Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

Την μεθεπόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει την αυλαία του, το 13ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς. Ο θεσμός, που όλα τα προηγούμενα χρόνια αποδείχθηκε "σύμβολο" για το Κιλκίς, θα ολοκληρωθεί φέτος στις 16 Οκτωβρίου, με καθημερινές παραστάσεις και εκδηλώσεις. 
Ελπίζουμε, ως 13ο να μην αποδειχθεί το Φεστιβάλ γουρσούζικο, τώρα μάλιστα που θα διοργανωθεί απ` τον νέο δήμο! Αν κρίνουμε, πάντως, απ` την καλαίσθητη αφίσα, όχι!

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και Αυτοδιοίκησης συμμετέχει σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου όταν θα λάβει μέρος και σε πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, μαζί με τους φορείς ψυχοκοινωνικής φροντίδας της χώρας. Οι εργαζόμενοι του κλάδου διεκδικούν:

Εκδρομή της ΤΕΧΝΗΣ στο Καρπενήσι

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς θα πραγματοποιήσει στις 28-30 Οκτωβρίου εκδρομή στο Καρπενήσι. Οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα μνημείο της Φύσης, ιστορικούς τόπους και να πραγματοποιήσουν προσκυνηματική επίσκεψη σε θρησκευτικό κέντρο πανελλήνιας ακτινοβολίας. Πληροφορίες, στα τηλέφωνα: 2341024217, 2341028360 και9 6944244761.

Διεθνείς διακρίσεις μαθητών της ΤΕΧΝΗΣ

Και η φετινή συμμετοχή των παιδικών εικαστικών τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ στο 13ο Διεθνή Διαγωνισμό παιδικής Ζωγραφικής της Nova Zagora Βουλγαρίας στέφθηκε από επιτυχία.
Διάκρισης έτυχαν και οι μαθητές 
Βαλάντης Πελίδης 10 ετών, Ζωγραφία Αμοιρίδου 10 ετών, Ιωάννης Γεωργιάδης 10 ετών, Νίκος Καπίδης 8 ετών, Σταυρούλα Κώστογλου 7 ετών, Κων/νος Λεοντίδης 7 ετών, Ωρεοζήλη Αβραμίδου 7 ετών, Ξένια Καλαϊτζίδου 5 ετών και Μαριάνθη Μιχαλάκη 5 ετών. Επίσης, ειδικής διάκρισης έτυχαν και οι τρεις δάσκαλοί τους, Θάνος Στόκας, Νικόλας Μπλιάτκας και Κική Βέλκου.

Συλλήψεις για ναρκωτικά - καλλιεργούσαν 34 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, στην Αγία Παρασκευή, ένας ημεδαπός 51 ετών και μία ημεδαπή 56 ετών, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι καλλιεργούν στο σπίτι τους δενδρύλλια κάνναβης.
Η Αστυνομία παρακολουθούσε τους δράστες  και σε έρευνα που έκανε βρέθηκαν στην κατοχή της 56χρονης μια 
συσκευασία κάνναβης 0,7 γραμμαρίων, 29 δισκία LEXOTANIL και ενάμισι δισκίο LONARID χωρίς ιατρική συνταγή. Στο δε σπίτι των δύο βρέθηκαν 34 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρων και 704 γραμμάρια κάνναβης, κρυμμένα σε διάφορα σημεία του σπιτιού και στον κοινόχρηστο χώρο του. 

Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών

Με κινηματογραφικό, πραγματικά, τρόπο συνελήφθησαν χθες (Τρίτη) το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 53 και 39 ετών, αντίστοιχα, για σωματικές βλάβες και αντίσταση κατά της Αρχής, καθώς και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του νόμου περί όπλων.

Με 3 διεθνή μετάλλια ο επίλογος της χρονιάς για τον Κ. Χαμουρούδη

Με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο ολοκλήρωσε την αγωνιστική του χρονιά ο διεθνής βετεράνος πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Χαμουρούδης, ο οποίος στο πρόσφατο Βαλκανικό πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών στίβου, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην πόλη Ντομζάλε της Σλοβενίας από τις 2 ως 4 Σεπτεμβρίου, κατέκτησε δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλια στα αγωνίσματα του άλματος σε μήκος, στα 100 μ με εμπόδια και την σκυταλοδρομία 4Χ100 μ.

"Αναμείνατε..." για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Περίπου 15.000 επιτυχόντες σε προκηρύξεις προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, θ` αναμείνουν κι άλλο για τον διορισμό τους! Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε τελευταία, οι επιτυχόντες προβλέπονταν να διοριστούν σταδιακά έως το τέλος του 2015. Ωστόσο, τώρα εκφράζονται φόβοι ότι θα παραταθεί κι άλλο ο χρόνος διορισμού τους, ενώ συνδικαλιστικά στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ακυρωθεί τελείως η πρόσληψή τους!
Μιλάμε για χοντρό δούλεμα!

Κινητοποιήσεις από αύριο, των εργαζομένων στους δήμους

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας, αντιδρώντας στις περικοπές μισθών, τα χαράτσια και το καθεστώς εφεδρείας, ενώ με απόφαση της ομοσπονδίας τους ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συνταχθούν και με το κίνημα “Δεν πληρώνω”, διαμαρτυρόμενοι για τις έκτακτες εισφορές.
Ο χορός των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

Εξαγγέλλεται το νέο εξοντωτικό πακέτο μέτρων

Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις η κυβέρνηση σχετικά με τα νέα μέτρα που συζητά με την τρόικα. Αυτό δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό, Άγγελος Τόλκας, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα δήλωσαν ικανοποιημένοι για τις χθεσινοβραδινές διαπραγματεύσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο μέτρων θα είναι εξοντωτικό και θα προβλέπει:

Εκλογική επιτυχία και για την Αθ. Λιάρτση

Στις εκλογές της ΠΕΔ-ΚΜ ο νομός μας είχε μια ακόμα εκλογική επιτυχία! Η Αθανασία Λιάρτση εκλέχτηκε αντιπρόσωπος στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) με την παράταξη του Λ. Κυρίζογλου. Μάλιστα, ήλθε 6η μεταξύ των 17 υποψήφιων της παράταξης, και 1η μεταξύ των γυναικών.
Συγχαρητήρια, λοιπόν, και στην Αθανασία!
Και κάτι ακόμα: Υποψήφιος για το ΔΣ της ΠΕΔ-ΚΜ ήταν απ` το νομό μας, εκτός απ` τους Μπαλάσκα - Τερζίδη, κι ο Κ. Σιωνίδης απ` τον Δήμο Παιονίας, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

ΓΕΝΟΠ: 5 μήνες χρειάζονται για να σταλούν τα εκκαθαριστικά

Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ, το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ χρειάζεται τουλάχιστον 5 μήνες για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι θα κληθούμε να πληρώσουμε τους πρώτους μήνες του 2012.
Παράλληλα, η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στη ΔΕΗ αναφέρει ότι το κόψιμο της παροχής ρεύματος «δεν είναι εφικτό, καθώς σε παρά πολλά ακίνητα είναι αδύνατη η είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κλπ.» και «εφόσον πολλοί καταναλωτές αρνηθούν την είσοδο σε συνεργεία της ΔΕΗ για την αποκοπή των παροχών ρεύματος, θα χρειασθούν "στρατιές εισαγγελέων" και απεριόριστες διμοιρίες ΜΑΤ»!
Τέλος, η ΓΕΝΟΠ τονίζει ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων καταργεί στην πράξη των πολιτική της ρύθμισης χρεών που εφαρμόζει η Επιχείρηση για τους πελάτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.
Καλά, αν είναι να πληρώσουμε σε 5 μήνες, ποιός ζει, ποιός πεθαίνει! Που λέει ο λόγος, δηλαδή!

