Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Με το μάτι του Πάνου Γεωργιάδη

Σκοπιαννη 17 Σεπ 2011 ώρα 11:30. Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (παράρτημα Κιλκίς), μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους στους γείτονες συναδέλφους της ΠΓΔΜ. 
Το σενάριο περιελάμβανε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο, και απεγκλωβισμό των ενοίκων.

Η κραυγή μιας κοπέλας, που φοβάται και νιώθει μόνη

Χθες Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου αναρτήθηκε στο gnomikilkis.gr ένα συγκλονιστικό σχόλιο, που στην ουσία ήταν κατάθεση ψυχής, απ` την 37χρονη Νικολέτα. Το "σχόλιο" ανέβηκε σε ανάρτηση της 3ης Μαρτίου του τρέχοντος έτους, που υπέγραφε η ψυχολόγος Βίκυ Καλφοπούλου. Με την ελπίδα ότι η μεγάλη οικογένεια του gnomikilkis.gr θα δείξει την ευαισθησία της και μέσω των σχολίων της στο blog μας θα επικοινωνήσει με τη Νικολέτα, δημοσιεύουμε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο-κραυγή μιας κοπέλας, που "τρέμει από το φόβο της και είναι μόνη":

Ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη με συμμετοχή Μπαλάσκα

Ο δήμαρχος Κιλκίς Β. Μπαλάσκας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 9 δημάρχων της Κ. Μακεδονίας, οι οποίοι συγρότησαν την αυτοδιοικητική παράταξη «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση». Εκτός απ` τον κ. Μπαλάσκα, στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που δημιουργήθηκε, συμμετέχουν επίσης οι:
Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης Δήμου Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης και του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, Γιουτίκας Νικόλαος, δήμαρχος Δήμου Δέλτα, Ζωγράφος Αστέριος, δήμαρχος Πολυγύρου, Χιονίδης Σάββας, δήμαρχος Κατερίνης, πρόεδρος ΤΕΔΚ Ν. Πιερίας, Στάμκος Γρηγόρης, δήμαρχος Πέλλας, Δημητριάδης Φώτης, δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Καλαϊτζής Δημήτρης, δήμαρχος Βισαλτίας Σερρών.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "εννιά" αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών

Την πρόσληψη 822 δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και 187 νηπιαγωγών, αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών της Ειδικής Αγωγής.Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν από τη Δευτέρα 19 έως και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας. Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.g

Πως μπορούμε ν` αποφύγουμε το χαράτσι για τα ακίνητα

Δικηγορικοί σύλλογοι οργανώνουν μαζικές προσφυγές πολιτών στη δικαιοσύνη προκειμένου να μην πληρωθεί το χαράτσι για τα ακίνητα! Νομικοί κάνουν λόγο για παραβίαση του συντάγματος και της νομιμότητας και γι` αυτό αναζητούν τρόπους ώστε να μην πληρωθεί ο φόρος, χωρίς όμως να κινδυνεύουν οι πολίτες να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.

Δεν κλείνουν τα ΤΕΙ, παρά την υποβάθμισή τους

Τα ΤΕΙ δεν θα κλείσουν, παρά την υποβάθμισή τους με το νέο νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, δήλωσε χθες ο Παύλος Καρακολτσίδης, πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο οποίο ως γνωστόν ανήκει και το Τμήμα του Κιλκίς. Ο κ. Καρακολτσίδης συμμετείχε μαζί με τους προέδρους των ΤΕΙ όλης της χώρας σε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία συνάντηση απέβη παντελώς άκαρπη. Σκοπός της ήταν να ζητηθεί από το υπουργείο να αυξηθεί ο αριθμός των έκτακτων εκπαιδευτικών και τα κονδύλια για τα ΤΕΙ.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, ο προϋπολογισμός για τις λειτουργικές δαπάνες και για την πληρωμή του ωρομίσθιου έκτακτου προσωπικού των ΤΕΙ για το 2011 θα είναι περικομμένος κατά 85%, ενώ για τη σίτιση των σπουδαστών θα δοθεί το 72% του ποσού της προηγούμενης χρονιάς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και οι δαπάνες του 2012 για λειτουργικά έξοδα και πληρωμές ωρομισθίων θα αντιστοιχούν στο 85% του ποσού επιχορήγησης του 2011.
Καλά, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα κάνουν Ανώτατη Εκπαίδευση με ψίχουλα!

Τη Δευτέρα οι εκλογές στη ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ)

Πραγματοποιούνται μεθαύριο Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου και της 25μελούς διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας. Κι ενώ απ` το ΠΑΣΟΚ υποψήφιος πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανηιλίδης, η ΝΔ δεν κατάληξε ακόμα στη στήρηξη του δημάρχου Αμπελοκήπων, Λάζαρου Κυρίζογλου, και απ` ότι φαίνεται θα επιλέξει τον "εκλεκτό" της μεταξύ αυτών που θα εκλεγούν στην διοίκηση της ΠΕΔ. Δεν αποκλείεται να υπάρξει υποψηφιότητα και από το ΚΚΕ, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την τελική του πρόταση.
Στις κάλπες, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, θα προσέλθουν συνολικά 200 εκλέκτορες από τους 38 καλλικρατικούς δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα επιτελεία των δύο βασικών υποψηφίων υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί στο νήμα, από τους ανένταχτους.

Καλό βόλι!