Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Άγρια επίθεση εναντίον του Σίμου Δανιηλίδη

Μετά την επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, από συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σειρά να δεχτεί παρόμοια επίθεση είχε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εισέβαλαν απόψε στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ, στον τρίτο όροφο, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΔΣ, αποδοκιμάζοντας άγρια τον κ. Δανιηλίδη, ο οποίος ήταν ο πρώτος δήμαρχος που τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων. Εκεί, η αντιπαράθεση έφτασε στα ύψη και οι προπηλακισμοί δεν άργησαν να να `ρθουν. Δείτε το βίντεο.

Φραγγίδης - Τσιτουρίδης σημειώσατε "1"!

Με 36 - 22 ο Γ. Φραγγίδης κέρδισε τον Σ. Τσιτουρίδη! Όχι, δεν έπαιξαν κάποιον...αγώνα πιγκ-πογκ. Για τ` αποτελέσματα της δημοσκόπησης του gnomikilkis.gr, μιλάμε. Σύμφωνα με τα οποία, το 36% των αναγνωστών που πήραν μέρος θεώρησαν ότι στην πρόσφατη διαμάχη των δυο ανδρών το δίκιο ήταν με το μέρος του Γ. Φραγγίδη, έναντι 22% που έδωσαν δίκιο στον Σ. Τσιτουρίδη. Ωστόσο, οι περισσότεροι (ποσοστό 41%) είπαν ότι κι οι δυο είχαν άδικο!
Αυτά, και πάμε γι` άλλα...

Σκανδαλίδης σε Φραγγίδη: Παράνομη η εισφορά αιτήσεων, στις ΕΑΣ

Στις περιπτώσεις που διαβιβάστηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ καταγγελίες από παραγωγούς, σύμφωνα με τις οποίες τους ζητήθηκε αμοιβή από τις Ενώσεις για την υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ απαίτησε την επιστροφή των χρηματικών ποσών, που είχαν παρανόμως εισπραχθεί, στους δικαιούχους.
Αυτό λέει ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του νομού μας, Γ. Φραγγίδης. Και απ` την απάντηση συνάγεται ότι κι απαίτηση της ΕΑΣ Κιλκίς για αμοιβή για τις εν λόγω αιτήσεις, ήταν παράνομη. 

Επισκέψεις Ν. Αφεντουλίδη σε οικισμούς του δήμου Κιλκίς

Επισκέψεις στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κιλκίς προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα ο δημοτικός συνδυασμός "Κοινωνία της Δημιουργίας", με επικεφαλής το Νίκο Αφεντουλίδη.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 
Σάββατο 22 Οκτωβρίου Μικρόκαμπος, 7μ.μ.
Κυριακή 23 Οκτωβρίου Σ.Σ. Μουριές, 7 μ.μ.
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου Τέρπυλλος, 6 μ.μ.
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου Δροσάτο, 6 μ.μ.
Σάββατο 12 Νοεμβρίου Χέρσο, 6 μ.μ.
Σάββατο 19 Νοεμβρίου Καμπάνη, 6 μ.μ.
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου Κιλκίς, 7 μ.μ.

Ευχαριστίες Γουντενούδη σε Φραγγίδη για Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

Από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας με αναπηρία. Οι άνθρωποι αυτοί προκειμένου να παρουσιασθούν στις σχετικές επιτροπές, θα έπρεπε να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, με απόφαση του Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ιδρύεται στο Κιλκίς Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), το οποίο θα λειτουργεί στο 2ο όροφο του κτιρίου του ΙΚΑ.
Με την ευκαιρία αυτή ο αντιπεριφερειάρχης, Χρ. Γκουντενούδης, εκφράζει τις δημόσιες ευχαριστίες του προς το βουλευτή του νομού, Γ. Φραγγίδη, "για την αποφασιστική του παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε το ζήτημα να λυθεί ευνοϊκά για το νομό μας".

Αγώνες ποδηλασίας στις 23 Οκτωβρίου στο Κιλκίς

Διεξάγεται στο Κιλκίς την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο τελευταίος αγώνας του Bianchi cup 2011, ένας αγώνας ποδηλασίας 37 χιλιομέτρων, για τις κατηγορίες Παίδων και παμπαίδων. Οι αθλητές που θα ξεκινήσουν από το κέντρο της πόλης (πλατεία Ειρήνης ), θα κατευθυνθούν προς το Μαυρονέρι Κιλκίς και στην συνέχεια μέσω της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς θα τερματίσουν στο σημείο της εκκίνησης.

Γιορτάζει η Αστυνομία

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα γιορτάσει την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος, ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ. Μετά τη Δοξολογία που θα γίνει στη Μητρόπολη, θα παρατεθεί δεξίωση για όλους τους Κιλκισιώτες στην αίθουσα του Αστυνομικού Μεγάρου.

