Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Εγκαίνια πινακοθήκης της ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ


Αλέξανδρος Κιλκίς: Μοίρασε γκολ στην πρεμιέρα!

Σέντρα είχαμε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κιλκίς, όπου η Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς συμμετέχει με δύο τμήματα, ένα παίδων και ένα προπαίδων. Οι προπαίδες αγωνίζονται φέτος ως Κιλκισιακός, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με αυτόν. Οι παίκτες του Νίκου Μούρου, αν και τα... βρήκαν σκούρα, στην επανάληψη έδειξαν καλύτερο πρόσωπο και επικράτησαν με 5-3 του ΠΑΟΚ Κρηστώνης.

Μια παλλόμενη ομιλία για το πολυνομοσχέδιο

Κάλιο (λίγο) αργά παρά ποτέ! Δείτε τη συγκλονιστική ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο. Είτε συμφωνεί είτε όχι, κάποιος, με το περιεχόμενο ή τις γενικότερες πολιτικές θέσεις της, νομίζουμε ότι θα παραδεχθεί πως πρόκειται για μια παλλόμενη από λογική και συναίσθημα ομιλία, μακριά απ` τα "ξύλινα" βαρετά λογύδρια των περισσοτέρων βουλευτών.  Πατείστε εδώ

Εκλογικές καραμπόλες στον Δήμο Παιονίας

Υποψήφιος του συνδυασμού Λαπόρδα κέρδισε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μ` αποτέλεσμα να χάσει μια έδρα ο συνδυασμός Λιάρτση και να κερδίσει μια αυτός του Δραγανίδη! Μύλος η υπόθεση αλλά είναι ζήτημα εκλογικού μπιλιάρδου!
Η προσφυγή έγινε απ` τον Πολυκαστρινό, Νίκο Καραβαλάκη, ο οποίος είχε εκλεγεί αρχικά δημ. σύμβουλος Παιονίας αλλά στη συνέχεια το Εφετείο "έδωσε" την έδρα στον Χρήστο Τσανασίδη του συνδυασμού της Αθ. Λιάρτση.

Φορολογικό μπαράζ σ` επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες

Την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων από το 2012 με ενιαίο συντελεστή 20% απ` το πρώτο ευρώ (φυσικά, να υπάρξει και κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ), μελετούν στο υπουργείο Οικονομικών, στα πλαίσια του νέου εθνικού φορολογικού συστήματος.
Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν ότι θα «πιάσουν» σημαντικό τμήμα της φοροδιαφυγής που παρατηρείται στον χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς αρκετοί δηλώνουν εισοδήματα κάτω από τα 12.000 ευρώ (το προηγούμενο αφορολόγητο όριο), ενώ εναλλακτικά, εξετάζεται η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

ΑΔΕΔΥ Κιλκίς: Χαιρετίζει την πορεία, συλλυπάται για τον συνδικαλιστή

Από τη πρόσφατη πορεία ΕΚΚ - ΑΔΕΔΥ στο Κιλκίς
Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κιλκίς, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια, στην οικογένεια του αδικοχαμένου συνδικαλιστή και αποδοκιμάζει τα βίαια γεγονότα της πλατείας Συντάγματος. Επίσης, χαιρετίζει "τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών στην πόλη του Κιλκίς, των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των εμπόρων και των συνταξιούχων, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου", καθώς και "την πρωτότυπη πορεία (συνοδεία απορριμματοφόρων του Δήμου) της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου".

Ο δρόμος προς την Ιθάκη, του Γ. Ιωάννου

Ένα προφητικό "κόμικ" γελοιογραφιών του Γιάννη Ιωάννου, που δημοσιεύτηκε πριν ένα χρόνο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης έτους απ` την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. 
Τίτλος του, "Ιθάκη". 
Δείτε το, γελάστε και ...μελαγχολείστε!

Η "δημοσκόπηση" για τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών

Αυτή τη φορά η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, όμως εμείς οφείλουμε να δώσουμε τ` αποτελέσματα της "δημοσκόπησης" για το αν συμφωνούμε ή όχι με τις επιθέσεις εναντίον κορυφαίων πολιτικών προσώπων.
Λοιπόν, το 61% των αναγνωστών του gnomikilkis.gr, που πήρε μέρος στο "γκάλοπ", δήλωσε ότι συμφωνεί με τις επιθέσεις, έναντι του 38% που δεν συμφωνεί. Φυσικά, αυτό το δεύτερο ποσοστό δεν σημαίνει ότι επιδοκιμάζει τους πολιτικούς μας. Απλώς, δεν αποδέχεται τις επιθέσεις εναντίον τους. Και νομίζουμε ότι δεν αυθαιρετούμε όταν ερμηνεύουμε έτσι την απάντησή τους.

Διανομή πετρελαίου σε γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Κιλκίς

“Ζεστά” είναι σήμερα τα νέα για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων του Δήμου Κιλκίς, καθώς από το πρωί έχει ξεκινήσει η διανομή πετρελαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κιλκίς, με τις συντονισμένες ενέργειες της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (η οποία όπως ορίζει ο Καλλικράτης θα διαχειρίζεται πλέον όλες τις σχολικές δαπάνες), είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που κατόρθωσε -παρόλες τις δυσκολίες λόγω των αντιφάσεων στην νομοθεσία- να ολοκληρώσει τις νέες διαδικασίες που απαιτούνται για την προμήθεια πετρελαίου στις σχολικές μονάδες.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και ο αντίστοιχος διαγωνισμός για τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κιλκίς.

Εξέγερση του κόσμου και στα γήπεδα!

Η αρχή έγινε την περασμένη Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια αγώνα της ομάδας τους για το Europa Ling. Εκεί, όμως, ο διαιτητής ήταν Φιλανδός και δεν καταλάβαινε! 

"Εισφορά αλληλεγγύης": Η προθεσμία λήγει αλλά ειδοποιητήρια γιόκ!

Ενώ η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών δεν έστειλε ακόμα τα ειδοποιητήρια πληρωμής της δεύτερης δόσης για την έκτακτη "εισφορά αλληλεγγύης". Κι αυτό, λόγω του μηχανογραφικού "μπλακ άουτ" στο Υπουργείο απ` την απεργία των υπαλλήλων του.
Έτσι, απ` το Υπουργείο διευκρινίζονταν ότι στην περίπτωση που η δεύτερη δόση είναι ισόποση με την πρώτη, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν στην τράπεζα με την απόδειξη πληρωμής της πρώτης δόσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθούν στην εφορία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση έως τις 10 Νοεμβρίου.

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στην ΑΓΝΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κτηνοτρόφοι της περιοχής μας που παράγουν αιγοπρόβειο γάλα, έξω από τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ΑΓΝΟ, στον Λαγκαδά. Όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι, έχουν να πληρωθούν από την εταιρεία απ` τον περασμένο Μάιο, για ποσότητες γάλακτος που η ΑΓΝΟ έχει παραλάβει από παραγωγούς.

"Κούρεμα" ως 50% μισθών και συντάξεων ένεκα πολυνομοσχέδιου

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, σε μειώσεις έως και 50% οδηγεί μισθούς, εφάπαξ και συντάξεις, το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη είναι από τους κατώτερους στην Ε. Ένωση, θα μειωθούν ακόμη και κατά 25%, στο Δημόσιο έως και το 50%, ενώ στις συντάξεις έως 40%. Όπως φαίνεται, τη μικρότερη επιβάρυνση θα έχουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, καθώς το 80% των συντάξεων είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ, ενώ αντίθετα οι μεγαλύτερες μειώσεις θ` αφορούν ασφαλισμένους στα ταμεία του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.
Όσον αφορά το μισθολόγιο του Δημοσίου, ο βασικός μισθός ορίζεται σε 780 ευρώ, ενώ ο ανώτατος κυμαίνεται γύρω στα 2.700 ευρώ και εξαρτάται απ` το λεγόμενο "πριμ παραγωγικότητας".

