Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Παιονίας: Δεν συζήτησαν ψηφίσματα της Λαϊκής Συσπείρωσης

Το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας αρνήθηκε να συζητήσει ψηφίσματά της, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Τα ψηφίσματα, που κατατέθηκαν στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, αφορούσαν την εργασιακή εφεδρεία, τα "χαράτσια" και τα σχολεία. 
Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

Έναρξη τμημάτων των "Ακριτών" Πολυκάστρου

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» ενημερώνει ότι η έναρξη λειτουργίας των τμημάτων του για την περίοδο 2011-2012 θα γίνει ως εξής:
Χορευτικά τμήματα Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 17:00-18:00 Τμήμα μικρών, 18:00-19:00 Μεσαίο τμήμα, 19:00-20:00 Μεγάλο τμήμα (επιδείξεων), 20:00-21:00 Τμήμα αρχαρίων
Τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, 17:00-21:00
Τμήμα χορωδίας Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, 19:00-20:00
Δηλώσεις συμμετοχής, καθημερινά, στις 
19:00-20:00 μ.μ., στο κτίριο του συλλόγου. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2343022455, 6937144403.

Δικηγόροι Κιλκίς: Καταθέστε δήλωση επιφύλαξης για την έκτακτη εισφορά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος του Κιλκίς παρενέβη στο θέμα των εισφορών και των τελών (κοινώς, χαράτσια), που επιβλήθηκαν τελευταία απ` την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι χρήζουν και νομικής προσέγγισης. Κάνοντας λόγο για "σοκ και δέος" απ` τις έκτακτες εισφορές που "προάγουν την κοινωνική αδικία και οδηγούν σε απόγνωση", ο σύλλογος δηλώνει ότι όσοι Κιλκισιώτες επιθυμούν, μπορούν να επιφυλαχθούν επί της έκτακτης εισφοράς καταθέτοντας σχετική δήλωση, βάση εντύπων που υπάρχουν στα γραφεία του.
Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

Επιστολή Τονικίδη προς δημάρχους, για ΑΕΠΙ και δημ. τέλη

Προτάσεις προς τους δήμους του νομού για "να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί στην προσπάθεια ελάφρυνσης των βαρών που καθημερινά προστίθενται στους ώμους των εμποροεπαγγελματιών", κατέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Π. Τονικίδης. Οι προτάσεις αφορούν την ΑΕΠΙ και τα δημοτικά τέλη. Στην επιστολή του προς τους δημάρχους, Β. Μπαλάσκα και Αθ. Λαπόρδα, ο κ. Τονικίδης σημειώνει τα εξής:

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κατέλαβαν τα δημαρχεία

Σε συμβολικές καταλήψεις των δημαρχείων Κιλκίς και Παιονίας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους δυο ΟΤΑ του νομού μας. Οι καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις 11 πμ - 3 μμ, ως διαμαρτυρία για την εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές των μισθών. Ανάλογες κινητοποιήσεις εκδηλώθηκαν σ` όλη τη χώρα, έπειτα από σχετική απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τους (ξανα)ξέρανες όλους ...γιατί;

Φοβερόοοο! Ο ένας απ` τους δυο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, ο πολύς Θ. Πάγκαλος, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι δεν έχει να πληρώσει την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα»! Και σοβαρολογούσε! Γιατί δεν μπορεί; Επειδή, λέει, ένεκα των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικό χαράτσι 17.500 ευρώ!

Ο Φιλοζωικός, οι χρηματοδοτήσεις και ο διάλογος

Γράφει 
ο Γιάννης Καραγιαννίδης

Από την περασμένη Δευτέρα που αναρτήσαμε κείμενο για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κιλκίς και τα αδέσποτα της πόλης, εξελίσσεται στο gnomikilkis.gr ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων διάλογος μεταξύ των επισκεπτών. Διάλογος με διαφορετικές απόψεις, συγκρούσεις, αντιθέσεις, ταυτίσεις αντιλήψεων και όλα όσα συνθέτουν την πεμπτουσία της δημοκρατικής έκφρασης ενεργών πολιτών μιας τοπικής κοινωνίας.

Ανυπακοή φορέων να στείλουν λίστες για την "εργασιακή εφεδρεία"!

