Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δραστηριότητες Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς για τον Οκτώβριο

Φθινόπωρο πια, κι ο δραστήριος Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς προγραμμάτισε τις εξορμήσεις του σε διάφορα βουνά, ανά Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Το πλήρες πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Συλλόγου έχει ως εξής:

Ζητούνται εθελοντές για τη δημιουργία διαδικτυακού τουριστικού οδηγού του Κιλκίς

Ομάδα Κιλκισιωτών αποφάσισε σ` εθελοντική βάση να δημιουργήσει για το νομό μας, μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα τουριστικού ενδιαφέροντος, η οποία μάλιστα θ` ανανεώνεται συνεχώς. Για τον σκοπό αυτόν ζητούν τη βοήθεια κάθε Κιλκισιώτη που θα ήθελε να συμβάλει στο εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό εγχείρημα. Η σχετική ανακοίνωση ενός εκ των πρώτων εθελοντών, του Σωκράτη Δημητριάδη, έχει ως εξής: 

Σκληρή κι η ανταπάντηση Τσιτουρίδη σε Φραγγίδη

Με αφορμή την γνωστή δήλωση-απάντηση του Γ. Φραγγίδη προς τον Σ. Τσιτουρίδη, ο πρώην υπουργός έδωσε την εξής σκληρή επίσης ανταπάντηση: 
«Θα περίμενα ο νεόκοπος στο καταρρέον ΠΑΣΟΚ κ. Φραγγίδης, που με 2.000 περίπου ψήφους καμώνεται τον εκλεγμένο βουλευτή του νομού Κιλκίς, να έδινε απαντήσεις σε ουσιαστικά πολιτικά ερωτήματα. Πιστεύει ότι κάποιος από αυτούς που τον ψήφισαν του έδωσε εντολή να ψηφίζει τις εντολές της τρόικας και του διεθνούς χρηματιστηριακού καπιταλισμού που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στον αφανισμό εκατομμύρια Ελλήνων;

Την ίδρυση Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας ζήτησε ο Κ. Κιλτίδης

Το αίτημα για ίδρυση Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α) σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη (αύξηση σε τρία), Πιερία και Χαλκιδική, καθώς και για την κατάργηση του παραβόλου για τα ΑΜΕΑ, κατέθεσε μ` ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας, ο Κιλκισιώτης βουλευτής Κ. Κιλτίδης. Συγκεκριμένα, διεβίβασε επιστολή-αίτημα του προέδρου της περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας να γίνει δεκτό, "καθότι κρίνεται εύλογο και δίκαιο, προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία τους και να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτησή τους από τα ΚΕ.Π.Α"

Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους

Όσοι σύλλογοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες τους, σχολικούς χώρους (γυμναστήρια, αίθουσες κ.λ.π ), μπορούν να το γνωστοποιήσουν με αίτηση τους στις σχολικές μονάδες (στα γραφεία των διευθυντών), μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου. 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Σχολικής Επιτροπής Β’Θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Τακτική συνεδρίαση του Δήμου Παιονίας την ερχόμενη Τρίτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 7 μμ, στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», για συζητήσει τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :

Τα λεφτά τους να `χαμε!

Καμιά φιλανθρωπία και  για την
 ψωροκώσταινά μας, μίστερ Γκέιτς;
Αφού ανακηρύχτηκε γι` άλλη μια χρονιά πλουσιότερος Αμερικανός, αφού τη θέση αυτή την κατακτά για 18η φορά κι αφού την περιουσία του την υπολογίζουν πια στα 60 δις δολάρια, αποφάσισε να συνεχίσει τις φιλανθρωπίες που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Ο λόγος για τον ιδρυτή και δημιουργό της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό από το τιμόνι της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στον κόσμο, αφιερώνοντας την ενεργητικότητά του στις φιλανθρωπίες και την καταπολέμηση επιδημιών στον τρίτο κόσμο.

