Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Παραστατίδης, Φραγγίδης κι άλλοι 26 ζητούν "κοινωνική στροφή"

Πολιτικές για την ανακατανομή των βαρών της κρίσης, προς όφελος των αδύναμων, τον παραγωγικό αναπροσανατολισμό της οικονομίας και την ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και οι δυο του νομού μας, Θ. Παραστατίδης και Γ. Φραγγίδης.
 Η κίνησή τους, παρότι σε αυτή μετέχουν και διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική, ερμηνεύεται ως έμμεση στήριξη στον κ. Παπανδρέου και αντίβαρο στις εκδηλώσεις αμφισβήτησης της ηγεσίας εντός του ΠΑΣΟΚ.
Το πλήρες κείμενο και οι υπογραφές:

Προτάσεις Φραγγίδη και άλλων 20 του ΠΑΣΟΚ περί απελευθέρωσης ταξί

21 βουλευτές ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων κι ο Γ. Φραγγίδης,  προτείνουν τέσσερις βασικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγελμάτος των αυτοκινητιστών.
Ολόκληρη η επιστολή:
"Κύριε Υπουργέ,
Εν όψει της συζήτησης στον Κ.Τ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της πρότασης του Σ/Ν για τις Άδειες Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) ταξί καταθέτουμε τις απόψεις μας, για τα σημεία που θεωρούμε κρίσιμα στα πλαίσια της εφαρμογής του νόμου για την απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του συλλόγου συνταξιούχων δημοσίου

Με ψήφισμά του, το ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς, διαμαρτύρεται "για τα σκληρά, βάρβαρα, επώδυνα και άδικα μέτρα", που "οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων και όλων των εργαζόμενων".

Με 5 αθλητές ο ΓΑΣΚ, στον κλασικό Μαραθώνιο

Στον 29ο Διεθνή Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, θα λάβουν μέρος οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων του ΓΑΣ Κιλκίς, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αντώνης Σαρίδης, Στέλιος Δελόγλου, Λαζαρος Σιδηρόπουλος και Φίλιππος Μισαηλίδης.
Ο πέντε αθλητές συνεχίζουν με επιτυχία την προετοιμασία τους για τον εξαιρετικά δύσκολο αυτό αγώνα και αισιοδοξούν να πραγματοποιήσουν μια εμφάνιση τέτοια που θα ικανοποιεί τους στόχους τους.

Έναρξη λειτουργίας της Σχολής Γονέων της ΚΔΕΚ

Με παλιούς αλλά και νέους μαθητές ξεκίνησε τη λειτουργία της η Σχολή Γονέων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ), που υλοποιείται με τη συνεργασία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Η Σχολή, που δημιουργήθηκε πέρσι, άνοιξε και πάλι τις πόρτες της για το κοινό του Κιλκίς την περασμένη Τρίτη 18 Οκτωβρίου, με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου από την Διεύθυνση Β'θμιας Εκπαίδευσης

Η θαυμαστή εποποιία του σαράντα που γιορτάζουμε μας υπενθυμίζει ότι το ύψιστο ιδανικό της ελευθερίας τρέφει το ελληνικό πνεύμα και αναπαύει την ελληνική ψυχή.
Το «μολών λαβέ» του Λεωνίδα και το «ελευθερία ή θάνατος» των αγωνιστών του 1821 προδιαγράφουν την αντίσταση των Ελλήνων σε κάθε προσπάθεια υποδούλωσής τους. Στις 28 Οκτωβρίου 1940 ΟΧΙ εισπράττει ως απάντηση η φασιστική Ιταλία στο αίτημα για την παραχώρηση τμήματος του ελληνικού εδάφους. Σθεναρή αντίσταση αντιμετωπίζει και η ναζιστική Γερμανία, που σπεύδει να ενισχύσει τους Ιταλούς συμμάχους της.