Οι πρώτες προσφυγές κατά του χαρατσιού των ακινήτων

Το σωματείο "Έλληνες Φορολογούμενοι" και η Ανώνυμη Εταιρεία "Eurocapital", είναι αυτοί που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις πρώτες προσφυγές κατά του χαρατσιού των ακινήτων. Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η επιβολή του τέλους αντίκειται στο Σύνταγμα και σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά είναι και αντίθετη στη νομολογία (παλαιότερες αποφάσεις) του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Δυο Βούλγαροι χτύπησαν ομοεθνή τους και απήγαγαν την αδελφή του

Συνέβη στο Κοιλάδι: Δυο Βούλγαροι 37 και 29 ετών, αντίστοιχα, χτύπησαν στο κεφάλι και στο σώμα 22χρονο ομοεθνή τους και στη συνέχεια απήγαγαν την 23χρονη αδερφή του με σκοπό να την μεταφέρουν στη Βουλγαρία για προσωπικούς λόγους. Συνελήφθησαν, όμως, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 24 Οκτωβρίου, στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς σε συνεργασία με αστυνομικούς του εκεί Αστυνομικού Τμήματος. Οι δράστες είχαν προσωρινά διαφύγει με Ι.Χ. αλλά εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών. Ο 22χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κιλκίς. 

Άλλες δυο 48ωρες αποχές δικηγόρων του Κιλκίς

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς αποφάσισε να συνταχθεί με την από 22 Οκτωβρίου απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας και ν` απέχουν τα μέλη του από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, καθώς και την Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, "εκφράζοντας ρητά την έντονη αντίθεσή του στη διαρκή και άνευ προηγουμένου προσβολή του πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών με τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα".
Εξ` άλλου, με ανακοίνωσή του, ο σύλλογος "καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών", εκφράζει την οδύνη του για το τραγικό συμβάν του θανάτου διαδηλωτή και "απευθύνει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια".

Συνέντευξη Φραγγίδη στο ράδιο του ΑΝΤ1, για τα ενεχυροδανειστήρια

" Τα ενεχυροδανειστήρια αλλά και τα καταστήματα αγοράς χρυσού φυτρώνουν πλέον σαν μανιτάρια. Είναι προφανές ότι ο κλάδος ανθεί. Το ερώτημα είναι σε ποιό πλαίσιο λειτουργούν όλα αυτά. Γι ' αυτό και η ερώτηση απευθύνεται προς το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διακριβωθεί το νόμιμο, το νομότυπο, το νομιμοφανές ή το παράνομο της υπόθεσης," τόνισε ο βουλευτής του νομού μας, Γ. Φραγγίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 (97,2) και στο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο.

Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπέρ της διαφάνειας στο κράτος

Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Θ. Παραστατίδης, ανέλαβαν την πρωτοβουλία προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο "σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της διαφάνειας στην πολιτική μας ζωή, καθώς το πάνδημο αίτημα για απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους αλλά και του πολιτικού μας συστήματος, όπως και η αυτονόητη απαίτηση των πολιτών της χώρας για την ανάδειξη των υπαιτίων που εμπλέκονται σε πρακτικές διαφθοράς στο δημόσιο χώρο και στην πολιτική μας ζωή, δεν φαίνεται να ικανοποιούνται", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, με στήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών και με στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων τους μέσω δράσεων συμβουλευτικής, πρόκειται να υλοποιηθεί απ` το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα "Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης" περιλαμβάνει 2 δράσεις :

Εκλογές στον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς

Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς καλεί τα μέλη του στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18.00 μ.μ στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Κιλκίς. Μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Στη συνέλευση μπορούν να παρευρεθούν άτομα τα οποία δεν είναι μέλη του συλλόγου. Θα εγγραφούν μετά τη συνέλευση για να έχουν δικαίωμα ψήφου. Η εγγραφή βάσει του καταστατικού κοστίζει 16 ευρώ (10 ευρώ για την συνδρομή και 6 για την εγγραφή). Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη.
Ας κάνουμε όλοι μαζί το πρώτο βήμα με την παρουσία μας στη συνέλευση για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα σχέδια που έχουμε για μια πιο όμορφη και φιλική πόλη.

Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς στο Πάικο

Χθες Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς πραγματοποίησε εξόρμηση στο όρος Πάικο, στη λίμνη Μεταλλείου και στη λίμνη Σκρα. Στην εξόρμηση έλαβαν μέρος ορειβάτες αλλά και ποδηλάτες (mountain bike), τόσο από το Κιλκίς όσο κι από τη Θεσσαλονίκη.