Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Αφιερωμένο εξαιρετικά!...

Δείτε φωτογραφίες που σοκάρουν, απ` τη χθεσινή απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον δημοσιογράφων και φωτογράφων, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα. Έτσι, σαν ένα ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης απέναντι στους συναδέλφους που έπεσαν θύματα μιας νέας άγριας καταστολής...

ΚΚΕ: "Υπουργός της αμάθειας και της φωτοτυπίας, η κ. Διαμαντοπούλου"

"Υπουργός της αμάθειας και της φωτοτυπίας" αποκαλείται η Άννα Διαμαντοπούλου απ` το ΚΚΕ, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση για "τη συκοφαντική επίθεση" της υπουργού "κατά του ΚΚΕ και των μαθητών".
Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής:

Η θάλασσα θα γίνει κόκκινη;

Tου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π.Χρυσοστόμου, Καθηγουμένου του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου
Με ρωτάτε να σας πω για την κρίση. 

Καλύτερα θα ήταν να σας πω για τις κρίσεις· γιατί η κρίση, που ζουµε σηµερα, είναι συνέχεια άλλης κρίσης, που και εκείνη είναι συνέχεια της πρώτης και µητέρας των κρίσεων.
Η πρώτη λοιπόν κρίση είναι η πνευµατική κρίση, που έχει την αιτία της στην απιστία η στην παροδική πίστη η στην ολιγοπιστία. Η κατάσταση αυτή έφερε την πνευµατική κρίση.

Αναλγησία της κυβέρνησης καταγγέλλουν οι νεφροπαθείς

Από τις 15 Οκτωβρίου επιβάλλεται γεωγραφικός περιορισμός στην πρόσβαση των νεφροπαθών σε μονάδες αιμοκάθαρσης. Αυτό σημαίνει, ο καθορισμός πλαφόν 400 ευρώ τον μήνα στα έξοδα μετακίνησής τους, που επέβαλε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, νεφροπαθείς που κατοικούν σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την περιοχή όπου λειτουργεί μονάδα αιμοκάθαρσης, πληρώνουν έξοδα μετακίνησης 500 - 1.500 ευρώ τον μήνα. Επομένως, είναι αδύνατο ν` αντεπεξέλθουν μετά το πλαφόν που επιβλήθηκε.
Ως γνωστό, στο Νοσοκομείο Κιλκίς λειτουργεί μονάδα αιμοκάθαρσης, αλλά πολλοί νεφροπαθείς του νομού αναγκάζονται να καταφύγουν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, επειδή δεν καλύπτονται όλοι εδώ. Αυτοί, λοιπόν, καθώς κι εκείνοι που μετακινούνται από αποστάσεις μεγαλύτερες των 15 χιλιομέτρων, θα πληρώσουν το "αποκρουστικό πρόσωπο της κοινωνικής αναλγησίας που δείχνει η κυβέρνηση", όπως υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Δίνουν 6 εκατ. στο Άγιο Όρος για κέντρο υγείας

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, η ελληνική πολιτεία προτίθεται να διαθέσει το τεράστιο ποσό των 6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ενός κέντρου υγείας. Πού θα κατασκευασθεί αυτό το υπερσύγχρονο νέο κέντρο; Στο Άγιο Όρος, όπου το 2003 είχε ανακαινισθεί πλήρως το υπάρχον κέντρο υγείας, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Δ. Βαρνάβας, λέει ότι οι μοναχοί ούτε καν το χρησιμοποιούν, κι ότι αν χρειαστούν ιατρική περίθαλψη, επισκέπτονται το νοσοκομείο Πολυγύρου ή κάποιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αιμοδοσία στον Όσιο Νικόδημο

Μεθαύριο Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 9.30 - 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ἡ 45η αιμοδοσία του Ιερού Κοινόβιου Οσίου Νικοδήμου, στον Πεντάλοφο.

Δηλώσεις επιφύλαξης για το χαράτσι κι απ` τους συνταξιούχους

Δήλωση ρητής επιφύλαξης επί της έκτακτης εισφοράς, καλούνται να καταθέτουν κι οι συνταξιούχοι του νομού μας. Το σχετικό κάλεσμα κάνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, ενημερώνοντας τα μέλη του ότι στα γραφεία του διατίθεται υπόδειγμα της δήλωσης. Όπως τονίζει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, στόχος είναι η διεκδίκηση επιστροφής της εισφοράς.

Εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί-απολογισμοί των πρώην δήμων του Κιλκίς

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι απολογισμοί-ισολογισμοί των 7 Δημοτικών Ενοτήτων που απαρτίζουν τον σημερινό καλλικρατικό δήμο Κιλκίς, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Πριν την ημερήσια διάταξη, ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπαλάσκας ερωτηθείς για την απόθεση απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Κιλκίς από απορριμματοφόρα του δήμου Καλαμαριάς, απάντησε ότι προηγήθηκε σχετικό αίτημα του εν λόγω δήμου(λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης), στο οποίο η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε θετικά στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αλληλοεξυπηρέτησης των δήμων.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε τρία λύκεια του Κιλκίς

Μειώθηκε ο αριθμός των σχολείων του νομού μας, που παραμένουν υπό κατάληψη. Συγκεκριμένα, επέστρεψαν οι μαθητές στα θρανία, στο 2ο ΕΠΑΛ και στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, ενώ σταμάτησαν την αποχή τους κι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Ευρωπού
Στο μεταξύ, όμως, από χθες Τετάρτη προστέθηκε στο χορό των κινητοποιήσεων και το 1ο Λύκειο Κιλκίς, που μαζί με το 2ο Λύκειο και το 1ο ΕΠΑΛ, επίσης του Κιλκίς, είναι τα σχολεία του νομού στα οποία συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη οι καταλήψεις.

Καρτόφια Πολυμύλου για την ανάκτηση των γεύσεων

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη*
Χαρισμένο στους Πατατοπαραγωγούς για την παρουσίαση του προϊόντος τους.


Ένα από τα στολίδια του Πολιτισμού των αυτόχθονων λαών των περιοχών που ονομάσθηκαν νέες χώρες, των Ασδέκων, των Μάγια, των Ίνκας ήταν η Πατάτα. Περισσότερο οι πολλές ποικιλίες της, οι πατάτες με τα πολλά βασίλεια τους.
Αν τα βασίλεια της Ευρώπης αποίκησαν και άλλαξαν το όνομα των νέων χωρών ονομάζοντας τες Βόρεια, Νότια Αμερική, Κολομβία, τα αρχαία βασίλεια της πατάτας έκανα την αντίθετη πορεία.

Αντίδραση δικηγόρων σε εξοργιστική απαίτηση της τρόικας

"Το μεσημέρι της Παρασκευής, εκπρόσωποι της τρόικα, ενεργώντας ως σκιώδη όργανα της εκτελεστικής εξουσίας των Ελλήνων, ζήτησαν ενημέρωση από τις προϊστάμενες αρχές του Πρωτοδικείου Αθήνας αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία του δικαστικού συστήματος της χώρας." Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, προσθέτοντας ότι:

Δηλώσεις-σοκ του Χρυσοχοίδη σε Γερμανική εφημερίδα!

Δεν χρεοκοπούμε για να
μην σπάσει η αλυσίδα!
Σοκαριστικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Μιχ. Χρυσοχοίδη, δημοσιεύονται σήμερα Πέμπτη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Ο Έλληνας υπουργός κάνει λόγο για "απελπιστική κατάσταση" της χώρας μας και για κυβέρνηση που "δεν μπορεί ακόμα να δει φως στην άκρη του τούνελ"!
Υποστηρίζοντας ότι οι "δραστικές μειώσεις στα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, που περνάνε μια πολύ δύσκολη περίοδο, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την επιβίωση της χώρας μας", ο κ. Χρυσοχοίδης υπογραμμίζει: "H χρεοκοπία ενός μέρους της ευρωζώνης θα είναι καταστροφική γιατί θα οδηγήσει σε μια μετάσταση της κρίσης. Για αυτό και μόνο το λόγο, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τη χρεοκοπία"!

Να, λοιπόν, ποιος είναι ο μόνος λόγος που δεν αποφάσισαν ακόμα την χρεοκοπία μας! Αν μη τι άλλο, ειλικρινής ο υπουργός μας!

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους

Από παλαιότερη κατάληψη εργαζομένων
στο Δήμο Κιλκίς
Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 11 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους. Αυτό αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους ΠΟΕ-ΟΤΑ, ανακοινώνοντας ότι θα συνεχισθούν οι καταλήψεις σε γκαράζ δήμων, δημαρχεία, δημοτικά κτίρια και ΧΥΤΑ.
Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, την ώρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί ως το τέλος του ωραρίου.
Ως γνωστό, με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο ενιαίο μισθολόγιο και στην εργασιακή εφεδρεία.

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν δουλειές..και μάλιστα καλές..;


Σπεύσατε κυρίες!

Ανακοινώσεις ΕΑΣ Κιλκίς για σποροπαραγωγή και γεωτρήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ θα κάνει και φέτος σποροπαραγωγή σκληρού και μαλακού σίτου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν` απευθύνονται στον υπεύθυνο γεωπόνο τηε Ένωσης, ΑΝΤΩΝΙΟ ΛΑΣΚΑΚΗ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2341025991 και 6973 016 888.
Εξ` άλλου, απ` την ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώθηκε ότι ως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να νομιμοποιηθούν όλες οι γεωτρήσεις.

Εισαγγελέας στην ΕΡΤ για το Champions League

Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η σύμβαση που υπέγραψε η ΕΡΤ για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Champions League για την τριετία 2012 -2015. Η παρέμβαση έγινε την ώρα που βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς είχαν καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας με θέμα τη συμφωνία της ΕΡΤ και της TEAM, η οποία έχει τα δικαιώματα για όλον τον κόσμο της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

ΑΔΕΔΥ Κιλκίς: Απάνθρωπη και παράνομη η εργασιακή εφεδρεία

"Για πρώτη φόρα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα (!)1911 -2011 καταργείται η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με τον πλέον απάνθρωπο, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο." Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της για την "εργασιακή εφεδρεία" η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, υπογραμμίζοντας ότι "μετά από τις περικοπές εισοδημάτων, μισθών και συντάξεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τα νέα φορολογικά χαράτσια, σήμερα και πάλι με πρόσχημα το χρέος προωθούνται και νέα αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας".