Πυρκαγιά στο Αναβρυτό

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά χθες (Τρίτη) το απόγευμα στο Αναβρυτό, κατακαίοντας ξερά χόρτα και αραιή βλάστηση. Παρενέβησαν 14 πυροσβέστες με 8 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα. Τελικά, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής και η βροχή που ακολούθησε εξάλειψαν κάθε εστία φωτιάς.

Το "καλάθι" τραβάει την ανηφόρα!

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), που επεξεργάζεται στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το οικογενειακό καλάθι ενός μέσου ελληνικού νοικοκυριού ακρίβυνε κατά 2% και τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Από τα στοιχεία φαίνεται ότι το κόστος ζωής ανεβαίνει κάθε μήνα, υποχρεώνοντας τα νοικοκυριά να κόβουν από τις δαπάνες τους, την ώρα που τα εισοδήματα μειώνονται δραματικά.
Για μια καλύτερη εικόνα, να σημειώσουμε ότι το οικογενειακό καλάθι, που περιλαμβάνει κάθε μήνα δεδομένα προϊόντα και υπηρεσίες, αυξήθηκε κατά 5,2% τον Ιανουάριο, 4,4% το Φεβρουάριο, 4,5% το Μάρτιο, 4% τον Απρίλιο, 3,3% το Μάιο, 3% τον Ιούνιο, 4% τον Ιούλιο και 2% τον Αύγουστο του 2011, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους.
Άντε τώρα εσύ να επιβιώσεις στην Ελλάδα του 2011!

Ουρές στη ΔΕΗ για κόψιμο ρεύματος!

Ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται, μένουν ανοίκιαστα κλπ, σπεύδουν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση, προκειμένου να μην χρεωθούν με το νέο χαράτσι! Οι ουρές καταναλωτών στα γραφεία των υποκαταστημάτων της ΔΕΗ για το λόγο αυτό, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Τόπαμε, μας άλλαξαν τα φώτα!

Τί θα μπορέσουν να προσφέρουν Μπαλάσκας και Τερζίδης;

Με δυο εκλεγμένους, λοιπόν, θ` αντιπροσωπεύεται ο Δήμος Κιλκίς και γενικότερα ο νομός μας στο 25μελές ΔΣ της ΠΕΔ-ΚΜ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρ. Μακεδονίας), που αντικαθιστά τις πρώην ΤΕΔΚ: Τον δήμαρχο Β. Μπαλάσκα και τον πρώην δήμαρχο Τ. Τερζίδη. Μ` άλλα λόγια, αντιπροσώπευση σε υψηλό επίπεδο! 
Το θέμα όμως είναι, τι θα μπορέσουν να κάνουν για τον νομό και, βεβαίως, για την Περιφέρεια. Γιατί, αν αυτές οι ΠΕΔ θα προσφέρουν, μέσω της θεσμικής λειτουργίας τους, ότι κι οι πρώην ΤΕΔΚ, ζήτω που καήκαμε!

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Του ΚΥΡ, απ` το ΒΗΜΑ

Έναρξη χρονιάς και για προσκόπους

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η λειτουργία του 1ου Συστήματος Προσκόπων, την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Με τις ευλογίες του αρχιμανδρίτη π. Απόστολου, λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές και βαθμοφόροι (ενήλικα στελέχη) παρουσία πολλών γονέων συγκέντρωθηκαν στο 1ο Σύστημα, όπου πραγματοποιήθηκαν οι ανάβασεις των λυκοπούλων στην Ομάδα Προσκόπων και των προσκόπων στην Κοινότητα Ανιχνευτών, ενώ ευχές για μια χρόνια γεμάτη καλές και πολλές δράσεις, με υγεία, αισιοδοξία και χαρά, μετέφερε εκ μέρους της Περιφερειακής Εφορείας και του επικεφαλής της Χρ. Τομπουλίδη, ο έφορος Χρ. Καναρόπουλος.