Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς ’’Η έξοδος από την κρίση’’

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, στις 7.30΄ μ.μ., στην αίθουσα ‘’Μ. Ανδρόνικος’’ της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) θα πραγματοποιηθεί ομιλία - συζήτηση με το Νίκο Σοφιανό, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Θέμα του ‘’Η έξοδος από της κρίση’’. Ο Νίκος Σοφιανός θα αναπτύξει τις θέσεις και τις προτάσεις του Κ.Κ.Ε. για την έξοδο από την οικονομική κρίση και όχι μόνον, που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Μετά την εισήγηση του κ. Σοφιανού θα επακολουθήσει συζήτηση. O Νίκος Σοφιανός γεννήθηκε το 1965, διετέλεσε γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ το διάστημα 1991-2001. Είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. από το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης στο Δήμο Αθηναίων και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος.

Φωτογραφικές αναδρομές από το αρχείο της "ΓΝΩΜΗΣ"

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, 25-10-2004

Η οικονομική «κρίση» και η προπαγάνδα σε νέα επεισόδια

Γράφει ο Φάνης Μαλκίδης                        «... Όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε. Τώρα δεν είστε πλέον μεταξύ σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!»
(Γιόσεφ Γκέμπελς- Εφημερίδα Der Angriff, 30 Απριλίου 1928)


Α. Η προπαγάνδα (ξανά) στην Ελλάδα
Η προπαγάνδα που εδώ και τρία σχεδόν χρόνια υλοποιείται με πρόσχημα την «κρίση» αρχικά δανεισμού και μετά χρέους, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Από την πρώτη δανειακή σύμβαση το 2010 και την έλευση της Τρόικας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, του Εφαρμοστικού, τις δόσεις που για να τις πάρουμε πρέπει να ληφθούν συνεχώς νέα μέτρα, μέχρι τις συμφωνίες της 21ης Ιουλίου και της 26ης Οκτωβρίου, τα «επιχειρήματα» παραμένουν τα ίδια.

Ειδική εκδήλωση στο Κιλκίς με θέμα τις εξελίξεις στην Καρδιολογία 2011

Τροποποιήσεις στις διατάξεις του Ν. 1361/1983 «Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις».

Με το Ν. 4015/2011 που αφορά το «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους», πραγματοποιήθηκαν τροποποιήσεις στις διατάξεις του Ν. 1361/1983 «Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις». Σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο, σας πληροφορούμε ότι οι υφιστάμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Ομάδες Παραγωγών, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί υποχρεούνται να προβούν στις αναγκαίες καταστατικές αλλαγές, το συντομότερο δυνατό.
Πληροφορίες για τα παραπάνω μπορείτε να βρείτε στο ΦΕΚ 210 Α/ 21-09-2011, Ν. 4015.

Κατέληξαν! Λουκάς Παπαδήμος ο νέος Πρωθυπουργός


Και ναι αποφάσισαν τελικά! Λουκάς Παπαδήμος ο νέος Πρωθυπουργός μας! Πραγματικά αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε Γιώργο και Αντώνη για το "βαρύ" πολιτικό ανάστημά τους και την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα που έδειξαν όλες τις προηγούμενες ημέρες και που πάνω από όλα δούλεψαν για το καλό της χώρας, αφού δεν έχασαν καθόλου πολύτιμο χρόνο, δεν έπαιξαν μικροπολιτικά επικοινωνιακά τρικάκια, και φυσικά δεν μας κατάντησαν για μια ακόμη φορά περίγελο της Ευρώπης! Εύγε στους πολιτικούς αρχηγούς μας... Πάντα τέτοια (φευ!)

Κόσμημα για το Κιλκίς η νέα Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ


Τα επαινετικά σχόλια ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας καθώς και όλων εκείνων που παρέστησαν στα εγκαίνια της νέας Πινακοθήκης της στο Μεταλλικό, απέσπασε την περασμένη Κυριακή η ΤΕΧΝΗ, ένας από τους πλέον δραστήριους Συλλόγους του Κιλκίς που μετρά σήμερα 31 γεμάτα χρόνια πλούσιας πολιτιστικής προσφοράς.  
Τα εγκαίνια έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2011, σε μια λιτή μεν αλλά λαμπρή τελετή, παρουσία πλήθους κόσμου, τοπικών παραγόντων, καθώς και καλλιτεχνών, έργα των οποίων εκτίθενται στο νέο κτίριο κόσμημα της Πινακοθήκης της ΤΕΧΝΗΣ.

Ευχαριστήριο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς

Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς κ. Φωτεινή Χρηστίδου ευχαριστεί τον κ. Γιώργο Κοβλακίδη και την κόρη του Ηρώ Κοβλακίδου για την εύρεση και παράδωση φορητού υπολογιστή, ο οποίος περιείχε πολύτιμα και αναντικατάστατα αρχεία και εφαρμογές εκπαιδευτικού. Η ανιδιοτελής πράξη τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και χαρακτηρίζει το ήθος και τις αρχές της προσωπικότητάς και της οικογενείας τους. Επίσης ευχαριστεί την κ. Τούλα Φωτιάδου για την υποστήριξη της με την προσφορά δώρων στους μαθητές/τριες του σχολείου μας, μέσα στα πλαίσια προσφοράς κοινωνικού έργου και συμπαράστασης.

Ναός Αγ. Δημητρίου Κιλκίς: Ενισχύει το φιλανθρωπικό του έργο


Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο Κτήμα των Ευχών στο Κιλκίς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου διοργανώνει χοροεσπερίδα (τσάι) με παραδοσιακή ζωντανή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακά εδέσματα.  
Η εκδήλωση σκοπό έχει την ενίσχυση των φιλανθρωπικών έργων της Ενορίας (πληρωμή ενοικίων και λογαριασμών, παροχή δεμάτων με τρόφιμα σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, συμμετοχή σε συσσίτια).  
Να είμαστε όλοι εκεί!

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς


Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς. Η αιμοδοσία θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων στο Κιλκίς από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Διακήρυξη «Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Κιλκίς» για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε,
Οι εκλογές στα Επιμελητήρια γίνονται σε συνθήκες βαθιάς και πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, που είναι συνέπεια της ανάπτυξης του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Είναι η συνέχεια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναποφάσισαν και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια.

Λουκάς Παπαδήμος: "Παίζει" ξανά


Ξεκίνησε σήμερα το πρωί πριν από λίγο το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας. Όπως φαίνεται λοιπόν, οι δύο αρχηγοί εδέησαν επιτέλους να συμφωνήσουν στο νέο πρόσωπο (παίζει το όνομα του Λουκά Παπαδήμου), εκτός βέβαια κι αν συμβεί κάποιο άλλο συνταρακτικό γεγονός, όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και τα οποία εκθέτουν και μειώνουν ανεπανόρθωτα τη χώρα μας... Ίδωμεν.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Chongqing Blues".

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ: "Δεν θα γίνουμε η χλεύη των ηττημένων"

1. Ζούμε το τέλος του οράματος της Ευρώπης των λαών, της συνεργασίας, της ισότιμης συμμετοχής και της δημοκρατίας. Η οικονομική κρίση επιβεβαίωσε και ανέδειξε, με τον πιο καταλυτικό τρόπο, την Ευρώπη των ανισοτήτων, την Ευρώπη του βορρά, την Ευρώπη του διευθυντηρίου, την Ευρώπη των συμφερόντων του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου.