Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ερώτηση ΚΚΕ γι` αφύλακτη διάβαση του ΟΣΕ στις Μουριές

Ερώτηση για αφύλακτες τα βράδια ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ, μεταξύ των οποίων κι αυτή στις Μουριές, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. Σύμφωνα με τους ερωτώντες βουλευτές, "λόγω των υποχρεωτικών μετατάξεων των εργαζομένων του ΟΣΕ και του ανεπαρκούς αριθμού υπαλλήλων σε ορισμένα τμήματα του σιδηροδρόμου, μετατράπηκε το ωράριο εργασίας των φυλάκων που κατεβάζουν τις μπάρες για τη διέλευση των τρένων στις ισόπεδες διαβάσεις", με "αποτέλεσμα να μένουν αφύλακτες ολόκληρη τη νύχτα".

Επιτυχίες του Γ.Σ. ΜΑΝΔΡΩΝ και στην άρση βαρών

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη παρουσία του Γ.Σ. ΜΑΝΔΡΩΝ την περασμένη Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο Πυλαίας, όπου διεξήχθησαν οι αγώνες Άρσης Βαρών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Ο σύλλογος προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, διότι κατάφερε με την παρθενική του εμφάνιση να αποσπάσει τρία χρυσά και δυο αργυρά μετάλλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ.Σ. ΜΑΝΔΡΩΝ κατάφερε να καταταγεί ΠΡΩΤΟΣ σε όλες τις κατηγορίες γυναικών.

Τηλεοπτικό σποτ για την Τράπεζα Αίματος του Άρη Παντελεήμονα

Σε τηλεοπτικό spot για την "Τράπεζα αίματος Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα" με τίτλο "Μήνυμα ζωής" συμμετείχαν τέσσερις εκ των ποδοσφαιριστών της ομάδας, οι Παπαδόπουλος Σταύρος, Νικολαϊδης Στάθης, Ρωσσίδης Άκης και Παναγιωτίδης Νίκος. Κι αυτό, επειδή ο
Άρης Παντελεήμονα πρόκειται να συστήσει τράπεζα αίματος με έδρα το Νοσοκομείο Κιλκίς.

Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» ευχαριστεί την οικογένεια του  Θεολόγου Ζώτου (φυσιοθεραπευτή) για την οικονομική της ενίσχυση προς το Σύλλογο, καθώς επίσης και την οικογένεια του Ιωάννη Σαμολαδά για την οικονομική ενίσχυση εις μνήμη της εκλιπούσης Ευγενίας Σαμολαδά.

Επισκέψεις Κιλτίδη σε Νοσοκομείο και Δασαρχείο Κιλκίς

Ο Κ. Κιλτίδης με τον διοικητή του
 Νοσοκομείου Κιλκίς. Γρ. Χατζησάββα
Συναντήσεις συνεργασίας πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ο βουλευτής Κιλκίς του ΛΑΟΣ, Κ. Κιλτίδης, με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς, Γρ.Χατζησάββα και τον δασάρχη Κιλκίς, Θέμη Πολιτίδη. 
Στο Νοσοκομείο ο κ. Κιλτίδης συζήτησε με τον διοικητή για την λειτουργία της Γ’ πτέρυγας, την λειτουργία του νοσοκομείου Γουμένισσας και την στελέχωση με ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Κιλκίς.

Μια ασυνήθιστη εκλογή!

Είναι αλήθεια ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε Κιλκισιώτες που να προέρχονται από χώρους πλην του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να εκλέγονται σε πανελλαδικής εμβέλειας όργανα. Γι αυτό κι η εκλογική επιτυχία του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, Δημ. Αγαθόπουλου, να εκλεγεί και στο ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Είναι χρόνια τώρα ενεργό και μάχιμο μέλος της τοπικής κοινωνίας ο Τάκης (βλέπε και Κοινωνία Πολιτών) και, ασφαλώς, του αξίζουν τέτοιες διακρίσεις. Συγχαρητήρια και καλό έργο...

Τα σενάρια περί ίδρυσης κόμματος απ` τον Γ. Φλωρίδη

Επειδή τελευταία πλήθυναν οι ψίθυροι κι οι "πληροφορίες" ότι ο Γ. Φλωρίδης προχωράει στην ίδρυση νέου κόμματος, με τη συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ (βλέπε σχετική ανάρτηση) ο πρώην υπουργός διασκεδάζει τα σχετικά σενάρια, λέγοντας ότι "αντανακλούν περισσότερο τη δηµοσιογραφική φαντασία και τη συνωµοσιολογική φοβία του υπαρκτού κοµµατικού συστήµατος παρά την πραγµατικότητα".
Να υποθέσουμε, λοιπόν, απ` την απάντηση ότι απηχούν εν μέρει την πραγματικότητα; Πάντως, ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού είναι ήδη γεγονός εδώ και πολύ καιρό. Λέτε να εξελιχθεί όπως εκείνος ο άλλος όμιλος, που είχε ιδρύσει κάποτε ο Κ. Σημίτης;

Βοηθούν τα γιαουρτώματα ή απλώς εκτονώνουν;