Σύλληψη Αφγανών λαθρομεταναστών με 5 παιδιά, στο Πολύκαστρο

Συνελήφθη χθες Τετάρτη από συνοριοφύλακες του Πολυκάστρου, ένας 35χρονος Αφγανός για μεταφορά 9 λαθρομεταναστών. Η σύλληψη έγινε στην ΠΑΘΕ (στο ύψος του Πολυκάστρου), όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. στο οποίο ο 35χρονος είχε επιβιβάσει τους λαθρομετανάστες ομοεθνείς του, μεταξύ των οποίων ήταν και 5 ανήλικα παιδιά, με σκοπό να τους μεταφέρει από τη Θεσσαλονίκη στο Πολύκαστρο, έναντι 50 ευρώ.

Ξεκινά και πάλι η Σχολή Γονέων στο Κιλκίς

Με τον καθιερωμένο αγιασμό θα ανοίξει και φέτος τις πόρτες της στο κοινό του Κιλκίς, η Σχολή Γονέων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης  Κιλκίς (ΚΔΕΚ), που υλοποιείται με τη συνεργασία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας χρονιάς θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ναός Παναγίας). Με τη λειτουργία της Σχολής Γονέων, στόχος της ΚΔΕΚ είναι να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς σε βασικούς τομείς που συντελούν αποφασιστικά στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους.

Διεθνές φιλικό: ΑΕΤΟΣ - MASU BASKET HELSINKI 35- 46

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ του τμήματος 1998 του Αετού με την ομάδα MASU από την Φινλανδία, στα πλαίσια της εβδομαδιαίας εκδρομής της στην Ελλάδα. Η ομάδα του Κιλκίς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και ηττήθηκε με 35-46, καθώς οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι και πιο έτοιμοι, πέρνοντας από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ.

Ιδρύεται το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος»

Σε συνεργασία με την Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας ‘’Νικόλαος Κασομούλης’’ και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης ‘’Γεώργιος Παρακείμενος’’ ιδρύεται το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος».
Πρόκειται για "πρόγραμμα σεμιναρίων ανώτερου μορφωτικού επιπέδου" που αφορά σε θέματα Πολιτισμού. Θα αναλύονται θέματα ειδικού ανθρωπιστικού ή άλλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, όπως και θέματα ιστορίας και πολιτικής. Στα μαθήματα θα διδάσκουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης από ανώτατα μορφωτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Κατεβασμένες οι μπάρες από αύριο σε Ευζώνους και Δοϊράνη

Λόγω των πέντε 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξε η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, δε θα λειτουργεί ο τελωνειακός έλεγχος από τις 7 πμ, αύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Έτσι, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος – έξοδος των αυτοκινήτων από τα Τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης, πλην των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.  Ωστόσο, η Αστυνομία επισημαίνεται ότι οι οδηγοί μπορούν να εισέλθουν – εξέλθουν χωρίς πρόβλημα από το Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών.

Μνημείο κυνισμού το κείμενο των 23 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης

Λίγο καθυστερημένα, βέβαια, αλλά αυτήν την ερώτηση των 23 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων κι οι "δικοί μας", Θ. Παραστατίδης και Γ. Φραγγίδης, προς τον Βενιζέλο, οφείλουμε να μην την αφήσουμε να περάσει ασχολίαστη. Γιατί, κατά την άποψή μας, αποτελεί μνημείο απίστευτου αρτσιμπουρτσιλογισμού και κυνικού αμοραλισμού.
Οι "πράσινοι" βουλευτές μας, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως "χώρα του άφρονος δανεισμού, της κρατικοδίαιτης οικονομίας και της θηριώδους παραοικονομίας, του μεταπρατισμού, των εισαγωγών και της κλεπτο-οικονομίας, των τριτοκοσμικών θεσμών και υπηρεσιών, της έκπτωσης των αρχών και αξιών που διέπουν τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες", χώρα που "ζει συνθήκες κατάρρευσης".

48ωρη αντί 24ωρη, η γενική απεργία;

Μετατροπή της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της 19ης Οκτωβρίου σε 48ωρη (για τις 19 και 20 του μήνα), πρότεινε στη ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ έπειτα από χθεσινή απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξουν οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικάτων, θα ληφθούν με βάση την εξέλιξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή.

Καταλήψεις δημαρχείων μέχρι την ερχόμενη Τρίτη

Από κατάληψη στο Δημαρχείο Κιλκίς
Την συνέχιση των καταλήψεων των δημαρχείων μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι διοικήσεις των συλλόγων εργαζομένων στους ΟΤΑ της Κεντρικής Μακεδονίας. 
"Δεν υπάρχει καμία πρόκληση απέναντι στην κοινωνία. Ο αγώνας μας είναι αγώνας απέναντι σε μια βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική και αυτά είναι παιχνιδάκι από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και των Μέσων Ενημέρωσης, που αντί να δείξουν την μεγαλειώδη χθεσινή συγκέντρωση προσπαθούν να μας συκοφαντήσουν", δήλωσε στην ΕΤ3 ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θ.Μπαλασόπουλος.
Πάντως, τα δυο δημαρχεία του νομού μας λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Καλή η απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, αλλά...

Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Μακεδονίας - Θράκης παρουσιάζει την μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ανάλογα προγράμματα, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θάνος Μωραΐτης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.
Συγκεκριμένα, το ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης έχει απορροφήσει ως τώρα 968.407.950 ευρώ, ενώ η συνολική απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ φτάνει στα 6,03 δις ευρώ. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι έχει απορροφηθεί το 23%, μόλις, του προγράμματος. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι τρέχει απ` το 2007, με χρονική διάρκεια ως το 2013 (έχει δοθεί από τώρα τριετής παράταση).

Μπλόκο εργαζομένων στην έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ

Τα πρώτα εκκαθαριστικά της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα αναμένονταν να φτάσουν στους καταναλωτές τις επόμενες μέρες, αλλά το μπλόκο στην έκδοση λογαριασμών, που ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, φαίνεται πως θα καθυστερήσει τις "λυπητερές".
Κι ενώ οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών για όσο χρειαστεί προκειμένου να μην εκδοθούν τα εκκαθαριστικά, η διοίκηση της ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην έκδοση των λογαριασμών, αφού η επιχείρηση εξασφάλισε με ιδιαίτερα μεγάλο κόστος εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής των εκκαθαριστικών. Παράλληλα, καλεί τη ΓΕΝΟΠ να αποχωρήσει άμεσα από τις εγκαταστάσεις της και γνωστοποιεί ότι μετά τη σχετική τοποθέτηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, θα προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Ένα προφητικό τραγούδι της πλατείας

Μ` αφορμή την μεγάλη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων του Κιλκίς, μεθαύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 6 μμ, στην πλατεία Ειρήνης, ακούστε το "Τραγούδι της Πλατείας", που έγραψε και ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πάνω σε προφητικούς στίχους του Γιώργου Σουρή, που γράφτηκαν πριν έναν σχεδόν αιώνα. Πατήστε εδώ

ΠΑΣΚΕ αποχωρεί από ΠΑΣΟΚ...κι "ο Θεός να βάλει το χέρι του"

Ένα πρωτοφανές γεγονός στα συνδικαλιστικά κι, ευρύτερα, στα πολιτικά πράγματα του τόπου, σημειώθηκε χθες: Συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται σε κόμμα, αποχώρησε απ` το κόμμα! Ο λόγος για την ΠΑΣΚΕ Σιδηροδρομικών, που ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ και τα συνδικαλιστικά όργανά του!

Χωρίς ταξί αύριο Παρασκευή

Σε νέα 24ωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο Παρασκευή οι ιδιοκτήτες ταξί, διαμαρτυρόμενοι έτσι στην έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες ταξί δεν αποκλείουν και τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, καθώς άλλη μία φορά χθες δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν με τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο κ. Ραγκούσης.

Η απειλή έλλειψης καυσίμων φέρνει κερδοσκοπία

Σε δεκαήμερη μετατρέπεται η απεργία που αρχίζουν από αύριο οι τελωνειακοί κι αυτό προμηνύει μπλακάουτ στην αγορά καυσίμων, με μεγάλες ελλείψεις και κερδοσκοπία στις τιμές. 
Θυμίζουμε ότι ο κλάδος είχε αρχικά εξαγγείλει τρεις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, μεταξύ 17 και 23 Οκτωβρίου. Ωστόσο χθες η ομοσπονδία των τελωνειακών προανήγγειλε δύο επιπλέον 48ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή. Ετσι, η απεργία μετατρέπεται σε 10ημερη, με αποτέλεσμα ακόμη κι η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης, μεθαύριο Σάββατο, να γίνει μετ' εμποδίων.

Ο Τσαντάκης και το τσαντάκι!

Ένα χαμένο... τσαντάκι έψαχνε το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο Κιλκίς ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Διον. Ψωμιάδης, κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε στον δήμαρχο, Β. Μπαλάσκα. Μόνο που το τσαντάκι ήταν...ο Δημήτρης Τσαντάκης,  που καθυστέρησε για λίγα λεπτά να προσέλθει στη συνάντηση!
Στο άκουσμα βλέπετε του επιθέτου του αντιδημάρχου, ο κ.Ψωμιάδης μπερδεύτηκε λίγο, αλλά η σύγχυση αποκαταστάθηκε με τον ερχομό του κ. Τσαντάκη, και φυσικά με την απαραίτητη δόση γέλιου!...

Ερώτηση Κιλτίδη για έλλειψη πόρων στο Δασαρχείο Κιλκίς

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιββάλοντος, ο βουλευτής του νομού μας, Κ. Κιλτίδης, κάνει λόγο για σοβαρές ελλείψεις βασικών οικονομικών πόρων στο Δασαρχείο Κιλκίςπου έχουν ως αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτηση θεμελιωδών αναγκών, όπως η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και η εκτέλεση των υλοτομικών λειτουργιών.

43χρονος απ` τη Χαλκηδόνα διακινούσε χασίς στο Κιλκίς

Συνελήφθη την Τρίτη το μεσημέρι ένας ημεδαπός 43 ετών από την Χαλκηδόνα, επειδή σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας διακινούσε χασίς  στην περιοχή του Κιλκίς. Πράγματι, μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν 7 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1.316 γραμμαρίων.