Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ" στο Υπουργείο Παιδείας!

Ακούστε μια απίστευτη τηλεφωνική φάρσα με θύμα το ...Υπουργείο Παιδείας. Την σκάρωσε η εκπληκτική αυτή ομάδα της "ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ" του ΣΚΑΙ και μεταδόθηκε απ` το ραδιόφωνο. Θέμα της, τα ...dvd στα σχολεία    Πατήστε εδώ για ν` ακούσετε

Γκολ στον Μπαμπινιώτη!

Μετά το απίστευτο "ΠΑΟΚ και Μεγαλέξανδρος", ιδού ένα ακόμα φοβερό παοκτσίδικο, που δείχνει αυτή τη φορά... υψηλό βαθμό ευφυίας:
 Ως γνωστόν, ο Γ. Μπαμπινιώτης στο λεξικό του έβαλε στο λήμμα «Βούλγαροι» και την ερμηνεία: «οπαδοί του ΠΑΟΚ...».
- Επειδή συνηθίζουν να τους φωνάζουν έτσι στο γήπεδο, έχει καθιερωθεί στο λεξικό, είπε τότε ο πρύτανης της Γλωσσολογίας. 

Την απάντηση έδωσε στο περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ο πρόεδρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, σε συνέντευξή του στον Θωμά Σιώμο:
- Τότε κι εμείς θα φωνάζουμε συνέχεια στο γήπεδο: "πουτ... - πουτ... του Μπαμπινιώτη η μάνα", μέχρι να καθιερωθεί, οπότε θα είναι αναγκασμένος δίπλα στο λήμμα "πουτ..." να βάλει και τη μάνα του, είπε.
Γκοοοοοοοολ!

ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ ΣΚΕΨΗ – ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΙΣΜΟΣ

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη*

Οι πηγές δομικών ιδεών και μάλιστα αυτόχθονων στην χώρα είναι ελάχιστες, θέλω να πω ανύπαρκτες. Στους λόγους και τα χαρακτηριστικά αυτής της ηθικής και διανοητικής πενίας έχω αναφερθεί πολλές φορές. Επικεντρώνονται στο πολιτικό γίγνεσθαι της μεταπολίτευσης.

Φ. Σαχινίδης: Θα δούμε στο νέο μισθολόγιο για το επίδομα παραμεθορίων

"Το θέμα του επιδόματος προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών στους υπαλλήλους του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. εξετάζεται στο υπό κατάρτιση νέο μισθολόγιο." Αυτή ήταν η λακωνική του υφυπουργού Εσωτερικών, Φ. Σαχινίδη, σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Γεώργιο Φραγγίδη.

Γ. Φραγγίδης στη Βουλή: Ναι στο νομοσχέδιο για την Υγεία

"Το σημερινό νομοσχέδιο, με τις αλλαγές, τις προτάσεις και τις διατάξεις του, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και του ΕΣΥ, καθώς επίσης και των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης και των κέντρων αποκατάστασης".
Αυτό υποστήριξε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού μας, Γ. Φραγγίδης, μιλώντας στη Βουλή επί του νέου νομοσχεδίου για την Δημόσια Υγεία. Ολόκληρη η ομιλία του κ. Φραγγίδη έχει ως εξής:

Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς: "Λουκέτο" στις 19 Οκτωβρίου

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή της για "δυσμενείς εξελίξεις που έχουν φέρει την πλειοψηφία των συναδέρφων μας σε απόγνωση", αποφάσισε να συνταχθεί με την απόφαση της ΕΘνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και να συμμετέχει στο κλείσιμο των καταστημάτων, στις 19 Οκτωβρίου. Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Ελληνικά μνημεία, άλλα θύματα του τουρκισμού. Ακόμα και χοροί και ενδυμασίες παρουσιάζονται ως τουρκικά

Του Βλάση Αγτζίδη* 


Η σχέση του τουρκικού εθνικισμού με τους προϋπάρχοντες πολιτισμούς ήταν προβληματική από τη στιγμή της εμφάνισής του. Ακόμη και ο οθωμανικός πολιτισμός έπρεπε να εξοβελιστεί και στη θέση του να αναπτυχθεί ένας καινούργιος αμιγώς τουρκικός, που θα συνέδεε την κεντροασιατική καταγωγή με την ευρωπαϊκή προοπτική. Αυτή η θέση αναπτύχθηκε υποδειγματικά από τον Ziya Cžkalp (1876-1924), που θεωρείται ο πατέρας του τουρκικού εθνικισμού. Για τους Τούρκους εθνικιστές, οι «Αρχές του Τουρκισμού», του Ζιγιά Γκιοκάλπ, είναι ό,τι το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» για τους κομμουνιστές.

