔΕΗ λόγω κρίσης

Μια απ` τις παρενέργειες της οικονομικής κρίσης είναι κι οι ...επανασυνδέσεις της ΔΕΗ! Πράγματι, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, μέσα σε μία πενταετία παρουσίασαν αύξηση 50% τα αιτήματα επανασύνδεσης ρεύματος στη Βόρεια Ελλάδα, είτε μετά από διακοπή ρεύματος λόγω απλήρωτων λογαριασμών είτε μετά από εγκατάλειψη σπιτιού λόγω παλαιότητας. Ταυτόχρονα, μειώθηκαν δραστικά οι νέες συνδέσεις.
Μας άλλαξαν τα φώτα!

"Καθαροί" απ` τον ιό του Νείλου

Τελικά ο νομός μας, παρά την ύπαρξη της Δοϊράνης και του Αξιού, φαίνεται πως γλυτώνει και φέτος απ` τον ιό του Δυτ. Νείλου. Πράγματι, ενώ σ` όλους σχεδόν τους νομούς της Περιφέρειάς μας, εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού αυτού των κουνουπιών, εμείς βγαίνουμε "καθαροί". Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη είχαμε 5 κρούσματα, στις Σέρρες 4, στην Ημαθία 3, στη Πέλλα 2 και στη Χαλκιδική 1. Άντε και καλό φθινόπωρο!

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του Στάθη, απ` την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από την εξουσία, την αστυνομία και το στρατό μαζί.                                                                        Τόμας Τζέφερσον, 1749-1826, Αμερικανός πρόεδρος