Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Στον 27ο Γύρο της Πόλης των Σερρών ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Ο ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ Χάλκινο για Ραχήλ Νικολαϊδου, τρεις θέσεις στην εξάδα

Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Σερρών σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σερρών και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής διοργάνωσαν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου τον ετήσιο αγώνα δρόμου «Γύρος της πόλης των Σερρών», στη μνήμη του καθηγητή Φ. Αγωγής – προπονητή στίβου Αχιλλέα Κωνσταντινίδη. Ήταν μια θαυμάσια διοργάνωση που φέτος συμπληρώνει 27 χρόνια ζωής και η οποία συγκέντρωσε στις Σέρρες πολλούς από τους καλύτερους δρομείς αποστάσεων της Μακεδονίας, ενώ πολύ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των παιδιών μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων και γυμνασίων – λυκείων.

Αλέξανδρος Κιλκίς: Σε Θεσσαλονίκη και Βέροια η δράση

Πλούσια δραστηριότητα για τους μικρούς αθλητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς το Σαββατοκύριακο, αφού δύο τμήματα έδωσαν αγώνες στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ τρία συμμετείχαν σε τουρνουά που διεξήχθη στο Μακροχώρι Ημαθίας.
Στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κιλκίς, η ομάδα Παίδων πήρε τη νίκη χωρίς αγώνα, με 3-0 κόντρα στον Εθνικό Γοργόπης που αποσύρθηκε, ενώ οι Προπαίδες που φέτος αγωνίζονται ως Κιλκισιακός, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 κόντρα στην Αναγέννηση Πλαγιάς, σε ματς που ισοφαρίστηκαν στο φινάλε.

Επείγουσα έκκληση για αίμα

Υπάρχει μια Επείγουσα έκκληση: Ένα μικρό κοριτσάκι στην Καβάλα χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αιμοπετάλια 0 αρνητικό για να σωθεί... Οι γονείς του πληρώνουν τα οδοιπορικά σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Παρακαλώ πολύ κοινοποιήστε το ΠΑΝΤΟΥ!!! Το τηλέφωνο της μητέρας είναι 6937495494. Όπως ενημερώνουν το παιδί βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, ΕΠΕΙΓΕΙ να βρεθούν αιμοπετάλια. Διαδώστε μήπως βρεθεί κάποιος να μπορεί να βοηθήσεi!!

Δημοτικός Συνδυασμός ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’: Προτάσεις για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Παιονίας

Ο Δημοτικός Συνδυασμός ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ κατέθεσε τις ιδέες και προτάσεις του στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Παιονίας 2011 – 2014 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Νοεμβρίου με σκοπό να εισφέρει στη διαμόρφωση και στην αναπτυξιακή διάσταση του εν λόγω προγράμματος για το σύνολο της περιοχής.
Η επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού κα Αθανασία Λιάρτση – Σταυροπούλου περιέγραψε σε αδρές γραμμές την προγραμματική πρόταση του Συνδυασμού που χωρίζεται σε έξι ενότητες – στόχους:  
1ον  Σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος  με τη λήψη ειδικών προνοιών για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και του ορυκτού πλούτου του Δήμου Παιονίας, με πιστή εφαρμογή των κανόνων και των νόμων της πολιτείας  για την αποφυγή οιωνδήποτε αυθαιρεσιών και καταστροφών.

Τα σχόλια δικά σας

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Το συνημμένο αρχείο που σας στέλνω είναι αντίγραφο, που βρέθηκε στα χέρια μου προχθές, από απόκομμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, όπως θα παρατηρήσετε του έτους 1995, ενός άρθρου που αρχικά είχε δημοσιευτεί 50 χρόνια πριν, δηλαδή το 1945, αμέσως μετά τον πόλεμο. Τα σχόλια δικά σας, αν φυσικά είναι αλήθεια.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ: Προγραμματικοί στόχοι του συνδυασμού «Επιχειρηματική Ενότητα»

Αγαπητές/οί συνάδελφοι   
Στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2011, θα κληθείτε να ψηφίσετε στις εκλογές του Επιμελητηρίου Κιλκίς και με την ψήφο σας θα εκλέξετε τον νέο Πρόεδρο και το νέο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Σαββατιάτικος καφές με τη FREESUNDAY


Κορυτσά: Η παγκόσμια σημασία της απελευθέρωσής της και ο… «Πολίτης Κέιν»!

Στὶς 22 Νοεμβρίου 1940 ὁ Ἑλληνικὸς Στρατὸς προελαύνει μετὰ ἀπὸ σκληρὲς μάχες στὴν Κορυτσᾶ καὶ γίνεται δεκτὸς μέσα σὲ μία θάλασσα ἀπὸ γαλανόλευκες. Ἡ Κορυτσᾶ προστίθεται στὴ σειρὰ τῶν πόλεων καὶ χωριῶν τῆς Βορείου Ἠπείρου ποὺ ὑποδέχονται γιὰ τρίτη φορὰ ἀπὸ τὸ 1912 τὸν ἐλευθερωτὴ Ἑλληνικὸ Στρατὸ καὶ προδιαγράφει τὴν ἥττα τῆς φασιστικῆς Ἰταλίας. Ὁ ἀντίκτυπος ἀποκτᾶ παγκόσμιες διαστάσεις στὰ πρωτοσέλιδα τῶν ἐφημερίδων καὶ στὸ ραδιόφωνο. Οἱ γελοιογράφοι τῶν συμμαχικῶν χωρῶν ἐμπνέονται τὰ διάσημα σκίτσα ποὺ σατιρίζουν τὸν Μουσολίνι. Ἡ Κορυτσᾶ εἶναι ἡ πρώτη πόλη στὸν κόσμο ποὺ ἀπελευθερώνεται ἀπὸ τὶς δυνάμεις τοῦ Ἄξονα.