Όσοι είδαν το βίντεο με το γιαούρτωμα του Χ. Καστανίδη, που ανέβασε το gnomikilkis.gr, θα διαπίστωσαν μια, σίγουρα, σκληρή συμπεριφορά απέναντι στον υπουργό, από τους φοιτητές και άλλους πολίτες. Ωστόσο, αυτή η σκληράδα φαντάζει παρωνυχίδα μπροστά στη σκληρότητα της δοκιμασίας που υφίσταται κάθε Έλληνας, εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής των κυβερνήσεων, σε πολλές απ` τις οποίες ήταν επίλεκτο μέλος τους ο κ. Καστανίδης, και μπροστά στα ληστρικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στην οποία τώρα συμμετέχει.
Άλλο μας προβληματίζει εμάς, κι όχι τα κροκοδείλια δάκρυα συναδέλφων του πολιτικών περί "πλήγματος στη Δημοκρατία"(!): Αν τέτοιες πράξεις βοηθούν στη συσπείρωση του κόσμου και στην άνοδο της αγωνιστικής του διάθεσης ή, απλώς, λειτουργούν εκτονωτικά απέναντι στην δικαιολογημένη οργή του. Και σ` αυτό, απάντηση ακόμα δεν έχουμε...
Γ. Κ.

Κατεβαίνει κι ο Γ. Αδαμόπουλος στο Επιμελητήριο;

Με τη δήλωση Χατζηγεωργιάδη για το Επιμελητήριο επισημοποιήθηκε η κάθοδός του στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Όμως η απόφαση της τοπικής ΝΔ να στηρίξει την υποψηφιότητά του, δεν φαίνεται να περνά χωρίς παρενέργειες. Ο μέχρι πρότινος ομόλογός του, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου, Γιάννης Αδαμόπουλος, φέρεται σφόδρα χολωμένος απ` τις διαδικασίες που ακολούθησε το κόμμα και σκοπεύει να κατέλθει κι αυτός στις εκλογές ως ανεξάρτητος. 
Έτσι, όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε τριπλή σύγκρουση, μεταξύ Π. Τονικίδη, Στ. Χατζηγεωργιάδη και Γ. Αδαμόπουλου. Εκτός κι αν στο μεταξύ μας προκύψει και κανένας άλλος κι έχουμε καρέ του Επιμελητήριου!

Με 5 μήνες φυλακή κοστολογούνται τ` αυγά εναντίον υφυπουργού!

Ο ...αυγόπληκτος Όθωνας
Έφαγε 5 μήνες φυλακή επειδή πέταξε αυγά σε υφυπουργό! Ο λόγος για την 33χρονη, η οποία στις 25 Σεπτεμβρίου πέταξε αυγά εναντίον του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα. Η ποινή, που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, επιβλήθηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε ο ίδιος ο υφυπουργός, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις, και παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή του!
Υφυπουργός προστασίας του πολίτη ή του εαυτού του;

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου, με τον πρωθυπουργό και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Η απόλυτη πολιτικο-θρησκευτική κάθαρση!

Μίκης: Παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης, η μόνη σωτηρία

Υπέρ της συγκρότησης ενός "Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Σωτηρίας", τάχθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης με συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ. 
Ο άνθρωπος-σύμβολο του σύγχρονου ελληνισμού, τόνισε ότι "μοναδικός δρόμος είναι η αντιπαράθεση στο σημερινό σύστημα εξουσίας, διεθνές και εγχώριο", και πρόσθεσε ότι "ο λαός πολύ σωστά εκτιμά ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα ιστορικού μεγέθους".

Ο Θόδωρος Βαφειάδης θα κατέβει με τον ΛΑΟΣ;

Ένα όνομα συζητιέται έντονα το τελευταίο διάστημα στην πολιτική σκηνή του τόπου. Αυτό του Θόδωρου Βαφειάδη, του γνωστού επιχειρηματία του Κιλκίς. Και με όλο αυτό το ιδιόμορφο και συγκεχυμένο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τελευταία στο νομό μας, ο Θόδωρος με την καλή του παρουσία στην κοινωνία του Κιλκίς, τη φιλική του διάθεση και φυσικά την άνετη διείσδυσή του στους νέους, παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική. Αφήστε δε που θα έχει και τη στήριξη όπως μαθαίνουμε του βουλευτή,  Κ. Κιλτίδη!
'Οπως φαίνεται, θα πολιτευθεί τελικά ο Θόδωρος. Ναι, αλλά πού; Ε, αυτό είναι ηλίου φαεινότερο αν το συνδυάσει κανείς με την παραπάνω στήριξη! Υποψήφιος ο ένας με το ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη, υποψήφιος ο δεύτερος με το ΛΑΟΣ στο Κιλκίς...

"Χαριστική βολή" στην οικοδομική δραστηριότητα

Ένας απ` τους κλάδους που πλήττεται περισσότερο απ` την οικονομική κρίση είναι κι αυτός της οικοδομής. Μάλιστα στον δικό μας νομό η κρίση στον συγκεκριμένο κλάδο ξεκίνησε πολλά χρόνια νωρίτερα, και τώρα φαίνεται πως δίνεται η "χαριστική βολή"!
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) μέτρησε την πτώση που σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος και την βρήκε στο 36,7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, ενώ για το α΄ εξάμηνο καταγράφεται πτώση κατά 44,6%!

Δύσκολοι καιροί για το αντικείμενο του ΤΕΙ Κιλκίς

Εδώ και 13 χρόνια λειτουργεί στη πόλη του Κιλκίς το Τμήμα Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδυμάτων, ως παράρτημα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Απ` ότι φαίνεται, ωστόσο, μόνο ευοίωνες δεν είναι οι προοπτικές για τους αποφοίτους του, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Κι αυτό, επειδή η κρίση πλήττει με σφοδρότητα εδώ και δυό χρόνια τον κλάδο της συγκεκριμένης παραγωγής.

Πολυήμερες απεργίες εφοριακών και τελωνειακών

Σε πολυήμερες απεργίες προχωρούν απ` την ερχόμενη Δευτέρα οι εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι. Συγκεκριμένα, μετά από αποφάσεις των ομοσπονδιών τους, οι μεν εφοριακοί θ` απεργήσουν από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, οι δε τελωνειακοί από τις 18 έως και τις 23 του μήνα. Αιτία των νέων αυτών κινητοποιήσεων είναι το μισθολογικό κι η "εργασιακή εφεδρεία".

Νέα στάση εργασίας στα νοσοκομεία, την Πέμπτη

Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν μεθαύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Η στάση, που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, θα ξεκινήσει στις 11 πμ και θα διαρκέσει έως τις 3 μμ. Και με τη νέα αυτή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Υγείας και στις ρυθμίσεις που αφορούν το εργασιακό τους καθεστώς.

Καταφτάνει το χαράτσι για τα ακίνητα

Είστε έτοιμοι για το χαράτσι των ακινήτων; Αν όχι, ετοιμαστείτε! Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης θα αρχίσουν να καταφθάνουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τα πρώτα σημειώματα για το ειδικό τέλος ακινήτων. 
Μιλώντας χθες σε ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Πειραιά, ο διευθυντής πωλήσεων της ΔΕΗ, Ευ. Καρακατσάνης, ανέφερε ότι υπόχρεος για την καταβολή του τέλους είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει αυτός και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.
 Σημειώνουμε ότι απ` το χαράτσι των ακινήτων απαλλάσσονται τα ακίνητα του δημοσίου, οι ναοί και οι κοινόχρηστοι χώροι. Επίσης εξαιρείται το 35% των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων και απαλλάσσονται όσοι έχουν βιομηχανικό τιμολόγιο και αγροτική κτηνοτροφική χρήση.

Τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήξουμε...

Αυτό το κρύο της Κυριακής και της Δευτέρας δεν ήταν φθινοπωρινό αλλά καθαρά χειμωνιάτικο! Μάλιστα, σε ορεινά του γειτονικού νομού Σερρών έπεσαν και τα πρώτα χιόνια! Χθες στο Κιλκίς είχαμε θερμοκρασίες γύρω στους 7 βαθμούς, με τα καλοριφέρ να δουλεύουν στο φουλ, όσα φυσικά είχαν από πέρσι καύσιμο.
Όμως τα πρώτα αυτά κρύα έφεραν και πανικό, γιατί η σκέψη του φετινού δύσκολου χειμώνα τρομάζει!

Ξεκίνησε η δράση στον Αλέξανδρο Κιλκίς

Ξεκίνησε η δραστηριότητα για τους μικρούς αθλητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς. Η Ακαδημία μετέβη με 5 τμήματά της στις εγκαταστάσεις του Πρωτέα, στον Εύοσμο, όπου και αντιμετώπισε τις ομάδες του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, του Αίαντα Ευόσμου, του Πρωτέα Ευόσμου και της Ηλιούπολης.  Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι μικροί ποδοσφαιριστές έδειξαν διάθεση και απέδωσαν πλούσιο θέαμα και στις 6 αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν. 

Πρωτάθλημα νεανίδων: "ΑΕΤΟΣ" - Σκυδραικός 21 - 42

Το παιχνίδι ΑΕΤΟΣ - Σκυδραικός κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο αφού η ομάδα του Κιλκίς άντεξε στα πρώτα τρία δεκάλεπτα και διατηρούσε την επαφή με το σκορ. Όμως, στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου, με συνολικό σκορ 4-18, η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό. Ωστόσο, η προσπάθεια των αθλητριών του Αετού ήταν μεγάλη και έδειξαν σημεία σημαντικής βελτίωσης. 
"ΑΕΤΟΣ" : (Καμψιάδης Χάρης) Αλμπακρί, Καουναρτσίδου, Πούπη Χ, Σαρίδου, Πούπη Μ, Παπαιορδάνου Ελένη 4, Παπαιορδάνου Ελισ. 4, Κολιαδήμα 6, Πουρσανίδου, Ποτάποβα 3, Χαραλαμπίδου 3, Πουλτσάκη.