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Παιονίας

 Καλείστε σε  ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 25η  Οκτωβρίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Επιστολή Τονικίδη για το πετρέλαιο κίνησης στις επιχειρήσεις

Επιστολή με θέμα την υποχρέωση των επιχειρήσεων να χρησιμοποιούν για θέρμανση το πετρέλαιο κίνησης, έστειλε προς του υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Π. Τονικίδης, τονίζοντας ότι "αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκοπό αυτής της απόφασης η οποία αφορά κυριολεκτικά στη λειτουργία και επιβίωση των όποιων υπολειμμάτων της παραγωγικής ραχοκοκαλιάς της χώρας". Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Θα φορεθεί πολύ!

Αντισυνταγματικός φόρος του πολυνομοσχεδίου!

Το πολυνομοσχέδιο το ψήφισαν αλλά τίθεται θέμα συνταγματικότητας με διάταξή του! Και, μάλιστα, με βάση γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο αναφέρεται στην επιβολή πρόσθετου φόρου με συντελεστή 10%, που θα πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι όταν οι αποδείξεις δαπανών που προσκομίζουν υπολείπονται σε αξία το 25% του εισοδήματός τους.

Στους 153, οι τρεις δώρο!

Ξεκίνησε με 160, μα στου δρόμου τα μισά έμεινε με 153. Ο λόγος, βέβαια, για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά και το χθεσινοβραδινό χρονικό μιας προαναγγελθείσας διαγραφής-εξπρές, αυτής της Λ. Κατσέλη.
Και να σκεφτεί κανείς ότι οι τρεις απ` αυτούς τους 153, δεν εκλέχτηκαν απ` τον λαό αλλά έγιναν βουλευτές ως αναπληρωματικοί. Να τους θυμίσουμε: Γιώργος Φραγγίδης, Βάσω Αλεξανδρίδου και Κυριακή Τεκτονίδου, που πήραν τις θέσεις των παραιτηθέντων, Γιώργου Φλωρίδη, Έκτωρα Νασιώκα και Θωμά Ρομπόπουλου, αντίστοιχα.
Μ` άλλα λόγια, αν οι τρεις αντί να παραιτηθούν δήλωναν ανεξαρτοποίηση, σήμερα δεν θάχαμε πια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ! Ή, λέτε, νάχαμε!

Πάνε για "κούρεμα" του ορυκτού πλούτου του νομού μας!

Για το νομό μας, καθώς και για τη γεωγραφική ενότητα της Ροδόπης, έδωσε σε Δημόσια Διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος, το κείμενο τριών διεθνών ανοικτών πλειοδοτικών διαγωνισμών για δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιων μεταλλευτικών χώρων.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος είναι μετά από πολλά χρόνια απουσίας ανάλογων πρωτοβουλιών, να προχωρήσει "σε ένα γόνιμο δημόσιο διάλογο για τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή ωφελιμότητα για τη χώρα", με την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της. Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου.
Βλέπουμε το περιβάλλον μας, όχι "κουρεμένο" αλλά "φαλακρό"!

Ομαλοποιείται η αγορά καυσίμων

Από σήμερα Παρασκευή αναμένεται να ομαλοποιηθεί η αγορά καυσίμων, καθώς χθες η ομοσπονδία των τελωνειακών αποφάσισε την αναστολή της απεργιακής τους κινητοποίησης. Θυμίζουμε ότι οι τελωνειακοί απεργούσαν από την περασμένη Παρασκευή και για τον λόγο αυτόν δεν είχε ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ παράλληλα είχαν αρχίσει να παρουσιάζονται ελλείψεις στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Μετά τον χθεσινό τους "θρίαμβο" ετοιμάζουν νέα μέτρα

Μια μέρα μετά τον νέο θρίαμβο της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εγκρίναι το πολυνομοσχέδιο με 153 ψήφους, καθώς και του πρωθυπουργού να καρατομήσει την Λ. Κατσέλη πριν καλά-καλά προλάβει αυτή να κατέλθει απ` το βήμα της Βουλής, ας ετοιμαζόμαστε για νέα μέτρα, ύψους αυτή τη φορά 8,2 δις! Τα μέτρα θ` αφορούν την διετία 2012-13, έτσι για να μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι τα επόμενα χρόνια θ` ανασάνει!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

E, ρε και να `δειχναν τέτοια τρυφερότητα και σε `μας...ο Βενιζέλος κι ο Πάγκαλος!