Μόνο 90 από τους 151 φορείς έστειλαν τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων". Ωστόσο, ακόμη και οι φορείς που απάντησαν, απέφυγαν να στείλουν συγκεκριμένα ονόματα εργαζομένων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εργαζομένων, περίπου 40 φορείς δήλωσαν πως δεν θα έπρεπε να έχουν συμπεριληφθεί στις διαδικασίες της εργασιακής εφεδρείας, υποστηρίζοντας πως δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης, άλλοι φορείς ζήτησαν να αποσαφηνιστεί η διαδικασία και να τους δοθεί παράταση για την αποστολή στοιχείων του προσωπικού. Τέλος, 50 φορείς επισύναψαν απλώς λίστες με το σύνολο του προσωπικού που απασχολούν, ενώ οι διοικήσεις εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το ενδεχόμενο υπαγωγής μέρους του προσωπικού τους στην εργασιακή εφεδρεία.

Στον απεργιακό χορό κι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν κι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, καθώς και στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 πμ έως τις 3 μμ, στις 5 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στις 13 Οκτωβρίου θα κάνουν και νέα 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 πμ έως τις 3 μμ και στις 19 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε πανελλαδική πανεργατική απεργία. Στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, αρχής γενομένης από την 3ωρη στάση εργασίας (11 πμ - 2μμ) αύριο Πέμπτη.
Εξ` άλλου, σε 24ωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Έργα διασυνοριακού προγράμματος και στο νομό μας

Ο νομός Κιλκίς κι αυτοί της Φλώρινας, Πέλλας, Σερρών και Θεσσαλονίκης, θα λάβουν συνολικά 3 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδας - FYROM, για εκτέλεση διαφόρων έργων. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει συνολικά για τις δυο χώρες στα 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των 18 έργων που θα εκτελεστούν έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Στο 1 ευρώ θα φτάσει το πετρέλαιο θέρμανσης!

Έξαρση του λαθρεμπορίου και της νοθείας της βενζίνης, που φτάνει στο 30%, καταγγέλλουν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Ταυτόχρονα προχωρούν και σε μια εκτίμηση-σοκ για αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο 1 ευρώ το λίτρο, στην έναρξη της φετινής χειμερινής περιόδου!

Ψήφισαν το χαράτσι, ΠΑΣΟΚ και Έλσα!

Το `χαμε προβλέψει με ασφάλεια, όπως κάθε σώφρων Έλλην! Το χαράτσι για τα ακίνητα θα υπερψηφιστεί απ` τους κυβερνητικούς βουλευτές μετά βαΐων και κλάδων! Όμως, δεν το ψήφισαν μόνο αυτοί αλλά κι η "πρόθυμη" Έλσα Παπαδημητρίου, για να εγκριθεί τελικά από 155 νοματαίους!
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η ανησυχία της κυβέρνησης ήταν τέτοια ώστε να επιστρατευθούν τις τελευταίες ημέρες κυβερνητικοί παράγοντες για να μεταπείσουν τους βουλευτές που είχαν "κρίση συνείδησης"! Το γεγονός είναι ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν πειστεί πια για την αναγκαιότητα των μέτρων και ότι πρέπει να ψηφίσουν οτιδήποτε άλλο έρθει. Η συνείδηση μπορεί να περιμένει!

Ότι "ρέστα" μας έχουν μείνει, θα μας τα πάρουν το `12!

Τα νέα φορολογικά μέτρα που αποφάσισε να εφαρμόσει αναδρομικά η κυβέρνηση για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2011, αναμένεται να επιφέρουν μεγάλη αύξηση στους φόρους εισοδήματος, που θα κληθούν να καταβάλουν το 2012 οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Σημαντικό ρόλο στην υπεραύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων αναμένεται να παίξει η συλλογή αποδείξεων. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, αν ο φορολογούμενος δεν συγκεντρώσει αποδείξεις για το 30%-60% του εισοδήματός του, θα πληρώνει επιπλέον φόρο για το τμήμα που δεν θα έχει καλύψει.

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του Πάνου Μαραγκού, απ` το ΕΘΝΟΣ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Η λύση της κυβέρνησης σ’ ένα πρόβλημα είναι συνήθως εξίσου κακή με το πρόβλημα.