Οικογιορτή του Γαλλικού ποταμού

Πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, η 1η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, που θα περιλαμβάνει έκθεση βιολογικών και τοπικών προϊόντων, χειροτεχνήματα, ξεναγήσεις στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού με τα πόδια αλλά και με ποδήλατα, βόλτες με άλογα, έκθεση φωτογραφίας και άλλα πολλά, μεταξύ των οποίων και εργαστήρια παρασκευής σαπουνιού, κηραλοιφών, σάλτσας και δημιουργίας κοσμημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά.
Δυστυχώς στο νομό μας, απ` τον οποίο πηγάζει και κατά το μεγαλύτερο μέρος του διασχίζει ο Γαλλικός ποταμός, δεν έχουμε διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων. Κρίμα!

Μέχρι 31 Οκτωβρίου οι διακανονισμοί για οφειλέτες του ΙΚΑ

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου μπορούν οι οφειλέτες του ΙΚΑ να προχωρήσουν σε διακανονισμό με έκπτωση 20% στα πρόσθετα τέλη της οφειλής τους. Ο διακανονισμός αφορά όλους τους εργοδότες, άσχετα αν εξακολουθούν ή όχι να απασχολούν υπαλλήλους, αλλά και αυτούς που οφείλουν εισφορές από οικοδομικές εργασίες.

ΔΕΗ: Πάει για να μας αλλάξει τα φώτα με τους λογαριασμούς του `12!

Γι` αυτό του `πεσε ο κεραυνός στο κεφάλι;
Δεν μας έφταναν οι υπέρογκοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, που παίρνουμε τώρα με το χαράτσι της ακίνητης περιουσίας, έρχεται κι η διοίκηση της Επιχείρησης να ζητήσει αυξήσεις του ρεύματος για το 2012 της τάξης του 30%! Αυτό ζήτησε την περασμένη Δευτέρα με έγγραφο που απέστειλε προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), επισυνάπτοντας τα κοστολογικά της στοιχεία, όπως προκύπτουν από τις προβλέψεις της για τον προϋπολογισμό του 2012.

Αναρτήθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων Ειδικών Φρουρών

Στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις αναρτήθηκαν οι πίνακες των επιτυχόντων υποψηφίων Ειδικών Φρουρών έτους 2011. Οι πίνακες θα οριστικοποιηθούν, μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, που θα υποβληθούν με κατάθεσή τους ή αποστολή συστημένης επιστολής στο ΑΣΕΠ, εντός 10 ημερών, (μέχρι και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου). Πληροφορίες, στις Αστυνομικές Διευθύνσεις και στα τηλέφωνα 210-6977774, 210-6977327.

Ποιό είδος μισθού παίρνεις;

Με ποιόν από τους παρακάτω ταιριάζει ο μισθός σου;
Μισθός Κρεμμύδι: Τον βλέπεις, τον πιάνεις και μετά κλαις. 
Μισθός Σύντροφος: Σου κάνει τη ζωή δύσκολη, αλλά δεν ζεις χωρίς αυτόν.
Μισθός Δίαιτα: Σε κάνει να τρως κάθε φορά λιγότερο.
Μισθός Ατλαντίδα: Υπάρχουν αμφιβολίες για την ύπαρξη του.
Μαγικός μισθός: Εξαφανίζεται ως δια μαγείας.
Μισθός Καταιγίδα: Δεν ξέρεις πότε θα έρθει και πόσο θα κρατήσει.
Μισθός Προφυλακτικό: Σε ενοχλεί.. αλλά σε σώζει.
Μισθός Περίοδος: Έρχεται μία φορά το μήνα και κρατάει 3 έως 5 ημέρες.
Μισθός Έβερεστ: Ποτέ δεν πρόκειται να κουνηθεί από τη θέση του.
Μισθός Πρόωρη Εκσπερμάτωση: Μόλις τον βάλεις μέσα (στην τσέπη σου) τελειώνει!!
Αν εδώ δεν βρήκες τον δικό σου μισθό, τότε μάλλον υπάρχουν και χειρότερα!!!

Πανελλήνιοι αγώνες ιππικής αντοχής στο "Ράντσο" Κιλκίς


Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας προκηρύσσει τους 4ους ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, της αγωνιστικής περιόδου 2011, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τον Ιππικό Όμιλο "Ράντσο Κιλκίς", στις εγκαταστάσεις του ομίλου, στις 15 και 16 Οκτωβρίου. Αθλητές και άλογα από όλη την Ελλάδα θα αγωνιστούν σε μια όμορφη διαδρομή 30 χ.λ.μ., που σχεδιάστηκε από τα μέλη του Ομίλου στην περιοχή του Λεβεντοχωρίου και της Μεγάλης Βρύσης, με έναρξη και τερματισμό το Ράντσο.