Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ο Παλαιστικός Σύλλογος του Ευρωπού στο δήμαρχο Παιονίας

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Γ. Κικίρης, ο γ. γραμματέας Αν. Μπεαζίδης και οι αθλητές του Μορφωτικού Παλαιστικού Συλλόγου «Ο Καραγιάννης» Ευρωπού, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον δήμαρχο Παιονίας, Αθ. Λαπόρδα, στο δημαρχείο. Ο κ. Λαπόρδας τους έδωσε συγχαρητήρια για το δύσκολο αγώνα τους και τα δυο χρυσά μετάλλια (Αβκοπασβίλης Γεώργιος, Κυριακίδης Παύλος), ένα αργυρό (Τοπαλίδης Παναγιώτης), το κύπελλο του καλύτερου συλλόγου και του καλύτερου τεχνίτη, που κατέκτησαν στο διεθνές τουρνουά πάλης που πραγματοποιήθηκε στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας, προς τιμήν του Ολυμπιονίκη Σεραφείμ Μπαρζάκωφ, στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2011. 

Πρωτοφανείς οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Κιλκίς

Τις φωνές τους κατά του πολυνομοσχεδίου που ετοιμάζεται να ψηφίσει αύριο η ελληνική κυβέρνηση και το οποίο αλλάζει άρδην τις εργασιακές σχέσεις ένωσαν σήμερα το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις σε όγκο και παλμό των τελευταίων χρόνων στο Κιλκίς. Δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι και καθηγητές, ο εμπορικός κόσμος της πόλης, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο αλλά και ιδιώτες επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο, ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο Κιλκίς με πανό και συνθήματα. (Δείτε φωτογραφίες από συγκεντρώσεις - πορείες)

Μεγάλες συγκεντρώσεις σήμερα σε Κιλκίς και όλη τη χώρα

Στο Κιλκίς είχαμε σήμερα μεγάλες σχετικά συγκεντρώσεις, και μάλιστα κατάφεραν μια τέτοια να πραγματοποιήσουν και το Εργατικό Κέντρο με την ΑΔΕΔΥ! Όσο για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ειρήνης, μαζεύτηκαν κατ` αρχάς οι ...συνήθεις 50 φίλοι και μέλη του ΚΚΕ, αλλά στην πορεία ο αριθμός των διαδηλωτών σχεδόν τριπλασιάστηκε, αλλά αυτή τη φορά ήταν μάλλον ελαφρώς υποδεέστερος απ` αυτόν της πορείας ΕΚΚ -ΑΔΕΔΥ! Παράλληλα, μεγάλη ήταν κι η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου του Κιλκίς στην κινητοποίηση, με το κλείσιμο πολλών καταστημάτων και ξεχωριστό πανό του κλάδου στην πορεία. Σε λίγο θ` αναρτηθεί στο gnomikilkis.gr αναλυτικό ρεπορτάζ, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό απ` τις σημερινές κινητοποιήσεις στη πρωτεύουσα του νομού μας.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πού `σαι νιότη που `δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!

Οδοιπορικό συνταξιούχων δημ. υπαλλήλων Κιλκίς στη Β. Ήπειρο

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στην νοτιοδυτική Αλβανία (Βόρειο Ήπειρο), το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου. Σε σχετικό δελτίο τύπου του συλλόγου, αναφέρονται τα εξής:

Τσιτουρίδης: Να δώσει τη λύση ο λαός

"Ο πανικόβλητος κ. Παπανδρέου κατρακυλά στο μόνο δρόμο που φαίνεται να γνωρίζει καλά. Αυτόν της πόλωσης και του εκβιασμού". Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του, με αφορμή τα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο, ο πρώην υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης, προσθέτοντας:
"Ο άνθρωπος κι αυτοί που τον ανέχονται και τον στηρίζουν είναι πλέον επικίνδυνοι για τον τόπο. Σε κάθε περίπτωση όταν μια κυβέρνηση χάνει τη δημοκρατική νομιμοποίηση και παραβιάζει την κοινή λογική, ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο λαός. Όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο»

Κατά μόνας παραλογισμός κι εν τη ενώσει ορθολογισμός ;