Απέχουν έως και τις 19 Οκτωβρίου οι δικηγόροι του Κιλκίς

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και αποφάσισε να συνταχθεί με την χθεσινή απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, για αποχή των δικηγόρων-μελών του Συλλόγου από τα καθήκοντά τους, από αύριο Πέμπτη 13 έως και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.
Σε ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς τονίζει ότι:

Επίσκεψη Διον. Ψωμιάδη στον Β. Μπαλάσκα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Κιλκίς, Ευ. Μπαλάσκα, πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Διον. Ψωμιάδης, τον οποίο συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Γκουντενούδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Δημ. Ευθυμιάδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αν. Βεργίδης και Π.Θωμαίδης.

Αποδοκίμασαν Π. Κουκουλόπουλο και Γ. Κασαπίδη στη Κοζάνη

Μετά τον Χ. Καστανίδη στη Θεσσαλονίκη, σειρά για να γίνει δέκτης αποδοκιμασιών από πολίτες πήρε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης. Και οι δυο αποδοκιμάστηκαν χθες στην Κοζάνη λίγο πριν αρχίσει η παρέλαση για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Ομάδα πολιτών, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, αποδοκίμασε τον υφυπουργό και τον βουλευτή, μέχρι που παρενέβη κάτω απ` τις αποδοκιμασίες του κόσμου αστυνομική δύναμη και τους απομάκρυνε. Δείτε το βίντεο

Αντιδρούν κι οι αρχαιολόγοι της Περιφέρειάς μας στην "εφεδρεία"

Την αντίθεση τους στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την εργασιακή εφεδρεία, εκφράζουν με και οι αρχαιολόγοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που τονίζουν ότι η "εφεδρεία" θα διαλύσει την Αρχαιολογική Υπηρεσία, την οποία χαρακτηρίζουν ως την πιο παλιά αποκεντρωμένη υπηρεσία του κράτους.

Βάζουν ουσιαστικά "λουκέτο" σε 800 σχολικές βιβλιοθήκες;

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που έχει κοινοποιηθεί στα σχολεία, 800 σχολικές βιβλιοθήκες θα πρέπει να παραδώσουν τον εξοπλισμό, την υλικοτεχνική τους υποδομή και τα κλειδιά στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης! 
Το θέμα ανέδειξε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο οποίος τονίζει ότι "με τον τρόπο αυτό οι σχολικές βιβλιοθήκες οδηγούνται στον ουσιαστικό αφανισμό και οι μαθητές στερούνται ένα πολύτιμο κύτταρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας".
Σύμφωνα με τον βουλευτή, το υπουργείο προβαίνει στη συγκεκριμένη ενέργεια εξαιτίας της λήξης της διετούς θητείας των υπεύθυνων σχολικών βιβλιοθηκών, ισχυριζόμενο ότι έστειλε την εγκύκλιο, προκειμένου οι βιβλιοθήκες να λειτουργήσουν με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας.

"Κουρεύουν" κατά 50% τμήματα και κλινικές του ΕΣΥ

Λίγους μόλις μήνες μετά την έγκριση του περίφημου "Νέου Υγειονομικού Χάρτη" της χώρας, το υπουργείο Υγείας προτίθεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη μείωση των τμημάτων και των κλινικών του ΕΣΥ κατά 50% . 
Όπως ανέφερε χτες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, το σχετικό σχέδιο επεξεργάζεται ο καθηγητής οικονομικών της υγείας, Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Το υπουργείο απειλεί για πλαφόν στα καύσιμα

Η απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια έφερε χθες Τρίτη κερδοσκοπικά φαινόμενα στα πρατήρια καυσίμων, υποστηρίζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Γι` αυτό σήμερα απειλεί με επιβολή πλαφόν στις τιμές των υγρών καυσίμων εάν οι πρατηριούχοι δεν συμμορφωθούν μέχρι το μεσημέρι και δεν μειώσουν τις τιμές της βενζίνης.
Πράγματι, από χθεσινές τιμοληψίες του υπουργείου προέκυψε ότι σημειώθηκαν σε πρατήρια αυξήσεις έως και 6 λεπτά το λίτρο, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τις τιμές διυλιστηρίου.

7ημερη αποχή δικηγόρων - για επαναλαμβανόμενες 5ημερες οι δάσκαλοι

Αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν από αύριο έως και την ερχόμενη Τετάρτη οι δικηγόροι όλης της χώρας, καθότι δεν υπήρξε εκ μέρους του υπουργείου η δέσμευση ότι δεν θα προχωρήσει στη μεταφορά δικαστηριακής ύλης, όπως συναινετικά διαζύγια,, διαταγές πληρωμής και κληρονομητήρια.
Παράλληλα, πρόταση για απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέτουν σήμερα Τετάρτη στο ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) οι δυο μεγαλύτερες παρατάξεις, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι αντιδρούν στο νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία. Οι εν λόγω παρατάξεις προτείνουν στον κλάδο κινητοποιήσεις διαρκείας με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων, από τις 24 Οκτωβρίου.

