Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Άνετη επικράτηση του Αετού επί του Ζαφειράκη

Πρωτ. Ανδρών : "ΑΕΤΟΣ" - Ζαφειράκης Νάουσας 76-49
Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλοι του μπάσκετ στο νέο ΔΑΚ Κιλκίς, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στα πρώτα δύο δεκάλεπτα και την τελική διαφορά στο ημίχρονο να είναι στους 6 πόντους (29-23), σκορ το οποίο είχε σχέση με τις "κλειστές" άμυνες που έπαιξαν και οι δύο ομάδες αναζητώντας λύσεις επιθετικά που όμως δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δικηγορικός Σύλλογος: Δικαστικό Μέγαρο σε κτήριο της Μητρόπολης

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς κάλεσε πρόσφατα κλιμάκιο της Θέμιδος - Κατασκευαστική, το οποίο διενήργησε αυτοψία στα δύο, κενά αυτή τη στιγμή, κτίρια της Μητρόπολης Κιλκίς, τα οποία κρίθηκε ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως με μικρές βελτιωτικές επεμβάσεις, να αποτελέσουν τη λύση του προβλήματος του Δικαστικού Μεγάρου. Η Μητρόπολη, μόλις βεβαιώθηκε ότι δε θα επαναλειτουργήσει το Εκκλησιαστικό Λύκειο στο γνωστό κτίριο, απάντησε ήδη θετικά σε σχετικό έγγραφο αίτημα του Συλλόγου. 
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, σημειώνοντας και τα εξής:

Ο Οδ. Πιπερίδης πρόεδρος της τοπικής Κιλκίς της ΔΗΣΥ

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση των μελών του πρώτου ΔΣ της τοπικής οργάνωσης Κιλκίς της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα.
Πρόεδρος εκλέχτηκε ο
 Οδυσσέας Πιπερίδης, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις οι: Αντιπρόεδρος: Παπατριανταφύλλου Εμμανουήλ 
Γραμμάτεας – Υπ. Μητρώου Μελών: Μπαλάσκας Γεώργιος
Υπ. Οικονομικών: Καρυπίδης Ερρίκος
Γραμματέας Οργανωτικού: Περπερίδης Ανδρέας


Μια ακόμα έξοδος στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων

Mε χρηματοδότηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης ξεκινούν και θα ολοκληρωθούν άμεσα εργασίες στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία μία ακόμη έξοδος, από την οποία θα διέρχονται μόνο φορτηγά και άλλα βαρέα οχήματα προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες (κυρίως Π.Γ.Δ.Μ και Σερβία).

Συλλυπητήριο Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στον σύμβουλο της Κοινότητας Θεόδωρο Βασιλειάδη για τον άδικο χαμό της αδελφής του. Στην οικογένεια και στους οικείους της εκλιπούσης εύχεται καλή δύναμη και κουράγιο.

Εκπαιδευτικοί ευρωπαϊκών χωρών στον δήμαρχο του Κιλκίς

Στο περιθώριο της εκπαιδευτικής εκδρομής τους στην πόλη του Κιλκίς, εκπαιδευτικοί έξι ευρωπαϊκών χωρών πραγματοποίησαν χθες Τρίτη επίσκεψη στον δήμαρχο, Ευ. Μπαλάσκα. Οι 14 δάσκαλοι από Ισπανία, Τουρκία, Λιθουανία, Σλοβενία, Πολωνία και Ρουμανία βρέθηκαν στο Κιλκίς στο πλαίσιο υλοποίησης του επιδοτούμενου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius, στο οποίο συμμετέχουν τα σχολεία τους, μαζί με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Φλωρίδης: Να στηριχθεί κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας

Ο Γ. Φλωρίδης μιλά για τον Κοινωνικό Σύνδεσμο,
 που παρουσιάστηκε σήμερα στην Αθήνα
"Το απερχόμενο πολιτικό σύστημα θα πρέπει αμέσως να στηρίξει κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας στη Βουλή για να διαχειριστεί την σημερινή κρίση και μεσοπρόθεσμα να προχωρήσει η αναγκαία αναδιάρθρωσή του, με εμβάνθυση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα". Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας που ίδρυσαν 40 προσωπικότητες με την επωνυμία "Κοινωνικός Σύνδεσμος".

Σύλληψη ενός διακινητή λαθρομεταναστών

Συνελήφθη χθες Δευτέρα τα ξημερώματα, από συνοριοφύλακες του Πολυκάστρου, ένας 33χρονος ημεδαπός για μεταφορά στην ενδοχώρα τριών λαθρομεταναστών (δυο Πακιστανών και ενός Αφγανού), αντί ποσού 50 ευρώ. Η σύλληψη έγινε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του Πολυκάστρου.

"ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ", τ` όνομα του "ομίλου Φλωρίδη"

"Κοινωνικός Σύνδεσμος" είναι το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας προσωπικοτήτων, της οποίας η ίδρυση εξαγγέλθηκε σήμερα, και στην οποία συμμετέχει ο πρώην βουλευτής του νομού μας, Γιώργος Φλωρίδης. Πρόκειται για την μετεξέλιξη του Ομίλου Προβληματισμού, που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες, διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις πολιτικού προβληματισμού σ` όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τους ομιλητές, μεταξύ των οποίων κι ο κ. Φλωρίδης, καθώς κι ο γνωστός συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, στην σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του "Κοινωνικού Συνδέσμου", στόχος της κίνησης είναι να απαντηθεί το δίλημμα "προχωράμε τη χώρα μπροστά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του χθες;"

Δημιουργείται ταμείο ανεργίας και για ελεύθερους επαγγελματίες

Ταμείο ανεργίας και για ελεύθερους επαγγελματίες συστάθηκε στον ΟΑΕΔ. Για την οικονομική αυτοτέλεια του νέου Ταμείου, θα καταβάλλουν οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι μηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ.
Σκοπός του λογαριασμού θα είναι η χορήγηση βοηθήματος στους αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολουμένους (άμεσα ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), που αποδεδειγμένα διακόπτουν το επάγγελμά τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. Η εισφορά των 10 ευρώ θα εισπράττεται μαζί με τις άλλες εισφορές των κλάδων σύνταξης και ασθένειας στον ΟΑΕΕ.

Επιμήκυνση αποπληρωμής στεγαστικών δανείων

Την δυνατότητα επιμήκυνσης αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων για 5 ή 10 έτη θα έχουν οι δανειολήπτες, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο εξετάζει κι άλλες διευκολύνσεις λόγω των μεταβολών στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Η επιμήκυνση, η οποία θα γίνεται με το ισχύον επιτόκιο, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 40 χρόνια.
Όσον αφορά την αναστολή της εξυπηρέτησης δανείων, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διευκρινίζει ότι εφόσον υπάρχει πρόδηλη αδυναμία ανταπόκρισης του δανειολήπτη στις δανειακές υποχρεώσεις, είναι δυνατή η εξέταση κατά περίπτωση αιτημάτων αναστολής, αλλά με καταβολή ή κεφαλαιοποίηση των τόκων της περιόδου αναστολής.

Μετά το "κούρεμα", φουλ για εκλογές!

Η πιο πιθανή εξέλιξη μετά το αυριανό (Τετάρτη) "κούρεμα με την ψιλή", είναι οι εκλογές! Έτσι λέει η απλή λογική. Διότι το ΠΑΣΟΚ φαίνεται αποφασισμένο να ζητήσει πλειοψηφία 180 βουλευτών για έγκριση του "κουρέματος". Που θα τη βρει, όμως, αυτήν την ...δυσθεώρητη πλειοψηφία όταν κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν προτίθεται να υπερψηφίσει; Κανένα, εκτός ίσως της ΔΗΜΣΥ (Ντόρα). Αλλά κι έτσι, τα "κουκιά" δεν βγαίνουν, ακόμα κι αν "τσοντάρει" κι άλλος μικρός, όπως πχ η ΔΗΜΑΡ (Κουβέλης). Αν, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ ζητήσει πλειοψηφία των 180, σημαίνει ότι θέλει κι αυτό "να την κάνει μ` ελαφρά πηδηματάκια"!
Επομένως, ας ετοιμαζόμαστε για κάλπες!

"Μαύρος" φέτος ο γιορτασμός

Με μαύρες σημαίες στα σχολεία και μαύρα περιβραχιόνια στις παρελάσεις θα γιορτάσουν φέτος οι εκπαιδευτικοί την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της ομοσπονδίας τους. Όπως τονίζει η ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν κι άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την κυβερνητική πολιτική.
Εξ` άλλου, η Ομοσπονδία τονίζει στους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να απασχοληθούν τα Σάββατα για την αναπλήρωση της ύλης, "ότι προστατεύονται από την υφιστάμενη νομοθεσία", και διακηρύσσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία μορφή αμφισβήτησης του 5ημέρου.

Η θεσσαλονίκη του 1915

Δείτε ένα μοναδικό βίντεο της British Pathe από ταινία "επικαίρων" του 1915. Πως ήταν η παραλία, η Καμάρα, η Ροτόντα, το Καπάνι, κεντρικοί δρόμοι της πόλης (που μοιάζουν με σημερινά στενοσόκακα) και τα κάστρα. Αφιερωμένο στον γιορτασμό των 99 χρόνων απ` την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Περιφέρειάς μας.  Πατήστε εδώ