Γράφει 
ο Χρήστος Σπίγκος (*)

Η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας παρατεταμένης κρίσης, της βαθύτερης στη σύγχρονη ιστορία της. 
Στον πυρήνα της κρίσης βρίσκεται το πολιτικό σύστημα που οικοδομήθηκε με κύρια ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ένα πολιτικό σύστημα που στηρίχθηκε στην ανάπτυξη του πελατειακού κράτους, στήριξε τον κρατικοδίαιτο μη παραγωγικό ιδιωτικό τομέα, σπατάλησε το δημόσιο πλούτο, οικειοποιήθηκε τη δημόσια διοίκηση και οδήγησε τη χώρα στο τέλμα της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Και τώρα ήλθε ο λογαριασμός. 
Οι ένοχοι κοιτούν με απόγνωση το νομοταγή πολίτη και τον καλούν να τον πληρώσει. Είναι αυτοί που για τρεις και πλέον δεκαετίες υφάρπαζαν την ψήφο του με το παραμύθι της αυτοδυναμίας και των ισχυρών κυβερνητικών σχημάτων.

Ποτάμια λαού στους δρόμους των πόλεων

Τεράστιες συγκεντρώσεις εγαζομένων και λαού πραγματοποιούνται αυτήν την ώρα σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια της πανεργατικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, σε αντικυβερνητικές πορείες διαμαρτυρίας, χωρίς κανένα προς το παρόν τουλάχιστον επεισόδιο. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση παρατηρείται στην Πλατεία Συντάγματος της πρωτεύουσας, όπου συνεχώς συρρέουν πορείες διαφόρων μπλοκ.
Στο Κιλκίς είχαμε δυο συγκεντρώσεις, μια στο Εργατικό Κέντρο διοργανωμένη απ` το ΕΚΚ και την ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, και την άλλη στην Πλατεία Ειρήνης απ` το ΠΑΜΕ, που ως συνήθως ήταν και μεγαλύτερη.

Απόλυτο ναυάγιο η "συνενόηση" Παπανδρέου - Σαμαρά

Πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, απέρριψε την πρόταση του Γ. Παπανδρέου να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ε. Ένωσης, την ερχόμενη Κυριακή.
"Αν έρθω εγώ μαζί σου υποτίθεται ότι θα εμφανίσουμε μια κοινή θέση. Πες μου τι ζητάς; Τι εθνική γραμμή έχεις; Μου έδωσες χθες καμία εθνική γραμμή;" φέρεται να είπε ο κ.Σαμαράς στον πρωθυπουργό και συνέχισε: "Με βρίζεις τόσο καιρό, δεν συμφωνείς με τους υπουργούς σου και θέλεις να πάμε μαζί στις Βρυξέλλες;"

Η Λ. Κατσέλη οδηγείται στην "γκιλοτίνα"

Σε "καρατόμηση" της Λούκας Κατσέλη φαίνεται πως οδηγείται ο πρωθυπουργός. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι κατ` αρχάς πίστευε ότι δεν πρέπει να ληφθούν καταστατικά μέτρα εις βάρος της. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου άλλαξε τη στάση του έπειτα από εισηγήσεις κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι αν "χαριστεί" στην κ. Κατσέλη, θα πέσει η κυβέρνηση επειδή θα την μιμηθούν στη συνέχεια πολλοί βουλευτές! Ο πρωθυπουργός φαίνεται να καταλήγει στη διαγραφή της πρώην υπουργού από το ΠΑΣΟΚ, επειδή δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου. 

Μαύρες σημαίες στα σχολεία, θέλουν οι καθηγητές

Η ομοσπονδία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης ζητά να αναρτηθούν μαύρες σημαίες και πανό σε όλα τα σχολεία της χώρας, μέχρι μεθαύριο Παρασκευή. Κι αυτό, την ώρα που κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις δασκάλων, καθηγητών και πανεπιστημιακών. Ήδη η ΟΛΜΕ εξήγγειλε έκτακτες γενικές συνελεύσεις των τοπικών της ενώσεων για αύριο 20 και μεθαύριο 21 Οκτωβρίου, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ έχει κατατεθεί πρόταση για τριήμερη απεργία στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου. Εξ` άλλου, στην ομοσπονδία των δασκάλων (ΔΟΕ), οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν προτείνει 5θήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η γαλάζια λίμνη στο Σκρα