Κόψιμο εκδρομών κι αργιών, και μάθημα το Σάββατο, ένεκα καταλήψεων

Με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας και υπογράφει η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, κόβονται οι περισσότερες εκδρομές και αργίες στα σχολεία που έκαναν πολυήμερες καταλήψεις, ενώ ενδέχεται να γίνονται και μαθήματα το Σάββατο. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η αναπλήρωση των μαθημάτων πρέπει να εξασφαλίζει τη κάλυψη τουλάχιστον των 4/5 των ωρών διδασκαλίας που χάθηκαν, κι αυτό θα πρέπει να γίνεται εντός του τρέχοντος τριμήνου.

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του Κ. Μητρόπουλου, απ` τα ΝΕΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Πώς μπορεί ένας Πρόεδρος να μην είναι ηθοποιός;

(Απάντηση στην ερώτηση «πώς μπορεί ένας ηθοποιός να είναι Πρόεδρος;»)

Ζωγραφική - Χαρακτική της Λούσυς Γαβριηλίδου στην ΤΕΧΝΗ

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στην ΤΕΧΝΗ, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και χαρακτικής της Λούσυς Γαβριηλίδου με θέμα ’’Μια ω-ραία πεταλούδα και άλλα…’’. Η ζωγράφος είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, αλλά με ρίζες από το Κιλκίς, από την πλευρά του πατέρα της. Είναι μέλος της ευρύτερης οικογένειας του Κ. Γαβριηλίδη και στενή συγγενής πολλών συντοπιτών μας.

Εργασίες συντήρησης στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Με εργασίες τροποποίησης και διαμόρφωσης που έγιναν εντός του κτιρίου του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, αποκτήθηκαν δύο ωραιότατοι χώροι, όπου στον ένα στεγάστηκε ήδη το Τμήμα Ένταξης και ο άλλος προορίζεται για εργαστήρι Φυσικής Πειραματικής. Οι χώροι (περίπου 10 m2 ο καθένας) ήταν τουαλέτες κλειστές από δεκαπενταετίας, που χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί.  Να σημειωθεί ότι μέρος της δαπάνης ανέλαβε γονέας μαθητή του σχολείου, ενώ πλακόστρωση, σοβάτισμα και βάψιμο έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Με την ευκαιρία, ο διευθυντής του σχολείου, Χρήστος Νίκας, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος γονέων, ευχαριστούν τον δήμαρχο Β. Μπαλάσκα και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Τσαντάκη, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του σχολείου. 


Πάρτυ μασκέ στο "Sisters" Kιλκίς


Επανέρχονται οι Αγανακτισμένοι του Κιλκίς το ερχόμενο Σάββατο

 Ενημερωτικές αφίσες των Αγανακτισμένων του Κιλκίς, που επανέρχονται! Η "ολική επαναφορά" στην Πλατεία Ειρήνης, γίνεται το ερχόμενο Σάββατο 15 Οκτωβρίου, μ` αφορμή την κινητοποίηση των Αγανακτισμένων όλου του κόσμου σε δρόμους και πλατείες. Πρόκειται για συγκεντρώσεις απ` τις οποίες μπορούν να λείψουν μονάχα αυτοί που περνούν τώρα καλύτερα. Υπάρχει κανείς τέτοιος Κιλκισιώτης; Όλοι, λοιπόν, το Σάββατο το απόγευμα στην Πλατεία Ειρήνης!


Συγκέντρωση των ανθρώπων του στίβου

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλειος Σεβαστής, καλεί σε συγκέντρωση όλους τους ανθρώπους του στίβου στην αίθουσα τύπου του Καυταντζογλείου, μεθαύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 12:00. Τη συγκέντρωση, που θα` χει ως αντικείμενο τις χρηματοδοτήσεις στον στίβο, την προσκάλεσε ο κ. Σεβαστής μετά από πρόσκληση που απέστειλε ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου και οι αθλητές. 

Σε διεθνές τουρνουά της Βουλγαρίας ο "Καραγιάννης" Ευρωπού

Ο Σύλλογος ελευθέρας πάλης Καραγιάννης Ευρωπού συμμετείχε σε διεθνές τουρνουά στις 7 και 8 Οκτωβρίου, στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας. Συμμετείχαν 160 αθλητές από βαλκανικές χώρες, με τον Καραγιάννη να παίρνει μέρος με 6 αθλητές, οι οποίοι κατέκτησαν 2 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο. (Χρυσό πήραν οι Αβκοπασβίλι Γεώργιος στα 69 kg και Κυριακίδης Παύλος στα 74kg, ενώ αργυρό ο Τοπαλίδης Παναγιώτης στα 85kg). - Δείτε φωτό απ` την αποστολή