Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτιές του ΓΑΣΚ με Μαβίδη και Ασημακίδου σε αγώνες στα Γιαννιτσά

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ο Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2011, που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Μαραθωνοδρόμων και τον Δήμο Γιαννιτσών.  Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 300 αθλητές και αθλήτριες στον δρόμο των 15.600 μ και 120 στον δρόμο των 7.500 μ. 
Το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς πήρε μέρος στους αγώνες με δύο αθλητές και δύο αθλήτριες, καταφέρνοντας να κερδίσει την πρωτιά σε δύο αγωνιστικές κατηγορίες, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο τα τελευταία χρόνια και στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων αλλά και του ταλέντου των αθλητών που αγωνίστηκαν.

Παζάρι Αγάπης 2011 της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς με την ευκαιρία της διοργάνωσης για δεύτερη χρονιά και με αφορμή την Εμποροπανήγυρη, του Παζαριού Αγάπης, ευχαριστεί όλους τους συγγενείς και φίλους που έφεραν διάφορα αντικείμενα για να πουληθούν σε συμβολικές τιμές ώστε τα έσοδα να διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, βηματίΖΩ. Επίσης συλλέγονται ενδύματα και υποδήματα για να προσφερθούν στο Σύλλογο Πολυτέκνων. (Δείτε φωτογραφίες)

Τα τρένα που φύγαν!

Σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι του Χέρσου κλείνουν συμβολικά τις γραμμές του τρένου, διαμαρτυρόμενοι για την ολοκληρωτική αποκοπή του χωριού απ` τα δρομολόγια του ΟΣΕ. Βλέπετε, ο πολυθρύλητος Οργανισμός φρόντισε να βγάλει απ` τα προγράμματα των δρομολογίων του τις στάσεις που έκαναν τα δυο όλα κι όλα ιντερσίτυ που περνούν απ` το χωριό κάθε μέρα.
Τα τρένα δεν υπάρχουν πια, τα πάτησαν οι μάγκες (του ΟΣΕ)! 

Οι επιλογές του Χρ. Γκουντενούδη


Την "συμβολική αποχή" από κάθε εκδήλωση στη ΔΕΘ, που θα γίνει με τη παρουσία πρωθυπουργού και υπουργών, επέλεξε ο αντιπεριφερειάρχης μας, Χρ. Γκουντενούδης
Φυσικά, δεν θ` ακολουθήσει την ίδια ταχτική στην επίσκεψη Σαμαρά! Θα το κάνει όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ!

Νέες εισοδηματικές απώλειες ως 40% για δημόσιους υπαλλήλους

Οι ρυθμίσεις του νέου ενιαίου μισθολογίου, που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα, θα επιφέρουν νέες εισοδηματικές απώλειες στη συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Οι απώλειες θα είναι από 10% έως και 40%, δηλαδή θα ξεκινούν από τα 150 ευρώ τον μήνα για τους χαμηλόμισθους και θα φθάνουν ακόμη και στα 1.500 ευρώ για τους υψηλόμισθους υπαλλήλους.Οι μειώσεις θα προκύψουν επειδή με το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα καταργηθεί το πλήθος των διάσπαρτων επιδομάτων. Στη θέση των επιδομάτων που θα καταργηθούν θα θεσπιστεί ένα ενιαίο "επίδομα θέσης".

Διαγωνισμός ανακύκλωσης βιβλίων λόγω των ελλείψεων

Είδε κι απόειδε η Περιφέρειά μας, και προσπαθεί με διαγωνισμό ανακύκλωσης βιβλίων των προηγούμενων ετών, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψής τους στα σχολεία, αφού ο μόνος νομός στη Κ. Μακεδονία που έχει πάρει βιβλία για όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αυτός της Πιερίας.
Στο μεταξύ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 22 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, ενώ προσανατολίζεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 4 και 5 Οκτωβρίου.
Καλά αρχίζει η σχολική χρονιά!

Πάνε γι` αυξήσεις-φωτιά στ` ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων μέχρι και 60%, βλέπουν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Σύμφωνα με όσα είπαν οι εν λόγω εκπρόσωποι σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, τις αυξήσεις θα φέρει η διατήρηση του σημερινού αδιεξόδου στη λειτουργία του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων, καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να οδηγηθεί αυτό σε στάση πληρωμών και διακοπή της λειτουργίας του.
Τί είναι αυτό το Επικουρικό Κεφάλαιο; Η υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης απ` τις ασφαλιστικές εταιρίες, για τις μη οικονομικής φύσεως ζημιές, δηλαδή την ψυχική οδύνη και την ηθική βλάβη.
Μπράβο ρε παιδιά, αυξήστε τ` ασφάλιστρα να ψάχνουμε για ασφαλιστική επί των εγκεφαλικών!

Ερώτηση Φραγγίδη για "διπλό πτυχίο Νομικής"

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού μας, Γ. Φραγγίδης, κατέθεσε στη Βουλή την εξής ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας:
"Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» (kathimerini.gr), με ημερομηνία 29 Αυγούστου 2011, δημοσιεύθηκε το παρακάτω κείμενο: «Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF σε σύμπραξη με το 13ο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη του νέου διαπανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών που οδηγεί στην απόκτηση δύο πτυχίων Νομικής σε τέσσερα (4) έτη σπουδών.

Τρεχάτε ποδαράκια μου να βγείτε στη σύνταξη!

Εν όψει της εφαρμογής του νέου μισθολογίου, της εργασιακής εφεδρείας και του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, πρωτοφανές κύμα αποχώρησης για συνταξιοδότηση παρατηρείται στο Δημόσιο. Πράγματι, περίπου 100.000 υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα βρίσκονται στη πόρτα της εξόδου, ενώ από τις παραιτήσεις υπαλλήλων έχουν πάρει φωτιά οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τις συνταξιοδοτήσεις.
Παράλληλα το κύμα φυγής προκαλεί νέα προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία των δημόσιων υπαλλήλων, με μαύρη τρύπα 1,7 δισ. ευρώ στο Ταμείο που καταβάλλει το εφάπαξ, για το οποίο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες περικοπές, πέραν του 10% που ήδη έχει επιβληθεί.
Καλά, απ` αυτούς δεν γλυτώνει ούτε κώνωψ με τον ιό του Νείλου!

Θα πονέσει ακόμα πιο πολύ το νέο χαράτσι

Την Κυριακή ο Ευ. Βενιζέλος εξαγγέλλει το νέο χαράτσι και την Τετάρτη το τροποποιούν επί το επαχθέστερο! Πράγματι, ενώ ο υπουργός Οικονομικών είπε την περασμένη Κυριακή ότι τα ακίνητα θα φορολογηθούν μέχρι 10 ευρώ το τετραγωνικό, χθες το υπουργείο του εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα, σύμφωνα με το οποίο η μέγιστη επιβάρυνση ανά τετραγωνικό αυξάνεται σε 16 ευρώ και με την καθιέρωση ενός «νέου» συντελεστή παλαιότητας φτάνει στα 20 ευρώ! Μιλάμε για συντελεστή, ο οποίος αντί να μειώνει την επιβάρυνση για τα παλαιά ακίνητα, την αυξάνει για τα καινούργια! Να σημειωθεί ότι το νέο χαράτσι θα το πληρώσουν με μια έκπτωση και οι άνεργοι, όπως και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ το γλιτώνουν οι εκκλησίες, οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών και οι ...στάβλοι.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος θα προβαίνουν στη διακοπή του και δεν το επανασυνδέουν μέχρι την εξόφληση του χαρατσιού. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν δηλώσει ότι θ` αρνούνται να προβαίνουν σε τέτοιες διακοπές.
Τελικά, οι άνθρωποι μας άλλαξαν τα φώτα!

18 συνολικά οι ...ΜΚΟ του νομού, που πήραν χρήματα

Σε σχέση με χθεσινή μας ανάρτηση για τη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αναφέραμε μόνο τους πολιτιστικούς φορείς του νομού μας που έλαβαν χρήματα ως ΜΚΟ τη διετία 2007-9. Και, βεβαίως, υπάρχουν κι άλλοι, όπως εύστοχα σημείωσε σε σχόλιό του αναγνώστης μας. Να αναφέρουμε, λοιπόν, και αυτών των ευνοημένων επίσης φορέων τα ονόματα:

Βάζουν χέρι σε αναπηρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα;

Αφού προσπαθούν να βγάλουν κι απ` τη μύγα ξίγκι, θα τους ξέφευγαν οι ...αναπηρικές συντάξεις; Πράματι, σε σύσκεψη που έκαναν, κατάληξαν ότι πρέπει να προχωρήσουν "οι διαρθρωτικές αλλαγές με έμφαση στην περικοπή δαπανών". Κι έκριναν ότι για την περικοπή αυτή, το βάρος πρέπει να πέσει στις αναπηρικές συντάξεις, ενώ θα πρέπει να επανελεγχθούν τα προνοιακά επιδόματα εξαιρουμένων αυτών της ανεργίας.
Μπράβο ρε σοσιαλιστικά, κοινωνικά ευαίσθητα, τσακάλια! Πώς δεν φορολογήσατε ακόμα το γάλα που θηλάζει η μάνα το παιδί της;

...Εμπνευσμένος Καρατζαφέρης, ενθουσιασμένος Κιλτίδης!

- Θα γίνω πρωθυπουργός για να σώσω αυτό τον τόπο, είναι θέμα χρόνου να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας.
- Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες αλλά στους καθαρούς Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα, όχι στους αριστερούς κηφήνες.
- Τους λαθρομετανάστες θα τους διώξω. Ήρθαν στο σπίτι μου χωρίς να τους φωνάξω κι έχω την υποχρέωση να τους δείξω την πόρτα της εξόδου.
Αυτές ήταν μερικές απ` τις ...εμπνευσμένες ατάκες του Γ. Καρατζαφέρη στην προχθεσινή ομιλία του στο Βελλίδειο. 
Κι από κάτω, στη πρώτη γραμμή των καθισμάτων, ο Κ. Κιλτίδης χειροκροτούσε...

Με 350 συμμετοχές, ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας στο Λόφο

Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στον λόφο του Αγ. Γεωργίου, με διοργανωτή τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς (ΟΣΚ), σημείωσε τεράστια επιτυχία, αφήνοντας τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις σ’ όλους όσους βρέθηκαν εκεί. Οι αθλητές όλων των ηλικιών που αγωνίστηκαν ξεπέρασαν τους 350 (ήταν μια απ’ τις μεγαλύτερες συμμετοχές, αν όχι η μεγαλύτερη), κι όλοι τους εξήραν την άψογη διοργάνωση.

Χρήσιμα συμπεράσματα για ΑΕΤΟ Κιλκίς

Επιτυχημένο ήταν και το δεύτερο εκτός έδρας τεστ του ΑΕΤΟΥ, χθες Τετάρτη στην Μίκρα, με αντίπαλο τον Μέγ. Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, ομάδα που την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική. Στο παιχνίδι, που είχε χαρακτήρα ανεπίσημου φιλικού και στο οποίο δεν κρατήθηκε σκορ, οι δύο ομάδες έπαιξαν με πάθος και διάθεση και έτσι βοήθησαν τους δύο προπονητές να βγάλουν αρκετά συμπεράσματα για το στάδιο της προετοιμασίας που βρίσκονται.