Συνελήφθη 50χρονη για ναρκωτικά στην Αξιούπολη Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (18-10-2011) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, μία ημεδαπή 50 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στην Αξιούπολη Κιλκίς, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι η 50χρονη διακινεί ποσότητες ναρκωτικών σε τοξικομανείς του Κιλκίς, σε έρευνα του σπιτιού της 50χρονης από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (8) συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (2.138) γραμμαρίων. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

"Ταφόπλακα" το πετρέλαιο για τους επαγγελματίες

Είχαν που είχαν τα "κεσάτια" της κρίσης οι έμποροι κι επαγγελματίες, ήλθε τώρα κι αυτό το νέο "μέτρο" να βάλει "ταφόπλακα" στις δραστηριότητές τους, όπως οι ίδιοι υπογραμμίζουν. Μιλάμε για την υποχρέωση που τους επιβλήθηκε να χρησιμοποιούν για τη θέρμανση των γραφείων, των καταστημάτων και των εγκαταστάσεών τους, πετρέλαιο κίνησης και όχι θέρμανσης. 
Με ανακοινώσεις τους, επιμελητήρια και εμπορικοί σύλλογοι καταγγέλλουν το γεγονός ότι τα μέλη τους θα χρησιμοποιούν για θέρμανση πετρέλαιο που κοστίζει 1,45 και όχι 0,90 ευρώ το λίτρο. Να περιμένουμε ανάλογες παρεμβάσεις κι απ` το δικό μας Επιμελητήριο και τους εμπορικούς μας συλλόγους;
.

"Τα χώνει " κι η Αράπογλου, αλλά σε ΜΜΕ!

Άλλη διαφωνούσα του ΠΑΣΟΚ αυτή, που τα λέει σε ΜΜΕ! Ο λόγος, για την βουλευτή Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου, η οποία μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του "Βήματος", είπε: "Φθάνει η ώρα να επαληθευτεί η ρήση του πρωθυπουργού ότι θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες. Το κλίμα βαραίνει με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται ορισμένα θέματα".
Η κ. Αράπογλου, η οποία είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, πρόσθεσε ότι "κυβερνητικά στελέχη έχουν χάσει την επαφή με τους πολίτες και με την πολιτική φυσιογνωμία που είχε χρόνια το ΠαΣοΚ" κι ότι "δεν μπορούν να τιμωρούνται εργαζόμενοι επειδή κάνουν απεργία, επικαλούμενοι νόμους του 40, οποιαδήποτε και αν είναι η ηγεσία των συνδικαλιστών".

Η πανδημία της φτώχειας και η Ελλάδα «αρόδο»

Γράφει ο Κώστας Κιλτίδης

Η ανάγκη γεννά την έλλειψη, την πενία, την μιζέρια.
Η στέρηση γεννά την ντροπή, την κατάντια, την ανέχεια.
Η μοναξιά γεννά την απομόνωση, την απογοήτευση, την εγκατάλειψη.
Η κατάπτωση γεννά την βλακεία, την αγένεια, τον εξευτελισμό.
Δώδεκα μόνο από τα πολλά ονόματα-καταστάσεων που την χαρακτηρίζουν, και κατασημαίνουν άτομα, ομάδες και έθνη ολόκληρα που έχουν μολυνθεί από τον ιό της φτώχειας.

Άραγε η φτώχεια είναι αίτιο ή αποτέλεσμα;

Οι εργαζόμενοι στην ΠΕ Κιλκίς κατέλαβαν το κτήριο κι εξέδωσαν ψήφισμα

Κατάληψη του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (πρώην Νομαρχία) πραγματοποίησαν χθες Τρίτη, οι εργαζόμενοι. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποτελούμενη απ` τους Κοβλακίδη Γεώργιο, Κομπατσιάρη Αντώνιο, Ράκκου Άννα, Κοκκίνη Θεόδωρο, Αυγερινίδη Κωνσταντίνο και Φαχουρίδου Σπυριδούλα, η οποία ενέκρινε το εξής ψήφισμα διαμαρτυρίας:

Πρωτιά του Γ. Παπαδόπουλου σε μίνι μαραθώνιο στις Σπέτσες

Ακόμη μια διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων του ΓΑΣ Κιλκίς, Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος σε αγώνα ανωμάλου δρόμου απόστασης 26 χιλιομέτρων στις Σπέτσες, κατέκτησε με σχετική άνεση την πρώτη θέση με επίδοση 1 ώρα 31'12'' δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Ο αγώνας, που ουσιαστικά ήταν ο γύρος των Σπετσών, έγινε την περασμένη Κυριακή 16 Οκτωβρίου κάτω από αντίξοες κλιματολογικά συνθήκες (αρκετό κρύο, ισχυρή βροχόπτωση και ισχυρός άνεμος), γεγονός που δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των περίπου εξακοσίων αθλητών και αθλητριών που πήραν μέρος.

"Ριγμένος" ο νομός μας απ` το πρόγραμμα "Αλ. Μπαλτατζής"

Λίμνη Μεταλλείου
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, κατέθεσε για χρηματοδότηση 67 ώριμες προτάσεις,που ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 82 εκατ. ευρώ,  στο πρόγραμμα "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ». Απ` αυτές, μονάχα οι δυο αφορούν το νομό μας, κι έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Οι προτάσεις αυτές είναι:
1. Βελτίωση βατότητας δασικού δρόμου Δρέβενο-Πλαγιά (1.205.000 ευρώ)
2. Βελτίωση βατότητας δασικού δρόμου λίμνη Μεταλλείου-Δ.Θ Γιωργάκη-Ξινό Νερό-Βαργίδα Λιβαδίων (388.000 ευρώ).

Είναι, λοιπόν, ή δεν είναι "ριγμένος" ο νομός μας;

Π. Αμοιρίδης: Απραξία Τονικίδη για την "αιμοραγία" προς Σκόπια

Πέρασε πάνω από ένας μήνας από την έκτακτη συνεδρίαση, στις 14 Σεπτεμβρίου, του ΔΣ του Επιμελητηρίου με θέμα την ανάσχεση της οικονομικής αιμορραγίας προς τις αγορές και τα καζίνο της FYROM, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτε. Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Παναγιώτης Αμοιρίδης, θέτοντας το ερώτημα, αν η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου ήταν μόνο μία επικοινωνιακή κίνηση.
Στη δήλωσή του, ο κ. Αμοιρίδης τονίζει και τα εξής:

Συνελήφθη στο Πολύκαστρο για κατοχή χασίς και δενδρύλλιου

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στο Πολύκαστρο έναν 47χρονο ημεδαπό επειδή βρέθηκαν σε δύο σπίτια του, χασίς 209 γραμμαρίων και ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1,30 μέτρων. 

Φαρμακοποιοί Κιλκίς: Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία

Με ανακοίνωσή του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς γνωστοποιεί ότι συμμετέχει στην σημερινή πανελλαδική απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, και συμμετέχει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος τονίζει ότι "δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας και την διάλυση του κοινωνικού κράτους" κι ότι "διαφωνεί στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, απαιτεί άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία, συμπαραστέκεται στους σφαλισμένους οι οποίοι οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση."

Συνάντηση Μπαλάσκα με διευθυντές σχολείων

Συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Κιλκίς είχε με πρωτοβουλία του ο δήμαρχος, Ευ. Μπαλάσκας, την περασμένη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για το νέο καθεστώς λειτουργίας που επιφέρει ο “Καλλικράτης” στην διαχείριση των σχολικών δαπανών. 
Ως γνωστόν με τον “Καλλικράτη”, όλες οι δαπάνες των σχολείων (μεταξύ άλλων τα λειτουργικά έξοδα όπως θέρμανση, φωτισμός, ύδρευση, τηλέφωνα, αποχέτευση, αγορά αναλωσίμων υλικών, καθώς και η εκτέλεση έργων για την επισκευή και συντήρηση των σχολείων και του κάθε είδους εξοπλισμού τους) θα διαχειρίζονται πλέον από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ΟΤΑ και θα υπόκεινται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Του Στάθη, απ` την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