Τεράστια η έκταση της "αιμορραγίας" προς γείτονες

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), περισσότεροι από 600.000 Έλληνες περνούν κάθε μήνα τα σύνορα προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους σε γειτονικές χώρες, ενώ πάνω από 1.500 επιχειρήσεις μεταποίησης και υπηρεσιών έχουν ήδη μετεγκατασταθεί εκεί. Απ` τη πλευρά τους, εμπορικοί σύλλογοι όπως αυτοί του νομού μας εκτιμούν ότι περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ διαρρέουν κάθε χρόνο προς Βουλγαρία, FYROM και Τουρκία για την αγορά καταναλωτικών προϊόντων. Εξ` άλλου, η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι μία στις τέσσερις εμπορικές επιχειρήσεις στις ακριτικές περιοχές, όπως ο νομός μας, έχει βάλει λουκέτο.

Με υπαλλήλους των δήμων θα λειτουργούν τα ΚΕΠ

Οι συμβάσεις όσων δουλεύουν σε Κέντα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) δεν πρόκειται να ανανεωθούν όταν λήξουν, και τις θέσεις τους θα καταλάβουν μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, υπάλληλοι των δήμων. 
Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνου Ρόβλια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο υφυπουργός δικαιολογεί την απόφαση αυτή επικαλούμενος τον πρόσφατο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι εγκρίσεις συμβάσεων έργου για το 2011 περιορίζονται κατά 50%, σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2010 και κατά 10% κάθε χρόνο, για τα έτη έως και το 2015.
Από ΚΕΠ πάμε για ...ΚΕΣ (Κέντα Εξυπηρέτησης Συμφερόντων)!

Απεργίες σε εφορίες και τελωνεία

Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία, με αποτέλεσμα το διήμερο αυτό, το μεν δημόσιο να μην είναι σε θέση να εισπράττει σημαντικού ύψους έσοδα, στα δε σύνορα, λιμάνια και αεροδρόμια, να σημειωθούν προβλήματα στην διακίνηση των εμπορευμάτων.
Πάντως, η απεργία στις εφορίες θα `ναι ότι πρέπει γι` αυτούς που έχουν να πληρώσουν!

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

“Αυτή η πολιτική δεν έχει τέλος, να βγει στην εφεδρεία ο Βενιζέλος”

Μόνιμο το χαράτσι στα ακίνητα!

Βενιζέλος: Ποιος σας είπε ότι το χαράτσι
θα `ναι μόνο για δυο χρόνια;
Το χαράτσι στα ακίνητα θα είναι μόνιμο και όχι μόνο για δύο έτη. Αυτό προκείπτει από διευκρινίσεις που έδωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος είπε ότι το ειδικό τέλος επί των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων θα επιβάλλεται κάθε χρόνο και μετά το 2012. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα περιληφθεί στο επικείμενο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Ενδεχόμενο να μην υπερψηφιστεί το χαράτσι στα ακίνητα;

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί προς έγκριση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το έκτακτο τέλος στα ακίνητα, με πιθανότητες να μην υπερψηφιστεί! Γι αυτό χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος μίλησε για τον κίνδυνο να γίνουμε Αργεντινή. Γι αυτό, επίσης, ο πρωθυπουργός έκανε συναντήσεις με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να τους πείσει να στηρίξουν τα μέτρα λιτότητας.
Εμείς θα περιμένουμε και πάλι να δούμε τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών στη Βουλή, αν και πιστεύουμε ότι θά `ναι "μια απ` τα ίδια". Ζήτωσαν οι εκπρόσωποί μας!

Βουλή: Το ψωμί, το γάλα, ο μπουμπούκος και τα γομάρια!

Ωραίες "φάσεις" χθες στη Βουλή, που δείχνουν ανάγλυφα σε τί πανικό έχει περιέλθει αυτή η χώρα! Ιδού μερικές σπαρταριστές ατάκες και διάλογοι:
Σούλα Μερεντίτη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο καφενείο της Βουλής, προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλ. Μόσιαλο: "Εγώ στην ίδια αίθουσα μαζί σου δεν κάθομαι. Τι δουλειά έχεις εδώ; Δεν έχεις καν εκλεγεί"!