Η Τράπεζα Eurobank EFG «επενδύει» στο χώρο της Παιδείας

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στη Βέροια, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, καθώς και έναν αριστούχο από το Νομό Δωδεκανήσου που φοιτά στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Αγαπητοί φίλοι,
σας υπενθυμίζουμε ότι σήμερα Δευτέρα 21/11 και αύριο Τρίτη 22/11, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, πραγματοποιούνται οι περιφερειακές εκδηλώσεις του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Κάθε ημέρα, θα προβάλλονται δύο ταινίες, στις 20.00 και 22.00 μμ.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί.

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στην 27η Διεθνή Τουριστική Έκθεση PHILOXENIA

Στην 27η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA συμμετείχε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Η γνωστή τουριστική έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου. Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς συμμετείχε στο κεντρικό περίπτερο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, με ειδικά stands όπου εκτέθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για την τουριστική προβολή του νομού. Το περίπτερο της Κ. Μακεδονίας επισκέφθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης. Εκεί είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διον. Ψωμιάδη.

Εκδρομή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Ονειρούπολη και στην Μονή Εικοσιφοίνισσας

Το Τοπικό Τμήμα του ΣΕΟ διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας και στην Ονειρούπολη της Δράμας την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011. Χαρά, διασκέδαση και μοναδικές εμπειρίες θα έχουν την ευτυχία να ζήσουν μικροί και μεγάλοι στην παραμυθένια «Ονειρούπολη». Ο Αϊ Βασίλης, ο Ταρανδούλης και μια μεγάλη σκανδαλιάρικη παρέα μας περιμένουν στο χωριό τους.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα:
6 972 214 186 και 6 945 743 367.

Δράσεις Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κιλκίς, μετά από πρόσκληση που απηύθυναν στους Εθελοντές και φίλους του Κέντρου, πραγματοποίησαν τις πρώτες συναντήσεις γι’ αυτήν τη χρονιά.  
Στο Παλαιό Γυναικόκαστρο (7/11/2011) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, με αφορμή προβλήματα της τοπικής κοινωνίας έγινε προβολή και γόνιμη συζήτηση πάνω στο περιβαλλοντικό ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, επικράτησε προβληματισμός και αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι μελλοντικές δράσεις στην κατεύθυνση της αειφορικής διαχείρισης των απορριμμάτων και δημοσιοποίησης του ζητήματος.

Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Με 34 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς. Μεταξύ αυτών είναι και οι εγκρίσεις του τεχνικού προγράμματος Δήμου Κιλκίς έτους 2012 και του Στρατηγικού σχεδίου Δήμου Κιλκίς, καθώς και η συγκρότηση επιτροπής για την προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς.

Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο


«Έκθεση – αφιέρωμα» στο Γιάννη Ρίτσο, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου -στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου- φιλοξενεί την κινητή «έκθεση – αφιέρωμα» στον ποιητή για το διάστημα από 21 έως 30 Νοεμβρίου 2011. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό και αρχειακό υλικό από τη ζωή και το έργο του.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 08:30 – 15:15, Τετάρτη 08:30 – 20:00

Πρωτάθλημα Ανδρών: Αναγεν. Λιτοχώρου - "ΑΕΤΟΣ" 57-75

Νίκησε και αυτή την Αγωνιστική η ομάδα των Ανδρών, αυτήν την φορά μέσα στο Λιτόχωρο και παρά τις πολλές απουσίες. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και παρά το πολύ καλό ξεκίνημα της που προηγήθηκε με 13-24 έκανε ένα καταστροφικό δεύτερο δεκάλεπτο με πάρα πολλά λάθη και κακές επιθέσεις βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο με 39-36.

Τσογγίδης: "Δεν δέχομαι μαθήματα ευπρέπειας γενικώς και μάλιστα πολιτικής ευπρέπεια από τον κ. Κολότσιο"

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔ. ΤΣΟΓΓΙΔΗΣ
Διπλ. Μεταλλειολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλκίς
πρώην Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Νομού Κιλκίς

Αφού ο κ. Κολότσιος μου έκανε την τιμή να ασχοληθεί με την … μονότονη, κουραστική και ανούσια δήλωσή μου, θα του διευκρινίσω μερικά σημεία για να γίνει και ο διάλογος που θα επιθυμούσε !
Ας βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα σε μία σειρά !

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Κιλκίς στην Κύπρο

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς συμμετείχε στα πλαίσια του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση σε οκταήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο. Η αποστολή αποτελούμενη από 30 μέλη συνεργάστηκε με την αποστολή της Κύπρου για την εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο: «Περί Διάβαση Αναβιωμένων - Ξεχασμένων Γαστρονομικών Γεύσεων από το Κιλκίς στην Κύπρο». Η εμπειρία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών –μαθητών –γονέων ήταν εξαιρετική.

Η ευρυζωνικότητα σαν προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας

Οι επενδύσεις στον τομέα της ευρυζωνικότητας θα τονώσουν τη ζήτηση για νέο περιεχόμενο και καινοτόμες υπηρεσίες, οι οποίες με τη σειρά τους θα ενεργοποιήσουν την προσφορά, δημιουργώντας έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης. Την άποψη αυτή ενστερνίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προωθώντας ταυτόχρονα επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα.